אז… יותר כמו בפברואר-מרץ בקצב הזה, לא?
אני רק מקווה שצ’אבי לא יסגור בטעות ביונייטד עד אז.
מכל הקרדיטים שמגיעים להאנזי פליק, ומגיעים לו הרבה מאוד בשלב הזה של העונה, הכי גדול הוא זה שמגיע לו על מארק קסאדו.
איזה שחקן התחבא לנו מול העיניים.
אני כתבתי את זה ואני ימשיך, הניצחון של פליק זה הניצחון של אנשים כמוני וכמו טל ליאור ועוד הרבה אנשים פה שאני לא יכול לכתוב את כולם (לא יכתוב שמות, אבל היו גם אוהדי ברצלונה שהיו בגישה שלה מאסיה זה יותר נטל מאשר זכות בעיקר משתמשים בפורום הישן). שבמשך שנים כתבנו וכתבנו וכתבנו, שברצלונה צריכה וחיבת לשחק כדורגל יפה יותר לדעת לשלב בצורה טובה יותר את הלה מאסיה לצד שחקני רכש ולא להסתפק בבינוניות שברתומאו ותומכיו בעבר ניסו לטמוע בנו בכח…
מסתבר שצדקנו, צדקנו בכל מילה .
**פליק הגיע לברצלונה עם הסגל הכי חלש שהיה למאמן (מלבד קומאן) מאז העזיבה של פפ, הגיע לקבוצה עם אחד הסגלים עם הכי הרבה פציעות, בבלאגן ניהולי, ובלי להאשים אף שופטים ואף קונספרציות של "ריאל מדריד גונבת את הליגה " (צאבי ולאפורטה תלמדו ממנו טיפה) ושהוא מפסיד כמו נגד אוססונה, לא מאשים אף אחד לא מפיל את זה על שחקן זה או אחר, לא על שופט או “גודל הדשא במגרש” אלא לוקח אחריות מלאה על עצמו, ולמרות הכל מצליח לשים פה את אחת הקבוצות הכי מלהיבות והכי כיפיות שהיו לנו .
והוא עושה את זה שהוא פעם אחר פעם מוציא יהלומים מהלה מאסיה…
זה ניצחון שלנו, ניצחון של הרומנטיקה, והכי חשוב מבחינתי ניצחון של קרויף.
תודה לך האנזי פליק. לא רק על הכדורגל היפה אלא בעיקר שגרמת לנו לשמוח שוב והוכחת שצדקנו. צדקנו כל הדרך. תודה האנס!
*באמת שלא מעניין אותי אם נזכה באליפות השנה. מבחינתי כבר עכשיו לתת לו הארכה בחוזה.
רוצה לומר משהו על קסאדו:
כולנו למדנו פחות או יותר מה הפרופיל שלו בתור שחקן לאורך פתיחת העונה, אבל אתמול ונגד באיירן, כשהיריבה הרבה יותר מסוכנת, הוא קיבל את הצ’אנס באמת לפרוח עד סוף.
הרגשתי כאילו אני צופה בנ’גולו קאנטה ספרדי עם הכיסוי שטחים הבלתי נגמר, סגירת החורים בהגנה, הלחץ, התאקלים וגם הזריזות הזאת עם ובלי הכדור.
התרומה שלו בהגנה משמעותית במשחקים האלה, וכל זה בלי לערער את הצד ההתקפי של המשחק(ע’'ע כריסטנסן).
סמלי מאוד שהוא זה שבישל את השער שפתח את הסכר.
הוא היה טוב, אם כי בתחילת המשחק, וקצת בהמשך, רעדו לו הרגליים והוא עשה קצת שטויות. מניח שזה מובן בהינתן הגיל והמעמד, אבל עדיין.
תזכור שזאת הייתה אחת מהבטחות הבחירות הגדולות של לפורטה.
אחת מאלה שהוא גם קיים.
ראיתי נתונים, מושקעים הרבה יותר כספים בלה מסיה. גם על חשבון דברים אחרים, כמו מחלקת כדורסל. בלי מימון, הרבה כשרונות היו בורחים בגיל 15-16 ולא היית רואה חלק מהם בסגל של היום.
