הקיץ בא:: יורו 2024

אמרתי ניתן ליורו הזדמנות…

אז אתה הנאחס, עכשיו הכל מובן ליאור.

לאט לאט המשחקים “מתחילים להתאזן” מה שנקרא, כדורגל די רע לדעתי אתמול בצרפת-הולנד, או.קיי בשלבים מסוימים היה קצב מעולה, הולנד במחצית הראשונה עם יציאה מהירה קדימה ובעיקר צ’אבי סימונס כי כדורגל זה לא רק מוטיבציה ומהירות אלא גם שליטה נבונה בכדור, ובדקות 60-70 נניח מבחינת נבחרת צרפת אבל זהו. מרגיש לי שקצב המשחק של הצרפתים נמוך מזה של נבחרת אנגליה או פורטוגל שלא הצטיינו.

אני חושב גם שהמשחק אתמול הייתה תשובה טובה מאוד לגבי “סאגת קיליאן אמבפה”. הנברת נראתה מאוד חיוורת בלעדיו. אנגולו קאנטה השחקן הכי חכם שמגיע לשליש האחרון אבל מעולם לא הצטיין בלכבוש. משחק רע מאוד של מרקוס תוראם למעט אולי הורדת כדור אחד עם הגב, עוסמאן דמבלה בעט לעננים ואנטואן גריזמן גם מ-ז-ע-ז-ע. חבל שאדריאן ראביו לא בעט לשער.

לא היה קורה כלום אם דידייה דשאן היה קצת יותר מהמר, מזיז את אדוארדו קמאבינגה מהספסל כדי לקבל קצת קצב, אולי לסחוט עבירות, כשקמאבינגה עולה מהספסל נגד יריבה עייפה הוא שחקן אחר (גם ככה שחקן מצוין). אולי להכניס קודם לכן את ז’ירו שניצח הרבה משחקים כאלה כבר עבור הנבחרת.

כאחד שרואה את אורליאן טשואמני באופן מלא שבוע אחר שבוע - אעשה לו הנחה קלה: חודש בלי כדורגל בגלל הפציעה+התרגשות+יום בינוני של חבריו במשרד, אבל זה לא זה. גם אם הוא נגע בכדור מאה פעמים.

הדבר היחיד שהפתיע אותי לטובה זאת האתלטיות של הולנד הנוכחית. לא חשבתי שמישהו יכולה להתמודד עם הפיזיות הצרפתית. מקווה בכל זאת שגרמניה וספרד יתקדמו יותר מהן.

הרוב פה כותבים שהם נהנים מהמשחקים ושיש יורו מצויין וכדורגל טוב, האם זה רק אני שתמיד משתעמם בטורנירי כדורגל נבחרות ורק סופר את הימים ומחכה שהכדורגל האמיתי, זה של הקבוצות יחזור ?

יכול להיות שיש עניין ביורו אבל הכדורגל זה כמעט ברמת חובבים יחסית לכדורגל הקבוצות, צופה כי אין כדורגל אחר שאפשר לצרוך כרגע.

אבל התפאורה והצבע ביציעים זה רמה אחרת אין ספק.

הבעיה הגדולה בטורנירים האלה זה שהפסד אחד אפילו בשלב הבתים ואתה או בחוץ או כמעט בחוץ ולכן המאמנים מעדיפים לא לקחת אחוז אחד של סיכון, הכל שבלוני ופחדני רק לא להפסיד באשמתך הישירה.

יורו זה טורניר של רפא בניטזים ולא של פפים.

כאב ראש לנבחרת ספרד ומארגני היורו: שיתופו של לאמין ימאל במשחקים מאוחרים מפר את החוק הגרמני

רבות דובר בימים האחרונים על לאמין ימאל, הכוכב הצעיר של נבחרת ספרד, שהפך לשחקן הצעיר ביותר בתולדות היורו. כעת מסתבר ששילובו של ימאל במשחקים שמתחילים בשעה מאוחרת מסבך את מארגני היורו ואת נבחרת ספרד עם חוקי העבודה בגרמניה.

על פי החוק על קטינים מתחת לגיל 18 (לימאל עדיין לא מלאו 17) אסור על פי החוק הגרמני לעבוד מעבר לשעה 20:00 בערב. ספורטאים מקצועיים יכולים להשתתף במשחקים בשעה מאוחרת יותר בתנאי שיגיעו לביתם עד השעה 23:00. החוק תקף גם לגבי אזרחים זרים המשתתפים במשחקים על אדמת גרמניה.

