אם הם מעדיפים למות ולא להתגייס, אז קודם כל צריך לגייס אותם.
בעיית התקציבים תיפתר מעצמה.
אי אפשר לגייס בכח. זה שקר.
מה שאפשר וצריך לעשות זה להפסיק לממן מי שרוצה למות או לחיות רק באוהלה של תורה. תקף גם לערבים. (שרות לאומי או קהילתי)
אתה טועה פה.
הוא לא צדיק גדול (וגם הציבור החרדי רחוק מלמות עליו) וההתבטאות שלו על הדיור היא בושה ועדיין מה ששרקי כתב נכון ב100%.
זו היתה חתונה, לא ‘אירוע ששרים בו שירים כאלו’.
הוא היה באמצע ריקוד ופתאום הוחלף השיר ורואים בבירור שהוא קצת באי נוחות.
נכון שהיה יותר טוב אם היה מסמן לתזמורת ‘לא’ עם היד ויוצא בהפגנתיות מהמעגל אבל מכאן ועד לעשות את זה לפעולה מכוונת מצידו, זה פופוליזם.
היתה תקופה ארוכה שכאשר כתבתי champions league בגוגל הייתי מקבל את משחק הנשים הבא. טמטום.
שוביניסט
לא עדיף לך לראות? אולי תזכה לראות ניצחון סוף סוף.
להפך, האלגוריתם הבין שמדובר בפמיניסט אדוק.
לא יודע אם זה קשור, אבל זה באמת מצחיק.
ובנתיים בקנדה נבחר עוד טמבל שיהיה כנראה יותר גרוע מטרודו, שזה הישג מרשים ביותר. אנשים למעשה בחרו בו בגלל שינאה לטראמפ. במקום לחשוב על הבעיות שלהם.
טיפשות הציבור לא מפסיקה להפתיע אותי כל פעם מחדש.
אשמח לראות את הקריסה של קנדה שהופכת יותר ויותר לסיוט דיסטופי, כפי שהוא הסביר לנו פה:
https://twitter.com/DefiantLs/status/1917339751507714524?t=8R8OE_U6eS1pr3zozyOUiQ&s=09
@Aragones ידעת שיצא עדכון גרסה? עכשיו זה 2SLGBTQIA+
ראיתי את זה פעמיים, ואני נשבע שעדיין לא הבנתי אם זו פרודיה או לא.
ואם זו לא פרודיה, אז מה הכוונה? שכולם שמה ABS? כאילו שזה הקטע? או שהם אוהבים את הקהילה?? אני לא מבין.
*לחדשים פה, אני מזמן קורא לקהילה Anything but straight כדי להכיל כל אות חדשה שמופיעה פתאום בלי להעליב אנשים. זה ביטוי מעודכן אינהרנטית.
אני הייתי בטוח עד עכשיו שאתה מתכוון שאין להם ABS ושהגלגלים ננעלו בבלימה ושאיבדו שליטה.
גם אני לא האמנתי שזה אמיתי, אז הלכתי לאתר הרשמי של איר קנדה ובדקתי לינקים.
זה אכן הטוויטר הרשמי שלהם.
תלחץ על הלינק ותראה שזה זה .
זה הקומנט הכי טוב לדעתי.
אפרופו המיני דיון שהתפתח כאן -
קצת מפתיע שלא הוזכר כאן עד עכשיו, אבל בינתיים בשקט-בשקט התחיל חודש הגאווה ברחבי העולם, ובניגוד לשנים קודמות, שבהן כל חברות הענק ברחבי העולם מיהרו להתקשט בלוגו צבוע בצבעי הגאווה, השנה - צרצרים. למרות הסרטון הכמעט פארודי של אייר קנדה - כמעט אף-אחת מהחברות הגדולות לא עשתה משהו דומה, או דומה למה שעשו בשנים הקודמות. אפילו CNN הוציאו כתבה על ה’תופעה’ הזאת השנה. מסתבר, שהמהלך הכמו מתואם הזה, הוא תוצאה של סקרים ומחקרי עומק שהחברות ביצעו, ו"גילו" לתדהמתן שרוב הקהל שלהם לא ממש עף על המסרים הפרוגרסיביים שנקשרים בסמלי המאבק הזה, ושרק הולכים ונהיים מטורללים יותר משנה לשנה.
עכשיו, האינסטינקט הראשוני שלי היה סוג של אנחת רווחה - העולם בכל זאת שואף לנורמליות.
אבל, מיד אחרי זה, האינסטינקט השני שלי היה דווקא הפוך - הרי מי הוא הציבור ההולך וגדל בעולם המערבי, גם כמותית וגם מבחינת השפעה*, ושמפריע לו במיוחד ערכי הקהילה הגאה? והאם אני שמח שהם חולקים איתי צד ב"מאבק" הזה?
עם זאת, לאחר מחשבה נוספת, ומעמיקה יותר - הרי ברור שלא הם אלה שמטים את הכף בצורה כזאת. הם לא עד כדי כך רבים ולא עד כדי כך משפיעים, ובפרט, בשל מאפייני הקהילה הזאת - הם לא מהווים חלק משמעותי מספיק מקהל הצרכנים של חברות הענק, כך שישפיעו בצורה כזאת על הסקרים ומחקרי העומק. מה שאומר, בכל זאת - שגם חלק הארי בציבור המערבי הכללי - לא כ"כ מתחבר לאג’נדות שמנסים לדחוף לו לגרון כבר כמה שנים טובות.
