כי אני מסתובב ברשתות החברתיות וכל ה’‘ההים העולמי’’ מגיע מכיוון מאוד מסוים, לא צריך לחקור, מספיק לראות את השם או תמונת הפרופיל של מייצר ההייפ.
לא כתבתי לרגע שהוא אוברייטד, רק שבליגנהאם חשוב לנו יותר משרודרי חשוב לסיטי ושתקדימית, צריך עונה ממש היסטורית כדי ששחקן הגנתי יזכה בכדור הזהב. הוא מועמד ראוי בהחלט, בעיני בליגנהאם יותר.
אגב רודרי ועונות טובות, עונת השיא שלו הייתה בטרבל לדעתי.
מעניין, אוהדי ברצלונה בלבד מייצרים הייפ חזק יותר מכל שאר הקבוצות ביחד עד כדי ששחקן לא קשור יוביל בסוכנויות ההימורים המובילות בעולם? אם כך, מדובר במועדון המשפיע ביותר בעולם ובפער.
ואם ככה, למה לאמין יאמאל לא מופיע ראשון בכל האתרים?
מכיוון שלא כך הדבר ועוד אוהדים רבים, בעיקר של הליגה האנגלית שהיא הנצפית בעולם ומכירים את השחקן ויכולותיו ומעריכים אותו חושבים גם כן שהוא מועמד ראוי, הוא זוכה לדירוג שכזה.
אחלה, אז למען האמת אנחנו גם לגמרי מסכימים.
האמת אם כבר להאשים מישהו ב"הייפ" מיותר על רודרי זה את אוהדי הפרימיר ליג. זה אינטרס שלהם.
אני מחבב את רודרי בין היתר, בגלל שאני תמיד חשבתי ועדיין חושב שהקשר האחורי לא מקבל אף פעם מספיק הכרה וקרדיט על התרומה שלו. אני תמיד משוחד לק.א.
אבל באמת שחוץ מזה , שיתנו לבלינגאם ויני וקרבחאל. שבנזמה היה עונה היסטורית לא היססתי פה לתת לו קרדיט ולהגיד שהזכיה שלו היתה מצודקת.
דה בריינה חזר מפציעה רק בינואר, האלאנד “עונה זוועתית” סיים טופ סקור באנגליה. יש עוד מהחומר שנועד לגמד מהתרומה והאיכויות של רודרי רק בשם האג’נדה שלא יקח לויני או בלינגהאם שנכשלו בקיץ?
אם היה זוכה באיזה גביע שוקו העונה היו מריצים אותו בטענה שזכה ביותר גביעים מויני.
לא מבין למה אתה מזלזל ביכולת של אוהדי ברצלונה לייצר הייפ ? גם אוהדי ריאל טובים בזה כשצריך.
לא צריך ללכת רחוק, מי שיקרא את הדיון הזה יבין טוב מאוד למה למה רודרי נחשב למועמד.
לא נכנס לרשימה הסופית לבחירת שחקן העונה, שחקנים כמו דקלן רייס ואודוגארד נכנסו לפניו.
פרט מעניין ורלוונטי, בלי ציניות, את האמת לא ברור לי למה. בלי קשר לדעתי שהוא היה צריך לזכות בשחקן העונה אני לגמרי זוכר דיונים רבים לאורך השנה על חשיבותו והסטטיסטיקה הגרועה של סיטי בלעדיו, אפילו בפורום הזה.
אגב ביורו הוא זכה שחקן הטורניר, אולי לא בצדק לדעתך, אבל הוא נבחר. ותאמין לי שאוהדי ברצלונה רצו שלאמין יזכה (והיה לו קייס) ככה שזאת עוד הוכחה לזה שהוא מוערך גם מעבר להייפ הקטאלוני.
לא מזלזל, אני כן חושב שהייפ על שחקן לא כזה חשוב בסיטי (לדבריך) הוא לא יותר גדול מהייפ של אוהדי ריאל על שחקן שבאמת ראוי (לדבריך).
