על דת, אידיאולוגיה, גזענות ומה שביניהם ::

יש פה קצת מיקס של נושאים, בחלקם אני מסכים איתך יותר, בחלקם פחות. אנסה להתייחס לשתי נקודות מעניינות יחסית:

שאלת תם - למה לדעתך בממשלת 2015-2019 של ביבי לא היו הפגנות כמעט בכלל*?

*אם אני זוכר נכן היו כל שבוע כ-30 אנשי crime minister אצל מנדלבליט סביב החקירות, אבל זה לא דומה בכלל למה שהיה מרגע שהוכרזה הרפורמה המשפטית.

אני לא בטוח שהשיקולים שהצגת פה הם שיקולים מוצלחים במיוחד לבחירת צד פוליטי. כלומר, גם אם כל מה שאמרת נכון, ובמקביל ממשלת בנט-לפיד הייתה מקצועית וטובה יותר מהממשלה הנוכחית, אז אני חושב שעדיין עדיף להצביע להם ולא לממשלה הנוכחית.

איך בדיוק? שואל ברצינות מה המחשבה מאחורי זה, המטרה היא להציל את החטופים מהאנשים הרשעים בממשלה שהחטופים מעניינים להם את הזרת?

דעתי כדעתך בנושא… אולי מישהו אחר בפורום יכול לשפוך אור

אנסה לתת תשובה אבל בכנות - אני לא זוכר את התקופה ההיא מהבחינה הפוליטית וגם אז לא ידעתי מספיק.
באותה התקופה עד כמה שזכור לי תופעת רק לא ביבי הייתה שקטה לעומת הקדנציה האחרונה. כשהוא חזר לתפקיד ראש הממשלה בפעם האחרונה הם קיבלו את זה מאוד קשה.

שוב אני אשאל, אם מחר אנחנו מנצחים את המלחמה ומחזירים את החטופים, האם אתה חושב שההפגנות ייפסקו?

הפגנות שבועיות נגד הממשלה הזו היו לפני המלחמה ויהיו כנראה גם אחרי המלחמה.
אני מאמין שהחפיפה בין האנשים שהלכו להפגנות נגד הרפורמה לבין האנשים שהולכים להפגנות לשחרור החטופים היא גבוהה אמנם, אבל לא מוחלטת.

השאלה היא לא מי הולך להפגנות, אלא מי מארגן אותן. לא חסרים אזרחים שהולכים להפגנות כי אכפת להם מהחטופים, יותר נכון, הם מרכיב הנפח ברחובות.

אולי כדאי שתעשה, כדי להבין איך נתניהו תורם לשיח האלים פה…

אני בזמנו ניסיתי לעקוב אחרי יאיר נתניהו בטלגרם (בכל זאת, הכי קרוב למעקב ישיר אחרי ביבי, לצד רון דרמר נטול הרשתות), וזה היה מעייף כי הוא כמעט לא כותב בעצמו אלא בעיקר מצטט ביביסטים אחרים.
הציטוט הראשון שעלה מאז ההסכם שלנו:

מצ"ב הכתבה המלאה. אחסוך לכם העמקה בה ובתגובות לציוץ של יגאל מלכה - טיעון ענייני מדוע האירוע לא תקין, אין שם. רק הפצת רוע, שנאת עשירים, ושנאת שמאלנים.

מודה שגם אני לא הבנתי מה הטיעון כאן.

זה שאתה מציין את השמאל כמחולל נזק תדמיתי לישראל זה לכל הפחות הסתכלות חלקית מאד או סתם חוסר ידע על איך מסתכלים על הסיטואציה בעולם. הימין גורם נזק תדמיתי לישראל על בסיס יומי באמירותיו ומעשיו השונים. דברים שאתה שונא בשמאל כמו בית משפט מתפקד, תהליכי שלום והפגנות מספקות מעט מטיעוני הנגד שעוד נשארו לנו, והם לא רבים מאד (אם הקשבת טוב, אז אפילו צ׳רלי קירק התקשה יותר ויותר להגן על ממשלת ישראל בחודשים האחרונים).

ובכלל, לטיעוני ׳הרסתם את המדינה׳ אני יכול להשיב בשלל טיעונים נגדיים על למה הימין הוא אם כל האיומים על מדינת ישראל, לא חסרים כאלה.

המנגינה שעולה מהטקסטים שאתה כותב מזכירה לי מאד את הדיון על ירושלים - אנחנו לא אוהבים פה חילונים ואתם לא מתאימים לכאן. לא סתם זה תמיד חוזר לשאלה מיהו יהודי ו׳למה אתה כאן לעזאזל׳. תצטרך להפנים שגם המוטיבציות של ציבור השמאל הן לגיטימיות גם אם שונות משלך. הנזק שנעשה למדינה הזו הוא בדיוק זה: מישהו שכנע את השמאל מרכז ואת הציונות הדתית, למשל, שהם כל כך רחוקים ולא יכולים לעבוד ביחד עד ששיתוף פעולה אודות משהו טבעי וברור כמו גיוס לכולם נראה כמעט חסר היתכנות.

