החדשות הכי עצובות שקיבלתי…
סעמק. אפשר לעשות קמפיין להשאיר אותו?
הם עלולים להביא את קלופ…
החדשות הכי עצובות שקיבלתי…
סעמק. אפשר לעשות קמפיין להשאיר אותו?
הם עלולים להביא את קלופ…
לאמין לא בישל 4?
כן.
שיעור להמשך,לא לסמוך על טבלאות סטטיסטיקה של ערוץ הספורט.
אפילו את זה הם לא מצליחים לעשות נורמלי
סירי, תגידי לי שאין היום חלוצים גדולים, בלי להגיד לי במפורש שאין היום חלוצים גדולים:
הרמה - כפי שכבר כתבתי בעבר, היורו הכי חלש שאני זוכר מאז הזכייה של יוון ב-2004. אם לא ספרד הוא היה שובר אפילו את שיאי העליבות של היורו ההוא.
המאכזבת - צרפת. לעוף זה לגיטימי, בטח בחצי ובטח לאלופה שבדרך. לא לשים שער שדה אחד עד החצי, עם אחד הסגלים הגדולים בתולדותיה - זה כבר לא לעניין. אירוני במיוחד שמי שהביא להדחה שלה הפעם היה השחקן המצטיין שלה - שער עצמי.
בכלל, צרפת למעשה חותמת כאן בזבוז מסויים של אחד הדורות הגדולים ביותר בתולדותיה, כשבמקום לסיים עם שורה פסיכית של 2 מונדיאלים ועוד 3 יורואים, מסיימת עם פחות מחצי מזה…
המפתיעה - ספרד, בלי שום ספק בעיניי. אני לא חושב שיש כאן אחד, גם בקרב גדולי האוהדים או הסנגורים של ספרד, שחשבו שהיא תסיים את הטורניר בצורה כזאת. ולמען האמת - הם עשו את זה עם כדורגל איכותי יותר ובצורה מרשימה יותר אפילו מתור הזהב של ספרד. שאפו עצום. באסה שהפוליטיקה קלקלה לי את האפשרות להנות מהם עד הסוף.
שחקן הטורניר - לא היה איזה אחד שנתן טורניר מהאגדות, אם כי דני אולמו בהחלט לקח את ההזדמנות שקיבל ב-7 ידיים, והיה מהמצטיינים ביורו הזה, אם לא ה-.
מה שכן - אם היו לו עוד שער אחד או שניים, וכשמצרפים לכך את הגיל, את המעמד ואת הציפיות - ימאל הביא כאן יורו במושגים של פלה. אשכרה היה הגו-טו-גיי כמעט בכל התקפה של אלופת אירופה שבדרך, שעל הדרך טאטאה שחקני ענק כמו אמבפה, מוסיאלה, קיין וג’וד. בפרספקטיבה לאחור וכתלות בקריירה שעוד יעשה, בהחלט ייתכן שבעתיד נסתכל על הטורניר הזה כספתח היסטורי.
המאכזב - כל מי שמופיע בפסקה על ימאל, ועוד. אבל בעיקר הצב.
תמונת הטורניר:
זה רק אני או שרשומים כאן חמישה שחקנים?
אני לא חושב שזו אמירה נכונה. אפילו בגמר הם הלכו יותר לצד של ניקו (הפתיע אותי מאד, אגב). לדעתי זה התפזר בנבחרת הזו בין הרבה שחקנים. שמח שכתבו פה משתמשים שפביאן שחקן הטורניר שלהם - חשבתי שרק אני חושב ככה.
כן, גם מוסיאלה
איך הייתה הרמה לדעתכם?
התחיל טוב ומבטיח ונהיה יותר אפור ככל שהזמן עבר וקבוצות בעיקר פחדו להפסיד.
נבחרת היורו הטובה ביותר? או מי הייתה הכי טובה חוץ מספרד?
