עכשיו אם רק קיין יחליט לשחק כדורגל היום לאנגליה יש סיכויים לא רעים בכלל לנצח. ההחלפה של פודן בג’וד עושה טוב עם שניהם, למרות שעדיין פודן נראה לא מספיק טוב ויכול להיות שדווקא קול פאלמר הוא הפתרון.
משחק כל כך משעמם. הפורום הזה יותר מעניין מהמשחק
תאמינו לי אני הנאחס. מי שאני רוצה שתעוף מנצחת.
אנגליה נראית פח אשפה עוד ממונדיאל 2018, ואיכשהו (הגרלות קלות באופן עקבי) מגיעה לחצאי גמר וגמרים.
כנראה שזו הסיבה שהמאמן הזה שורד. בזבוז משווע של דור כשרוני.
כשאני חושב על זה, כל מי שלקחה יורו או מונדיאל הייתה הנבחרת שבועטת פנדלים יותר טוב או שיש לה שוער מומחה פנדלים, ופנדלים לא קשור לכדורגל, אז האלופה כמעט תמיד לוקחת לא על כדורגל טוב ומרשים.
לא עדיף לחסוך לנו זמן ו 120 דקות כל משחק ושכל נבחרת פשוט תשלח 5 בועטים ושוער ויעשו תחרות פנדלים במקום משחקים ויכריזו על אלופת אירופה או העולם ?
שודדים כמו צרפת אתמול, איז רבע גמר מגעיל.
במקום גמר התקפי של ספרד-הולנד בסוף יהיה אנגליה-צרפת עם 0-0 בגמר.
אגב זה אני בול!
פשוט לא הוגן שמאמנים אפרוריים, מיושנים ופחדנים כמו סאות’גייט ודשאן מתוגמלים על הסגנון הפחדני שלהם, בעוד מאמנים צעירים ומגוונים, שלא לדבר על נבחרות חדשות ומרעננות - נשארות עם המחמאות בלבד. זה היורו הכי חלש שאני זוכר מאז הזכייה המשמימה של יוון ב-2004.
הייתי שמח לראות מעבר של מאמנים כמו פפ לכדורגל הנבחרות, שאולי בדומה למעבר של הכוכבים מהקולנוע לטלוויזיה ולסדרות - יפיח קצת חיים בז’אנר הזה (כמובן שלא על חשבון הכדורגל החשוב באמת, כדורגל הקבוצות). יהיה מאוד-מאוד מעניין לראות מאמנים טוטאליים כמו פפ מסתדרים במסגרת קצרת מועד כמו זה של כדורגל הנבחרות.
אם נשים פוליטיקה בצד, ספרד היא ללא ספק המרעננת הרשמית של הטורניר הזה. דווקא כשהיא מגיעה עם אפס ציפיות, היא היחידה שפעם אחר פעם באה לשחק כדורגל, גם מול גרמניה המארחת החזקה, וגם מצליחה להביא את התוצאות. היחידה שראויה לקחת את היורו השנה.
נאחס, קווים לדמותו -
אני טס השבוע לחתונה של בת-דודה, בצרפת.
סגרתי את הכרטיסים לפני כמה חודשים, באמצע המלחמה, מילואים וכו’, ולכן בעיקר היה חשוב לי לראות שיש כרטיסים בזמנים סבירים, ולא כ"כ בדקתי דברים אחרים.
הטיסה הלוך היא ביום שלישי, ביום של חצי הגמר של צרפת. המשחק מתחיל ב-21:00 שעון צרפת. אני נוחת על אדמת צרפת ב-22:30.
הטיסה חזור היא ביום ראשון שאחרי זה, וכהרגלי בטיסות שאני טס לבד - אני אוהב לעשות קונקשיין ארוך במדינה אחרת, וככה להרוויח יעד נוסף.
המדינה שעלתה הפעם בגורל - גרמניה, מארחת היורו.
גמר היורו מתחיל ב-21:00 שעון גרמניה. אני ממריא מגרמניה חזרה לישראל ב-21:30.
מצב מנטלי שלי כרגע:
בסוף קיבלנו 4 שמות ‘‘גדולים’’, 3 מאמנים אפורים ומעט מאוד כדורגל.
1-1 עם שוויץ אחרי 120 דקות שקול להפסד בעיני, מזל שיש פנדלים.
בחיים שלי לא ראיתי כזו עקשנות כמו סאות’גייט עם הרכב הזוועות שלו שכל פעם מוביל אותו להפסד עד שהוא עושה שינויים. מה אתה לא קולט כבר?
בסוף הוא מגיע לעוד חצי גמר על גב השחקנים שלו וסביר להניח שגם יגיע לגמר ואולי אפילו יזכה הפעם. הנבחרת הזו פשוט איכותית מדי.