מעבר לזה אני גם חושב שאתה לחלוטין מפריז בעצמת ההייפ, בסוף לא מדובר בשחקן ברצלונה ולא במסי. מדובר בשחקן שחצי מאוהדי ברצלונה עסוקים בלשכנע אוהדי פריימרליג שהוא פחות טוב מבוסקטס בשיאו.
אני לא אמרתי שאני מאמין שרודרי יזכה בגלל ההייפ, רק כתבתי שהשם שלו מוזכר בגלל ההייפ.
אם היו בוחרים את השחקן המצטיין לפי ההייפ לאמין היה זוכה והופך ל’‘שחקן הכי צעיר שזכה במצטיין היורו’'.
לדעתי ויני צריך לזכות, ג’וד מועמד בכיר בגלל ההייפ של אוהדי ריאל וההייפ של האנגלים עצמם, זה שני מייצרי ההייפ הכי חזקים בעולם, אם אנגליה הייתה זוכה בטעות ביורו היה נעשה עוול גדול לברווזון המכוער.
לא נגד הייפ ולא נגד לייצר הייפ, רק שלא לכעוס עליי כשאני צועק הייפ.
ועכשיו ברצינות, מבחינתי כדי שקשר אחורי יזכה בכדור הזהב הוא חייב לתת עונה מדהימה והיסטורית, חייב להיות אחד הקשרים האחוריים הטובים בהיסטוריה, לא אחד שנתן עונה יציבה ומדובר בשחקן טוב מאוד אבל לא היסטורי.
רודרי מוזכר כמועמד כי ויני, ג’וד ואמבפה משחקים בריאל… אחרת הדיון היה בניהם.
מה שכתבת זה פחות או יותר תקציר הדיון על כדור הזהב במשפט אחד.
רודרי מוזכר כמועמד כי פרס שחקן השנה בעולם צריך להיות פרס שבו אם מביאים למישהו שלא ראה כדורגל מעולם, לראות רק את עונת 23/24 אז סיכוי לא רע שהוא יגיד שרודרי הוא השחקן הטוב ביותר מבין הארבעה. ג’וד? אולי אם היו מסיימים את העונה ב-2023.
לא ברור לי בכלל איך אמבפה נכנס לרשימה שלך. לא בטופ 10 אפילו של העונה האחרונה.
דל"פ, אבל גם רודרי מוביל כרגע בהימורים על כדור הזהב מסיבות דומות.
רודרי שחקן ענק וקשר אחורי ענק, אבל הסיבה המרכזית שרואים בו מועמד לגיטימי לכדור הזהב (ונכון, לא רק ע"י אוהדי בארסה כאן בפורום), היא שחיפשו הסבר ליכולת הגבוהה (ואולי אף מפתיעה) של סיטי ובעיקר של נבחרת ספרד - ובחיתוך של השניים קיבלו את רודרי. וכמו תמיד, הרבה יותר קל “להסביר” דברים כאלה באמצעות תפקיד אמורפי כמו קשר אמצע/אחורי, בלי סטטיסטיקות ברורות, מאשר שחקן שנמדד ע"י שורות תחתונות.
בפועל, במחצית שהוא לא שיחק בנבחרת (אמנם מחצית אחת בלבד) - המשחק של ספרד לא הושפע בכלל. אני מזמין אתכם ללכת לראות גם משחקים של סיטי בלי רודרי - התוצאה דומה. לעומת זאת, תוציאו את ויניסיוס או ג’וד מריאל, תוציאו את דה בריינה או אפילו את סילבה מסיטי - תקבלו משחק שונה לחלוטין.
הסיבה שהרבה יותר קשה לקחת את כדור הזהב בתור שחקן הגנה היא לא מקרית, והיא לא (רק) תוצאה של רידוד התחרות לטובת המוציאים לפועל. הסיבה לכך היא שכשחקן הגנה, חובת ההוכחה של ההשפעה שלך על המשחק - היא עליך. בטח ובטח בתפקיד אמורפי כמו קשר אחורי.
