הקלאסיקו הגדול: שוב בושות בברנבאו

אבל מהצד השני כלומר ההתקפה שלנו מול ההגנה שלהם המצב הרבה יותר חמור מבחינת ברצלונה, אם אנחנו מבקיעים ראשונים והם חייבים ללחוץ עוד יותר גבוה זה כמעט כמו להתאבד.

פליק פשוט משחק ברולטה רוסית, בנתיים הוא מנצח, ככה אני רואה את זה.

והם לא הגיעו לשום מצב במחצית הראשונה, המצב היחיד של ימאל והוא היה בנבדל השופט לא שרק כי נתן יתרון לריאל כי הכדור היה אצל לונין.

אני מצטער ממש אבל אני באמת לא מבין איך יש פה תלונות לכל מי שהוא לא אנצ’לוטי?
התבוסה הזו היא אך ורק על ראשו של קרלו.

אמבפה במשחק מזעזע שרק התדרדר מדקה לדקה אני מסכים, אבל לכל חלוץ טוב יש כמה משחקים כאלה בקריירה ואני אגיד משהו שכנראה יכעיס הרבה אבל בנבדלים שהוא נתפס היום אנצ’לוטי אשם הרבה יותר ממנו.

אני אסביר - אתה רואה שאנחנו משחקים מול קו הגנה מאוד מאוד מתואם ומסונכרן ושהחלוצים שלנו נתפסים בנבדל כל 3 דקות, אז תהייה פאקינג דינמי פעם אחת בקריירה שלך, תשנה משהו, צעק הוראות, תזיז עמדות, תפתיע, תנסה ליזום שינוי מהכיוון שלך במקום כל פעם לחכות להגיב למאמן היריב.

הוא פשוט מקובע, מיושן, אפרורי ואנמי. וככה נראה גם המשחק שלנו. יש עוד הרבה בעיות בדרך כמו המחסור בגיבוי נורמלי בהגנה והאימפוטנטיות של מנדי אבל כל אלה כלום לעומת הנזק שהוא עושה בניהול ותכנון המשחק.

אם תשאלו אותי אם אני קונה אליפות/אלופות ועוד עונה של קרלו , וואלה היום אומר עם סימן קריאה שלא.
אני רוצה כדורגל! אני רוצה לראות קבוצה מאומנת ומתואמת שממקסמת את היכולת והפוטנציאל של השחקנים שלה, אני רוצה להנות ממה שאני רואה מול העיניים פעמיים בשבוע במשך עשרה חודשים ולא ״לסבול ״ בדרך לניצחון.

אם בכל ההזדמנויות של אמבפה היו צועקים לו מאחורה שהוא בנבדל כנראה והיינו מנצחים… :stuck_out_tongue_winking_eye:

הדבר הכי מדהים שקרה במשחק הזה זה שלבנדובסקי, השחקן הכי מסוכן בעולם כרגע, זה שהבקיע לפני דקה וחצי שער עומד לבד ברחבה למשך שניות ארוכות והבלמים שלנו מסתכלים עליו, מגביהים כדור לפולני ועדיין מסתכלים עליו ונותנים לו לנגוח בקלילות כאילו זה אימון.

צמד הבלמים הזה ביחד זה נוראי, לא עובד טוב וכל משחק רק חורים, אבל אנצ’לוטי לא יעשה כלום עם זה.

אנצ’לוטי: “פעם אחרונה שהפסדנו 4-0 זכינו בליגה ובליגת האלופות”.

זה לא ייאומן הבן אדם הזה וכמה הוא מזלזל באינטיליגנציה של האוהדים. זה חייב להיות דיבוב של ההנהלה מלמעלה. אני לאט לאט מתחיל לתעב אותו ואני מרגיש רע עם זה.

אני לא סובל את קרלו וקשה להיות אופטימי אחרי משחק כזה אבל אני מסכים איתו, סיכויים טובים שזה יחזור על עצמו.

אבל שלא יהיו אי הבנות, אשמח שאם עוד הלילה יפטרו אותו.

