תקשורת בישראל ובעולם

אני לא אוהב את זה. מסתבר שפרקים מסאות’פרק נחתכו בגלל טענות שהם מייצרים רגישות על רקע אנטישמי על רקע המלחמה בעזה.

קשה לי לאכול את זה. אם אנחנו מגיעים למצב שגורם כלשהו מפעיל לחץ על יצירת ביקורת עלינו, אנחנו בבעיה, בטח אם היא קולעת לנראטיב. במקרה זה, זה אפילו לא רלוונטי למצב וזה נוצר ע’י יותר יהודי. מקווה שהם יאלצו לעשות פרק על המלחמה בעקבות זה.

למי ששאל את עצמו מה עושה לנו יותר נזק, יאיר גולן או סמוטריץ׳/פייגלין אז התשובה חד משמעית. חסרי אחריות

https://x.com/harnevo/status/1925298149137977523?t=QSHlYG6WN6tC5-1KvKHC3w&s=19

זה בטח חשבון נייטראלי ואובייקטיבי ולא דעה של שמאלן אחד.
“כשממשלה שלמה הפכה לעדר כהניסטים מטורפים”.

בינתיים הכהניסט הכי מטורף הוא טראמפ. היחיד שהתחיל לדבר על טראנספר של מיליונים ולא נכנס לכלא.

פעם ראשונה שאני רואה את זה ככה בכלי תקשורת ישראלי

מכיר את הילד שצעק זאב?
לא מאמין להם לכלום כבר.

עריכה: אבל כן, מבין את ההפתעה שלך.

שיאכלו עוגות.

לא הבנתי בערוץ 12 למה מראיינים מישהי שהדירה שלה נפגעה במטח
הבחורה נראת בהלם כנראה איבדה את מקום המגורים שלה
איך זה תורם הפורנו רייטינג הזה

גם ב-13, הפרמדיקית צעקה על הכתבת שהבחור בהלם ושהוא צריך להיבדק

הזייה

אין ספק, ה-13 ביוני ייזכר לעד כנאכבה של גרעין הרל"ב הקשה במדינה. :grinning_face:

מישהו רואה תרחיש כלשהו שבו הסיפור של הבחירות הקרובות לא גמור לגמרי? גם בלי מכשולים ש @Ganjo חזה בהקשרי ועדת הבחירות המרכזית.

אני מניח שנתניהו שואף לסיומת חיובית כלשהי מול איראן + ההסדר האזורי המיוחל שכולל את סעודיה ומשם לבחירות. לא יודע איך עזה נכנסת בכל הסיפור הזה.

בבחירות הקרובות, האם אתה מתכנן להצביע לנתניהו?
אם לא - למה לא, ולמה אתה חושב שאחרים לא יסכימו עם השיקולים שלך?

יחד עם זאת, אין ספק שהתרחיש של נטרול הגרעין האיראני, הגעה להסכם חטופים וסיום מלחמה מול חמאס, והסכם נורמליזציה עם סעודיה (עם/בלי הכרה במדינה פלסטינית) נראה ריאלי יותר מאי פעם. ונאמר אמן.

אני חושב שאין אף תרחיש שבו אצביע נתניהו בשלב זה. זה לא נכון לגבי כל swing vote ימין מרכז ככל שיש כזה, ליכודניקים מתונים שמעורערים מה-7.10 נניח. או אנשים שנמצאים איפשהו בין סמוטריץ׳ לליברמן.

הייתי פסימי לגבי הסיכוי להחליף אותו עוד לפני הויאגרה הלאומית המטורפת הזו. עכשיו בכלל.

מעניין יהיה לראות סקרים בימים הקרובים.

תחושת האופוריה כבר עכשיו מתחילה לרדת אל הקרקע: מצד אחד גילינו שהאיראנים לא כאלה מפחידים (=נתניהו משקר לנו כבר 20 שנה) מצד שני לא ביטלנו את הגעתם לגרעין וחטפנו טילים של אמאלה ואבאלה.

אנשים לא עובדים, עסקים קורסים. במדינת נתניהו אי אפשר לנהל חיים נורמליים.

מה שכן יש לו יתרון מובנה (היחיד שלא צריך לנצח כדי להיות ראש ממשלה) ואת חמשת המנדטים העודפים שבנט מביא עמו (ונתניהו ממילא היה שותה לו 3 ביום הבחירות) עכשיו יהיה לנתניהו הרבה יותר קל לקבל חזרה.

אז לפי האדם הנורמלי, נתניהו הוא האסטרטג הגדול בתולדות ישראל.

כל מי שמסיק מהמלחמה הזאת משהו שהוא לא “ביבי הוא פשוט אסון למדינת ישראל” הוא פשוט יצור. כבר 20 שנה הבן אדם חופר לנו כל כמה גרעין איראני זה מסוכן והוא מחליט לפעול אחרי שיש להם חומר ל-15 פצצות, והם במרחק של ימים מהרכבה שלהן.

