בלי קשר לדיון עם ליאור, תזכורת לגבי נתניהו המסית בזמן רבין:
אחלה.
יש חוק ועם עונש נקוב חמור משמעותית מזה שנקבתי, פשוט מתעלמים מקיומו.
תמצא לי הסתה לרצח מצד יאיר נתניהו בבקשה.
אפשר גם לעצור, לאסור ולקנוס לפני שיורים.
בלי קשר לדיון עם ליאור, תזכורת לגבי נתניהו המסית בזמן רבין:
אחלה.
יש חוק ועם עונש נקוב חמור משמעותית מזה שנקבתי, פשוט מתעלמים מקיומו.
תמצא לי הסתה לרצח מצד יאיר נתניהו בבקשה.
אפשר גם לעצור, לאסור ולקנוס לפני שיורים.
אפשר פירוט?
אני לא כל כך מאמין באפשרות להוכיח הסתה אלא בדיעבד. גם הדברים של אפרים שמיר הם לא הסתה אלא אם מישהו יקיים אותם.
את זה עושים… כמה זמן מאסר על חסימת כביש? זקוק לתיקוני חוק? יש לך כנסת בשליטת ממשלה (לפחות הייתה עד לפני חודשיים)
עזוב אוריה זה עלוב. אתה יודע ואני יודע - לפני רצח רבין נתניהו היה ממובילי ההסתה. הוא כמובן אשף בלא להשאיר עקבות אבל בוא לא נרמה. על הפעם היחידה שבה הוא אומר את זה היו מאה פעמים בהן הוא שתק.
הסתה לאלימות לפי החוק = חמש שנות מאסר.
מה קרה בפועל? הקשקושים הרגילים למעט חריגים כמו אורי ברעם שזכה לעונש קל בלבד, ושלומי אברהם שזכה לשלוש שנות מאסר - שניהם מהצד הימני של המפה. מהשמאל לא מצאתי הרשעות.
על פי הפרשנות המוזרה של בגץ יש להעריך בזמן אמת את ההסתברות לכך שמישהו יקיים את דבריו של אפרים שמיר.
לא, שטיפת המח הזאת עלובה.
כולם כאן השתכנעו שנתניהו מסית על ימין ועל שמאל ובפועל אף אחד כאן לא יכול לשלוף אפילו ציטוט קטן של הסתה שמשתווה לציוץ שבועי של יאיר לפיד או אחד מהחברה הנכונים.
אין אישיות בארץ שנמצאת על המוקד כמוהו ועדיין אתם מתחבאים מאחורי רטוריקה ריקה על כך שהוא לא מותיר עקבות בזמן שאת כל העיר שלי מזהמים במדבקות של “בוגד”.
הצביעות פשוט נוטפת ממכם.
עם זה אני מסכים. מחזק את @Ender בטענתו שלא לראות את השנאה והפילוג מבית היוצר של נתניהו וסביבתו זו עצימת עיניים
תן לי ראיה לשנאה ולפילוג שנתניהו מוביל, היות ואדם מסרב לעשות זאת.
טוב זה באמת לא מאוד קריטי לדיון אבל בעיקרון אין לי ממש מחנה פוליטי… בבחירות האחרונות הצבעתי למפלגה של אביר קארה, שמייצגת סביר את הדעות שלי (ליברליזם, כלומר חופש כלכלי וחופש אזרחי), והיא לא עברה את אחוז החסימה. ב-4 המערכות שלפני זה הצבעתי בנט, ביבי, ביבי, בנט.
אתה תמיד מוזמן לכתוב ואם יהיה לי משהו חכם לענות אני מבטיח לענות. פשוט לפעמים אין לי משהו כל כך חכם לענות, או שהפערים בהנחות היסוד כל כך גדולים שאין טעם להיכנס לויכוח (עיין ערך הדיון שלי ושל אוריה האם ביבי חלק מהשיח הפוליטי האלים או לא).
ספציפית אני חושב שמי שהחרימו את ביבי ובכך הדביקו אותו לבן גביר ולחרדים טעו טעות קשה, אני חושב שהזעם על הרפורמה המשפטית היה נטול יסוד עובדתי ונטול נכונות לפשרות עם ממשלה נבחרת, אני חושב שהפגנות אלימות הן לא לגיטימיות, ואני חושב שמי שקוראים להחזיר את החטופים “בכל מחיר” טועים אסטרטגית.
אבל כל הדברים האלה לדעתי לא נובעים ממכירה של המדינה, אלא מאהבה של המדינה.