משחקה של נבחרת ספרד נגד איטליה ביום חמישי האחרון החל בשעה 21:00 ועיתונאים בדקו ומצאו כי בשעה 23:00 הלה רוחה וימאל טרם עזבו את האצטדיון. כלומר, מדובר בהפרה של חוקי העבודה בגרמניה. כעת, אם הרשויות בגרמניה יחליטו לפתוח בחקירה רשמית של הנושא, נבחרת ספרד עלולה להיקנס בסכום של 30 אלף יורו.

ספרד העפילה למעשה לשלב הבא של הטורניר ותשחק את המשחק האחרון שלה בשלב הבתים נגד אלבניה ביום שני.

יש הטיית כוח משמעותית ומעט מאוד רומנטיקה בכדורגל קבוצות. הכסף התחיל לשחק משחק יותר מאשר פרוייקטים מעניינים וטובים. אני חושב שברמה התחרותית הכדורגל נבחרות הרבה יותר שיוויוני.

מנגד, אולי אני פשוט “אוהד מיואש של ברצלונה” ואני לא נהנה ממש מכדורגל כמו שדן אמר.

לרוב זה נכון בכדורגל נבחרות, אבל ביורו הזה ציפיתי ברוב המשחקים וקיבלתי תחושה שונה לגמרי. כמעט כל משחק מתחיל עם שערים מוקדמים, יש דרמות בסיום, נבחרות משחקות בקצב מרחבה לרחבה. גם ה0-0 אתמול יכל בקלות להפוך למשחק מרובה שערים, היו הזדמנויות מעולות לשני הצדדים ורק חוסר מזל השאיר את המשחק מאופס.

אני עם נדב, היורו מצוין עד עכשיו ומאוד אטרקטיבי לצופה הנייטרלי. ובעיקר מה שכיף זה שחוץ מסקוטלנד במשחק הפתיחה (שהחזירה את כבודה לאחר מכן), לא היו משחקים חד צדדיים כמו שחששו בעקבות הרחבת היורו.

אני חושב שאחרי סיבוב אחד בלבד בשלב הבתים הרעיפו שבחים מוגזמים כלומר זה מוגזם לקבוע, הן מבחינת מספר השערים - ואני חושב שיש הילה מסובבת משום שהיו הרבה גולים מבעיטות מרחוק, הן מרמת הכדורגל הכללית של הנבחרות הגדולות וכן הלאה. לטעמי יורו מאוד בינוני, שלושה-ארבעה משחקים באמת טובים, ומבחינתי גם 1:2 יכול להיות אחלה משחק. אולי אני מגזים אבל אני נותן יותר חשיבות לחוויה שלי כאוהד מהולנד-צרפת מאשר אם נהניתי בטורקיה-גיאורגיה. מאמנים שלא עוזרים לנבחרות שלהם אלא מפריעים.

ספרד - שני משחקים טובים| ניצחון אחד מרשים מבחינת התוצאה
גרמניה - משחק וחצי טוב| ניצחון אחד ענק
אנגליה - שני משחקי פח| ניצחון ותיקו
צרפת - שני משחקי פחXX| ניצחון ותיקו
פורטוגל - ניצחון אחד בינוני

גם בלגיה שהיא בשוליים הציגה משחק נוראי ונבחרת קרואטיה שלרוב נלחמת לפחות גם קטסטרופה. איטליה והולנד - בסדר.

מה שכן:
1.אני כן רואה את המשחקים כשיוצא לי, לא “מתאבד על זה” כמו בעבר, לפעמים משחק שמתחיל ב-19:00 ביום חול זו בעיה, אבל צופה ומארח חבר’ה.
2.היה לי התקף נוסטלגיה עם מונדיאל 2006 ושרתי על המסילה בחדר כושר את שיר המונדיאל עם כל המילים. איזה שיר - חבל שאין ביצוע עדכני שנותן פייט, ואיזה שחקנים. “רונאלדו-אדראינו-זה רוברטו-רונאלדיניו…”

כן יש דרמות, יש מתח ויש אווירה מדהימה, אבל הכדורגל לא משהו בכלל, לדעתי האישית כמובן.

כפי שאמרו פה קודם, הנבחרות זה עדיין כדורגל שוויוני יחסית למועדונים כי הכסף לא משחק תפקיד ונבחרות לא יכולות לרכוש את הכוכבים הגדולים של שאר הנבחרות ולכן יש משחקים צמודים ומתח.

צופה כמעט בכל המשחקים כי זה מעניין ולא כי זה טוב.

