אני חושב שזאת התעלמות מוחלטת מאיך שהמשחק של ריאל התנהל.
ריאל שיחקה בלי קישור בכלל, בלי ניסיון לפתח משחק, בלי ניסיון להתקפות איכותיות דרך האמצע, נטו להחזיר כדור אחורה למיליטאו שהעיף כדור ארוך קדימה עם תפילה שזה יגיע למישהו כאילו הוא פפה בימי החלליות.
אתמול דיברתי על זה בהקשר של אתלטיות אבל האתלטיות פה לא רלוונטית.
משחקים קמאבינגה, טשואמני, פדה וג׳וד - ארבעה קשרים עם המון ניסיון בטופ של הטופ של הכדורגל מול קישור צעיר מאוד וחסר ניסיון ברמות הגבוהות של בארסה(מוכשר ככל שיהיה) ולא מצליחים להשתלט על המשחק אפילו לא לרגע?
התוצאה לגמרי לא משקרת, זאת הייתה אחת התצוגות העלובות שראיתי של ריאל.
גועל נפש של כדורגל, 0 תחכום, 0 אינטליגנציה במשחק.
משחק סטנגה כמו בשכונה.
ממה שזכור לי במחצית הראשונה המשחק לא היה ברמה גבוהה כמו שהוא פשוט היה פתוח.
שתי הקבוצות שיחקו מאוד ישיר, מסירות ארוכות וכדורי עומק.
באמת הרגיש לי כמו סטנגה בשלב מסוים.
אם אצל בארסה ראו שזאת טביעת אצבע מובהקת של פליק, אצל ריאל ראו שזה איזשהו ניסיון של אנצלוטי להגיב לזה אבל הבעיה הייתה שהתוכנית התבטאה ב״תנו את הכדור אחורה למיליטאו, הוא יעיף קדימה, ויני ואמבפה אולי יצליחו להשתלט על זה ואם יהיה מזל יהיה גול״. וככה המשכנו לאורך כל המחצית, בלי שום ניסיון לשנות את זה גם שהמשחק נתקע והיה נבדל אחרי נבדל אחרי נבדל.
לא ראיתי ניסיון של הקישור שלנו לנהל את המשחק, לשלוט בקצב, ולנווט את המשחק בצורה שבה אנחנו רוצים, בעיקר הגבנו למשחק שלכם.
מריאל בבית, ומקישור שאמור להיות כלכך איכותי אני מצפה להרבה יותר.
בפועל אפילו מול מיורקה וחברותיה אנחנו לא מצליחים לשלוט בקישור אז לא יודע מאיפה נבעה הציפייה שלי.
ראיתי עכשיו תקציר מורחב של המשחק אתמול ולמרות שהאשמנו ובצדק את מנדי בשער הראשון אפשר גם להאשים את השיטה, כשמשחקים עם קשר אחורי אמיתי התפקיד הכי חשוב שלו כשאנחנו מגינים זה לעמוד תמיד בין הכדור (ולא משנה איפה הכדור) ובין המרווח שבין הבלמים כדי שכדור לא יעבור שם, זה המרווח הכי מסוכן בהגנה, מעבירים שם כדור רק אחרי מהלכים מצויינים שמביאים שחקן אל מעבר לקשר האחורי כשהוא מול ההגנה ויש לו זמן ושטח, כשאתה משחק דאבל פיבוט אז אין שחקן מרכזי אחד, זה מצריך תרגול באימונים כך שלפי איפה הכדור נמצא אחד משני הקשרים אמור להיות זה שמגן על המרווח הזה, כמובן שאצל אנצ’לוטי לא עובדים על דברים משניים כאלה, עבודה טקטית זה לחלשים ומשועממים, אז כדור הכי פשוט בעולם עובר בין שני קשרי על אתלטים ושני בלמים הכי אתלטים שבעולם ומעמיד את החלוץ המסוכן בעולם מול השוער, אותו חלוץ אגב כבר לא מהיר וזריז, אם לא המסדרון הזה שהכדור כבר בו אין סיכוי שמגיע למצב כזה.
אבל הכי חשוב זה ששיחקנו 442 עם קישור בקו ישר כדי שג’וד יוכל לסגור את באלדה שנרשם פעם אחרונה בסטטיסטיקה כששיחק בילדים של ברצלונה.
אז אתה מגיב מעצבים, מחצית ראשונה ובדקות רבות מאוד לחצנו אותם וחנקנו אותם וגרמנו להם להמון איבודים, שלטנו לגמרי בדקות רבות, בגלל שלא הצליחו להניע כדור הם גררו אותנו למשחק ישיר עם כדורים ארוכים ומהירים מצד לצד, גם בזה היינו עדיפים עליהם והגענו להרבה מצבים, פליק היה זה שמיצמץ ראשון ופחד ממה שמתרחש על המגרש, הוא הגיב והכניס את דה יונג במטרה ברורה להוריד את הקצב ולנסות להניע קצת יותר את הכדור כי המשחק שהתפתח היה לטובת ריאל מדריד, ואז הגיע השער הראשון ואז החילופים המטומטמים של קרלו.
