מסכנים… הצבא מחלן אותם…
בהמשך לזה -
אז אחרי יום שלם שבו הצניעו את זהותו של הדורס הרוצח בחגיגות השנה החדשה בניו-אורלינס, ומדווחים לנו שהמשטרה המקומית בארה"ב שוללת שמדובר בפיגוע טרור ואח"כ מכריזה שבעצם אולי כן מדובר בפיגוע טרור - מסתבר שמבצע הפיגוע הוא אדם בשם שמאס א-דין ג’אבר, ושהוא החזיק ברכבו דגל של דעא"ש.
אני אנסה לעשות פרצוף מופתע.
אני אומר לכם המגפה הזו של טנדרים שנכנסים בבני אדם זה פשוט מגיפה עולמית… קודם גרמניה עכשיו ארה"ב .
מי יהיה היעד הבא של הטנדרים הזועמים האלו?
כן לפחות שיפרטו… אצלנו זה טויוטה לבנה
מה שאלון מאסק עושה לממשלה של הליבור בבריטיניה זה פשוט מדהים.
מי שמכיר את פרשיות האונס של הילדות ע"י כנופיות של איסלמסטים בבריטיניה שהמימסד והתקשורת בבריטיניה מנסים למחוק, זרקו את טומי רובינסון לכלא (זה שחשף את הפרשיה הזו) חשבו שבזה זה יסתיים.
אלון מאסק הגיע all hell broke lose כל טויטר עכשיו מהדהדים את הפרשייה האומללה ההיא. מקווה שהוא יצליח.
לאהוב או לשנוא אותו אי אפשר להתעלם מהשפעה שלו.
הליברל החדש בסוריה לא לוחץ ידיים של נשים
https://x.com/i/status/1875161072078102593
וזה שקוראים לו ‘אל ג’ולאני’ כי משפחתו מהגולן - הוא עוד עלול להתחיל ב’תהליך שלום’ תמורת הגולן
גם אני לא הייתי לוחץ יד לאישה(מכשפה) הנוראית הזאת.
לא מעריץ של הבחור מאל קאידה. אבל אני לא מבין את העקיצה של אורי.
גם החרדים פה בארץ לא היו לוחצים לה את היד.
הלואי שבסופו של יום יהיה הדבר הכי קיצוני שלו…
אל ג’וליאני חובק כל כך מהר על ידי המערב תמורת ויתור על כמה גינונים איסלאמים מצידו. לא עובר שבוע והוא כבר מרשה לעצמו לא ללחוץ יד לאשה.
אני מודאג ממה שקורה בסוריה. אסד, על מגרעותיו, היה חילוני שאפשר לאויבנו ולנו לעשות מה שבא לנו בשטחו בלית ברירה. מצידו לא הייתה אידאולוגיה איסלאמית קיצונית, לפחות זה. עכשיו עלול להיווצר מצב שגם השליט המקומי וגם הפטרון שלו נגדנו מלא מלא.
מציין את המובן מאליו - עוד מוקדם. יש כמובן הזדמנויות וסיבות מדוע המצב שלנו ישתפר וכמובן שקשה לדעת.
אוקי אבל גם דרעי לא היה לוחץ לה את היד.
אני לא חולק שצריך להיזהר ממנו, רק שמשום מה אי לחיצת יד לאישה, זה לא הדבר הכי נוראי בו.
צריך להתיחס אליו בתור כבדהו וחשדהו. בנתיים הוא מזיין את חיזבאללה ואירן. אז אני מרוצה מזה.
כל עוד צהל לא נסוג מהאזור המפורז הוא לא מפחיד אותי יותר מידי.
אורי, יש רק דבר אחד שצריך לשאוף אליו בראב-ראבק. הסכם שלום עם סעודיה. ככה יהיה הרבה הרבה יותר קל מול סונים דתיים. גם סעודיה היא מדינה דתית, לא מעניין אותי מה יהיו ההלכות במדינה אלא מה האינטרסים הסופיים.
אין כל כך קשר לדרעי. שעומד בראש מדינה שכנה איש עם עבר טרוריסטי מובהק שמצד אחד מצהיר שהוא לא רוצה אפגניסטאן אבל מצד שני לא מסוגל ללחוץ יד למנהיגה - זה סימן רע כיוון שנראה שהוא לא באמת ‘הפך את עורו’ ואצלו ברור לאן זה יכול ללכת. אתה לא חושש ממנו יותר מידי, איך אתה יודע שהוא לא יעמוד בראש הציר שמתנגד לישראל (וסעודיה ושות’ לצורך העניין)?
הם ומצרים, אלה שתי המדינות החשובות. סעודיה תביא כסף, מצרים הסכמה ערבית ואנחנו יכולת הוצאה לפועל. מקווה שישמרו על ירדן על הדרך, כפי שעושים עד עכשיו.
אתה מפספס, אני לא אומר שאני לא חושש ממנו, פשוט לא מבין מה אקט של אי לחיצת יד מפריע לך כך?
ניוזפלאש, הוא לא הפך את עורו, הוא אותו גיהדיסט גם אם הוא היה לוחץ לה את היד.
פשוט האלטרטיבה של אסד שנתן למדינה שלו את המפתחות לאירן חמאס וחיזבאללה זה יותר גרוע מבחינתנו.