וזה עוד מבלי לדבר על 6 השנים האחרונות והטרללת שהוא עשה פה במדינה:

• גרר את המדינה ל-5 מערכות בחירות
  • הביא עלינו 3 סגרים בקורונה
  • המציא את התו הירוק
  • התחיל את ההפגנות הרעילות **
  • הביא לנו את המהפכה המשפטית / משטרית
  • השבעה באוקטובר
  • שנה וחצי של מלחמה ***
  • מאשימים אותנו ברצח עם
  • מדינות באירופה מחרימות אותנו ****
  • לא החזרנו את כל החטופים
  • לא מוטטנו את חמאס
  • לא כבשנו את עזה
  • האינפלציה חוגגת כבר 5 שנים
  • הריבית בשמיים
  • הגירעון אסטרונומי
  • מנסה להעביר פטור מגיוס לחרדים

ואני עוד מתעלם מהמשפט שלו, מהשסע שהוא אוהב להעמיק עבור האינטרסים הפוליטיים שלו, ומזה שכל שרי ממשלתו מתפקדים מתחת לכל ביקורת, מבלי שבכלל אכפת לו. המדינה מנוהלת קטסטרופה. העובדה שהסקרים ניבאו לו 20 מנדטים לפני המערכה מול אירן היא תעודת עניות לחברה שלנו. העובדה שהוא ככל הנראה עוד יטפס בסקרים הקרובים היא עדות לזה שהאיום הקיומי הכי גדול שלנו הוא אנחנו עצמנו.

** אין ספק שהפגנות בלפור היו עוד לפני, אבל הרעל שיצא בהפגנות ליד הבית של בנט ושאר חבריו זה משהו שלא היה לפני. זו הייתה הסלמה מאוד מכוערת, שנתנה את הבמה להפגנות קפלן בהמשך.

*** השלב החדש במלחמה, עם אירן, קצת מקטין את הניהול האסוני של המלחמה הזו. היינו יכולים וצריכים לסיים את חיזבאללה עוד אי שם ב-2023 (סתם אנשים היו שנה מחוץ לבתים, והצפון הופצץ ונהרס), את חמאס היינו יכולים לגמור מזמן אלמלא כל העסקאות המופקרות ואת הגרעין האיראני היה צריך לתקוף הרבה לפני.

**** שוב, גם זה די ירד כרגע, אבל שלא יהיה ספק שבשנייה שנסיים עם אירן - הצונאמי המדיני יחזור. ואני מאוד מאוד אופטימי, שזה לא יקרה לפני שאנחנו מסיימים עם אירן. הטרייד אוף הוא כנראה הגרעין האיראני בתמורה לסגירת המלחמה בעזה, כשחמאס עדיין בשלטון. ואולי אפילו עם חטופים חיים אצלו ביד.

אגדיל ואומר שאני מקבל את הרושם שהוא לא מנהל את המלחמה מול אירן. מי שקובעת את הצעדים היא דווקא ארה"ב ועל פי זה אנחנו משיגים את הקרדיט לפעולות שלא עשינו בערך 30 שנה. ביבי לא יעשה דברים כאלו על דעת עצמו, ואני לא חושב שהוא פיתח יוזמה כזאת לעת זקנה. אני שמח על הפעולות של המוסד והצבא בזירה הזאת, לא נותן לביבי את כל הקרדיט על זה.

אף אחד לא חושב על תרחיש שבו מביסים את איראן וביבי פורש אחרי ש"עשה את שלו"?

מי שחושב שיכולנו לעשות את מה שעשינו באיראן עם חמאס וחיזבאללה על הראש, וסוריה חזקה של אסד עם מערכות מכם שם, חי בחתיכת סרט.

כן ביבי לא ביבי, עד לפני שנה המבצע הזה היה דמיון לא ריאלי.

תודה שאתה מחזק את הטענה שלי. אלמלא הטירוף של חמאס, הפסיביות של ביבי הייתה מביאה אותנו למצב שבו אנחנו עדיין מוקפים בחגורת אש של עזה-לבנון-סוריה, ולא היינו יכולים לעשות כלום אל מול איראן המתגרענת. וגם בהינתן ה-7/10, העובדה שהוא לקח את הזמן אל מול חיזבאללה ולוקח את הזמן אל מול חמאס הביאה אותנו למצב שבו הם ימים ספורים מפצצות אטום, ורק עכשיו נזכרנו לתקוף.

תקרא לזה אלוהים, תקרא לזה מזל - אבל כל הדבר הזה שקורה עכשיו באירן? זה ממש לא מהלך יזום וסדור שלנו, אלא פוקס אחד גדול.

לגמרי!

מסכן מי שאין לו אלוקים להפיל עליו את זה, כי זרקו את הקוביות 100 פעמים ויצא 6-6 ברצף.

נשמע שמישהו “סידר” את הקוביות :wink: