לא שאני אוהב את קומאן (ואני אפילו ממש לא), אבל הוא כן צדק על ההעדפה של פדרי וגאבי על חשבון פוץ’- השחקן הכי hyped איי פעם בתולדות הלה מאסיה.
אם לקומאן היה ברירה הוא היה מייבש את פדרי כמו פוץ, הזיכרון קצר מאוד. מי שלא מבין צריך גם לזכור כמה הוא טחן לו את התחת בגלל שלא היה לו מחליף לפדרי.
לצאבי אני נותן קרדיט על הפרידה מפיקה ובאלדה על אלבה (והדלת שהוא הראה לאלבה בסוף) יחד עם קורברסי וחלקי על לאמין. זה קרדיט שמגיע לו. בלי שום טיפה של ציניות.
כל השאר זה הגיע מאילוצי הרכב ופציעות.
תסלחו לי, שאני חושב על מה שדימטרי כתב פה על קסאדו וברנאל שנה שעברה שלפחות אחד מהם היה זמין אני נהיה יותר ויותר עצבני על צאבי.
יש למישהו ספק שאם פליק היה מאמן שנה שעברה אם אותם אילוצים כמו שצאבי היה , לא היינו רואים לפחות את קסאדו מקבל יותר דקות? במקום זה הואה הכניס את רומאו בקלאסיקו ודפק לנו את כל הקלאסיקו.
התירוץ של לתת להם את הזמן להיבנות באימונים לא עובד. בטח לא על קסאדו בגיל 20 נכון?
זה הצחיק אותי ממש. ממש אבל.
הסיטואציה הנוכחית כל כך מדהימה ואבסורדית בו זמנית. פתחנו בקלאסיקו עם בני שני בני 17 וארבעה בני 21.
אתם מצפים מכל שחקן בגיל 17 להיות מוכן פיזית לשחק בליגה הראשונה? אתם מודעים לזה שלכל שחקן יש גוף שונה והתפתחות אחרת? יש סיבה שקובארסי כן וקסאדו לא.
אולי היו דברים אחרים מאחורי הקלעים שהם לא ההתפתחות של השחקן, אבל ככה זה בכדורגל, לא כולם הם גרימלדו או לאמין ימאל שכבר בגיל 15 משחקים בליגה מקצוענית. התרגלנו לזה יותר מדי.
לא נעים לי להגיד אבל לזהות ילד בן 16-17 כשרוני זה ממש לא דבר מסובך. במיוחד כשממילא אין כסף לקנות שחקנים בוגרים יותר.
מה שמעניין אותי זה איך זה שהמשתלה הברסאית עובדת כל כך טוב כשהכל מסביבה כל כך רקוב כל כך הרבה זמן?
זה מה שאור אומר, זה לא רק כישרון, זה עיניין של מוכנות פיזית ומנטאלית. שחקנים נפלו בעבר בגלל אספקטים כאלו.
A la Masia no se toca!
הזכרון שלך קצר מאוד משה, ואתה יורה מהמותן בלי לבדוק מי עוד היה בסגל באותה עונה.
אני נותן לקומאן קרדיט מסויים על המעט דברים טובים שעשה, כולל פדרי וגאבי. אתה לא חייב.
אני… נותן לו קרדיט אין-סופי על השיפוץ של האיצטדיון.
איך שהוא נכנס לתפקיד זה הדבר הראשון שהוא עשה. חיכינו וחיכינו וחיכינו…
עכשיו, זה לא שאכפת לי מאצטדיון חדש כי אני רוצה אצטדיון fancy, אכפת לי כי מדובר בשדרוג משמעותי להכנסות פר עונה.
אם לא היינו שתי עונות בהר היהודים היו לנו יותר הכנסות ואולי היינו כבר חוזרים ל 1:1.
אני לא נוטה לאחוז במקל בשתי קצותיו. בשבילי שיפוץ האיצטדיון הוא האבן הראשה בקדנציה הזו של לאפורטה, ועם זה אני הולך לבנק וסולח לו על כל הטעויות האחרות שהוא עשה עד כה.
במיוחד שמחתי וחשבתי גם עליך כשפליק לחץ לפימי את היד בסיום המשחק מול סביליה.
