הקיץ בא:: יורו 2024

מה הבעיה בזה? אנחנו חושבים ככה ומסתבר שגם לא מעט אנשים נוספים חושבים ככה, אם האחרון שלקח את התואר ולא קראו לו מסי או שיחק בריאל מדריד היה רונאלדו במדי היונייטד…

אתה הרי גם לא אובייקטיבי בשיט, ולראיה האובססיביות שלך לגמד את ההישגים של רונאלדו.

שחרר חביבי, התקדמנו, למה אתה מתעקש להיות תקוע על מסי - רונאלדו כשכולם פרשו מהמשחק הזה מזמן. מסי בערב הסעודית, רונאלדו בארהב, או להיפך, לא מעניין, יאללה הכדורגל מתקדם.

דווקא לא… הלך לאחור, בעיני כמובן. פחות כשרון טבעי במגרשים, יותר פיזיות וטקטיקה מכבידה. לפני 10 שנים היה יותר טוב, לא רק בגלל בארסה, גם ריאל של אז ובאיירן של אז היו טובות יותר. ולא רק הן…

הכדורגל של היום יותר תובעני ברמה הטאקטית והפיזית מאז. אז הכדורגל התקדם. בכל מקרה עברו כבר שנים. מי שרוצה להישאר מאחור ומעדיף לחיות את 2015 שוב ושוב שיהנה לו.

מעניין כמה אנשים ימצאו את כל סוגי הספורט שמעורבים במשפט הזה

מסוג התגובות המתמסכנות שתמיד מעלות חיוך. מה לעשות שבעונה עם טורניר בינלאומי יש השפעה יתרה על הזוכה והשלושה שציינת לא הופיעו או היו מתחת לרמה יו ניים איט. הקשקוש על זה שמודריץ הקשר הטוב בעולם עוד מהימים בדינמו זאגרב וכל מה שבא אחרי זה עם הזלזול הישיר ברודרי רק כי הוא לובש את החולצה הלא נכונה ועד לשיא שיש קריטריון לזכייה בבלון ד’אור(what) זה אובייסלי ערבוב ג’יפיטי שיצא משליטה.

לכן כתבתי או בישל,תקרא.

כדור הזהב בדרך כלל מוכרע על פי מי זכה ביותר תארים והיה משמעותי בהם,התארים האלה לפעמים מוכרעים על פנדלים או על טעות שיפוט,זה הקשר.

מה הקשר עכשיו?
אז למי מגיע לרודרי? תסביר למה רודרי כן וקרבחאל לא,בוא נהיה רציונלים,עזוב אותי מויכוחים מלפני עשור.

בדרך כלל = אם הוא שחקן ריאל. את כדור הזהב הביזיוני של רונאלדו ב2013 עם עונה של 0 תארים קבוצתיים או אישיים ידעתם להצדיק מפה ועד הודעה חדשה.

האמת? לא יודע, וגם לא מאוד מעניין אותי. אף שחקן לא הרשים השנה מעבר לשאר. אולי לאמין, אבל הוא לא שם עדיין. עוד שנה שנתיים :smiling_imp:

נו וכדור הזהב של מסי ב-2010…

קודם כל, המלחמה על הפוזיציה היא מיותרת, זה לא ספורטאנטר. שנית, זה תואר שאף אחד לא הגדיר במדויק מהם הקריטריונים לקבלתו. כמו שקלופ אמר פעם - אם רוצים לתת את זה לשחקן הכי טוב אז תמיד למסי. מי שהיה הכי טוב העונה זה וירג’יל.

אני בגדול בדיעה ששונא דירוגים יחיה ושזה תואר שאין לייחס לו כל כך הרבה חשיבות כי גם ככה ברור שהרבה ממנו זה הייפ.

לא קצת טרחה לזכור את כל הפרטים שנלקחו בחשבון ב 2010 או אפילו 2013? ולא קצת מיותר עדיין להתרגז על בחירות שלקחו אחרים בנושא כל כך משני?
פרסים אישיים הם נחמדים, אבל בעיני זה לא מתקרב לחשיבות של תןאר קבוצתי. כך גם כל ה"פרסים" על הישגי אשתקד, כמו סופר קופה על זכיה בצ’מפיונס, או סופר קאפ על אליפות/גביע מקומי, או אליפות עולם למועדונים על זכיה בצ’מפיונס

התקופה הזו בשנה שמנסים לתת קריטריונים לפרס חסר קריטריונים…

הבעיה מתחילה מזה שאין היום שחקן שהוא וואו. כלומר, יש אחד, אמבפה, אבל הוא אחרי עונה רעה, גם עם פריז וגם עם צרפת.