זה לא שיש אלטרנטיבות מזהירות לצמד אחר

גם אם אין אלטרנטיבה מזהירה עדיין חייבים לעשות משהו, אפילו לנסות את צ’ואמני בלם קבוע, כי ברור מעל לכל צל של ספק שהצמד הנוכחי חלש מאוד ולא עובד, לא הגנתית ובטח לא בהנעת הכדור.

נקודות אור מהמשחק:

• אנצ’לוטי שכנראה סופית לא ימשיך (מסכים שמי שחושב שהוא יפוטר העונה חי בסרט).
  • לונין שוב מוכיח שהוא לא ברמה, אולי עכשיו יטפלו בזה.
  • ויני שהיה טוב סה"כ, למעט הצהוב היומי שלו.

זהו… מבטיח שניסיתי.

רק עוד משהו קטן לגבי אנצ’לוטי -

נטען כאן בעבר שהעובדה שיש לנו בריאל מדריד מאמן בובה על הקווים ולא פיגורה מקצועית כמו קלופ - זה פיצ’ר ולא באג, כי ההנהלה בריאל לא רוצה מאמן חזק ודעתן שיקשה עליה וידרוש ממנה דברים.

אז הנה בצד השני אנחנו רואים מאמן שלא בא בשום דרישות להנהלה שלו, מתקיים בצמצום ותחת אינספור אילוצים, ושרק היה יכול לחלום על תנאים להצלחה כמו אצלנו, לא מתלונן ולא בא בטענות לאף-אחד, והגיע למועדון גדול כשהוא רעב להצלחה ולהכרה, עשה שיעורי בית לפני שהגיע וממשיך לעשות אותם כל הזמן, ומביא תוצאות על המגרש - גם בדרך וגם בתוצאה הסופית. אה, והמאמן הזה היה פנוי ונגיש על המדף כבר כמה שנים טובות, בזמן שאנחנו מגעילים את החיים ומפסידים אליפויות לברצלונה ב’.
כמה מאמנים רעבים ומוכשרים כאלה יש עוד בחוץ, שאנחנו מפספסים בגלל התעקשות הרסנית? שום-דבר לא ישכנע אותי שלא היה אפשר להביא לכאן מאמן שמצד אחד הוא מקצוען ויודע מה הוא עושה, ומצד שני לא יריב עם כל העולם ואשתו סטייל מוריניו.

התוצאה הערב לא מפתיעה אותי בכלל. כל מי שראה את שתי הקבוצות האלה משחקות מתחילת העונה ראה מצויין את הפערים העצומים ביכולת, שתורגמו במדוייק למבחן התוצאה הערב. אם לפני המשחק מישהו עוד יכל לספר לעצמו סיפורים על זה ש"בארסה עוד לא פגשה קבוצה חזקה" - למרות שבבירור אנחנו הקזנו דם שבוע אחרי שבוע מול אותן קבוצות שבארסה פירקה בקלות עם סגל מחורר - אז עכשיו קיבל את התשובה הסופית שלו. בארסה נראית נפלא, בכל קנה מידה ובלי כוכביות, בזמן שהבעיות שלנו זועקות לשמיים.