אז חבל על כל ההודעות האחרונות שלנו, כי המילה “רוב” הייתה עוד בהודעה הראשונה שלי שציטטת:
לגופו של עניין, ברור שעלולים לרצוח את ביבי, כמו שכאשר בנט היה ראש ממשלה (בנוכלות ובשיתוף היסטורי של ערבים בממשלה) היו עלולים לרצוח אותו. אבל הסיכוי לזה זניח, ובטח שלא רציני בעיניי להאשים כל מי שמאחל לביבי להירצח בטוויטר בהסתה או ברמיזה לקשירת קשר לרצח של נציג ציבור.
אני ממש לא מסכים עם מה שמשתמע מדבריך, כאילו יש בשמאל בבירור יותר קיצוניים מאשר בימין. לא יודע אם התכוונת לזה או לא.
ולא מספיק קיצוני אחד. ביבי הוא האדם המאובטח ביותר בכל המזרח התיכון. גם אם איזו סבתא עם RPG תנסה לרצוח אותו, היא ככל הנראה תיכשל.
אני חושב שהתופעה הזו קיימת בארה"ב בעיקר, לא בישראל.
וואלה מבאס רצח (ומתקשר גם למה שאיל אמר, שהמילואים מכיל אבל ממש לא מייצג את כלל הציבור).
אני חושב שזה מגוחך להציג כמה שמאלנים ממורמרים שמאחלים לביבי מוות בתור רומזים לקשירת קשר לרצח של נציג ציבור. אולי יש איזה מקורות מודיעניים שאתה מכיר ואני לא, אבל למיטב היכרותי, ביבי שנוא מאוד על ידי קרוב לחצי עם אבל ממש לא נמצא בסכנת התנקשות. ולכן כל השיח סביב זה שרוצים לרצוח אותו, מעבר להיותו אירוני (כי ביבי היה מאלה שיצרו את האווירה האלימה), גם מנותק מהמציאות - שוב, על בסיס התחושות שלי, שכנראה מושפעות מתיבת התהודה שאני חיי בה (שכוללת גם את הטלגרם של עמית סגל, אבל לא את הטלגרם של יאיר נתניהו).
השאננות שלך היא זו שמאפשרת זלזול במקרים כמו ניסיונות התחמשות, המצור על שרה במספרה, ניסיונות לפריצה לקיסריה וכו’.
לכל הפחות כדאי שתכיר מה יאיר נתניהו עצמו טוען, לשיטתו הסיבה לעזיבה לאמריקה היא חשש מהתנקשות.
בתור התחלה - שלח לי עמוד טלגרם אחד לבחירתך ואני מתחייב בחודש הקרוב לקרוא כל הודעה שתיכתב בו.
אני לא עושה זאת בעצמי, אבל לשם השעשוע
קיבלת
@Ender בעוד חודש:
השופטים נגד ריאל ובארסה של פפ הייתה מסוממת!@#!!#!
בוא תהיה אח תעקוב איתי אחרי העמוד של יאיר נתניהו
כל מה שיוצא מאיר, טופז לוק, אוריך וכו’ אלה דברים מטעם ראש הממשלה. קודם כל מוטב שנבין אם אנחנו מסכימים על הנקודה הזו, או שזה מקרה בתיה סער בו לפעמים ניתן להתייחס לבן משפחה כיישות נפרדת.
סתם דוגמה שמצאתי בדקה
“משהו פה חשוד. השמאל הקפלניסטי היה בשבועות האחרונים בטירוף של מאמץ לבטל את חגיגות יום העצמאות וטקס המשואות. אני מאוד מקווה שההצתות הגיעו רק מהערבים, ללא שיתוף פעולה מבני עמנו”, כתב בנו של ראש הממשלה ברשת X (טוויטר לשעבר).
ביבי עצמו גם חוטא מידי פעם, אבל ברור שהוא חכם מדי מכדי להתלכלך. הוא אמר ‘השמאל שכח מה זה להיות יהודי’ ומרבה לזלזל בשמאלנים ונציגיהם, אך את הרעל האמיתי הוא משאיר לצוות שנבנה סביבו להפיץ. לא חושב שזה משנה.
דבר ראשון מסתבר שאנחנו קרובים הרבה יותר בדעותנו מאשר חשבתי בהתחלה.
אבל לענייננו, אני חושב שהשמאל מוכר את המדינה מכיוון שהם ביודעין מסבים נזק למדינה - רק לשם הפלת הממשלה ונתניהו. דוגמאות לא חסר. הורדת המוראל הלאומי דרך ערוצי התקשורת בהם הם שולטים דרך הפחדות ואיומים שבעוד רגע הכל נחרב כאן, ראיונות בחול של כל מיני לשעברים בהם הם אומרים שישראל מבצעת פשעי מלחמה, ועד חסימת העורקים הראשיים של המדינה. אבל כל זה עוד הבעיה הקטנה. הבעיה הראשית שלי היא ההפגנות הבלתי פוסקות “להשבת החטופים”. אם היינו משדרים לאויב שאנחנו בטוחים בעצמנו, ששום דבר לא ישבור אותנו, במצב העניינים הנוכחי הזמן היה משחק רק לרעתו. הוא זה שהתשתיות שלו נהרסות ולמעשה אין לו דרך לנצח את המלחמה הזאת. אבל כרגע לחמאס אין שום סיבה לעשות כלום מכיוון שיש לו מי שבישראל לוחץ עליו לסיים את המלחמה ולהכנע לדרישות חמאס, הוא מבין שמדינת ישראל מרחק גפרור אחד מלהתפוצץ. במקום שהזמן ישחק לטובתנו ויפעיל את הלחץ על חמאס, הזמן כרגע עובד לרעתנו. לחמאס כבר אין היום יותר מדיי מה להפסיד, עזה הפוכה, אז עוד כמה בניינים ייפלו ועוד כמה עזתים ימותו, אתה יודע מה זה מעניין להם. אבל עצם זה שאנחנו מקיימים כאן את הדיון הזה, זה שהם גורמים לשיח שכזה בישראל, כבר מראה שהם את שלהם עושים יפה יפה.
להפגנות הללו, שבעבר היו כלליות נגד הממשלה, המשיכו להפגנות נגד הרפורמה המשפטית ועכשיו הן פתאום הפגנות משפחות החטופים, יש מעט מאוד קשר לחטופים. ייתכן אפילו שאם הם לא היו מאזנים את המשוואה וגורמים לכזה לחץ על ממשלת ישראל, החטופים כבר היו פה. בין אם זה בדרך דיפלומטית או צבאית. אבל כרגע יש לחמאס את כל המוטיבציה להקשיח את עמדותיו.
בקיצור, הם גרמו לנו נזקים בכל היבט אפשרי. בין אם זה מקלות בגלגלים של המלחמה, נזק תדמיתי אדיר (מהריאיונות בחול, ובכלל עצם זה שבארץ מפגינים נגד המלחמה, אז מה אנחנו מצפים ממדינות זרות לחשוב?), והורדת המוראל הלאומי.
מכרו את המדינה בשביל שאולי יפילו את הממשלה. אין לי דרך אחרת להגדיר את זה.
הסיכוי לזה לא זניח. כל מי שתורם לשיח הזה בסופו של דבר יהיה לו חלק במוטיבציה של הקיצוני האחרון שכן יקום ויעשה מעשה.
לא התכוונתי בכלל להשוות לימין. הימין לא חלק בדיון הזה, אני לא מחפש סימטריה. אבל אם כבר הזכרת את הימין, אז הימין בעיניי מאוד חלש. הוא לא מאורגן כמו השמאל, הוא לא יודע לצאת להפגנות, אין לו שליטה באקדמיה ובהייטק כמו שיש לשמאל. אם אתה ימני ורוצה קריירה קצת יותר טובה מנהג מונית או מוכר פלאפל ומחזיק בדעות ימניות - אתה צריך לשתוק. בקיצור, הימין לא רלוונטי פה.
יש דיליי של כמה שנים אבל כל מה שהתחיל שם הגיע גם לכאן בסופו של דבר. ואגב, הדברים האלה כבר הגיעו לישראל.
אכן, אבל אלו האנשים. הדחייה לא באה מצידנו, אנשי הימין מרכז, אלא דווקא מצידם. מי שלא מיישר איתם קו - נמחק.
תבוא יותר לקפיטריה, הדעות האלה שלי דיי מוכרות פה בפורום ![]()
הפער העיקרי בינינו זה שאתה מייחס לעורמה מה שאני מייחס לטיפשות.
אני חושב שרוב מוחלט של האנשים שהולכים להפגנות בעד החטופים הולכים לשם כי הם מאמינים שזה יקרב את החזרת החטופים, לא כי הם מאמינים שזה יפיל את הממשלה. ולפחות עבור המשפחה והחברים שלי שהולכים להפגנות האלה אני לא חושב אלא יודע שזו אמונתם. אני אגדיל ואגיד שלהערכתי גם רוב המתכננים של האירועים האלה לא פועלים ממניע ישיר של הפלת הממשלה.
באופן כללי, להיות הצד שהפסיד בבחירות בדמוקרטיה זה מאוד מתסכל, במיוחד בחברה מקוטבת. כי האמת היא שחוץ מהפעלת לחץ דרך הפגנות, ולחכות לבחירות הבאות, [ולהיעזר ביועמ"שית לעומתית לממשלה,] אין לך המון מה לעשות… והבעיה הנוספת היא שהפגנות לא אלימות (חסימת כבישים, שריפת צמיגים, וכו’) הן לרוב גם הפגנות לא אפקטיביות. אלה חסרונות אובייקטיביים ואמיתיים של השיטה הדמוקרטית.
