לא כל כך מסכים. לא בדיוק רואה סנכרון של אף אחד שם.
סאקה לרוב עם פעולות מאוד אנוכיות בדריבל.
בלינגהאם ופודן “נאבקים” אחד בשני כדי לא להיות זה שתקוע בשמאל בחוסר מעש.
במשחקים הקודמים פודן היה בגדר נעלם בדיוק מהסיבה הזו.
במשחק הזה הולנד עלתה עם קישור דל, וזה גרם לכך שאנגליה תקפה בקלות דרך האמצע באין מפריע. מהרגע שהולנד עיבתה את מרכז השדה זה נראה דה סיים שיט מהמשחקים הקודמים.
יותר מזה, הבעיה העיקרית של אנגליה היא בדיוק העובדה שבלינגהאם ופודן כביכול חופפים אחד על השני באמצע, זה יוצר פקק במרכז כשגם היריבה מרכזת שם את רוב השחקנים, ומונע לגמרי מהארי קיין את הלחם והחמאה שלו של לרדת לאזור הקישור האחורי של היריבה.
בעולם מתוקן סאותגייט היה משחק רק עם אחד מבין פודן ובלינגהאם בהתקפה ועם קיצוני שמאלי שיכול לרווח את המשחק, ואז אנגליה הייתה מקבלת את הארי קיין שאנחנו מכירים ונראית הרבה הרבה יותר טוב.
בלינגהאם יצטרך לתת גמר מהאגדות כדי שהוא יזכה בכדור הזהב. אם הוא ייראה כמו שנראה עד כה כל הטורניר, גם אם אנגליה תנצח, הכדור חייב ללכת לויניסיוס שהיה טוב ממנו משמעותית העונה.
בכלל, ג’וד מאוד מדאיג. שחקן מעולה והכל אבל כרגע לחלוטין תחת ההגדרה הקלאסית של אוברייטד.
עכשיו כמובן זורמות המחמאות לסאות’גייט על ההצלחה המדהימה שלו בנבחרת אחרי שהעפיל לעוד גמר יורו.
ישכחו שהוא בקושי ניצח משחק בודד בבתים והיה אמור לעוף בשמינית מול סלובקיה.
לטעמי השינוי החיובי בבילד אפ היה המיקום של פודן והעובדה שהוא ירד אחורה לספק פתרונות בבילד אפ, פלוס המשחק החיובי של מיינו. בלט גם שווקר ‘יודע מה לעשות’.
אגב - לא מכיר מספיק את רייס בליגה, אבל לדעתי מאכזב בהיבט הזה בנבחרת.
אני כמעט נרדמתי באנגליה-הולנד. גם מחצית ראשונה הייתה משעממת.
אני לא מצפה למשחק טוב בגמר. בטח לא מאנגליה. כל המשחקים בשלב הנוקאאוט הם זהירים, ודרמות בסוף לא מפצות על 89 דקות של פיהוקים.
117 שערים נכבשו ב-51 משחקים (ממוצע של 2.29 שערים למשחק) מתוכם 81 בשלב הבתים (ממוצע של 2.25 ב-36 משחקים) ו-36 בשלבי הנוק אאוט (ממוצע של 2.4 ב-15 משחקים)
6 שחקנים סיימו כמלכי השערים עם 3 שערים (קיין, מיקוטאדזה, מוסיאלה, גאקפו, שארנץ ואולמו).
לאמין יאמל מלך הבישולים עם 4 (ותודה לאיל על התיקון)
2,681,288 איש ראו את המשחקיפ במגרשים שזה 52,574 בממוצע למשחק.
ועכשיו לשאלות.
איך הייתה הרמה לדעתכם?
נבחרת היורו הטובה ביותר? או מי הייתה הכי טובה חות מספרד?
הנבחרת המאכזבת?
הנבחרת המפתיעה?
שחקן הטורניר שלכם?
השחקן המאכזב?
השחקן שהפתיע/המשתפר?
נבחרת הטורניר שלכם?
תמונת הטורניר/הרגע הביזארי/העלה לכם חיוך?
בין כל העונים נכונה יוגרל צפייה חוזרת של פורטוגל-צרפת
איך הייתה הרמה לדעתכם?
כשיש 3 עולות מהבית, ניצחון אחד מספיק כדי לעלות, וכשהטורניר מתקיים בקיץ והשחקנים עייפים, כל הזדמנות להוריד הילוך היא מבורכת. אז אין פלא שהטורניר נפתח בצורה מלהיבה ולאט לאט דעך. אבל האשם הוא נטו לוח הזמנים. הלוואי עוד טורנירים בחורף כמו קטר 2022.
נבחרת היורו הטובה ביותר? או מי הייתה הכי טובה חוץ מספרד?
בהנחה ואף נבחרת לא מסוגלת להוציא יותר מ-100% ממה שיש לה במשך 7 משחקים, אני רוצה לפרגן לנבחרות כמו אוסטריה, טורקיה והולנד שאם היו מסוגלות יותר, היו מגיעות רחוק יותר.
הנבחרת המאכזבת?
בניגוד למאכזבות הצפויות, אוקראינה הכי אכזבה ביחס לציפיות ממנה להפתיע.
הנבחרת המפתיעה?
הולנד, כי הזימונים ההזויים של קומאן לא מנעו ממנה להיות קרובה לגמר. זירקזיי נכנס דקה 90? תודה בכלל שזימנת אותו בגלל הפציעות. איפה לוק דה יונג?
שחקן הטורניר שלכם?
קוקורייה ופביאן, כי זה הטורניר של המושמצים שהוכיח לי שדעות קדומות זה פופולרי יותר מאשר דעות מבוססות.
השחקן המאכזב?
בכנות, קשה להגיע ליורו בשיא היכולת ועוד לתפקד 7 משחקים ברצף בלי דלק. אני נמנע.
השחקן שהפתיע/המשתפר?
דני אולמו וסובימנדי היו החילופים שלקחו את ספרד ממקום של מכה קשה על פדרי ורודרי, לתנופה רצינית.