רודרי שחקן פנומנלי אבל הוא לא וואו, אין לי דרך יותר מקצועית לנסח את זה. להגנתו יאמר שהוא קשר אחורי, מקצוע שכאשר מבוצע היטב הוא אפור, לא וואו.

ואז, בהיעדר וואו, אנחנו מתחילים לחפש שחקן שהיה משמעותי בקבוצות שזכו בתארים משמעותיים. ופה העסק מתחיל להסתבך, כי אין מישהו מובהק מעל האחרים.

שתי הקבוצות הטובות בעולם בעונה החולפת, שזכו בשני התארים היוקרתיים ביותר, אליפות אנגליה וליגת האלופות, והמפגש ביניהן הוכרע רק בפנדלים, הן מנצ’סטר סיטי וריאל מדריד.

המצטיינים של סיטי העונה היו רודרי ופודן, והמצטיינים של מדריד היו ויניסיוס ובלינגהאם.
ויניסיוס איכזב בנבחרת, בלינגהאם ופודן היו בינוניים במקרה הטוב.

רודרי אמנם היה טוב עם ספרד, ולכן המנייה שלו בעלייה בכל יחסי ההימורים לזכייה בפרס (ולא רק על ידי “אוהדי ברצלונה תמהוניים וממורמרים” - אבל למה לפספס הזדמנות גם להיות בנאדם מגעיל וגם לטעות), אבל הוא לא באמת היה המצטיין שלה לדעתי, וכמו שנאמר פה - במדגם הענק בגודל 45 דקות בו הוא לא שיחק, ספרד עלתה ליתרון בגמר נגד אנגליה וניצחה את המשחק. זה לא מוסיף לו.

ככה ש:
א. אני יכול לקבל בחירה ברודרי ואני יכול לקבל בחירה בויניסיוס.
ב. אף אחת מהן לא מלהיבה במיוחד.

נ.ב. 1
הדיבורים על קרבאחל מזכירים לי את הדיבורים על זורזיניו כאשר צ’לסי ואיטליה זכו באלופות וביורו, ויצא במקרה שהוא השחקן היחיד בחיתוך שלהן.

נ.ב. 2
אם מחפשים שחקן שמגיע אחרי עונה מצוינת (ולא רק טובה) גם בקבוצה וגם בנבחרת אז אפשר להסתכל על לאוטרו, אלוף ומלך השערים גם בליגה האיטלקית וגם בקופה אמריקה.

כן ואנחנו לא אובייקטיביים.

זורזיניו לא כבש בגמר ליגת האלופות.
אם אני לא טועה הוא גם לא זכה באליפות אנגליה באותה עונה.

@Shusaku הדוגמא של כריסטיאנו רונאלדו לא טובה כי זה אף פעם לא היה רק תארים והשנה שציינת ב-2013 הייתה אחת העונות הגדולות שלו כשהוא עוד היה מפלצת כדורגל ולא רק שחקן מסיים. מה עם הזכייה של ליאו מסי ב-2012 כשפירק את הליגה אבל לא זכה באליפות? אני מניח שזה ישב לך טוב על הלב.

לגבי זה:

לא ברור לי אם לכך אתה רומז, אבל לטעון שהזכייה של ריאל בצ’מפיונס נותנת עדיפות לשחקן ריאל על פני רודרי זה ממש מביך בעיניי. המאבק בין הקבוצות היה כל כך שיוויוני שהוא הוכרע בפנדלים.
אישית אני חושב שריאל בלי ויניסיוס הייתה עושה את אותה עונה בדיוק, בזמן שסיטי הייתה נשארת ללא תואר משמעותי - אבל כמובן שזה לא משהו שאפשר לבדוק אותו.