אגב לגבי הורדת המוראל הלאומי דרך ערוצי התקשורת - אני מבין שלא יצא לך לשמוע את 14 בזמן ממשלת בנט-לפיד. בסוף בפוליטיקה כולם אותו דבר, כולם מדברים מפוזיציה, וכולם עיוורים לחלוטין לבעיות במחנה שלהם.
אם אישה בת 70, חולה על ערש דווי, נעצרת על ניסיון לרצח ראש ממשלה, אני לא מצפה לעונש כמו שאני מצפה לחקירה שתוביל אל מי ששלח אותה. הרי זה די מובן למה היא ולא אדם אחר נשלח או “הוקרב” למשימה.
איבדת אותי. אדם שמסתובב עם מגרסת נייר צמודה.
אני פה רק כשקורים דברים חשובים האמת, כך שאני לא יודע מה הדעות של האנשים כאן כמעט. רק הדעות של רביע וליאור ברורות לי.
מדויק. אכן רובם בוטים שרוצים להיות שייכים לחבורת האינטליגנטים והנאורים, כי כך הם שיווקו את עצמם בהצלחה מרובה. אני זוכר שאז ראיתי סרטונים של חברה צעירים מאחת ההפגנות שפשוט הפכו את זה לבילוי והזדמנות להיכרויות ולא ידעו לענות על שאלות בסיסיות שקשורות להפגנה.
פה אני מרגיש אחרת ממך. אין לי איך לבסס את זה ולכן לא אקבע זו כעובדה, אבל לטעמי זה חשוב להם יותר מכל דבר אחד וזה המניע העיקרי. הספיק לצפות בערוץ 12 כשאנחנו מרסקים את איראן, והם עסוקים בכמה ביבי הרס את המדינה עם המבצע הזה. גם זכור לי סרטונים שאנשים צילמו בהפגנות שבהם רואים אותם אומרים דברים שכאלה במפורש! כרגע חשוב להם שביבי ייפול, כל השאר משני.
הם אותו חרא רק מהצד השני של המפה. לפחות החרא הזה נראה כמו חרא ומרגיש כמו חרא ולא מתחפש לשוקולד שדוחפים לך אותו לגרון. אין באמור להגן על ערוץ 14, מוטב היה שיסגר אתמול.
אז תראה, בהתחלה אמרת “אם תרצה אני גם מוכן להבהיר למה אני חושב שהשמאל היום מוכר את המדינה”, אבל אח"כ אתה מסכים איתי שרוב מי שהולך להפגנות החטופים לא נמצא שם כדי להפיל את הממשלה, ואתה גם מסכים איתי שהתקשורת של הימין גרועה לא פחות מהתקשורת של השמאל - אז האם אתה לא קצת חוזר בך מהטיעון שהשמאל מוכר את המדינה? או שהכוונה לא הייתה מוכר במזיד, ולא ספציפית לשמאל?
ממש לא חוזר בי.
הרוב שם בוטים וטיפשים, אבל אלו סתם העדר הנגרר שיוצא לבלות והם לא מעניינים אותי. גם לא אלו שאוכלים בכפית את הלוקשים שמוכרים להם וחושבים שזה שהם יצאו להפגין יעזור להביא את החטופים. גם אלו טפשים שלא מבינים את הנזק שהם עושים למדינה. מבין אלו שבאמת נמצאים בעניינים ומארגנים את כל הסיפור - אני חושב שהמטרה האמיתית מבחינתם זו הפלת הממשלה. אני רק אזכיר שההפגנות לא התחילו עם החטופים, הן עברו כמה טרנספורמציות. אם מחר מוצאים את כל החטופים ומסיימים את המלחמה וביבי ממשיך את הקדנציה שלו - אתה חושב שלא יהיו הפגנות? יהיו הפגנות על זה שצריך ועדת חקירה על כמה ביבי הרס את המדינה. ואחרי שזה יקרה יהיו עוד הפגנות על משהו אחר. אם מחר ביבי קם והולך הביתה, אתה חושב שההפגנות ימשכו? לי משום מה ברור שפה זה יסתיים.
ובנוגע לימין, שוב פעם אני אגיד שאני הפכתי לימני רק מעצם היותי אנטי שמאל. דעותיי לא בהכרח ימניות, אבל בהינתן ואני לא שמאל - אין לי ברירה ואני ימין. לימין יש את החולאים שלו, אבל אני לא נכנס לזה כי זה לא נושא השיחה. בכל מקרה הימין אולי יעשה את הרעש שלו, אבל לא יפגע אקטיבית בתפקוד המדינה ויסב לה נזק תדמיתי בכך שהוא יתראיין לרשתות זרות ויכפיש את שמה של המדינה. אני לא רואה את זה קורה, אפילו אצל תתי האדם של ערוץ 14. אם זה יקרה - כמובן ואשקול מחדש את עמדותיי.