טוני קרוס הקדיש 20 דקות וזה גם לא מספיק זמן, מהפרק האחרון בפודקאסט עם אחיו - להחלטה הקריטית שקיבל - ההחלטה לתלות את הנעליים אחרי יורו 2024. “לא רציתי שמישהו מהסביבה שלי יצטרך להגיד לי ‘טוני - זה נגמר’”.
“כל מי שהקשיב לי היטב בשנים האחרונות, שמע אותי אומר בשלב מסוים שהאופציה היחידה עבורי היא לסיים את הקריירה שלי בריאל מדריד. העונה האחרונה שלי בריאל פירושה שהקיץ הזה יהיה הסוף. זה הרבה יותר קל לחשוב על זה הרבה זמן מאשר להגיד את זה. אני מקבל צמרמורת כשאני חווה משהו, כשאני באצטדיון או כשמישהו אומר משהו, וזה נותן לך צמרמורת, אז זה חייב להיות מיוחד גם מחוץ לספורט, אני חושב שזו הייתה כנראה ההחלטה הכי קשה בחיי, שלא נאלצתי לקבל החלטה קשה יותר. הכדורגל אצלי התחיל בגיל שש ואתה מנהל את זה במידה מסוימת עד שאתה בן 34, זו החלטה מאוד מאוד רצינית, אם הכדורגל תמיד היה במרכז החיים שלך. לכן זה לא כל כך קל עכשיו אני יכול להבין את ההרגשה הזו, מצד אחד מאוד שמח ועצוב מצד שני”.
ההחלטה שלו בקיץ שעבר להמשיך: “כבר הייתי קצת בנקודה של קבלת ההחלטה הזו לפני שנה. גם אז חשבתי על זה הרבה זמן. בדיעבד, אני חייב לומר שזו הייתה החלטה נכונה להמשיך עוד שנה, כי הדברים באמת הסתדרו כפי שקיוויתי - שאני נשאר בריא, זה לא היה יותר מדי עבור הגוף שלי, זו הייתה עוד עונה שלמה ללא פציעות. בנוסף, נהניתי מאוד ברוב המשחקים. הצלחתי לשמור על הרמה שלי והצלחנו כקבוצה, זו תמיד מטרה גדולה כשחושבים על פרישה, שרוצים לפרוש בהצלחה עוד לפני גמר ליגת האלופות, אני יכול לומר שזו הייתה עונה מוצלחת. עכשיו זה נראה כמו הרגע הכי טוב בקריירה שלי עם כל כך הרבה דוגמאות זה לא קל. הקריירה חמקמקה, לא רציתי לאיבוד, זה עלול לקרות מהר מאוד, ושהאנשים סביבי היו צריכים להגיד לי בסוף: 'זה נגמר! או שבסוף אשב כאן על הספסל עוד שנתיים-שלוש. זה, במובנים מסוימים, לא יהיה ראוי לקריירה, אז אני שמח, שמח וקצת גאה שהצלחתי להימנע מכל הדברים האלה. זו הרגשה נעימה”.
תגובת האנשים: “משפטים שאמרו לי הרבה - ‘אבל אתה במרחק קילומטרים מכל הדברים האלה, אתה יכול בקלות לשחק ככה עוד שנה’ יתר על כן, מאז שנה שעברה, אבל גם עכשיו עם הפרויקטים השונים שבניתי או שאני בונה במקביל, אני יכול לדמיין חיים ללא כדורגל כשחקן פעיל. זה לא אומר שאני לא מתגעגע למשהו - כדורגל היה המרכז של חיי מאז שהייתי בן שש, כמובן שאני אתגעגע אליו. עזוב את זה עכשיו, בעוד שנה או בעוד חמש זה ברור שבשלב מסוים זה יהיה שינוי גדול לחלוטין: יותר זמן בבית, לא כל כך הרבה נסיעות ושהות במלונות במהלך עונה כזו. בנוסף לכל הכיף וכל הניצחונות, אתה גם מקבל את התחושות האלה, שתמיד יש לך עשר או שתים עשרה נסיעות בשנה שבהן אתה חושב, “וואו, אלו ימים מבוזבזים”. אתה מגיע הביתה או שאתה שוב נוסע שלושה ימים למשחק כדורגל של 90 דקות. עד כמה שמשחק הכדורגל הזה כיף, לפעמים אתה חושב, “וואו, אני נוסע לשלושה ימים, במלון, מה יכולתי לעשות בבית בזמן הזה?” המחשבות האלה היו לי בראש כבר זמן מה… אני מצפה לקבל קצת זמן של הגדרה עצמית, יותר זמן בבית”.
