אני אישית מחבב מאוד את קוקורייה, יותר טוב מכל מגן שמאלי ששיחק בברצלונה וריאל מאז מרסלו ואלבה, הבעיה היחידה שלי איתו זאת התסרוקת המטומטמת.
גיחה קצרה לקרוא נתונים יבשים היתה מונעת בכלל את הדיון בנוגע אליו:
לפני הפציעה:
בזמן הפציעה:
אחרי הפציעה:
נדב יכול להסביר את עניין הכושר הפיזי יותר טוב ממני, חזר מהפציעה בטירוף.
כמה שחקנים השלימו 90 דקות בפרמיירליג וביורו בכמות הזאת של משחקים? כמה מאמנים יסרבו לנתונים כאלה משחקן?
אבל זה פופולרי לרדת על שחקן שאם היה אנגלי התקשורת באנגליה היתה מהללת אותו (צ’ילוול…), ואז זה לא היה נחשב דל"פ.
סליחה שאני קצת הולך נגד פסטיבל הכדורגל הספרדי פה. עם חלק מהטיעונים אני מסכים, אבל…
רק לפני 4 שנים לקחה את היורו נבחרת גדולה עם דור חלש לכאורה, בניגוד לכל הציפיות, עם כוכבים אלמוניים מאד באופן יחסי, ועם כדורגל נהדר. האם המסקנה המיידית היתה שהכדורגל האיטלקי/הליגה האיטלקית אנדרייטד? האם מישהו מכוכבי הנבחרת ההיא קפץ מדרגה לקבוצת עילית? למיטב זכרוני היתה הישענות משמעותית יותר על שחקני סריה א מאשר בספרד הנוכחית עם שחקני לה ליגה, אגב.
לפעמים כדורגל נבחרות הוא סתם כדורגל נבחרות. לאמין נראה כשרון ענק, ברור שיש עוד כמה כשרונות גדולים בספרד, ברור ששנה מהיום אולמו עדיין שחקן בינוני ויכול מאד להיות שמניקו וויליאמס לא ייצא כלום. יש פה המון על מאמן + מקריות + חולשת המאמנים והקבוצות הגדולות האחרים.
תשווה את איטליה ליוון, לא לספרד.
הזכייה של איטליה באה בין שני כשלונות העפלה למונדיאל, אחרי שמאז הזכייה ב-2006 הם אפילו לא העפילו לנוקאאוט , במשבר ניהולי ידוע לכל, כשהביקורות על בניית הדורות ידועה כבר שנים.
בספרד היתה תקלה בחילופי הדורות, כי הנבחרות הצעירות המשיכו לייצר כשרונות והצלחות, רק שהבחירה במאמנים היתה לא קשורה ועובדה שדה לה פואנטה קיבל את התפקיד והביא את הגביע עם כל אותם כשרונות.
הליגה האיטלקית היא ליגה של זרים, מה שפוגע בשחקן המקומי. לכן הזכייה ביורו הקודם היתה מפתיעה יותר ומקרית יותר.
מה גם, שבלי הפנדלים איטליה היתה מודחת מוקדם יותר, בניגוד לעליונות הספרדית ביורו הזה.
אני מאמין שהכוונה שלו זה לצאת נגד כדורגל הנבחרות הנחות כמדד לקביעת עובדות ופחות על מה שנכתב פה על ספרד.
אבל הוא הביא כדוגמה את זה שהזכייה של נבחרת איטליה לא אמרה כלום. אז הראיתי בדיוק למה זה לא אותו דבר על נבחרת ספרד.
הזכייה של איטליה היתה באמת לא קשורה ודי מקרית. הזכייה של ספרד היא פרי להמשך העבודה הטובה שעושים בנבחרות הצעירות, בניגוד לאיטלקים שהכל שם מקרי.
גם המינוי של לואיס אנריקה היה טעות ולא קשור בכלל לדרך של הכדורגל הספרדי מהנבחרות הצעירות.
אם תחפש תשובה מה השיטה של הכדורגל הספרדי, תמצא מספיק הסברים וכתבות. על הכדורגל האיטלקי? הכל מקרי, אין המשכיות, וגם ההצלחות של הנבחרות הצעירות לא ממשיכות.
כדורגל הנבחרות לא בעייתי, אלא טורנירי הנבחרות בעיקר, כי מדובר בחודש חריג בלוח השנה של הכדורגל, בקיץ, בשיא החום, השיא העומס, אחרי עונה קשה. אם התנאים היו טובים יותר (כמו מונדיאל קטר) היינו מקבלים שחקנים בכושר טוב יותר ומאמנים שיכולים להעז יותר במקום לחשוב על חלוקת כוחות כל הזמן.
כשיש נבחרות עם עבודה מערכתית, הן יגיעו רחוק. ההבדל בין היכולת ששחקנים מציגים בנבחרות לבין היכולת ששחקנים מציגים בקבוצות, טמון ביכולת שלהם לשמור על כושר גופני לאורך זמן. מי שיתעייף מהר ולא ידע לשמור על כוחות לאורך עונה שלמה כנראה לא יציג את היכולת שלו ברגעים המכריעים.
