הרבה אנשים נוטים לזלזל בתפקיד המאמן ולטעון שההשפעה שלו שולית על הנעשה במגרש.
גם אני חושב שבסופו של דבר לשחקנים שעל המגרש יש השפעה גדולה יותר על מה שמתרחש במשחק מן הסתם אבל לא נראה לי שיש דרך טובה יותר להציג מה היא השפעה של מאמן כמו השוואה בין בארסה של צ’אבי ובארסה של פליק שבשתיהן משחקים בדיוק אותם שחקנים.
עד כמה “השיטה” שלנו הייתה מקרית וחובבנית אתמול? עלינו למגרש עם 4 קשרים כדי לשלוט במשחק ובהחזקת הכדור (כי 3 שחקני וורלד קלאס לא מספיקים לזה), בסופו של המשחק ריאל מדריד שלטה ב41% בכדור כשלונין, רודיגר ומיליטאו פעם אחר פעם מדלגים על הקישור ושולחים כדורים על 80 מטר כאילו אנחנו בפוטבול, אבל זה האמריקאי.
ג’וד, השחקן אולי הטוב בעולם בשנה שעברה ולבטח אחד הקשרים המסוכנים בעולם נתקע על קו ימין כאילו היה דיוויד בקהאם, פדה היה נראה אובד עצות כמו שאני לא זוכר אותו כמעט אף פעם ורק קמאבינגה אחד ניסה לבד לשחק וכמובן היה הראשון להיות מוחלף ולתת את הסיפתח לקריסה הרגילה שמגיעה.
אז כן, יש לא מעט טענות לפלורנטינו על היעדר הרכש ובלם ו/או מגן נוסף לבטח היו מוסיפים לסגל שלנו, גם השחקנים לא חפים מביקורת אבל ההפסד הזה ואיך שאנחנו נראים העונה זה קודם כל על קרלו.
שיחקנו מול קו הגנה של קוברסי ואיניגו מרטינז ומול קישור ברשותו של קסאדו, רק שבצד אחד השלם גדול בהרבה מסך החלקים ובצד השני בדיוק ההפך.
אין לי צל של ספק שפרז היה מעיף על טיל מאמנים בקליבר של בניטז או פלגריני, אבל קרלו? בחיי שיש לו איזה מידע מפליל על פרז אחרת אין שום הסבר בעולם איך היכולת מתחילת העונה בתוספת להפסד המזעזע הזה משאיר אותו בתפקיד.
אפשר למנות את כל הפאשלות של האיטלקי, אבל מעל כולן מככבת העובדה שאחד השחקנים הטובים בעולם בתפקידו, ג׳וד, היה נראה כמו שלומי אזולאי הקשר בזמן שבצד השני פליק לוקח ילדים והם פשוט ״משחקים אותה״ בקלאסיקו. איך אכלנו חרא איתו יא אללה.
אני תומך לגמרי בעזיבת קרלו, אבל מה שעומד לזכותו אלו 2 דאבלים היסטוריים בשלוש שנים. ג׳וד ״הקשר הטוב בעולם״ בלינגהאם לא היה כזה עד שנתן עונה מפלצתית תחת קרלו, ויני בלון ד׳אור ג׳וניור היה פלופ היסטורי לפני שאנצלוטי הגיע.
לזכותו עומדים הישגים רבים ומכובדים מתארים ועד קידום שחקנים.
ולצד זאת העונה כבר החבל נמתח דק מדי, אין את קרוס בקישור שימסך את העבודה שאנחנו קבוצה עם רמת אימון של 1999. הגיע הזמן לסיים בתום העונה.
האמת שקמתי בבוקר והיה לי רגע של “מה, זה באמת היה ככה?” - מילא ריאל מדריד הפסידה לברצלונה בקלאסיקו ביתי אבל להתבזות? אפשר לשחק את המשחק הזה שוב?