רציתי לכתוב פה השבוע שכל תוצאה מתחת ל3-0 לברצלונה תהיה חטא לאמת ותוכיח שאין צדק בכדורגל.
אבל בסוף כנראה שאת האמת אי אפשר להסתיר, ברצלונה של פליק מציגה כדורגל פשוט מצוין השנה ועוד עם חסרונות משמעותיים מאוד לעומתינו שפשוט נראים כבויים, שבעים, חסרי חדות מתחילת העונה ואיכשהו מצליחים להסתיר את זה עם כמה הבלחות של ויניסיוס.
עצם העובדה שאנחנו לא מצליחים להבקיע לקו הגנה שעומד על החצי וכולל את באלדה, קובארסי, איניגו מרטינס ועם פנייה שכל כדור שהוא מוציא עם הרגל היה אמור להסתיים בגול לטובתינו. לא התרשמתי מאף אחד מהם פרסונלית אתמול, אבל כשהקבוצה מאומנת ומתואמת, אל מול ההגנה המרשימה הרבה יותר פרסונלית על הנייר שלנו אך חסרת תיאום באופן משווע (לראיה העמידה השערוריית של מנדי בגול הראשון) זה לא שווה כלום.
בקישור כנ"ל, מפלצות אתלטיות, מדורגים הכי גבוה בכל דירוגי שווי שוק והשיט הזה אל מול פרמין שהיה חלש, קסאדו הילדון ופדרי (מצוין) ופשוט לא מצליחים להשתלט על האמצע.
כמובן שהיחיד שעוד איכשהו כן היה ברמה, קמאבינגה, יצא ב 2-0 (למה לא בלינגהאם?) בשביל להפקיר את האמצע וזה היה הרגע בו ידעתי שאפשר לסגור את הטלוויזיה.

פעם ראשונה אחרי תבוסה בקלאסיקו שאני לא מרגיש כעס ועצבים, איכשהו מאוד שלם עם ההפסד הזה ואפילו מוצא מקום לפרגון לבארסה של פליק.
בסוף כל החפירה למעלה זועקת מילה אחת- אימון.

שמישהו יזכיר לו שפעם הקודמת קודמת שזה קרה בניטז עף הביתה תוך 10 דקות וזידאן הגיע כדי לקחת 3 צ’מפיונס רצוף.

זה כבר מעבר לבובה על חוט/צינור של ההנהלה. זה כבר השתרש בקרלו עצמו, הוא אמר את זה בזחיחות מטופשת שמתאימה לערן זהבי אחרי שמבקרים אותו. אם עד עכשיו מה שהחזיק אצלי את המניות של אנצ’לוטי היה הג’נטלמניות והקלאס ולמעשה כל מה שלא קשור לכדורגל - גם זה הלך לפח בחודשים האחרונים כשהוא מסריח כל מיקרופון שהוא ניגש לדבר אליו.

כמו שאמרתי כבר כמה פעמים, יש המון בעיות בסגל אבל ברגע שיתחלף המאמן חצי מהן ייפתרו ולא כי יביאו רכש, אלא כי ידעו באמת איך לנהל סגל ושיטת משחק, אסור לנו להתבכיין על שום עמדה עם סגל כמו שיש לנו. אז חסר בלם או שניים וזה מורגש בהחלט אבל כמו שאמרו פה מעליי, מאמן טוב יעשה מלימון לימונדה, או כמו במקרה של פליק שהצליח מכמה לימונים בוסריים לעשות טארט לימון וגם קנקן לימונענע בצד.

נראה והגענו לאותה תקופה מסורתית שבה בכל עונה חלק לא מבוטל מהפורום שלנו זורק את העונה לפח, מפטר את המאמן ומשאיל בחינם את הכוכבים שלנו לקבוצות דרג ב’ בבלגיה.
אני גם בהתאם למסורת אבוא ואכתוב שלא זורקים עונה לפני שהגענו לשליש הדרך, אמבפה לא הפך פתאום לדין דוד ואנצ’לוטי למרות שלא יודע לאמן הוא עדיין מנהל המשברים הכי טוב בהיסטוריה של הכדורגל.
קובארסי ובארנל ועוד שמות מוזרים מככבים ועם קצת מזל מביסים קבוצות על, אבל יש גבול למה שאתה יכול לעשות עם סגל בינוני, שחקן בן 87 לא אמור להבקיע עונה שלמה בקצב של שער וחצי למשחק ושחקן בינוני עם 13 שערים ומיליון בישולים זה סטייה סטטיסטית.
פליק מאמן מצויין אבל הוא לא קלופ ולא פפ, למרות מה שנראה עכשיו הוא לא יסיים עונה עם 200 נקודות.
בקיצור, אם אני צריך לשים כסף עכשיו עדיין שם על הצד הלבן.

