הפתרון לזה מאוד פשוט - ליהוק של לופין ו/או סיריוס כשחורים גם, ואז נושא הגזענות כלפיי סנייפ ייעלם. לא בעיה לפתור את הבעיה שהעלית בליהוק הנוכחי של סנייפ, פשוט צריך לא ליפול לזה.
אני עם דוד - מכיוון שמדובר ב-HBO, אני לא רץ לצעוק “ווק” על הליהוק הזה, בטח לפני שיתבררו הליהוקים העתידיים. זו לא נטפליקס.
בבית הדרקון זה לא הפריע מהרבה סיבות, חלקן בגלל שיש הרבה פחות קהל לספר הזה ולחלק הזה בספר הזה, ביחס לספרי הארי פוטר. אבל להפוך שבט/משפחה ולריאנית נחותה (ביחס לטרגריאנים) לשחורים זה גם לא בהכרח היה צעד חכם כשחושבים על זה.
הדעה של פפ ידועה והוא עוד בזה הרבה לפני שזה היה פופולארי בעולם.
אנחנו צריכים לנתק את האהדה והדעה המקצועית שלנו מהדעות האישיות של השחקנים והמאמנים ולא למדוד כל קבוצה ו/או שחקן לפי הדעה והיחס שלהם לישראל.
זה טיפשי מצדנו לצפות מאנשים שלא מפה להיות בעדנו.
מבחוץ התמונה נראית שונה, התקשורת מראה צד מאוד מסוים ולא חסר אנשים מתוכנו שמצדיקים את הצד הזה (כמו למשל חברתו הקרובה של פפ, אחינועם ניני וכמובן ראיונות של יאיר גולן, אהוד אולמרט ובוגי).
שחקנים חכמים בדרך כלל לא מתבטאים פוליטית (לא זוכר מילה של מסי ורונאלדו בנושא פוליטי ואני מקווה שגם לאמין יהיה כזה) אבל גם אם יש כאלה שכן מתבטאים אנחנו חייבים לנתק את הרגש הזה.
אני די בטוח שאוהדיה הימניים של ליברפול אוהבים מאוד את סלאח למרות שהוא אנטי ישראלי ידוע.
ב BBC זה לא נראה כמו התבטאות קשה במיוחד, אבל עדיין אנטי ישראלית.
כאדם, אני לא אוהב אותו מאז שייחצן את קטר .
לא מפריע לי לאהוד אותו ככדורגלן או מאמן. אני מסוגל להבדיל בין כדורגל ופוליטיקה. אם יתחיל להשתתף במשטים או לנופף בדגלי פלסטין אז לא אוכל להתעלם.
כרגע הוא מתבטא כמו חצי מהאירופאים שרואים את המלחמה בטלויזיה. לא משהו יוצא דופן.
אגב הנדסת תודעה: היום אני קורא בכל מקום שהנאום של פפ הוא “אמיץ” וכמובן “חשוב”.
אמיץ. לול. כמה אומץ צריך כדי להגיד בדיוק את מה שהתקשורת דוחפת בכל העולם?
אומץ זה לדבר על זה שכבר לא בטוח לנשים ובנות ללכת ברחוב לבד באירובה. או לדבר על הגרומינג של ילדות קטנות על ידי פקיסטנים שאף אחד לא עוצר כי PC.
פתטי כמו כמעט כל המערב.