קוקורייה למשל עמד במשימה למרות האתגר הזה של לשחק בצ’לסי של היום. קוקורייה ופאלמר הם יחידי סגולה, באמת.
מי שהכיר את השחקנים של נבחרת ספרד ידע מה הם שווים. החוכמה היתה לשלב כושר גופני וסט היכולות שלהם בטורנירים האלה. זה לא מובן מאליו.
גם נבחרת ספרד נכשלה בטורניר הקודם ויכולה עוד להיכשל בזה הבא. ההבדל העיקרי שאני רואה הוא בנרטיב שבונים מסביב (כי יש לך אג׳נדה די ברורה, וזה סבבה). ברור שבלי קשר ליורו הכדורגל הספרדי במצב טוב יותר מזה האיטלקי, בליגה ובכלל.
בתכלס עם כל סיפורי העבודה המערכתית וכו וכו, כשלון במונדיאל הבא וברמת התוצאות אין הבדל עצום ביחס לציפיות. להשוות את איטליה ליוון זאת הגזמה פרועה מאד. אתה לוקח 30% דפוס אמיתי ו-70% רעש רנדומלי והופך אותם ל-100% דפוס והוכחת מה שחשבת גם לפני.
סבבה, זה נראטיב, והכל מקריות ועבודה מערכתית זה לא שווה כלום כי תמיד יכול לבוא כישלון. אז בואו נהיה כולנו איטליה ונסתמך על המזל ועל פנדלים, כי יורו כל אחד יכול לקחת וכולם יכולים להיכשל.
האג’נדה שלי לא קשורה לזה שאני עוקב אחרי שתי הליגות והנבחרות האלה מקרוב כבר שנים ואני רואה את ההבדל בינהן.
איך לעזאזל זה מה שכתבתי? ליטרלי אמרתי שהספרדית עדיפה בהרבה מהאיטלקית עם ובלי קשר לטורניר הזה.
ממש לא מכבד ותרשה לי - קצת מביך. גם אני יכולתי לרדד את ההודעה שלך לעובי של מלוואח כדי להגחיך. להתייחס לגופו של עניין זה קצת יותר קשה.
יודע מה - אתן לך קרדיט ואייחס את זה להבנת הנקרא, כי נראה שאתה חושב שאני מנסה להגן על הכדורגל האיטלקי. זה לא המצב, כפי שכתבתי לך אני וגם אחרים. הטענה היא נגד המסקנות מרחיקות הלכת מטורניר נבחרות בודד שלך ושל אחרים (שבמקרה לגמרי גם מסתדרת עם הדעות הקדומות שלך). תוריד את אינסטינקט ההגנה המיידי, זה לא דיון מהסוג הזה.
אבל כתבתי לך קודם שתי תגובות ארוכות שמתייחסות גם לנושא הנבחרות, ובסוף סיכמת את זה ב"אג’נדה", “סיפורים”, “הגזמה פרועה” ובלי להתייחס לתוכן ובלי לתת חשיבות לטיעונים, רק כי יכול להיות שספרד תיכשל במונדיאל וזו ההוכחה שלא צריך להסיק מסקנות מטורנירי נבחרות.
כתבתי כבר שזו לא מסקנה מטורניר נבחרות בודד, הרי אותם שחקנים ומאמן ממשיכים פה את מה שעשו בטורנירים של הנבחרות הצעירות, וזה אומר הרבה על המשכיות, מה שאין לך בכדורגל האיטלקי.
אז לא, לא הסקתי מסקנות מהיורו הזה, להיפך, היורו הוכיח את הטענה שלי שמה שנבחרת ספרד היתה צריכה זה המשכיות, ולואיס אנריקה לא היה קשור לזה בכלל וטוב שהגיע דה לה פואנטה.
כתבתי לך פעמיים על הכישלון של ספרד במונדיאל האחרון ולמה אין לזה קשר לנבחרת איטליה.
https://x.com/Asensii20/status/1814699318747484175?t=oAw8ngVg0SGWnlMcGYS-Iw&s=08
אולי היה לכם משעמם פעם בחיים אבל אני בטוח שמעולם לא הייתם משועממים כל כך שערכתם סרטון של ביצועים גרועים של רודרי.
סרטון? סליחה, סרט באורך מלא של שעה ו8 דקות
האיש ישב על כל המשחקים של רודרי ושלף מתוכם את כל הטעויות שהוא עשה בקריירה, זה רמת אובססיביות חולה
אני כן רוצה להגיד כמה מילים על זה וכתבתי פוסט קצת יותר ארוך בדף שלי על ריאל מדריד: זה שלוקה מודריץ’ זכה ב-2018 לא אומר ש"חייבים" לתת את הפרס כעת לרודרי, שחייבים “לגוון” משחקן התקפה. אגב בהקשר זה חלק בפורום של ריאל כתבו שהוא אוברייטד או ממש קטלו אותו על צמד המשחקים נגדנו ואני כתבתי שהיה סביר ושלכל אחד יש יום רע פה ושם.