לצד ספרד המצויינת הייתי מציין גם את שווייץ שהיה לה טורניר מעולה. היא הייתה הקבוצה הראוייה לפגוש את ספרד בגמר.
הנבחרת המאכזבת?
יש המון. איטליה, קרואטיה, פורטוגל, דנמרק ואפילו אוקראינה שהיה לה פוטנציאל בעיניי.
הנבחרת המפתיעה?
שוייץ שעשתה איזה סוויץ’ מסויים בטורניר הזה. היה לה המון פוטנציאל להיות סוס שחור ביורו.
שחקן הטורניר שלכם?
רודרי, ימאל או ניקו. אני מתלבט. מצד אחד רודרי לא הפתיע אותי. ימאל צעיר, אבל ראיתי אותו עושה דברים יפים בבארסה. ניקו וויליאמס מנגד עשה דברים שמאוד הפתיעו אותי. בהתחלה חשבתי שיהיה OVERHYPED כמו אח שלו ויסתכם בעוד שחקן מהיר שרץ באגף. דווקא בטורניר הזה פתאום הוא עשה קפיצת מדרגה. היה טוב באחד על אחד, מסירות חכמות, קריאת משחק טובה. בכללי שיתוף הפעולה שלו בקצב מהיר עם לאמין היה מצויין.
אציין לחיוב גם את ויטיניה ופביאן שהיו בטורנירים מצויינים.
השחקן המאכזב?
יש מבחר לא קטן. פודן, ברנרדו סילבה, ברונו, אמבפה ועוד. אני חייב לבחור בכריסטיאנו רונאלדו. מצד אחד כולם היו תמימי דעים שהוא היה צריך לקבל יותר כבוד במונדיאל האחרון שלו ואלי פורטוגל היו נראים יותר טוב, והפעם הוא קיבל כל כבוד אפשרי והיה נטל על הנבחרת. יכול להיות שאני הייטר שלו, לא פוסל, מצד שני, אני מפספס משהו? מישהו חשב שהוא עזר לפורטוגל בדרך כלשהי בטורניר שמצדיקה את זה שכל כובד המשקל של המשחק עבר דרכו? מה שהייתי מצפה משחקן שהשיג כל כך הרבה כמו כריסטיאנו בשלב זה בקריירה זה לקחת צעד אחורה לטובת היתר ולתת להם לבלוט יותר. לא יקרה כלום אם הוא יוחלף.
אומנם ישר חושבים שהדבר הנכון זה להשוות למה מסי היה עושה, אבל אני גם לא אוהב את ההתעקשות עליו בקופה אמריקה, כי הפרעוש לא היה כשיר בשיט. שניהם צריכים ללמוד מאחד כמו לואיס סוארז, שלכולם ברור שהוא שונא להיות בספסל, אבל הוא עשה מה שצריך לטובת ההתקדמות של הנבחרת שלו.
השחקן שהפתיע/המשתפר?
אני תמיד אהבתי את קוקוריה. בכל מקום שהוא עבר בו היה בולט לטובה. מבארסה ב’, לאייבאר, לחטאפה ועד הפרימייר ליג. הוא הצליח להיראות סבבה גם בצ’לסי הקורסת. כשראיתי שזומן לנבחרת אמרתי לעצמי “אחלה, יהיה מצויין בתור מחליף לגרימאלדו”. לא תיארתי לעצמי שהוא יועדף על פני אלוף הבונדסליגה הטרי אחרי עונה מצויינת. בנוסף להכל הוא גם היה יוצא מין הכלל ברוב המשחקים. הייתי גם מציין לטובה את פאביאן רואיז שהגיע בתור הצלע האפורה בקישור של אולמו\פדרי ורודרי. נתן טורניר מעולה.
נבחרת הטורניר שלכם?
ספרד בלי להתבלבל.
תמונת הטורניר/הרגע הביזארי/העלה לכם חיוך?
זה יכול להיות בגדול כל קטע מטופש בו אני מקבל את הרושם שספרד הגיעה לאיזה קייטנה או מחנה קיץ עם ערימת ילדים שרק באו לעשות צחוקים.