אם אסד היה חכם, הוא היה מבין את זה בזמן, עושה עיסקה עם המערב וישראל שבתמורה לזה שהוא יתקע סכין בגב של חיזבאללה ואירן (רוסיה כל עוד יש לה את הנמל שלה לא היה אכפת לה) אז המערב יאפשר לו לחזור “למשפחת העמים” הוא לא… לכן עכשיו הוא נתון לחסדי פוטין…
צריך לומר את האמת - הרבה פעמים קשה לנו להבין את ההיגיון של הצד השני (ע"ע הפלישה של חמאס לישראל), והיינו שמחים אם האויבים שלנו היו יותר מערביים בתפיסות שלהם, אבל במקרה של אסד זה לא שממש הייתה לו ברירה. גם אם אסד היה רוצה לשלוח יד לכיוון המערב, אף-אחד במערב בכלל ובארה"ב בפרט, לא היה שולח חייל אחד לאדמת סוריה כדי לסייע לאסד במלחמות שלו כנגד המורדים, כפי שעשו איראן ורוסיה (באופן ישיר ו/או באמצעות מיליציות מטעמן).
זה נובע כמובן גם מהביקורת של המערב על המשטר הרודני של אסד, אבל גם ובעיקר מדובר בפועל יוצא ישיר של אוזלת היד והחידלון המתמשכים של המערב, שלא מסוגל ו/או לא רוצה לשלם את המחירים הדרושים לשם ניהול ושליטה אמיתיים בעולם. ובעולם הגיאופוליטיקה, לצערנו הרב - אין ואקומים. לאסד החלוש לא באמת הייתה ברירה כאן.
לגבי אי לחיצת היד של אל-ג’ולאני - אני 100% בצד של משה. גם משטרים שנמצאים הרבה יותר בקונצנזוס העולמי, כמו המשטר הסעודי לדוגמה, דורשים למשל שנשים (כולל זרות מערביות) יתכסו ברעלות בזמן מפגשים דיפלומטיים רשמיים במדינה. עצם ההתעסקות של המערב מזה שאל-ג’ולאני לא לחץ יד לאישה וה"הפתעה" מכך, מעידים יותר על התמימות המערבית מאשר על בוגר אל קעידה עצמו.
למי שמעוניין יש פה טור מאוד מעניין על מה שמאסק עשה לממשל בבריטניה גם יש שם טיפה על על הסקנדל של האונס והפדופיליה של הנערות בריטיות ע" מהגרים פקסיטינים שהמימסד והשמאל שם ניסו להשתיק עד שמאסק הגיע … (כמובן בסיוע התקשורת).
הכל בשם השקר של “כל התרבויות שוות”
https://x.com/i/status/1876618073366769968
אם צוקברג רציני, אי אפשר לזלזל בעיתוי ובמשמעות של זה. אם צוקרבג עושה “מאסק” לפייסבוק זה הסוף של המיינסטרים וחזרה מלאה של חופש הביטוי לאופנה. הניצחון של טראמפ מסתבר יותר משמעותי ממה שחשבתי. סוף עידן woke
אבל שקודם יחזיר לי את הפייסבוק שלי שצונזר בגלל תומכי חמאס זה יהיה סימן חיובי… חחח
נראה לי יותר כמו התחנפות סמלית בפני הנשיא כדי שלא ייכנס בו. בסוף מדובר רק על ״בודקי התוכן״ שילכו לפח, לא על הפילטור האלגוריתמי בכללותו.
אולי אתבדא, אבל don’t hold your breath. לצוקרברג יש גם בעלי מניות ומפרסמים שהוא אולי מפחד מהם פחות מטראמפ, אבל אכפת לו מהם הרבה יותר.
תשים לב שהוא הדגיש שהוא מעביר את המשרדים של פייסבוק (לא זוכר אם זה כל פייסבוק או חלק) מקליפורניה לטקסס. זה לא במקרי. גם מאסק עשה משהו דומה בהתחלה. זה יאפשר לו להיפטר מהאקטיבסטים של הווק.
זה ברור לי שזה התחנפות לטראמפ. זה כל העניין, אבל עצם השינוי אם יקרה זה מהפכני. נשאר לראות אם הוא רציני.
זה יכול להיות גם זמני, מה שחשוב הוא לא הצעדים הללו שהוא תוצר של רחשי הרקע, אלא רחשי הרקע עצמם.
אידיאולוגיית ה-Woke הולכת והופכת לפופולרית יותר ויותר, אני לא חושב שזה נעצר רק כי טראמפ עלה לשלטון. עד שלא נראה סקרים שמראים ירידה בתמיכה בתפיסת העולם הזו בקרב האוכלוסייה הכללית, לא הייתי ממהר לשמוח בגלל צעדים טכניים כאלו שיכולים לחלוטין להיות זמניים.
ומצד שני יש כבר פחות ופחות אנשים שנשארים על הגדר. הקולות נגד הולכי וגדלים. עד לפני שנתיים-שלוש, ההמון השקט היה זורם עם הטרלול שלהם, וזה מה שאפשר להם להגיע למיינסטרים.
אין לי ספק שאנחנו במסלול התנגשות, ואין לי ספק מי יהיו אלה שיצאו מנצחים מההתנגשות הזאת. מה שכן, זה הולך להיות מכוער.