אין דף שלא פירסם את התמונה על רודרי 2023/24 מועמד לכדור הזהב מול הזוכה לוקה מודריץ’ ב-2017/18.
-אני חושב שהישג של לוקה מודריץ’ עם נבחרת קרואטיה קרי העפלה לגמר מונדיאל 2018 מאפיל על זכייה ביורו עם ספרד גם אם היה לקרואטים את המסלול “הקל”. מעבר לכך בנבחרת ספרד כולם היו נפלאים, גם פביאן רואיס, דני אולמו וכדומה. רודרי שחקן נפלא אבל לא שיחק במחצית השנייה בגמר ואף אחד לא הרגיש בחסרונו.
-מעבר לכך לוקה מודריץ’ באותה עונה זכה בליגת האלופות בפעם השלישית ברציפות, לטעמי זה התואר הגדול ביותר, היסטורי, על אף שמנצ’סטר סיטי העונה הקדימה ארסנל פ-נ-ט-ס-ט-י-ת.
-חד משמעית לדעתי לוקה זכה בפרס באותה השנה גם כמעין “מפעל חיים”, כלומר כריסטיאנו רונאלדו היה לא פחות ראוי ממנו באותה השנה.
-באותה השנה מודריץ’ קיבל אחרי שלטון כריסטיאנו רונאלדו-ליאו מסי מאז 2008. מי אמר שהפעם צריך “לגוון”? קרי לא לתת את הפרס לשחקן התקפה? זה זמנו של ויניסיוס ג’וניור
יש כמה מטורללים בטוויטר שמשום מה הפכו לפופולאריים. הוא אחד מהם.
מקריירה של שחקן בן 28 הוא הצליח להוציא 68 דקות של טעויות? זה מה שהארי מגווייר עושה במחצית.
מי שרוצה סרטון דומה של בוסקטס עד גיל 30, באורך 12 שניות - בפרטי.
לא ברור לי אם לכך אתה רומז, אבל לטעון שהזכייה של ריאל בצ’מפיונס נותנת עדיפות לשחקן ריאל על פני רודרי זה ממש מביך בעיניי. המאבק בין הקבוצות היה כל כך שיוויוני שהוא הוכרע בפנדלים.
אישית אני חושב שריאל בלי ויניסיוס הייתה עושה את אותה עונה בדיוק, בזמן שסיטי הייתה נשארת ללא תואר משמעותי - אבל כמובן שזה לא משהו שאפשר לבדוק אותו.
גביעים נחשבים יותר מכדור הזהב ואפילו מליגת האלופות הוכרעו על דברים אפילו פחות ספורטיביים מפנדלים,ככה העולם עובד,בטח בכדורגל.
אולי,אבל לטעון דבר כזה נגד שחקן שכבש או בישל בכל משחק בנוקאאוט כולל בגמר (האמת כבר 3 עונות ברצף אבל רק העונה רלוונטית) זה חתיכת דל״פ.
כדור הזהב למודריץ’ היה אירוע די מוזר, למרות שמודריץ’ הוא הקשר הכי טוב בכדורגל העולמי ב 20 השנים האחרונות ואחד הטובים בהיסטוריה, כדור זהב העונה לרודרי יהיה הבדיחה הכי עצובה מאז המצאת הכדורגל, אפילו לא השחקן השלישי הכי חשוב בקבוצה שלו.
רק אוהדי ברצלונה תמהוניים וממורמרים(ומתברר שיש לא מעט כאלה) דוחפים בימים האחרונים את המועמדות של רודרי(תוך השוואה מגוחכת למודריץ’), הכל רק ששחקן ריאל(ויני, ג’וד או הצב) לא יזכה בתואר.
רודרי שחקן מצויין, אבל אם הוא ברמה של כדור הזהב אז אני יכול לשחק בהרכב של ריאל, פחות או יותר.
לא מצליח להבין בין הקשר. זה כמו שתבוא ותטען שביידן וטראמפ צריכים לעשות פנדלים כדי להחליט מי יהיה נשיא. בחירת זוכה כדור הזהב היא לא טורניר נוקאאוט.
לא זכור לי שהוא כבש נגד סיטי, אבל שיהיה
הבעיה היא שאתם חושבים מאז ומתמיד שכדור הזהב מגיע לשחקן שלכם. לא אשכח לעולם את ההשוואות המביכות בין מסי לרונאלדו. רק אחרי שהוא עזב אתכם נזכרתם עד כמה זו השוואה מביכה. אתם לא אובייקטיביים בשיט.
לא רוצה להיות אדג’י או משהו, אבל לטעמי השנה זה בין קרבחאל לרודרי. מקסימום ויניסיוס.
תראה מה עשית עכשיו.
השמועה אומרת שקאמילה האריס ניצחה את ביידן בפנדלים הטוב מ-5 על מדשאות הבית הלבן. האריס ניצחה אחרי שביידן נתפס אומר “שיט, ראיתי שיש לי שני שחקנים בסקונד בייס, אבל הקוואטרבאק של היריבה הפריע לי לחבוט בירדי”