גם אני, מאוד שמח שהטורניר הזה קצת החזיר את העכברים לחורים שלהם,
אבל שלא יהיה ספק, גרימאלדו שחקן יותר טוב ממנו. בסופו של דבר, זה הצליח לספרד אז אין תלונות,
מה מצאתם בו? שחקן אפרפר, בלי שום יכולת או תכונה יפה לעין, הדבר שהוא הכי מצטיין זה לתת קטנות ליריב ואז להתגלגל על הדשא בהתקרבנות. לא סובל את השחקן הזה. מה אני מפספס פה?
היה מאוד קשה מולו באחד על אחד, לא מתעצל בסגירה והירידה להגנה, הצליח להתמודד עם ווינגרים מהירים ממנו, תמיד עוזר ומצטרף להתקפה ולא כופה על עצמו את המשחק ההתקפי. הוא פשוט עושה את העבודה. לא כל מגן צריך להיות דני אלבס בשביל להיות טוב.
בקיצור, פועל שחור טוב, על זה אני לא חולק. עדיין לא מבין למה אכפת לכם כל כך מהשחקן הזה.
מצפה למשהו מעבר ממגן?
הוא סתם הרבה מאוד פיות ובכלל לאנגלים יש נטייה לדבר כל כך הרבה ולהציג נחרצות כזו די מביכה, אהבתי שקוקוריירה ואשתו סגרו חשבון יפה. מה שכן על אף טורניר פנומנלי שלו, באמת סיפור סינדרלה מבחינתי, ציון 9 - אני חושב שזה קצת העניין הזה של נבחרת שהכל התחבר לה בזכות המאמן, כדורגל נבחרות. צ’לסי קבוצה די מתה לדעתי, רוצה לומר: זה לא שידברו עליו עוד חצי שנה והוא הולך להיות איזה סלע מושלם בפריימרליג או מגן דומיננטי גם אם ירכב על הגל הזה.
אני אסכם את היורו מראות עיניי בהמשך, היה כיף בגדול, גם התוצאה הסופית, גם ליהנות מלאמין ימאל. מעבר לכך כרגיל דני קרבחאל אנדרייטד לא בנבחרת הטורניר וזה ביאס אותי. קייל ווקר עאלק.
לא יודע, אני לא מבין למה דווקא הוא כזה חשוב לכם כשיש עוד ים שחקנים כאלה. הם טובים, דופקים עבודה, אבל אתה לא פותח משחק כדי לראות אותם. קוקורייה בעיניי מאלה. וחוץ מזה שהוא שחקן שעושה הצגות וזה משהו שמוריד לי לגמרי משחקן.
יכול להיות שאני מסתכל על זה אחרת כי אני באמת ראיתי אותו בכמעט כל תחנה בה הוא עבר. יצא מהדלת האחורית של ברצלונה וטיפס כל הדרך ובלט בכל קבוצה בינונית בה עבר רק כדי להצליח להתמודד עם הקיצונייםהכי טובים שיש אירופה להציע. הוא לחלוטין סיפור סינדרלה כמו שרומנו אמר.
האם זה המגן הכי מדהים שראיתי בחיי? לא. אבל הוא לחלוטין יכול לעמוד על קטגוריית המשתפר או המפתיע ולא השחקן הכי טוב ביורו.
הוא סיפור סינדרלה כי הוא פועל שחור טוב. לא החלום של אף קבוצה אבל יכול להצליח בכל מקום.
שנים אני לא מבין מה הסיפור עם קרבאחל ואיך הוא עדיין פותח בריאל. בטורניר הזה הוא היה מעולה.
לפעמים זה סתם מעצבן לראות עדר מסתער בלי סיבה.
אני אף פעם לא אהבתי את קוקורייה, אבל גם לא הבנתי את הביקורות אחרי שהוא עבר לצ’לסי. ואז כבר נהיה קל להצטרף ולבעוט בגופה.