עולם הכדורגל צריך שספרד יצילו את המעט כבוד שלו.
הערב בחצי גמר היורו: ספרד נגד צרפת ב-22:00
הרכבים וחדשות: בספרד, חסוס נאבאס במקום דני קרבחאל המושעה כמובן, נאצ’ו במקום רובין לה נורמד. אלבארו מוראטה שהתלונן על היחס לו זוכה בספרד - יפתח גם כן. נכתב כי רודרי ייפקח עין גם כן על קיליאן אמבפה. לואיס דה לה פואנטה מאמן נבחרת ספרד: “אני מאמין גדול בנבחרת שלנו”. ספרד ניצחה בכל חמשת משחקיה עד עתה, מה שלא קרה אפילו לא ב-2008 או ב-2012 כשהוכתרה לאלופה. רודרי אמר כי הוא לא “קונה” את מה שאומרים על אמבפה. במחנה של הטריקולור דידייה דשאן אמר: “אם אתם לא נהנים לראות אותנו אתם יכולים לצפות במשהו אחר, אנחנו במרחק שני משחקים מלשמח את העם שלנו”. צרפת מחפשת שער שדה ראשון בטורניר! מנגד ההגנה שלה פנטסטית. אדריאן ראביו שב מהשעייה ויחליף את אדוארדו קמאבינגה, התלבטות לגבי עוסמאן דמבלה שעזר מהספסל נגד פורטוגל, או אנטואן גריזמן שהוא הבייבי של דשאן אבל בטורניר רע מאוד (“אני לא יודע להסביר מה קרה לו”, הודה ראביו). בשער המארקה נכתב: “הלילה של הסופר-גיבורים שלנו”.
מפגשי העבר בטורנירים גדולים:
-גמר 1984: נבחרת צרפת מנצחת 0:2 וזוכה בתואר לראשונה בתולדותיה.
-יורו 1996: צרפת וספרד מסיימות בתיקו 1:1 במסגרת שלב הבתים.
-יורו 2000: נבחרת צרפת מנצחת 1:2 ברבע הגמר וממשיכה לזכייה|
-מונדיאל 2006: נבחרת צרפת הופכת פיגור 1:0 לניצחון 1:3 בשמינית הגמר, זידאן הבקיע.
-יורו 2012: נבחרת ספרד מנצחת 0:2 בשלב רבע הגמר עם צמד של צ’אבי אלונסו ותמשיך עד לזכייה.
-2021 אם תרצו: נבחרת צרפת מנצחת 1:2 בגמר ליגת האומות, אמבפה ובנזמה מבצעים מהפך
-זהו חצי גמר רביעי של ספרד בחמשת הטורנירים האחרונים: היא זכתה ב-2008 וב-2012, הודחה נגד איטליה בפנדלים ב-2020| צרפת מאז הזכייה ביורו 2000 הגיעה למעמד הזה רק פעם שנייה - ב-2016 היא הייתה שם ולבסוף הפסידה בגמר.
סלחו לי על הפוסט הנפרד. כן אני קצת מתרגש מהמשחק היום מה שלא חשבתי שיקרה לפני הטורניר. ספרד היא השלם הגדול מסך חלקיו ונראית נהדר. מה שכן להגיד שאני בהכרח אופטימי? לא. כאילו הנבחרת קצת הגיעה לשיאה מוקדם מדי וצרפת משחקת כל כך חרא ואתה אומר לעצמך שמתישהו זה יישבר ויהיו להם 20 דקות של כדורגל. אני גם חושב שצרפת היא הנבחרת הכי שלמה ביורו מבחינת שילוב של אתלטיות וכדורגל, כל אחד שם סלע.
כאוהד ספרד אמנם אני זוכר שסגרנו חשבון עם הצרפתים ברבע גמר יורו 2012 ואפילו ראיתי את המשחק עם ירדן-מנדייטה, אבל עדיין הטריקולור זה כמו אויב רשע במשחק מחשב. בדיעבד הרגע העצוב שלי בכדורגל נבחרות זו החמצת הפנדל של ראול ביורו 2000 אליו הגיע כחלוץ הטוב בעולם, וגם בשמינית גמר מונדיאל 2006 כולנו חשבנו שיש רנסנס אחרי שלב בתים מושלם אבל צרפת, עם זיזו שוב שיאו כמו ביורו 2000 והריקוד האחרון המדהים שלו - הייתה קצת גדולה עלינו, החבר’ה לא היו בשלים.