פה ספציפית מגיע ללפורטה הרבה קרדיט.
ברנאל הרשים אותי קצת יותר.
זה פשע של צ’אבי שלא השתמש בקסאדו. בניגוד לברנאל, שהיה בן 16, קסאדו היה בן 20, שחקן מוכן על המדף בעמדה הכי לא מאויישת בסגל. במקום לחפש פתרונות עקומים כמו כריסטנסן, צ’אבי היה חייב לנסות אותו, במיוחד בסוף העונה כשהכל כבר היה גמור.
ברנאל זה ליגה אחרת. ליד פדרי וימאל.
חושב שאפשר להמר די בביטחון איך קסאדו היה נראה ב(אין)שיטה של צאבי.
לא בטוח בזה בכלל. קוברסי, פרמין ולאמין הצליחו, אולי גם הוא.
אני מהקיץ חושב על קסאדו. צ׳אבי כן נתן את הבמה לשחקנים כמו קובארסי. קסאדו לא בן 17, אפשר להניח שקצב ההתפתחות שלו איטי יותר.
וזה לא שצ׳אבי לא ספר אותו. הוא התאמן תחתיו והיה בסגל הקבוצה עונה שלמה.
העונה שעברה באימונים בקבוצה הראשונה והקיץ היו הזדמנות פז בשבילו להתפתח פיזית, ומניח שבפגרה הוא עבד קשה כדי להרשים את פליק.
תנו לקסאדו את הקרדיט על העבודה הקשה בלהיות מה שהוא היום, במקום להניח שהוא היה בטופ ורק חיכה שמישהו ישלוף אותו.
יש שיגידו שגם לרפא מארקז יש יד בדבר.
אני חושב שלבוא בתלונות לצאבי זה כבר חסר טעם. אבל חשוב להבין את הלקח פה. ובעיקר כמה הוא לא היה מתאים לתפקיד שלו.
אני שואל את עצמי, אם המצב היה כזה, אם ברצלונה היתה ב1:1 ולא במצב הקטסטרופלי שהיא נמצאת בו… להזכירך הוא היה “חרמן” על ניקו והיה מוכן לשפוך מיליוני אירו על הקשר האחורי של סוסידאד שאני כל הזמן שוכח את שמו…
אני גם כל הזמן שומע את השם קימיך וברצלונה ופנטזיות של לאפורטה על האלנד.
אני נותן קרדיט ללאפורטה, איפה שצריך. אולי מגיע לו חלקית כמו שאתה כותב, אבל לא באופן מלא.
שיחזיר אותנו סוף סוף ל1:1 ימנה מנהל מקצועי ראוי לקבוצה וסוף סוף יהיה פרויקט ספורטיבי לטווח ארוך ואני מבטיח לתת ללאפורטה את כל הקרדיט שבעולם.
כרגע פליק הוא בעל הקרדיט הכי גדול למצב שלנו.
הדברים האלה לא סותרים.
לאפורטה כנראה לא נכנס לשמות ספציפיים של שחקני לה מאסיה שצריך לעלות לבוגרים, אבל הוא מנהיג מדיניות שמקדמת את הרעיון של טיפוח שחקני בית וקידום שלהם לקבוצה הבוגרת. זה כבר הוכח מעל לכל ספק.
אפשר להגיד שהקרדיט הספציפי הולך לפליק, אבל מי שבחר את פליק זה לאפורטה. סביר להניח כחלק מהאג’נדה לקדם שחקני בית בתוך המועדון.
יחד עם זאת, הוא גם אוהב להביא גלאקטיקוס בעמדות שצריך לחזק. מה רע?
זה לא סותר.
אבל אם לא היה לנו מגבלות כספיות אני לא יודע אם הקבוצה הייתה נראית כך.