אני שב ומדגיש כמעט בכל הודעה שאני לא מומחה וחסר ידע בנושא. עם זאת, אני אשמח לקבל הסבר מניח את הדעת איך הריאיונות האלו עוזרים לישראל או לכל הפחות לא פוגעים בה. אני מוכן לשנות את עמדתי אם תפקח את עיניי.

אני רואה את בית המשפט כמו חונטה סגורה שפועלת ממניעים אידיאולוגיים שמאלניים רדיקליים. בית המשפט רחוק מלתפקד כמו שצריך.

יותר כמו תהליכי חורבן. כבר הוכח שההפגנות הללו היו חלק מהמוטיבטורים של חמאס לצאת למתקפת השביעי לאוקטובר. אנשים מצמרת התעשייה וההייטק שבהפגנתיות עוצרים את המשק ומעבירים חברות לחו"ל בגלל שהממשלה לא לטעמם.

צאו מהסרט הזה שאפשר לעשות שלום איתם, הם רוצים לרצוח אותך. הם רוצים לרצוח את כולם. גם אתכם, אנשי השלום, אם זה לא ברור אחרי השביעי לאוקטובר. כשכתבתי שהשמאל הוא מכונה של הרס עצמי, גם לזה התכוונתי.

אני עדיין מחכה להסבר איך ההפגנות האלו עוזרות לישראל או לחטופים.

תאר לך שאתה נכנס עם אשתך לחנות לקנות מוצר מסויים, ואתה מתמקח עם המוכר בניסיון להוריד אותו במחיר. בזמן שאתה עושה את זה, אשתך צועקת בקולי קולות מול הפנים שלו שתשלם את כל מה שהוא דורש כי היא חייבת את המוצר הזה. מה הסיכוי שאתה יוצא עם המוצר הזה מהחנות באמת בלי לשלם מחיר יקר וכבד? זה בדיוק מה שאנשי ההפגנות עושים. הממשלה לא צריכה את ההפגנות האלו כדי להבין שהחטופים הם מטרה עליונה עבורה. ההפגנות האלו רק מונעות את האפשרות לסיים את המלחמה הזאת וגורמת לחמאס להקשיח את עמדותיו. מי שמשלמים את המחיר הכבד ביותר אגב, הם החטופים שצריכים להמשיך לסבול בגלל זה.

גם עליהם העברתי ביקורת, אפילו כאן בפורום. אבל השטויות שהם אומרים נובעות מטמטום (היי ישראל כץ) או אובר פטריוטיות אבל בשום פנים ואופן לא במטרה לפגוע בישראל כדי שהממשלה תיפול.

אבל שים לב מה עשית כאן: כמו כל שמאלני טוב זרקת כאן רצף של סיסמאות ריקות מתוכן. “הסתכלות חלקית וחוסר ידע”, “הימין גורם נזק”, “הימין הוא אם כל האיומים”. אף לא טיעון אחד, עזוב טיעון לנקודות שאני העלתי. פשוט “אתה לא מבין והימין הוא הבעיה”.

אני אשמח מאוד אם תענה לנקודות שאני העלתי ולא תתפזר לי לסיסמאות ריקות מתוכן או תלך לוואטאבאוטיזם. זה שיש נבחרי ציבור תת רמה מהימין זה לא חדש לי ואתה לא צריך לשכנע אותי בכך.

אוף טופיק לדיון שלכם, אבל זה על הממשלה לטעמי, לא על המפגינים: אם הממשלה מקדמת מדיניות שנתפסת כשנויה במחלוקת על ידי ציבור כל כך גדול ומשמעותי, אז בין השאר הממשלה כשלה בלהסביר את עצמה לציבור. ואם חוסר היציבות הציבורית הזה גורם לסכנה ביטחונית (כפי שהממשלה הותרעה על ידי גורמי המודיעין), והממשלה בוחרת להמשיך לקדם את המדיניות השנויה במחלוקת, אז האשמה היא על הממשלה, לא על הציבור. או בפשטות:

הממשלה הזאת קידמה רפורמה הכרחית. השמאל החליט שמבחינתו הוא מוכן לשרוף את המדינה אבל שלא יגעו לו בצלחת. אני מצטער אבל הניסיון להפיל את זה על ביבי מגוחך במקרה הטוב. כמו תמיד - סיסמאות ריקות מתוכן. “אתה הראש אתה אשם”. לא, זה לא הוא אשם, אשמים אלה האנשים שהחליטו על אסטרטגיית תמות נפשי עם פלישתים. אם מחר החרדים יחליטו לשרוף את המדינה בגלל שביבי החליט לגייס אותם גם אז תאשימו אותו, למרות שזה בדיוק מה שכולם רצו. בקיצור, הטוויט שהבאת רק מחזק את הדעה שלי. הם יעשו מה שיעשו אבל בסופו של דבר ביבי אשם.