הנבחרת עלולה לסבול משני דברים - קודם כל קיליאן אמבפה אם יתעורר, נניח לוקאס ואסקס היה אמור לשמור עליו הייתי קצת יותר רגוע מאשר חסוס נאבאס אבל ברור שזו לא עבודה של איש אחד. הוא גם בטורניר די רע והאף השבור זה מנחוס לריאל מדריד. עוסמאן דמבלה גם יכול לעשות בלאגן ומהצד הצרפתי חייב לשחק, וחייב לציין שהאמצע הצרפתי לא רע (לדעתי לאדוארדו קמאבינגה נעשה עוול) וכפיים לאנגולו קאנטה. הבעיה השנייה היא אלבארו מוראטה שמתרכז בביקורות, לא מספיק טוב, הוא יגיע למצב-שניים ועלול להחמיץ. הכוח של הנבחרת שלנו הוא באגפים, שוב לאמין ימאל שנראה לי הולכים לכסח אותו בלי סוף, וגם ניקו וויליאמס. חייב להגיד שתיאו הרננדס למשל עושה עבודה הגנתית לא רעה בכלל בטורניר.
כפי שראינו במשחק האחרון גם המחליפים “הפחות נוצצים” אם יש שחקנים מבריקים בסגל הזה בכלל - יכולים לעשות את השינוי אבל דה לה פואנטה טועה שהוא “מגן על עצמו” על ניהול המשחק כי הוא טעה והגזים.
חיבבתי את צרפת תמיד, מימי זינדין זידאן, הרגשתי שהם הווינרים הכי גדולים מ-1998 עד 2002 ואפילו 2004 והפאשלה שלהם במונדיאל 2002 זו ההפתעה הכי גדולה מבחינתי איי פעם בכדורגל נבחרות עם הסגל שהיה להם. בשנתיים האחרונות ואפילו הגישה המסריחה שלהם בגמר המונדיאל - באמת גועל נפש, חרא של כדורגל, דשאן עושה נזק ולדעתי צריך להגביל קדנצייה למאמן נבחרת. בקיצור יש לנו ארבעה נציגים שם, גם פרלאן מנדי שהוא נער פוסטר - אבל צרפת איבדה את כל הריספקט שלי כלפיה.
נאצ’ו ונבאס הקשיש מול אמבפה זה מתכון לאסון. ההחלטות של דה לה פואנטה מבחינת מי לזמן לחלק ההגנתי של הסגל מחרידות ועכשיו הוא נותר עם שוקת שבורה. קשה לי לראות את ספרד יוצאת מזה.
אני הייתי מספסל את מוראטה, שם את אולמו כ-9 מזויף ומעלה את זובימנדי לצד רודרי בדאבל פיבוט כדי לעזור לקו הגנה המסכן הזה לשרוד. יכול להיות שהיה עדיף לנסות את גרימאלדו או קוקורייה בימין מאשר לעלות עם נבאס, אבל מילא.
לצערי, נראה לי שהכדורגל המשמים של צרפת או אנגליה יביא בסוף את הגביע.
מה הקטע להכניס שחקן כזה מול אמבפה ? נבאס בגלל שמפחד מהמהירות של אמבפה לא תוקף אותו בכלל גם בתוך הרחבה, היו לצב 3 שניות להרים את הראש, לבחור את המסירה ואז להכין את הגוף ולהרים, במונחים שאמבפה רגיל להם זה כמו חצי שעה אצלנו.
גול מתנה. עכשיו ספרד צריכים לרדוף אחרי נבחרת עם השחקנים הכי קטלניים בעולם במתפרצות.
ספרד משחקת לרגליים של צרפת. כל מה שהם צריכים זה להיות סולידיים מאחורה ולזרוק כדורים לאמבפה דמבלה וקולו מואני. שלישיית סילונים. ספרד צריכה לחפש את המתפרצות בעצמה.
הנה כמעט השני, קרבחאל עם עזרה של פדה לא הסתדרו מול הצב, אז נבאס לבד מולו ? ועוד במתפרצות עכשיו…
ספרד פעם ראשונה פוגשת נבחרת שאין לקיצונים שלה יתרון פיזי ואתלטי מולה
לאו?? לאו???!
שווה יותר מ-250.
ידוע שאני מת על קמאבינגה ומנסה להיות אובייקטיבי כמה שאני יכול אבל לא מבין אין ראביו פותח לפני קמאבינגה בנבחרת, במיוחד אחרי שקמאבינגה היה טוב מאוד נגד פורטוגל.
כדורגל זה משחק מדהים, ממצב שנראה בלתי אפשרי מהפך תוך 5 דקות, שני שערים של ברצלונה.
סוף סוף משחק גדול
לא זהה אבל קרוב משפחה.