יופי, נבחרת נוער שחזקה ומשחקת יפה יותר מכל הנבחרות הבוגרות.
אני חושב שאנשים חיפשו משהו בכוח, הכדורגל נגמר. ספרד ב-0:3 על קרואטיה הייתה נחמדה ובעיקר החגיגה של גרמניה כמארחת על סקוטלנד+הסיפור של טוני קרוס, אם תרצה בספרד זה יאמין למאל והצעירים וכדומה. היו גם כמה גולים מרחוק [ובעיקר גולים עצמיים]. הפתיחה הנהדרת של היורו “התאזנה”. רוב המשחקים שהיו סבבה אלו המשחקים שלא ציפית שזה יהיה, נניח אוסטריה. דעתי כדעתך.
יוני התכוונתי להגיד שיש תחושה למשל בנבחרת צרפת למשל שהם חושבים שהגול יגיע לבד ולא צריך להתאמץ. ספרד נותנת את התחת ורצה כל הזמן בלי הפסקה, היא באמת צנועה. חוץ משחקני הכנף הנבחרת לא עד כדי כך סופר-צעירה. מעבר לכך תשמע עד למשחק הזה מבחינתי ספרד עמדה בציפיות הריאליות שלה.
המחצית השנייה הייתה יותר טובה אבל עדיין לא משהו מיוחד. בכל מקרה אני לא מסכים שמדובר בבעיה של רצון ואני דווקא מרגיש משחק די אינטנסיבי. השחקנים איכותיים, השחקנים מתמאצים - אבל כולם עומדים יפה מאוד בעמדות שלהם וכמעט לא לוקחים סיכונים. זו הבעיה מספר 1 של הכדורגל המודרני
מאז שברונו יצא ולפורטוגל יש 2 קיצונים ויכולים לרווח ובמיוחד עם כניסת ברנרדו סילבה למרכז המגרש פורטוגל השתלטה לגמרי על המשחק ולא נותנת לצרפת לראות כדור.
לא מבין למה ברנרדו לא משחק תמיד במרכז המגרש בנבחרת.
איזה טורניר עלוב של נבחרת פורטוגל.
לא למדו כלום מהמונדיאל.
ידעתי שהכלומניק הזה יפספס עוד לפני שבעט
איזה גבר על ושחקן מרגש. לא מגיע לו לעוף בגלל העכברוש פיליקס.
בונוס, תרגום מעמוד איטלקי:
"כשהגעתי לפורטוגל, היה לי כסף שווה ערך לחמישה יורו. הייתי במשרד לזרים כי באתי לבד מברזיל, בגיל 18. היה צריך להגיע פקס ממריטימו שהעיד שאני יכול להיכנס לפורטוגל.
עם הכסף הזה, הייתי צריך לקנות כרטיס טלפון כדי להתקשר לאמא שלי ולומר לה שאני בסדר. האפשרות השנייה הייתה לקנות אוכל.
הגעתי ב-6 בבוקר ובדקתי את כרטיס העלייה למטוס, אבל הייתה לי טיסה רק ב-23:00 והייתי צריך לאכול. אז הלכתי למסעדה בשדה התעופה ושאלתי עובד: ‘אין לך מה לאכול?’. הוא אמר שכן, יש לו הכל בתפריט. ‘אבל אין לי כסף’, אמרתי לו. הוא הסתכל עליי, יצא וחזר עם מגש עם בגט ונתן לי.
האדם הזה לא ידע מי אני. ואני לא יודע מי הוא, וחבל. אבל המחווה הזו עזרה לי לשארית חיי. ומאז פורטוגל הפכה למדינה שלי".
KÉPLER LAVERÁN LIMA FERREIRA הגדול.
ההערצה הנצחית שלי לפפה.
יצאתי במחצית. אם היה צדק בחיים שתי הקבוצות היו צריכות להיות מודחות.
אני נראה לי פורש מהיורו
@Aragones פעם אחרונה שאני מקשיב לך
Dos Leyenda que nunca se olvidar… לפעמים אין צדק בכדורגל.