כי מצד אחד מתחילת העונה הקבוצה סובלת מבעיה מנטאלית של שובע ענק וכן מבעיות טקטיות על המגרש וזה לא עובד ולא משתפר והמשחקים עוברים. הערכתי מאוד את ברצלונה עוד מתחילת העונה, היא לא גימיק, היא מסוכנת ובהרמוניה עם המאמן. מצד שני קלאסיקו זה קלאסיקו והאנרגיות אחרות, ההרכב - כל הרכב שייבחר הוא חזק מאוד עם לא מעט כוכבים. אתה הרי חושב שמתישהו אמבפה יתפוצץ על המגרש וברור לי שהוא רצה; והפורמה של ויניסיוס עם כדור הזהב ברקע; ולברצלונה כמובן היו את החסרונות שלה. ומי הרי כמו ריאל מדריד יודעת לנצח משחקים גדולים גם כשהיא לא טובה ולא חשוב איך.
התאכזבתי, כעסתי ואני עדיין כועס כמו ילד. לך תסביר לכל הילדים בבית הספר איך זה קרה, דור רומנו דובר ריאל מדריד - ועוד תקליט פרק בפודיום. לוקח לי זמן עד שההפסדים שוקעים. בטח בקלאסיקו ובטח הפסד כזה. אבל אני עדיין לא, אני לא זורק את המגבת ומחכה בטירוף אפילו לקרב החפירות במאסטייה העוין מול ולנסיה שנגדנו לא תיראה מביכה אלא תזכיר את ולנסיה של 2004.
אני מחכה לתגובה מהשחקנים. קודם כל לב ונשמה ולא לוותר - להתחיל לרוץ יותר ממחצית אחת. ולאט לאט גם כדורגל ויש לא מעט מה לעשות גם בהינתן הקיים. להישאר תחרותיים ולהתאושש. אנחנו ריאל מדריד.
לאחר שעברו כמה ימים על הבושה ונרגעתי קצת, 2 הערות בקשר למשחק.
אנחנו משחקים מול קבוצה עם הגנה איטית שמשחקת מאוד גבוה, היה ידוע לפני המשחק איך בדיוק ישחקו ומי ישחק, לנו יש את 2 השחקנים הכי מהירים בעולם ויש את ג’וד שיודע למסור כדורי עומק וכל המשחק אפילו לא פעולה מתוכננת אחת ! לא הייתה שום פעולה שאפשר להגיד שעבדו עליה באימונים, הכל מקרי ואלתורים של השחקנים, למה לא להפתיע אותם ? נניח הכדור עם ג’וד ואמבפה עושה תנועה לעומק ונכנס לנבדל רק כדי לסמן את קו הנבדל ואז ויני מגיע מאחורה לקבל את הכדור ? או כל פעולה מתואמת אחרת, קרלו בדברים האלה ממש בלתי נסבל.
בגול הראשון שלהם אפשר לראות בבירור פעולה שעבדו עליה באימונים, כדור חופשי של ברצלונה, הפולני בא ימינה לואסקז ושני שחקנים שלהם נדבקים לבלמים ואז ביחד עושים תנועה לאחורה לכיוון מרכז המגרש כאילו לקבל את הכדור ומושכים את 2 המטומטמים שלנו מה שמשאיר את לבנדובסקי לבד מאחוריהם כשאין קו נבדל כי היציאה לא מתוכננת, למה אין אצלנו פעולות כאלה כבר 5 עונות ? למה לנו לא מגיע כדורגל מתוכנן ?
אמבפה היה חלש מאוד ושבר שיאי נבדל והחמיץ 2 מצבים של 100% גול, אבל גם הראה יכולת סיום קטלנית בשני השערים שנפסלו, אני מאוד אופטימי לגביו.
יש שחקנים שנוחתים בריצה ויש כאלה שצריכים קצת זמן להתאקלם. בכל זאת, אמבפה הגיע מקבוצה בה רוב השנה הוא טחן את נמושות הליגה בהילוך שני עם כמה משחקים בודדים באלופות שבהם פתאום יש אתגר.
בקטע הזה גם אני לא הייתי בהכרח מודאג. יותר מדאיג לדעתי זו סיטואציית רודריגו, ויני ואמבפה שעדיין לא נפתרה. צריך להבין איך הם יכולים לשחק ביחד בלי לדרוך אחד לשני על האצבעות.
אחרי שויני הראה שהוא יכול להיות אחלה באמצע בעונה שעברה, אני חשבתי שזה יהיה הכיוון, והופתעתי שאמבפה יותר באמצע העונה.
זה מה שהייתי עושה- מעביר את ויני לאמצע ואת אמבפה לשמאל.
לידיעתך, אבא שלי ז’'ל היה אומר לי גם שאם אתה לא מבין על מה מדברים או שהידע שלך לא מספיק כדי להשתתף בדיון אז לשתוק ולעמוד בצד, כי ככה יש סיכוי שאחרים יחשבו שאתה מבין, ברגע שתפתח את הפה מיד יבינו שאתה מטומטם.
בסופו של דבר מה שקבע זה שאמבפה והברזילאי החמיצו מצבים של 100% והפולני ממצב וחצי עשה את ההבדל, ככה זה בכל משחק כמעט.
הטענות הן על כך שאנחנו לא משחקים כדורגל יותר טוב, אנחנו לא מספיק מאומנים ולא מוציאים משהו שמתקרב ל 100% מהסגל, טענות כאלה כלפי אנצ’לוטי תמיד היו לי במהלך כל השנים שהוא מאמן.
ולמרות זאת, היתרון האיכותי שלנו כל כך גדול שעדיין הגענו למצב שכל ההבדל היה החמצות מצד אחד וניצול מצבים מהצד השני.
זה מה שהיה צריך לעשות עוד מהמשחק הראשון, ויני נראה מצויין כחלוץ במשחקים הבודדים שהוא שיחק חלוץ מרכזי, אמבפה שיתאקלם לקבוצה החדשה בעמדה האהובה עליו ואז להתחיל בניסויים.
ברצלונה לא כבשה את כל המצבים, היא החמיצה גם.
ללבנדובסקי למשל היו 4 מצבים מצוינים, הוא כבש 2. כבר שכחת את הקורה שלו מול שער ריק?
אתה מאשים רק את אנצ’לוטי , אבל הוא לא האשם היחיד.
11 נבדלים של מבאפה מראים שהוא טיפש שלא לומד. במקום לנצל את המהירות שלו, הוא ניסה לנצל את המיקום. מטומטם מאוד עבור השחקן המהיר בעולם
זה שאין לנו שיטת משחק אחרת מלבד לתת את הכדור לוויניסיוס או משולש לאמבפה (שמונה נבדלים במשחק זו לא סבבה) זה בטח על המאמן הגאון שלנו שגם גמר את ג’וד בעמדה בימין. ברצלונה באה לשחק ואנחנו באנו “להתמודד” עם ארבעה קשרים. כשמפסידים 4:0 זה לא השפיץ של הנעל ואנחנו לא משחקים כדורגל מתחילת העונה. כמובן שגם הרביעייה ההגנתית אשמה וגם לונין. עם קורטואה זה 3:0 ומטה אבל זה לא משנה.
יש להבדיל בין הביקורת על המאמן ולבין אשמת השחקנים.
אנצ’לוטי מאמן חלש מבחינה טקטית והכנה למשחקים וניהול משחק, תמיד היה כך, מוציא מעט מדי כדורגל מהסגלים שלו.