בכלל ואני כמובן כותב את זה בדיעבד. לפעמים מצב של חוסר כסף יכול לגרום לך לקבל החלטות מקצעויות יותר טובות
אני כתבתי את זה בפרטי , אני יחזור על זה פה. אמבפה מבחינה מקצועית זה טעות לריאל מדריד כתבתי את זה עוד לפני שהשנה החלה ואני יחשוב על זה גם הם הם יקחו אליפות שהוא יבקיע חמישים שערים. שחקן מעולה אגו עצום אנחנו רואים בשידור ישיר מה קורה.
את ה120 מיליון שביזבזו עליו היו יכולים לקנות 2-3 שחקנים וורלד קלאס לעמדות אחרות.
אליפות בספרד הם יכולים לקחת גם בלי אמבפה.
אני מסכים, לא כי הוא לא שחקן מעולה, אלא כי הוא העמדה שלו זה העמדה של ויניסיוס ורודריגו- ריאל לא צריכה אותו. זה היה לי הגיוני כשחשבתי שאולי יעשו קופה על ויניסיוס, אבל במקום אמבפה הם היו יכולים למשל להביא את אוליסה ודה ליכט, שזה היה הרבה יותר מועיל.
כמו שאמרו, זה לא סותר.
הוא ראה לנכון לחזק עמדות מסוימות, בצדק מסוים. בדיעבד, פליק חסך לו את הכאב ראש.
עדיין, ההשקעה הכספית בלה מסיה התחילה מייד עם כניסתו לתפקיד. זה שקוברסי\ברנאל\קסאדו\פורט\פרמין עדיין פה ולא ברחו זה בזכות ההשקעה. גם מכרנו כמה צעירים שצמחו בזכות ההשקעה הזאת, כמו פיי, אבדה, ריאד ועוד.
אני לא מבין מדוע אתה מנסה להמעיט בהחלטה הזאת של לפורטה. “אם לא המצב הקטסטאופלי” זאת לא טענה טובה. המצב הקטסטרופלי הוא נתון. לפורטה היה צריך להחליט האם להשקיע בלה מסיה, שאולי ייצא משם משהו בעוד כמה שנים ואולי לא, או להשקיע במקומות אחרים. הוא החליט להשקיע, וזה הצליח לו.
לא מנסה להמעיט ולא מנסה להגדיל, האם אותם החלטות היו אם המועדון היה יציב והיה לו כסף לפנטזיות שלו?
זה כמו שאני יתן לצאבי קרדיט על לאמין וקוברסי, שתיהם הגיעו בקדנציה שלו נכון? לא נותן. גם קומאן נתן לפדרי לפתוח.
האם זה היה קורה במצב אחר? שהיה לו איזה אמבפה או האלנד על המשבצת ?
לאפורטה יש עבודה רבה בשביל שאני יחזור להיות מאמין שלו. בוא נתחיל שנחזור ל1:1 זה התחלה טובה.
דרך אגב איפה ראית שהוא הגדיל תקציבים ללה מאסיה? פה אני בהחלט יתן לו קרדיט.
אני כן נותן קרדיט גם לצ’אבי וגם לקומאן.
לאמין זה סיפור מיוחד, generational talent. גם סומן כדבר הבא מגיל צעיר.
אבל לצ’אבי היה אומץ להעלות בלם בן 16 ולתת לו מפתחות, זה לא ברור מאליו.
גם קומאן עם פדרי . הגיע שחקן זול מחור כלשהו בן 18, גם זה לא ברור מאליו. העלה גם את גאבי, את מוריבה, נתן במה לאראוחו, ובטח היו עוד.
זה בניגוד לוולוורדה שאצלו לא היה דבר כזה, לא משנה כמה אראוחו וטודיבו היו טובים.
אני נותן לצ’אבי קרדיט על לאמין וקובארסי, אבל לא לקומאן על פדרי. ראה ילד כשרוני וטחן לו את התחת עד שנפצע.
לזהות ילד כשרוני גם צריך לתת קרדיט.
גם על גאבי ואחרים.
פדרי נטחן ב 20/21 ולא נפצע. אבל הוא לא נח בקיץ שלא באשמת קומאן ונפצע בתחילת עונת 21/22, באמצע ספטמבר. קומאן אשם? סבבה.