אם חוזרים לטיעוני ‘מסי הוא השחקן הטוב ביותר בכל שנה בערך ששיחק’, או אם תרצו - אם נחזור לבסיס של הבסיס, ונמדוד את הזוכה בכדור הזהב לפי מי השחקן הראשון שהיית בונה סביבו קבוצה, מי השחקן הראשון שהיית בוחר כשבונים קבוצות בשכונה, או מי השחקן שכמועדון היית משלם עליו הכי הרבה כסף - מעבר למקרים מיוחדים כמו שוסאקו, אין כאן שאלה בכלל. התחרות היא בלי ספק בין ויני לג’וד, ואם לא היו בשנה רעה יחסית באופן אישי - גם אמבפה והלאנד.
אמת.
זה פשוט לא נכון. לא בתוצאות ולא ברמה. וזה מדגם רחב יותר ממחצית.
אפשר לטעון ובצדק שלסיטי אין קשר אחורי מחליף שהוא ברמה מספקת ולכן היעדרות של רודרי משמעותית יותר מעמדות אחרות שבהם יש 2 שחקנים מצוינים על אותו תפקיד, אבל אי אפשר להגיד שלא מורגש כאשר רודרי לא משחק בסיטי.
עד כמה ההשפעה של רודרי מינורית שסיטי הפסידה בעונה שעברה רק שלושה משחקי ליגה מול ארסנל, וולבס ואסטון וילה והמשותף לכולם שרודרי לא על הדשא. בחיי שזה רק משתבח.
חלק פה חושבים כנראה שאחרים לא רואים כדורגל ואז כותבים שטויות ואם מתקנים אותם אז מתעצבנים.
המשותף לכל המשחקים האלה ולכל החצי עונה הראשונה החלשה של הסיטי זה החיסרון של השחקן הכי טוב שלהם שזה דה ברוינה, עם רודרי בהרכב ובלי הבלגי אחוזי ההצלחה של סיטי נמוכים משמעותית מאשר החצי עונה אחרי החזרה של הג’ינג’י, אז ללא שום צל של ספק הגורם המכריע באותם הפסדים היה שהמנוע והכוכב הגדול של סיטי לא שותף במשחקים.
אבל כשדה בריינה נעדר ורודרי שיחק, היא המשיכה לשחק כדורגל טוב מאוד וניצחה באחוזים גבוהים מאוד. כשרודרי נעדר, הם פישלו.
בכלל, אני מת על דה בריינה ולדעתי הוא ייזכר היסטורית פחות ממה שראוי כי הקריירה שלו די אפורה, אבל בשנה האחרונה הוא ממש דעך. לא סתם הוא על סף מעבר לסעודיה.
לא, האחוזים שלהם היו נמוכים יחסית לרגיל שלהם עם דה ברוינה, עם החזרה של הג’ינג’י הם סגרו פער גדול.
מסכים כמובן עם מה שכתבת על דה ברוינה, יזכר כנראה כפחות טוב מקרוס שזה משהו לא פחות ממדהים.
ברור שסיטי עם דה בריינה > סיטי בלי דה בריינה.
ברור גם שסיטי עם רודרי > סיטי בלי רודרי.
ממש לא מדובר בשחקן שולי, ההשפעה שלו ברורה (בניגוד למחצית בגמר היורו).
צריך לבדוק את ההשפעה של רודרי כשהוא משחק אבל שאר ההרכב מלא ולא כשהוא לא משחק כשגם דה ברוינה פצוע.
בזה אין ספק, השאלה כמה באחוזים.
בכל מקרה, בוא נתמקד, אני כותב אוהדי ברצלונה כדי להטריל קצת ושיהיה אקשן, האם אתה ככותב רציני בפורום חושב שמגיע לרודרי ?