רודרי, קרבחאל, ראקיטיץ’, סניידר, ריברי, נויר, ואן דייק, לבנדובסקי, הולנד, כולם קורבנות של יח"צ.
כל אלה היו חלשים ביחסי ציבור מול המועמדים הבכירים שהיו מולם. לא שהמועמד שזכה לא היה ראוי, פשוט מה שהכריע זה יחסי ציבור שהשפיעו על המצביעים.
רודרי וקרבחאל על אותו תקן, חלשים ביח"צ מול ויניסיוס ובלינגהאם, אבל ראויים לא פחות, ולא רק על השורה של התארים.
אני ראיתי בעיניים שלי את קרבחאל בעונת שיא בכל מקום שבו נגע.
רודרי זה שחקן ענק, על תקן בוסקטס שאף אחד לא מעריך אבל הוא פשוט בלתי ניתן להחלפה.
ראקיטיץ’ - כמו קרבחאל, היה חיית כושר במשך עונה שלמה. היה השחקן הטוב ביותר בנבחרת במונדיאל, אבל “רק” לקח אליפות בלי הפסד כשהוא לא יורד מההרכב. דווקא לריאל היתה עונה פחות טובה שהסתיימה באובדן האליפות כבר בחודש נובמבר שפינו את האנרגיות להתרכז בנוקאאוט של ליגת האלופות.
אני זוכר שגם את וראן הריצו בגלל רשימת התארים. זה לא רציני.
אבל אם כבר יח"צ, למודריץ’ היה את התארים והעובדה שהוא שחקן ריאל מדריד, לכריסטיאנו בפעם הראשונה אחרי הרבה זמן, לא היה את זה, והוא היה לוקח אם היה נשאר בריאל.
ריברי, נויר, ואן דייק, לבנדובסקי הולנד היו ראויים, אבל מול מסי ורונאלדו אין מה לעשות. כל עוד אוהדים בוחרים התוצאות תמיד יהיו מגוחכות, כי גם שחקני הגנה שרחוקים מהזרקור לא יקבלו את הכבוד.
הכדורגל היום הפך למוצר ילדותי, מתלהבים כמו ילדים מהכוכבים שמבקיעים, חוגגים, ומוכרים. אבל זה לדיון אחר שיגיע בפעם אחרת מתישהו.