אני מעדיף את פליק אצלנו ואת פימי אצלם, גם אם לא אהבנו את האופן שבו שיחררו את פימי…
לחזור ל-1:1 לא צריכה להיות מטרה בפני עצמה, ומעבר לזה זה קצת לא מסתדר ביחד לשים את זה כמטרה ואז גם לטעון שאם לא המצב הכלכלי אז לאפורטה לא היה מקדם שחקני בית.
אם ההגבלות הכלכליות יותר טובות לבארסה, אז עדיף שלא נחזור ל1:1 בכלל.
אין קשר לפימי וסביליה ופליק ברצלונה לביקורת שלי על לאפורטה בקשר לפיטורים שלו, לא ביקרתי את לאפורטה כי הוא לא מינה את פימי לברצלונה הבוגרת (כי מן הסתם צריך לעשות יותר בשביל להיות ראוי לה) , ביקרתי את לאפורטה כי הוא פיטר אותו באופן שערוריתי מברצלונה ב ומה לעשות גם בדיעבד וגם בזמן אמת מסתבר שצדקתי. תבדוק מה קרה לברסה ב אחרי שפיטרו אותו ובעיקר את מי לאפורטה הביא לאמן את ברצלונה ב, רמז אחד החברים שלו, מעניין מה היה קורה אם זה היה ברתומאו. אז העקיצה הזאת לא במקום וסתם דמגוגיה.
אני לא יחזור על הביקורת שלי על לאפורטה. מי שבאמת עוקב אחרי ומבין על מה כתבתי יודע שאני לא שונא אותו או הייטר , אני רק אוהד ברצלונה ולא לאפורטה ושאני רואה דברים שצריך לבקר אז אני מבקר אותו. מי שראה איזה קיץ אומלל היה לנו מבין שהוא לא צדיק. אם בסופו של יקום פה פרויקט ספוריטיבי אמיתי אני היה הראשון לברך אותו.
הגיע הזמן שתבינו שנשיא של קבוצה כמו גם מאמן עובד אצלנו האוהדים ולא אנחנו אצלו. הוא לא עושה לנו שום טובה בעבודה שלו. לבקר אותו כולל ביקורת קשה שצריך זה לא בגידה במולדת הקטלונית.
לגבי קומאן לי אין שום חשק או רצון לריב עליו יותר, מאחל לו הצלחה בנבחרת הולנד.
נתון נוסף שאני מאוד אוהב אצל פליק זה החילופים למנוחה שהוא נותן בכל משחק.
אין אצלו פרימדונות שלא יורדים למנוחה, כולל לבה ויאמל.
לא רק שזה ניהול סגל טוב בהיבט של מניעת פציעות, אלא גם בהיבט של להחזיק את המחליפים רעננים, מוכנים וזוכרים מה זה דשא כשיגיע יום פקודה.
שמתי שבד״כ מאמנים עושים יותר חילופים בתחילת העונה, ואז ככל שמתבהרים ה - 11 הפותחים והחזקים, כמות החילופים יורדת. בינתיים, 14 משחקים לתוך העונה פליק ממשיך להשתמש בחילופים שלו לטובת רוטציות ומנוחה. שאפו. נקודה שמאוד ראוי להתעכב עליה בעיניי כי היא מבדילה בין סגל קצרצר לסגל בריא (תרתי משמע )
ברור לי מה שאתה כותב, ואני מסכים עם הביקורת שלך ברובה.
מה שאני מנסה לומר זה שנשיא הוא סוג של עיסקת חבילה. אתה מקבל את הטוב עם הרע ושופט אותו בהתאם.
אצל הנחש פיטורים כמו של פימי רק היו מצטרפים לשלל טעויות ושחיתויות בלתי נגמר. הביקורת לא הייתה חדשה ולא הייתה מתחילה או מסתיימת שם.
אצל לאפורטה יש טוב ויש רע (כן, גם הוא פועל כנראה עם תרבות מקורבים שלא מועילה לנו), אבל בזכות האצטדיון אני נותן לו המון קרדיט - מבחינתי זה מהלך שעולה בהרבה על הבעיות בקדנציה הנוכחית שלו.