אז מה למדנו מכאן?
- חלק משמעותי (אם זה לא היה מובהק ומשמעותי, אני מניח שלא היו ממהרים לשנות גישה באופן דרסטי שכזה, בטח לא בצורה גורפת על כל החברות) של “האנשים הפשוטים” במערב, לא ממש מתחבר לווקיזם. לא ממש מפתיע לכל מי שאשכרה פוגש אנשים במערב ובאמת מדבר איתם, אבל תמיד נחמד לקבל תזכורת ממשית לזה.
- למרות מה שאמרתי - אני כן חושב שיש להתפשטות האיסלאם והמהגרים מ"המזרח" השפעה הולכת וגוברת, בפרט על המהלך הזה. כדי להילחם בכוח כמו זה של הווקיזם, דרוש משקל סגולי נגדי משמעותי, והוא מצא אותו בדמות השמרנות המזרחית. כרגע זה פועל “לטובתנו”, אבל זהו מדרון חלקלק, שחשוב להיזהר ממנו.
- בפעם המי יודע כמה, ולכל מי שבטעות חשב אולי אחרת - הוכח שוב שלחברות הגדולות (ובהכללה - למרבית הכוחות הגדולים שפועלים בחברה אנושית) לא באמת “אכפת” מאף-אחד או מאף “ערך”, חוץ משורת הרווח שלהן. ואם הן מנסות לדחוף לך אג’נדות לגרון ולגרום לך להרגיש אדם קטן או רע כי אתה לא מחזיק באותם “ערכים” כמו שלהן - זה בגלל שיש כוחות כלכליים חזקים שפועלים ברקע ודוחפים אותן בכיוון מסויים. כמובן עד שיבוא כוח אחר, חזק יותר, שידחוף אותן בכיוון אחר.
*כאוף-טופיק - מם נהדר שראיתי לאחרונה על האיסלאם במערב, שכולל גם קרוסאובר מצויין עם סיינפלד - למיטיבי לכת בלבד:
השאלה המתבקשת היא האם הערכים הללו סוף סוף יתנגשו בגלוי? חוסר הסובלנות המוסלמי אל מול הצורך הבלתי נגמר הסובלנות של של הפרוגרסיבים.
כשזה יקרה אני אצפה בזה עם דלי של פופקורן.
בינתיים אני רואה בארה"ב ובאירופה קוקסינלים עם תחתון ורוד ודגל חמאס/כאפיה ערבית…
אני מחכה לפופקורן יחד. תזכור אותי נדב אל תהיה מניאק…
תגיד את זה להוליווד. האולפנים הגדולים מדממים מיליארדים כבר כמה שנים, ואנחנו עדיין לא רואים את הסוף. רק לאחרונה HBO הודיעו שסנייפ יהיה שחור משחור.
הבעיה עם סנייפ, וזה אפילו אנשי ווק מודים, שבצעירותו אבא של פיטר, גיימס, היה בריון והציק לו. עכשיו מה עם יעשו? אם חבורה של לבנים תציק עכשיו לנער שחור צעיר זה יביא כל מיני פרשנויות גזעניות, שאין קשר לסיפור… אז מה יעשו? ילכו מסביב וישנו את הסצינות ולא היה נאמנים למקור.
והכל בשביל להיות פוליטי קורקט.
אני לא חושב שrace swap זה הדבר הכי רע בהוליוד. למרות שזה צבוע. בבית הדרקון הם עשו את זה וזה לא הפריע לי לאהוב את הסידרה (גם כי לא קראתי לצערי את הספרים…) כי ממש אהבתי את הדמות והשחקן שגילם את ואלריון (סטיב טוסיינט או משהו כזה)
בפוטר זה פשוט היה רע. לא משנה איזה כיון הם ילכו עם סנייפ זה היה בחירה רעה. אם היו נאמנים למקור או לא.
אתה יודע שאתה לא צריך לכתוב את זה בלשון עתיד. זה קורה בימים אלו. בכל הפגנות של שונאי ישראל והמערב יש תמונות של מוסלמים שמגרשים הומאים מהפגנות שלהם. אתה מדבר כאילו זה “תיאורטי”.
הבעיה בסנייפ שחור היא בעיקר כי זה… סנייפ. זה משנה מהותית את כל הקונטקסט של הדמות הזו, בחירה מאוד מוזרה של HBO. יכלו לחשוב על עוד לא מעט דמויות להפוך לשחורות בלי לייצר את הבעיה הזו אם רצו לבצע גיוון. למשל, אפילו הרמיוני שחורה (בסוף עשו אותה תימניה), עם כל כמה שזה אולי היה מעצבן, הייתה הרבה פחות בעייתית מבחינת הסיפור מאשר סנייפ שחור.
וזה מה שמוזר, אין לי ספק ש-HBO מבינים את זה היטב ולכן אני חושב שדווקא המניעים שלהם לא היו בהכרח ווקיסטים. זו החלטה כל-כך לא הגיונית עבור הצדקה ווקיסטית בלבד, כך שאני חושב שהם באמת חושבים שמדובר בשחקן שמתאים לגלם את הדמות. ייתכן כמובן שהם צודקים, זה נצטרך לחכות ולראות.