אני חושב שוויניסיוס היה השחקן הכי טוב בעולם בחצי השני של 2023-24 ועד אז די סבל מפציעות. כבר ענו לך שהוא תרם שער בכל מעמד, היה פנטסטי גם נגד באיירן מינכן בגומלין למשל זה משחק של ציון 9 גם בלי לכבוש כך שלא ממש ברור לי מניין זה בא. ריאל אגב זכתה גם באליפות ספרד ולא רק בצ’מפיונס. אגב תמיד אמרתי שמבחינתי ואני שונה בנוף: ליגת האלופות>אליפות, אבל כשיש גם וגם אז?..אני גם ניסיתי להסביר גם לגבי הנבחרות שלוקה מודריץ’>>>רודרי. החשיבות שלהם לנבחרות באותם הטורנירים וגם היכולת שלהם באותו הזמן. והודיתי שלוקה קיבל קצת על מפעל חיים.

א. אי אפשר גם להגיד כל העונה ששני השחקנים הטובים ביותר שלכם בפער הם ויניסיוס ובלינגהאם (כל אחד בחצי העונה שלו) וגם להגיד שקרבאחל ראוי לכדור הזהב.
זה בדיוק אבל בדיוק זורזיניו, שבזמן העונה אף אחד לא חשב עליו במונחים האלה, ואז בסוף העונה הסתכלו בדיעבד בארון התארים ואמרו “רגע, הוא היה גם פה וגם פה, אחלה זורזיניו”.

ב. אם כבר אומרים את זה, אז עדיף נימוק יותר מוצלח מאשר כיבוש שער אחד במשחק אחד. כבר עדיף להביא את כל הדירוגי שקר הסטטיסטיים שמראים שבעצם הוא היה מצטיין כל העונה וכולנו איכשהו פספסנו את זה בזמן אמת.

דני קרבחאל צריך להיות ברשימת 20 המועמדים הסופיים ואם לא היה זוכה גם ביורו ולדעתי היה לו אחלה טורניר אז אני מניח שזה לא היה קורה. להגיד שמגיע לו הבלון ד’אור זה מטעמי רומנטיקה או אם אתה חבר ממש טוב שלו או…חוסלו - הגיס שלו. אבל הוא כן מהמצטיינים של ריאל העונה עם כמות שערים ובישולים יפה ומצחיק שבעוד בשלב מסוים השוו פה בפורום לאו דווקא בתר’ד כללי אבל היה את “הקרב” הזה קרבחאל VS קאנסלו.

לא קרבחאל זו בסהכ התשובה שמבטלת את רודרי,אני חושב שמגיע לויניסיוס.
הרי אתם טוענים שמגיע לאודרי כי הוא זכה ביורו וויני לא עשה כלום בקופה,אוקיי אז אם הולכים ככה יש לרודרי חבר בנבחרת שהיה לא פחות טוב ממנו בטורניר וגם זכה באלופות בניגוד אליו עם שער בגמר,אז או שאנחנו רומנטים ומקדשים את היורו ונותנים לקרבחאל או שאנחנו רציונליים ונאמנים למסורת ונותנים לויני/ג׳וד.

לתת לרודרי זה לחפש בכח איך לא לתת לשחקן ריאל.

דני קרבחאל לא פותח בהרכב שלי למשחק הרשמי הבא של ריאל מדריד, לתת לו כדור זהב זה טפשי בערך כמו לתת לרודרי בחזקת 100

אז כאמור, קרבאחל לא רלוונטי בעיניי לדיון ויניסיוס VS רודרי.

ויניסיוס ורודרי היו כל אחד באופן מובהק (ובזמן אמת) אחד משני השחקנים הטובים ביותר באחת משתי הקבוצות הטובות ביותר בעונה החולפת, מה שקרבאחל ממש לא היה.

גם רודרי לא רלוונטי לדיון הזה בכל העולם, חוץ מאשר לאוהדי ברצלונה.

נזרום,שניהם לקחו אליפות בליגה.
ויני זכה באלופות-מה עשה בטורניר? כבש ובישל את השערים הכי חשובים שלנו חוץ מההוא של קרבחאל בגמר.
רודרי זכה ביורו-מה עשה בטורניר? היה הקשר השלישי הכי טוב של ספרד,הוחלף במחצית במצב של תיקו,ספרד ניצחה בלעדיו.