אבל לאיזה משחקים של מועדונים אתה משווה את המשחקים ביורו? למשחקיהן של ריאל מדריד וליברפול? לנוקאאוט ליגת האלופות? לשלב הבתים של ליגת האלופות? או בכלל למשחקי ליגה אנגלית/ספרדית/גרמנית?

לא חושב שה0-0 אתמול נפל בהרבה מה0-0 של סיטי עם ארסנל במרץ האחרון (מבחינת זהירות הקבוצות, המצבים, הרמה). לא חושב שכל משחק עד עכשיו נפל ממשחקי שלב הבתים בצ’מפיונס שכבר שנים מדברים על כמה שהכדורגל שם משעמם וצפוי. אתה רוצה להשוות לרמה של חצאי הגמר בצ’מפיונס? בוא קודם נחכה לראות מה יהיה בהם ביורו הזה.

החיסרון הכי בולט מבחינתי בנבחרת הוא חוסר התיאום בהשוואה לקבוצה שמשחקת 50 משחקים בעונה. בדרך כלל זו גם הבעיה בטורנירים כמו היורו והמונדיאל, שלוקח לנבחרות משחק שניים להתניע עד שמתחילים לראות תצוגות קבוצתיות. הפעם דווקא מרגיש שנבחרות כבר מהתחלה באו מאוד מוכנות עם שיטה ורעיונות ברורים, וזה רק יילך וישתפר.

אני אופטימי לגבי היורו הזה, גם בראייה רחבה יותר.

השער האומלל שטוריקה חטפה מזכיר לי את הפנינה של איציק זוהר
“אין אינפורמציה בין השוער לבלם שלו”.

פורטוגל בינונית מאוד, טורקיה רעה. תוצאה מעולה אבל אני מקווה שהפורטוגלים יטחנו אותם עוד קצת.

טורקיה הייתה יותר מסוכנת והחמיצה מצבים די טובים, פורטוגל ממצב אחד עשתה 2 שערים.
לפי השדרנים אפשר להבין שהפורטוגלים היו הרבה יותר טובים אבל זה די רחוק לדעתי ממה שראינו.

אם פורטוגל רוצה לזכות ביורו מקומו של קאנסלו ביציע.

הבישול הזה אחד הרגעים של מנהיגות הגדולים בקריירה של רונאלדו. מפתיע.

לא מסכים, זה מצב שאם הוא לא היה מוסר בו היה יוצא אפס. זה לא איזה רגע נדיר, או נדיב מעבר להיגיון ישר. זה פשוט לעשות את המעשה ההגיוני.

מסכן רונאלדו, בחיים לא יצליח לעשות את הדבר הנכון, או שהוא סופר אגואיסט או שהוא עשה את מה שעשה כדי לא לצאת אפס גמור, אין אפשרות שלישית.

כריסטיאנו רונאלדו גם ככה נודע כשחקן לא ממש קבוצתי, הוא חלוץ, הוא רעב לגולים, התוצאה 0:2, זה מצב הבקעה סבבה, ובטח אחרי שלא הבקיע במשחק הקודם והמונדיאל שלו באמת היה עלוב. אני רציתי שהוא יבעט. אני גם חושב שמי שאנטי רונאלדו כמובן לא ישנה את דעתו אחרי המהלך הזה וזה בסדר, אי אפשר “לשכנע את המשוכנעים”. לא חושב שהוא צריך להוכיח משהו למישהו. כדורגל? היה בינוני, די כצפוי. החמיץ מצב מצוין בנגיחה.

לגבי שאר המשחק: ברנרדו סילבה לא עשה כלום עד לשער החכם שלו, היה נראה דבוק לכנף ולא מעורב. רפאל לאאו בערב די רע. ברונו פרננדש הפתיע בכמה פעולות הגנה מעולות למען האמת וגם לחץ נהדר. שמחתי לראות את פפה מקבל סטנדינג אוביישן בדקה ה-82, אגדה, היו לו חילוצי כדור נפלאים. שני הקשרים של פורטוגל באמצע לקחו הרבה סיכונים עם איבודי כדור סתמיים, ואני חושב שז’ואאו קאנסלו עוד עלול להפיל את פורטוגל בהגנה.

לצערי ספרד, פורטוגל, גרמניה ואחת מצרפת/הולנד יהיו בצד אחד מה שיפתח את הדרך לגמר מהצד השני לנבחרות פתטיות ועלובות כמו איטליה, אנגליה, רומניה ובלגיה.
מקווה שקרואטיה תעלה למקום השני ונראה את מודריץ’ מגיע לגמר מול פפה. זה יהיה מרגש.
גם הולנד זה בסדר גמור.

כמו הגרלת ליגת האלופות של העונה פחות או יותר.