אחת הבעיות הגדולות שלנו היא שלשחקני הקישור נותנים ככ הרבה משימות (בעיקר הגנתיות) ותפקודים מוזרים ולא יעילים, כדי לחפות על ההגנה המסננת, הנעת הכדור של החלק האחורי, וחוסר הירידה של שחקני ההתקפה עד כשי כך שהתפקוד שלהם הוא לא של שחקני קישור
ג׳וד קיצוני ימני, פדה כלבויניק, קמא כלבויניק בשמאל. רק טשואמני פרופר באמצע ולדעתי הוא הפחות טוב מבין כולם
בסוף מרוב תפקודים וחיפויים על ליקויים בבניה של הסגל, וליקויים של אימון של הקבוצה - אין להם כוחות, וגם את היכולת לתפקוד הבסיסי של קישור של קבוצה - שליטה בקצב של המשחק, הנעת כדור, לקיחת חלק ביצירת מצבים והעברת הכדור להתקפה.
בנוסף לזה שהקישור די קצר עם 5.5 (סבאיוס שלא נספר) שחקנים על 3 ולפעמים 4 עמדות - כששני השחקנים היחידים שיודעים לנהל משחק לא בנויים ללפתוח ולשחק 90 דקות כל משחק, והשחקן השלישי שאמור להיות הכי טוב בזה - לא נותנים לו את התפקיד הזה
החגיגה שיש עלינו ברשתות החברתיות… לא יכול לפתוח שום אפליקציה מבלי לקבל איזה תזכורת לא מרעננת להשפלה שלנו.
כמה חיכו לנו בפינה לנפילה הזאת, כנראה שזה המחיר בלהיות אנחנו.
קבלו ביטול על אתמול אחרי השמחה לאיד הקולקטיבית שום דבר לא יהיה טוב יותר מאשר להביא את הדאבל על אפם ועל חמתם של כל השונאים, גם עם הכדורגל הנוראי והכול.
אוהדי ברצלונה הפכו למאמינים, מהסתפקות במקום השני על חשבון אתלטיקו עכשיו הם מאמינים שהם הקבוצה הכי טובה ושהאליפות בכיס, האליפות שלנו הפכה ממאוד משעממת למאוד מתוקה בעיניי.
לא נראה לי שזה משקף את הרוח בפורום ברצלונה. יש שמחה לאיד, שזה לא מפתיע, אבל לא ראיתי אף אחד כותב שהאליפות בכיס שלנו. אני כן חושב אבל, אחרי הקלאסיקו, שיש לנו סיכוי לאתגר את מדריד ולא להפסיד את האליפות בהפרש 12.
ביוטיוב של ONE עולה תקציר מורחב (15-20 דק’) כמעט על כל משחק של ריאל ובארסה.
נכון לעכשיו עדיין לא העלו את הקלאסיקו אבל הוא בטוח יעלה בשעות/ימים הקרובים.
כן היו אמוציות אתמול ואפילו צפיתי עם אוהדי ברצלונה ביחד.
אבל התחושה הרבה פחות נוראית מאשר אחרי תבוסות קודמות.
אז זה הרגיש שיש לבארסה יתרון איכותי עלינו, שלא ברור איך נתגבר עליו. ואילו הפעם זה ברור שזה עניין של מאמן/גישה.
אנחנו עדיין עם הסגל הטוב בעולם (אולי למעט ההגנה), ואני באמת שואל את עצמי כמה זמן יקח לקבוצות למצוא פיתרון לשיטה של בארסה, בדגש על ההגנה הגבוהה והסתמכות על מלכודת נבדל יעילה.
יש כלכך הרבה נקודות לנתח את החרא של אתמול וברצלונה רצה הרבה יותר מאיתנו והנה עוד משהו.
מפת המיקום והמסירות הממוצעים של שחקני ריאל מדריד בקלאסיקו. “המצב המוזר של ג’וד בלינגהאם”, נכתב במארקה. האנגלי היה יותר מאחור בהשוואה ללוקאס ואסקס וממש היה צריך כל המשחק להיצמד לאלחאנדרו באלדה ולראפינייה. וככה הוא בטח לא יהיה מסוכן וגם לא יכול להוות את “הדבק” של הקבוצה. “הוא נותר מתוסכל הרחק לחלוטין משער היריב. הביצועים הגרועים של בלינגהאם קשורים ישירות למיקום השגוי שלו בתוך התוכנית של קרלו אנצ’לוטי”.
הרביעייה אתמול הרגישה פחות נוראית רק כי ידענו שזה מגיע (ואני הימרתי שנקבל חמש אז לפחות טעיתי בזה), וכולנו ראינו אתמול שבארסה לא גנבה את הרביעייה, גונבים אחד, שניים, לא ארבע.
אבל העניין הוא שכולם מצפים שלפתע נתחיל לשחק כדורגל כי קיבלנו כאפה מצלצלת.
זה לא קרה עד היום וזה לא יקרה מעכשיו, יהיו אפס שינויים בסגל ובטל בעמדת המאמן.
נמשיך לאסוף נקודות גם במשחקים מסריחים, אבל זה לא יספיק לאליפות השנה, גם אלופות אני לא רואה אותנו לוקחים (שלא לאמר מגיעים לחצי).