ריאל מדריד השאירה את ההחלטה בידיו: “העיתוי הוא טוב כי עובדה שעשיתי את ההחלטה הזו בעצמי. יכולתי לקבל אותה בעצמי בכל עת, לא הפעילו עליי לחץ. התחושה הזו חשובה מאוד, של להחזיק אותה בידיים שלך. וזה לא תמיד כך. אני רוצה ליהנות מכדורגל בשבועות הקרובים ולמקסם את ההצלחה שלי. אם אתה לא מתפקד באופן עקבי, החיים הממוצעים במועדונים כאלה - לפעמים יצאתי להרפתקה אכזרית”.
הגעתו למדריד: “הדרך שבה קיבלו אותנו כאן בזרועות פתוחות הייתה מאוד מיוחדת. לא הייתה לי הרגשה שקודם כל אני צריך לשחק טוב ולהוכיח את עצמי ורק אז להיות נאהב. הייתה לי הרגשה שמיד קיבלו אותי למשפחת ריאל מדריד. זה נתן לי מיד דחיפה טובה, ובמשך השנים היא הפכה למערכת יחסים שעדיין נחשבת לבלתי נפרדת. זה לא רק נאמר על ידי שני הצדדים, זה הוכח וחי ולעולם לא אשכח את האמון, ההערכה והחיבה שהם גילו. אני כאדם וככדורגלן תמיד ניסיתי להיות כמה שיותר נאמן כשאני חושב על כמה היו ספקולציות במהלך עשר השנים האלה… אף פעם לא היה בהן שמץ של אמת. ריאל מדריד באותן שנים, זה וממשיך להיות מיוחד, אני יכול רק להודות למשפחת ריאל מדריד, לריאל היה הגושפנקה, הכל נקנה היה יחד. אחרת זה לא היה עובד עשר שנים, אחרת זה לא היה מצליח כל כך. יש הכרת תודה משני הצדדים, כי ריאל עשתה איתי עסקה לא רעה. זו החלטה לא קלה לעזוב את מועדון חיי, את הבית הזה שמצאתי כאן. אני נשאר כאן במדריד בעיר וגם זה משהו”.
השפעת החזרה שלו לנבחרת גרמניה על ההחלטה לפרוש: “בסופו של דבר, לא ממש, הייתי אומר, למרות שהתחלתי לחשוב על זה במקביל. ולא בהכרח חיברתי ביניהם (בין המקרים), אבל לא פעם עלה הרעיון: אחד כן, השני לא? או שניהם כן או שניהם לא? - מה הפתרון הטוב ביותר לכל דבר. חשבתי על זה: זכייה בליגת האלופות וגם ביורו, זה מה שהחלטנו (צוחק). אבל לקח לי יותר מחודשיים מאז שחזרתי לנבחרת להחליט שסיימתי עם הכדורגל”.
החשיבות של המועדונים בהם שיחק לפני שהגיע לריאל מדריד: “בסופו של דבר, זה מה שגרם לי להיות מספיק חזק ללכת לריאל מדריד, אין ספק בזה. אבל אני עדיין שחקן פעיל כאן, אני אפסיק לשים בצד את הרעיון של סוף הקריירה שלי אחרי ההכרזה הזו. כי יש לי מטרה גדולה - לנצח בוומבלי ולזכות בליגת האלופות, הגביע ה-15 עם ריאל. וגם לשחק באליפות אירופה טובה עם גרמניה בקיץ. ומהקיץ יהיה לי מספיק זמן לחשוב על מה שהשגתי, אני עדיין שחקן שחולם בגדול”.