כמובן שמה שחסר עכשיו זה שבאופן מסורתי יבוא מישהו ויכתוב ‘‘אבל אתה גם אמרת שהזאר יבקיע 12’’ :joy:

בכנות, התוצאה קצת משקרת.
ריאל שלטה במחצית הראשונה והייתה מאוד קרובה לשער כמה וכמה פעמים.

הצמד המהיר של לבנדובסקי שבר את השחקנים שלכם והשליטה עברה צד.

הגול הראשון של לבה נבע בעיקר מזה שמנדי דביל ושבר את קו הנבדל.

זה משחק שהיה יכול ללכת לשני הצדדים, ולא אופתע אם בקלאסיקו הבא תנצחו 3-0.

אם לדבר טקטית, מה ששבר זה שהמאמן המטומטם הכניס את מודריץ’ והוציא את צ’ואמני, שקמאבינגה בקו שמאל וג’וד על קו ימין רק פדה שהיה במשחקו הכי חלש בשנתיים האחרונות וצ’ומה שיחקו במרכז המגרש, ברגע שהצרפתי יצא ובמקומו ולאותו תפקיד נכנס מודריץ’ שמזמן ברור שהוא לא מתאים למשחקים באינטנסיביות הזאת גם כמחליף ידעתי שאנחנו קרובים יותר ל 5-0 מאשר ל 2-2, איבדנו לגמרי את היכולת שלנו לשלוט על הנעשה.

מהצד השני אחרי שפרמין היה במשחק חלש ושלטנו מחצית ראשונה על הנעשה פליק הגיב בכך שהכניס את דה יונג כבר במחצית, זה ההבדל בין שני המאמנים.

זה אולי יהיה שנוי במחלוקת, אבל לדעתי קאמבינגה אנדרייטד, והוא הקשר הכי טוב שלכם (חוץ מג’וד אולי אם הוא נחשב קשר ולא שחקן התקפה) ופדה אוברייטד. אין לי מושג למה הוא שווה בטרנספרמרקט למשל איזה 130 מיליון.

קאמבינגה נפלא.

דווקא חששתי קצת כשמודריץ נכנס. הוא אומנם בן 200 ומתקשה לזוז, אבל מבחינת בניית התקפות עדיין יש לו הברקות.

אתה אומר את זה לבנאדם הלא נכון, לדעתי קמאבינגה אחד הקשרים הטובים בעולם וקרלו עושה לו עוול גדול כבר עונה רביעית ברצף.

מודריץ’ יכול להבריק אבל לא יכול להחזיק מרכז מגרש יחד עם פדה ביום גרוע, היה מכניס אותו במקום ג’וד ונותן לו לשחק התקפי, או שאם במקום צ’ואמני אז להעביר את קמאבינגה מהצד לשחק ליד פדה, מרגע החילוף המטומטם היינו פרוצים לגמרי.

בול.

אנשים פה לא לומדים לקח, קודם מוכרים את וינסיוס ועכשיו אמבפה שחקן גמור?

לאט לאט חברים.

מאוכזב מאוד כי נהניתי לצפות במשחק במחצית הראשונה, הייתה התמודדות מרובת אירועים, וקצב שמזכיר את השלבים המאוחרים של העונה. זריקת מרץ לעונה די מנומנמת עד כה.

אני לא קונה את הברומנס המזויף של ויני ואמבפה, יש שם הרבה יותר מדי אגו שפוגע בקבוצה לאורך כל העונה.
ולוורדה ובלינגהאם היו חלשים מאוד ולא נתנו את האקסטרה מייל שמצופה מהם במשחק כזה (אצל בלינגהאם זה עקבי כל העונה, יש לו ירידת מתח משמעותית).

אנצ׳לוטי עדיין לא מצא את הנוסחה איך לשלב את אמבפה ב-11 מבלי שזה יעלה לנו בהפקרות בחלק האחורי, יש ליותר מדי קבוצות חופש פעולה כמעט מוחלט בחצי שלנו.

מבאס