על דת, אידיאולוגיה, גזענות ומה שביניהם ::

ברור. כדורעף חופים וקפיצה במוט. אני איש תרבות.

היתה איזה טניסאית רוסיה בלונדנית לפני כמה שנים שכל פעם שהיא שיחקה ראיתי…

אני לא מבין שום דבר בטניס אבל הקולות שהיא עשתה כל פעם שהיא טוב עדיף לשתוק

:joy:

אתה מכיר נשים שצופות בספורט נשים? :thinking:

אין דבר שאני מדלג עליו יותר מהר בהקשר של בארסה מאשר קבוצת הנשים. סליחה.

חיובי

רוב הנשים שאני מכיר שצופות בכדורגל מבחירה (ולא כי הבנזוג רוצה בתמורה לצפייה בחתונמי) צופות גם בכדורגל נשים. ושוב, זה לא מפתיע בעיניי יותר מאשר ישראלים שבוחרים לצפות בכדורגל ישראלי, כשיש להם אופציה לראות אימפריות כמו ברצלונה, ריאל מדריד ומנצ’סטר יו… לא משנה, הבנת את הפואנטה.

הן צופות בקטע פמיניסטי או שזה אשכרה מעניין אותן?

אני לא מכיר אחת כזו אפילו.

אוהדי כדורגל ישראלי צופים בקטע פטריוטי או שזה אשכרה מעניין אותם?

התעמלות מכשירים

ההקבלה שלך שגויה. כדורגל ישראלי פופולארי בישראל, ורוב האוהדים מתחילים לצפות בו כילדים לפני שמבינים דבר מימינם או משמאלם. הוא נמצא בכל חור ולא קשה למצוא אותו. לעומת זאת כדורגל נשים כל כך לא פופולארי שצריך לחפש אותו אקטיבית כדי לצפות בו או להתעדכן עליו. אני מניח שבניגוד לכדורגל רגיל שבו אתה נדבק מגיל צעיר ממשפחה או חברים, כדורגל נשים הוא משהו שאתה צריך במודע לחפש.

הניתוח שלך שגוי. הפער שתיארת נובע מהפער הבסיסי בין אחוז הצפייה של גברים בכדורגל לבין אחוז הצפייה של נשים בכדורגל. אחרי שתעשה הסתברות מותנה על זה, תגלה תמונה הרבה יותר מאוזנת.

מעבר לזה, אתה צודק שהקונספט של כדורגל נחות אך ישראלי הוא יותר ותיק מהקונספט של כדורגל נחות אך נשי. סיבות היסטוריות נטו, אפס הצדקה ספורטיבית.

בהערת אגב, אני מניח בזהירות שיש יותר אנשים בעולם שמתעניינים בברצלונה נשים מאשר במכבי תל אביב גברים. כאמור, המתמטיקה של הדברים כמעט טריוויאלית, מרגע שמשווים תפוחים לתפוחים. למכבי תל אביב נשים יש אתגר כפול במובן הזה, ולכן ענף כדורגל הנשים בישראל הוא הרע מכל העולמות.

מה קשור הסתברות מותנית? אתה מנסה לקחת את זה למחוזות המתמטיקה וזה מיותר. כשאתה ילד והולך לשכונה וכולם מדברים על כדורגל אז גם אותך זה יעניין בשלב כזה או אחר. כשאתה ילדה שרוב (אני לא אגיד כל למרות שזה בתכלס כל) החברות שלה לא מתעניינות בכדורגל (שלא לדבר על כדורגל נשים ספציפית) אז הסיכוי שלה להתעניין בכדורגל הרבה יותר נמוך.

זה כמו שאם תתעניין בבייסבול או קריקט אני אשאל אותך בדיוק את אותה שאלה, למה? מאיפה הגעת לשם? כי בארץ הענף לא פופולארי ואתה צריך להתאמץ כדי לעקוב אחריו. כך בדיוק כדורגל נשים. אתה צריך אקטיבית לחפש את זה כי מסביב זה לא פופולארי, והשאלה המתבקשת היא למה חיפשת את זה אקטיבית מלכתחילה.

הייתי עונה אבל בכנות לא יכולתי לנסח יותר טוב ממך:

זה פשוט תיאור מושלם של הסתברות מותנית.

אני חרא בהסתברות, עשיתי בו קורס אחד שהתאמצתי לשכוח אחרי שהוא הסתיים, אבל הסתברות מותנית אמורה לעלות לך את הסיכויים, מה שאני תיארתי רק מוריד אותם.

כלומר אם נחשב את זה, ונזרוק סתם נתונים, אז נגיד שסיכוי שבחורה מתעניינת בכדורגל הוא 0.2, והסיכוי שבחורה מתעניינת בכדורגל נשים הוא 0.01, אז בהסתברות מותנית הסיכוי שבחורה אוהדת כדורגל נשים בהינתן שהיא אוהדת כדורגל הוא 0.01/0.2=0.5. במקרה הזה זו הסתברות מותנית, שידוע כבר שהבחורה כן מתעניינת בכדורגל.
אבל אלו לא הנתונים ולא על זה אנחנו מדברים. אני מדבר על מה ההסתברות שזה יעניין מישהי שכילדה כמובן זה לא עניין אותה כי היא לא נחשפה לזה מהסביבה (ונוריד את כל אלה שכן - עליהן אני לא מדבר), ואז היא גדלה ופתחה עניין בזה כבוגרת. זו לא הסתברות מותנית. הסבירות שביום בהיר אחד זה יעניין מישהי שלא נחשפה לזה כילדה היא נמוכה כל כך שההנחה שאין מניע אחר אפסי.

