אני שותף להרגשה שלך בקשר לרגש. גם אני מוצא את עצמי מתרגש פחות מברסה הזאת גם כשהיא זוכה בתארים. מרגיש כאילו הגענו ליעד אבל בקיצור דרך, ואיבדנו את הנשמה.
פאקו, לא טענתי שפפ אחראי על בוסקטס כמו על מסי. אבל כן יש לו אחריות על שניהם, גדולה, גם אם מסי עלה לבוגרים תחת רייקארד.
לדעתי, אם פפ היה, מלבד פדרו ובוסקטס היו מתווספים עוד שחקנים. לדעתי הוא היה מוציא יותר מטייו, תיאגו היה נשאר, בארטרה היה מתקדם ביחד עם סרג’י רוברטו ומונטויה והילדים היותר צעירים כמו גרימאלדו וסאמפר היו משחקים כבר היום בבוגרת.
לפני שתגיד לי שאי אפשר לדעת וכולם יכולים לשחק באם ואם ואם, אפשר להסיק את זה מכיוון שפפ כל עונה קידם שחקנים צעירים ונתן לו הזדמנויות אמיתיות. בעונתו הראשונה הוא קידם 3 רציניים ונתן להם הזדמנות אמיתית-ויקטור סאנצ’ס פתח ב6 משחקים ושותף ב12 סה"כ, בוסקטס בכלל עם עונה מטורפת של 31 פעמים בהרכב (!), פדרו עם 14 הופעות ו6 בהרכב.
בעונתו השניה ז’פרן קיבל את ההזדמנות וגם תיאגו התחיל לקבל איתות.
בעונתו השלישית פונטאס וברארטרה קיבלו יותר דקות והופעות (פונטאס עם 8 הופעות, בארטרה עם 5) ותיאגו בכלל פתח 10 פעמים ועם 17 הופעות בכללי, כשגם ז’פרן ממשיך לקבל דקות. עד כה, פפ השתמש בפדרו, בוסקטס, ז’פרן, תיאגו, סאנצ’ס פונטאס ובראטרה. גם באותה הזאת הוא “אותת” לסרג’י רוברטו ומונטויה. נוליטו אגב קיבל גם הוא הזדמנות-הוא פתח פעמיים ונכנס פעמיים כמחליף.
בעונה הרביעית פפ בכלל זרק אחריות על הילדים. קואנקה קיבל הזדמנות ופתח ב20 משחקים מתוך 30 הופעות! טייו היה החילוף הקבוע שלו, פתח ב5 משחקים מתוך 22 הופעות. מונטויה עם 6 הופעות בהרכב ב10 הופעות, ותיאגו כבר נהפך לשחקן הרכב כמעט עם 32 הופעות בהרכב הפותח!
אם אתה מסתכל על כל השמות האלה, כל הילדים האלה שקודמו ושיחקו תחת פפ, אתה רואה שיש פה אמונה מסויימת של מאמן שכן דוגל בשילוב שחקני בית.
מאז שפפ הלך וטיטו הלכו, ברסה לא באמת קידמה שום ילד. לא הייתה המשכיות עם אף כישרון שעלה מהנוער. טיטו היה מחוייב עוד והמשיך את ההתקדמות של מונטויה וטייו שקיבלו הרבה יותר דקות משחק בעונה אחרי, אבל מאז נאדה. שם זה נעצר. מרטינו לא קידם אף ילד חדש, הוא פשוט המשיך עם מונטויה סרג’י וטייו. לא העלה אף ילד. דאולופאו וראפיניה שהיו אמורים להתחיל להשתשפשף הושאלו.
אצל לוצ’ו גם המצב לא היה מזהיר. סנדרו, חלילוביץ’, דאולופאו, אדאמה, וגרימלדו. 5 שחקנים שסומנו, חלילוביץ’ היה אפילו רכש מיוחד. אף אחד מהם לא קיבל הזדמנות אמיתית או המשכיות. גם היום אגב לדעתי לפחות 3 מהם יכולים בקלות להיות בסגל שלנו.