האגדה פפה בגיל 41 “מחסל” את תוראם באחד על אחד וחוגג כאילו הבקיע. כריסטיאנו נתן כל מה שיש לו והפעם זה לא הספיק וכמובן החמצה מזעזעת אחת הייתה לו. זכינו לראות אותם יחד בריאל מדריד שמונה עונות (2009-2017). כמה הם אוהבים את המשחק.
יש לא מעט חבר’ה של ריאל בנבחרת צרפת אבל הם מזעזעים.
גם בעוד מאה שנה לא יהיו עוד ספורטאי על כאלה. זה מעבר לכדורגלנים גדולים.
אני חושב שבאמת היה קצת שיפור לקראת הסוף, שני המאמנים ובעיקר רוברטו מרטינס יצאו מהשמרנות אולי חשש מפנדלים כי זה רולטה, ועדיין ביחס למה ששתי הנבחרות האלה מסוגלות - לא ראינו כלום. בגמר יורו 2016 היה רק שער אחד ועוד בלי כריסטיאנו שפצוע, אבל היו יותר מצבים. ז’ואאו קאנסלו עם כמה דקות מעולות וחבל שהוחלף, עוסמאן דמבלה הוסיף מהירות כמובן ותחכום (אנטואן גריזמן ג-ר-ו-ע!) אבל כשהיה צריך לבעוט הוא בחר לפרגן לאמבפה שמתקשה ואז פפה בלם אותו…גם הברנרדו והפרננדש שאמורים להיות בשיא הקריירה לא הופיעו.
חייב לומר גם שאני אולי קצת מתבסס על מה שקורה עם אמבפה והמסכה, אבל אין אף שחקן ביורו שאתה אומר שזו תצוגה מחשמלת שלו, כולם גמורים פיזית ואפורים. פה יש רבע שעה של ג’מאל מוסיאלה ושם יש חצי שעה של פלוריאן וירץ וכדומה, הבנתם את המסר. לא ראיתי כלום מפיל פודן למשל. אולי זו העונה הארוכה והקשה…
לא סובל את פפה. היה צריך לאבד את כרטיס השחקן שלו אחרי ניסיון הרצח של קסקרו.
גם קרבאליו על הקווים עושה לי בחילות.
רונלדו כבר לא לרמה, שימשיך להתגאות בגולים שלו בסעודיה, בכדורגל רציני הוא לא מסוגל לעשות כלום.
מהצד השני יש נבחרת מפוצצת בכשרון שלא מסוגלת להבקיע שער שדה כבר 5 משחקים.
היה קשה לראות את המשחק הזה אחרי ספרד-גרמניה. גם היום אין הרבה תקוות לכדורגל תוסס, אולי רק מהצד של הולנד.
פפה השתגע שם זה היה עצוב. הוא הורחק לעשרה משחקים שזה גם משהו. לא ספורטאי טהור אבל בערך מ-2014 הוא נרגע עם האדומים והברוטאליות. עזוב אם אתה אוהד שלו או שונא - מקצועית הוא אגדה ומשחק מעולה גם בגיל 40 ויש לו מקום מכובד בראייה היסטורית. הוא לטעמי דרגה אחת מעל פיקה ואני מציג את השם שלו לא כדי לעצבן אלא כי מדובר בשחקן שמן הסתם ראית מקרוב לאורך כל הדרך.
הבעיה זה בעיקר קרבחאל,לא חושב שנבאס יעמוס באינטנסיביות של משחק כזה נגד המפלצות האתלטיות שיש לצרפת בהתקפה במשך 90-120 דקות.
נאצ׳ו,חוסלו/אוירסבאל ואולמו לא פחות טובים ממי שלפניהם בהרכב,אולמו מתאים לדעתי יותר מפדרי שהוא עוד סביבון ספרדי חסר תאכלס,אולמו בדיוק ההיפך ממנו,שחקן מאוד ישיר עם חוש לשערים.
בגדול מסכים על הכל, אבל לא חושב שהשניים האלה באמת טובים ממוראטה עם הגב לשער. בגלל שספרד משחקת על הנעת כדור עם ווינגרים מאוד אפקטיביים ה 9 חייב לדעת לתפקד כפיבוט. מוראטה לא מדהים בזה, אבל אויירסאבל? מעולם לא שיחק ככה, חוסלו אולי כן, אבל לא יודע אם הוא טוב ממוראטה.
לגבי אולמו מול פדרי. אני מת על אולמו, אבל פדרי מצליח לנהל את המשחק יותר “רחוק” מאולמו שהוא שייך יותר לשליש האחרון. מה שכן, אני מסכים שהוא אופציה מעולה וטוב מפדרי בכמה אספקטים בהם הוא עוד בוסר.
נ.ב
שלא תחשוב שמוראטה חלוץ על בעיניי, אבל אני בדעה שאין ממש אלטרנטיבות מדהימות או מוכחות בעמדה הזאת. אולי גויו בעוד כמה שנים.
צר לי לבאס אתכם אבל פראן צריך לפתוח…
הוא הכי קרוב שיש לכל התכונות שצריך בתפקיד הזה.
חוסלו צריך להיכנס בהמשך.
אויארזאבל אין לי מושג למה הוא משחק כ-9, זה נראה רע בכל פעם. אפילו אולמו עדיף שם.
פראן יכול להיות פאלסו טוב, אבל כפיבוט הוא מוגבל, וככלל הוא עדיף כשחקן מתחת לחלוץ. לא יודע אם לבדו יספיק.
בגדול אני מסכים, אבל אני חושב שמה שספרד צריכה בעיקר זה חלוץ שיעשה תנועה קדימה בכל הזדמנות. להגיע למסירות עומק ולקרוסים.
הם גם ככה משחקים עם 2 קשרים קדמיים, אז לא בטוח שעניין הפיבוט עדיף על עניין התנועה והמהירות.
במחשבה שנייה, אם צרפת תגיע במטרה לעשות בונקר ומתפרצות אז חוסלו כנראה עדיף.
למה שצרפת תגיע לעשות בונקר מול ספרד ? מתי צרפת עשתה בונקר ?
הצהוב של מוראטה בוטל, הוא יהיה זמין לחצי הגמר. אפשר לקפל את הדיון
השאלה המעניינת יותר זה מי יחליף את קרבאחל האדיר. לשים את נבאס בן ה40 מול אמבפה זה ממש טירוף הדעת.
לפי האתר הרשמי , ניקו הוא קשר ונבאס הוא חלוץ.
סתם שמתי לב כשרציתי לראות מי בסגל של ספרד.
יכול להיות שנאצ’ו יהיה המגן הימני כאשר ויויאן ולאפורט הבלמים.
לא נראה שדה לה פואנטה סומך על נבאס יותר מדי.
יש שחקן ממש טוב שקוראים לו לוקאס ואסקס ו…וואלה הוא לא בסגל, איזה באסה. היה חייב לקבל זימון. הוא לא פראייר בכלל בהגנה זה לא רק מהירות. ספרד תשנה את הסגנון שלה קצת, היא תצטרך לתת שם משהו אחר, גם לאמין ימאל יעשה יותר הגנה. אגב, כל הדיון על אלבארו מוראטה שלא נותן מספיק - הוא שחקן טוב מחוסלו והחלוץ הספרדי הכי טוב שיש כיום לצערנו לא רק בסגל אלא בכלל [ג’רארד מורנו לא כשיר מספיק והוא ויאגו אספאס שמבחינתי באותו סגנון משחק - קצת איטיים].
כשאמרתי על לרבע הגמר שספרד עשתה את המוטל עליה אז הנה עכשיו היא עשתה קצת מעבר, העיפה נבחרת מצוינת. אגב אני לא מוצא את הנתון הזה שוב ברשת אבל ספרד גם בשתי הזכיות האחרונות ביורו לא ניצחה בכל חמשת המשחקים הראשונים, ספרד משווה את איטליה 2020 והייתה עוד נבחרת שעשתה את זה. מקור לאופטימיות וגם…להיפך…