עריכה: אוקיי במחשבה שניה אני כן מתחיל להבין למה זה הסתברות מותנית. מתמטיקה זה חרא.

חנן, מה שאדם מנסה להגיד לך, זה שתשתמש בהסתברות מותנית כדי “לנטרל” את ההשפעה של מידת החשיפה של הילד/הילדה בכל אחד מהמקרים.
הטענה של אדם, אם הבנתי את כוונתו נכון, היא שאם תסתכל על ההסתברות המותנית של ילד ישראלי להתעניין בכדורגל ישראלי בהינתן שהוא נחשף לכדורגל ישראלי בגיל צעיר וכו’, לעומת ההסתברות של ילדה (כלשהי, לאו דווקא ישראלית) להתעניין בכדורגל נשים בהינתן שהיא נחשפה לכדורגל נשים - ההסתברות תהיה דומה, ובכל מקרה היא בלתי תלויה (לטענתו) בכמה כל אחד מסוגי הכדורגל האלה אטרקטיביים מבחינה “אובייקטיבית”.

מה שכן - אני לא בטוח שזה נכון להסתכל על זה ככה ולנטרל את השפעת החשיפה, לצורך מטרות הדיון. בסוף אם השאלה היא כמה נכון “להשקיע” בכדורגל נשים, אז מה שמעניין זה כמה נשים (או אנשים בכלל) מתעניינים בספורט הזה, ולא ממש אכפת איך הם הגיעו לזה ומה הייתה מידת החשיפה הראשונית.
אני יודע שיש כאלה שמעוניינים להפוך את הסדר הטבעי של הדברים, ולייצר עניין וחשיפה דרך השקעה מוגברת ולא פרופורציונאלית. אבל זה לא עובד ככה, וזה גם מטומטם. מדובר בסוף בספורט פופולארי, שמהווה בידור להמונים (או אמור להיות כזה), ומשם סוד כוחו. הדברים האלה אמורים לעלות מלמטה, לפי מידת העניין הטבעי של הציבור. אין שום עניין או ערך בלכפות בכוח מלמעלה ספורט בידורי שלא מעניין אף-אחד.

כן הבנתי את זה אחר כך במחשבה שניה.

כסף. מתישהו זה יהפוך לפופולארי ואז ההשקעה תשתלם כלכלית. יותר נשים ימצאו דרך להתחבר לזה ויכניסו כסף לענף. כמו שקורה באקדמיה.

אגב, אתם יכולים לחשוב על כל העסק מכיוון אחר - כדורגל ישראלי הרבה יותר פופולרי בישראל מאשר כדורגל נשים. אבל כדורגל נשים יותר פופולרי מכדורגל ישראלי בדנמרק, נורבגיה וכל מדינה שאינה ישראל בערך. וכך יוצא, שלמרות שכולנו מכירים הרבה יותר חובבי כדורגל ישראלי מחובבות כדורגל נשים, יש לענף (לפחות ברמות הגבוהות… את הבעיות של מכבי תל אביב נשים כבר ציינתי) זכות קיום, במובן הכלכלי של המילה.

עכשיו עברנו מהסתברות מותנית לאינטגרלים, נכון שכיף איתי? :slight_smile:

בכל מקרה לב הטיעון שלי הוא שכמו שזה לא רציונלי לראות מכבי תל אביב כשאפשר לראות ברצלונה, אבל הרבה ישראלים מצליחים להזדהות יותר עם מכבי תל אביב, אז כך גם לא הגיוני לראות ברצלונה נשים כשאפשר לראות ברצלונה גברים, אבל הרבה נשים מצליחות להזדהות יותר עם ברצלונה נשים. מעט נשים בכל מדינה (כי מלכתחילה מעט נשים בכל מדינה רואות כדורגל), אבל במכלול - הרבה נשים.

טניס נשים בכללי זה לא רע בכלל. גם בטיפוס (ספורט לא פופולרי בפני עצמו) ענף הנשים לא רע.

ביוני 2025, בהופעה ששודרה בהופעה חיה ב-BBC, קרא הסולן יחד עם הקהל “לשחרר את פלסטין מהנהר עד לים”, וכן “Death to the IDF” (“מוות לצה"ל”). לאחר מכן הסביר את דבריו: “אנחנו לא פאנקיסטים פציפיסטים, אנחנו פאנקיסטים אלימים, כי לפעמים אתה צריך להעביר את המסר שלך בעזרת אלימות, כי זו השפה היחידה שאנשים מסוימים מבינים”. דברי הלהקה גונו על ידי צופים רבים בזמן השידור

מוכן שהמוסד יעשה לו ביקור להעביר לו מסר בעזרת אלימות