למרות המאמן יש לנו את הסגל הטוב בעולם, גם עם מאמן חלש כמו אנצ’לוטי אני מצפה מהם להרבה יותר וכתבתי זאת עוד בתחילת העונה, הם אמורים לנצח את ברצלונה יחסית בקלות גם עם אנצ’לוטי, לברצלונה יש הגנה מחוררת שגם עומדת גבוה, השחקנים היו אמורים לפרק הגנה כזאת בקלות.
קודם היה נראה שאתה בעיקר מאשים את אנצ’לוטי. אם האשמה מתחלקת , אפילו לא שווה בשווה, אני מסכים. זה מה שניסיתי להגיד.
ההגנה של ברצלונה שווה גול מול כל יריבה. נגד ריאל אולי 2 או 3. אבל בארסה הבקיעה 4, כי ריאל התפרקה.
מול דורטמונד עליתם למחצית השניה כמו אריות ודפקתם אותם בכל החורים, איך זה לא קרה הפעם? שם הייתי מתרכז לו הייתי אנצ’לוטי.
לטעמי הטעות העיקרית של אנצ’לוטי היתה לפתוח חזק ולבזבז את כל האנרגיות על מצבים שלא נוצלו. מתי לאחרונה ראיתם את ריאל פותחת משחק כל כך חזק? בדרך כלל היא מגיעה לדקות הסיום כשהיריבה עייפה, הפעם זה קרה הפוך.
זו הרבה חוכמה בדיעבד אבל הטקטיקה של המתפרצות כבר ניצחה לנו קלאסיקוס בעבר. לקראת הקלאסיקו הזה היה ברור שגם אם פליק משחק עם קו הגנה גבוהה מאד - נגד ריאל מדריד מדובר בסיכון הרבה יותר גדול. ההימור על הישארות עם הטקטיקה הזו הוא סביר לגמרי, כנראה שגם אני הייתי עושה אותו דבר. זה שבארסה עלתה ראשונה על לוח התוצאות - מזל. מה היה כנראה נותן לנו יותר סיכוי לנצח? לשחק בלי אמבפה כשויני הוא איש המטרה המרכזי והיחידי שלא ממש צריך לעשות הגנה. גם זו פרשנות בדיעבד, כמובן, אחרי שראינו את ההחמצות והנבדלים.
מה קרה אחרי האחד והשתיים אפס המהירים? מכאן זה כבר הרבה יותר אנצ’לוטי מאשר מה שהוא פתח איתו.
המחצית, נגד דורטמונד ספגנו מוקדם ואז הגיע המחצית מה שאפשר לנו לחזור רגועים וממוקדים.
נגד ברצלונה השערים הגיעו אחרי המחצית ואז אנצ’לוטי היה חייב להגיב, ברגע שהוציא את צ’ואמני והכניס את מודריץ’ לשחק דאבל פיבוט ליד פדה מבלי להזיז לשם את קמאבינגה אני אישית התחלתי להתפלל שיגמר רק 2-0
לגיטימי לשחק על מתפרצות, אבל הבעיה הייתה שלא שיחקנו על מתפרצות. כלומר, מכורח הקו הגבוה של בארסה, כן היו יחסית הרבה התקפות מתפרצות שלנו, אבל ברור שלא הייתה הכנה מעמיקה עם דגש על מלכודות הנבדל של בארסה, לא התגוננו בקו נמוך כמו שצריך, כמעט ולא היו מוסרים שמסוגלים להוציא מתפרצת (רוב הכדורים הטובים היו של מיליטאו) ופתחנו עם קישור מעובה שלא הגן ולא תקף.
לא אשווה את הסגנון לריאל של מוריניו כדי לא לעשות עוול לז’וז’ה, אבל גם ריאל של אנצ’לוטי שיחקה מתפרצות בצורה טובה בעבר- ב13/14 מול באיירן, מול בארסה לפני פליק ואפילו מול סיטי ב21-22 שאמנם פירקה אותנו אבל לפחות הייתה יציאה מסודרת למתפרצות. מה שהיה בשבת הקודמת היה מביך.