אתה יכול לתת לו קרדיט על מה שהוא עושה טוב אבל לבקר אותו במה שהוא עושה רע. אחד לא סותר את השני.
לא בחרו בו שלא היה גרוע ומושחת כמו ברתומאו ורוסל בחרו בו שיציל את הקבוצה. לא מעניין אותי שהם יותר גרועים ממנו, גם ויקטור פונט היה יכול להיות יותר טוב מהם אז מה?
דקו זה מינוי של לאפורטה זה פשע. ואני לא מתכון לתת לו הנחות בכיון.
אני נותן לו קרדיט גדול שהוא מצליח לייצב את המועדון. אבל בשנתיים האחרונות אני מרגיש שהוא נכשל בלקדם אותנו ספורטיבית.
פליק היה צריך להגיע במקום צאבי. הוא היה יכול לעשות את זה אבל הוא היה פחדן.
צודק.
הנה אני נותן קרדיט ללאפורטה
קרדיט על התמונה ל @Raulito-7 (נתת פודקסט טוב עם דור, אבל למה המצלמה כל הזמן על הופמן. אפילו שמליקסון לידך חחח)
מאמן אדיר-אדיר-אדיר, מרגיש לי שעשיתי לו עוול בבאיירן מינכן, חשבתי שהביא משב רוח מרענן אבל כל אחד עם שכל ישר לוקח אליפות בבונדסליגה כמאמן הבווארים ועם סגל כזה אז אליפות היא Must. לא זלזלתי בטרבל ובכדורגל הפנטסטי אבל לא הפרזתי בערך ה-2:8 נגד ברצלונה ובגמר המשחק היה יכול ללכת לכאן או לכאן. כל מה שהוא עושה בברצלונה זה בית ספר לאימון. השלם גדול מסך חלקיו, כל אחד יודע את המקום שלו, שחקן יוצא ושחקן נכנס והכל אותו דבר. לא מתלונן, חושב. גורם לברצלונה להראות את החזה שלה עם כל הצעירים האלה, לוקח שחקן טוב והופך אותו למצוין. הוא עושה לראפינייה תהליך קצר של אנצ’לוטי-ויניסיוס. באמת היה לכם שבוע חלומי.
אני מאלה שלא אמרו שברצלונה היא גימיק אלא כבר מתחילת השנה זה נראה ממש-ממש טוב, אני גם לא אומר שהעונה גמורה אבל בטח לא מהאוהדים שחושבים שהאליפות תהיה שלנו ואוטוטו ברצלונה תאבד את הידיים ואת הרגליים וזה.
לגבי הפודקאסט אני צופה בפרקים ביוטיוב ויש לי ידידה שעורכת לי את הקטעים ואני מעלה לפעמים. מעבר לכך שאני לא ה"וויניסיוס" שם אלא במקרה הטוב ברהים באמת שהפעם זה היה חריג ולא מובן. העיקר שהראו אותי מפטר את קרלו אנצ’לוטי בלייב. תודה רבה שהקדשת מזמנך להאזין
פליק קיבל את ההצעה לפני צ’אבי ודחה אותה כי היה סגור בגרמניה.
@Shusaku אזהרת טריגר. שתה מים קרים לפני
קרדיט ששכחתי לתת לצאבי זה גם על קונדה בימין. הוא לא אהב את זה והנה הוא עושה עבודה שם
אצל צ’אבי כמו אצל צ’אבי הכל מקרי. הביא את קונדה כי חשב שהוא בלם העתיד, ראה שאין לנו מגנים ימניים ותפקד אותו שם, ואז כשהוא ניסה להחזיר אותו לאמצע הוא היה זוועתי, וכל ההגנה שלנו נהפכה למסננת. אחרי שהוא התפטר היו לו החלטות טובות שנבעו בעיקר מזה שפתאום הוא גידל ביצים ולא פחד מהצל של עצמו, ואחת מהן הייתה להפסיק לספור את הרצונות של קונדה ולתפקד אותו בעמדה שהכי מתאימה לקבוצה.
בכל אופן, מעז יצא לגמרי מתוק כי קונדה הוא המגן הימני הכי טוב בעולם כרגע, וכולנו יודעים עד כמה זו עמדה בעייתית, שאין קבוצה בעולם שלא מחפשת לה פתרונות.