ואם כבר נכנסים לתיאוריות פילוסופיות, אני מאשים את השמאל בכך שביבי בשלטון. אם הוא לא היה מקים את מחנה “רק לא ביבי”, מחנה רק ביבי לעולם לא היה קם. עצם המלחמה שלו בנתניהו רק מכריח את מצביעי הימין לבחור בו.

התהליך הזה קורה אצלי. הם הגדירו את עצמם בצורה כזאת שכל מי שלא שייך לטרלול שלהם פשוט נזרק לצד השני. זו הסיבה שאני חושב שגם את הבחירות הבאות ביבי הולך לקחת, הם פשוט יצרו מצב שבו אין ברירה אחרת. הם נתפסים על ידי חלק מהאוכלוסייה כגייס חמישי, ויש אלטרנטיבה אחת. אני בבחירות הבאות בבעיה רצינית. מצד אחד אני חושב שביבי חייב ללכת כי השיח הזה חייב להפסק ואם הוא לא ילך השמאל ישרוף את המדינה, אבל מצד שני אם לא הוא אז השמאל עולה, שזה נורא אף יותר לטעמי. בעיה רצינית שאני מניח שאני לא היחיד שנמצא בה.

אפשר לחזור ולכתוב על הנושא המקורי שהתחיל הכל ולא לסטות לביבי כן או לא. (יש לזה תרד מתאים אחר)

@whykds פעם כתבת לי משפט בנוסח של “ימין לא מבין דמוקרטיה” משהו כזה תקן אותי אם אני טועה.

אחרי ההתנקשות בטראמפ ובקירק אתה עדיין מחזיק באותה דעה? סתם מסקרן אותי.

שמתם לב איך המינסטרים פה וגם שם מסקר את ההתנקשות שלו? מדברים על זה שהדעות שלו היו שנויות במחלוקת מנסים להפוך אותו ל"אדם הרע"

שאלה לי אליכם, אם הימין היה מתנקש בדמות מעוררת מחלוקת בשמאל, אתם חושבים שהיו אותם כתבות? היו מנסים להפוך את הקורבן לדמות מעוררת מחלוקת?

שמע
התגובה שלך כל כך אוטומטית, שאני מבקש שתקרא שוב את מה שכתבתי כיוון שאני מתרשם שלא הבנת את הכוונה (לדוגמה ׳צאו מהסרט הזה שאפשר לעשות שלום איתם, הם רוצים לרצוח אותך׳).

נקבת בדוגמה של נזק בזירה הבינלאומית ואני מסביר שבדיוק הפוך. הפוליטיקאים הימנים מצוטטים בכל העולם ככאלה שרוצים לבצע רצח עם. אלה שעוד איכשהו מצליחים להסביר אותנו באולפנים אלה המתונים יותר כמו אילון לוי, קונריקוס, יצחק הרצוג. זה לא הובא כדי לטעון שאין ׳מסבירים מהימין׳ או משהו בסגנון (יש, כמובן)… אלא להראות לך דוגמה להסתכלות שהיא בבירור חד צדדית ולא נכונה.

תהליך השלום ובתי המשפט ניתנו כדוגמה על מנת להראות שבמישור הבינ״ל זה מה שמגן עלינו: זה שהצענו והסכמנו לשלום פעמים מספר לאורך ההיסטוריה הוא טיעון שאין ימני שלא משתמש בו. העובדה שיש בית משפט מתפקד ש(אמור) לשפוט מתיישבים סוררים עובדת לטובתך ומבדילה אותך ממדינות האזור.

לגבי החטופים: אין צורך לחזור על טיעונים שכבר ניתנו, אבל הדוגמה עם המו״מ היא פשטנית מדי כי זה הרבה יותר מורכב ופחות בינארי. נוח לחשוב ככה, הלוואי והייתי מסוגל.

אני טענתי שהימין בישראל הוא בעל תודעה דמוקרטית נמוכה יותר ואני עדיין חושב ככה

שוב פעם ’אתה לא הבנת’. תענה לטיעונים שלי. את מה שכתבת גם בוט מתקופת האבן יכול להבין, לא העלת שם שום טיעון.

טוב אז אני אגיד שוב פעם. גם הימין גורם נזק. מקווה שבהודעה הבאה לא תחזור שוב לוואטאבאוטיזם. לי מפריע הנזק המכוון שהשמאל גורם. הנזק שהימין גורם נוצר מהטמטום של חלק מהאנשים שם, שגם עליהם אני יצאתי. לעלות ברשתות מחול ולהגיד שישראל מבצעת פשעי מלחמה זה לעשות נזק במכוון, לא להגיד משהו מטומטם שעשה נזק.

בכלל, אין לנו שום אפשרות להצדיק את המלחמה שלנו כלפי חוץ אם בישראל עצמה מתקיימות הפגנות להפסיק את המלחמה. איך אתה מצליח להסביר לעצמך שזה עוזר למדינה - אני לא מבין.

אז בפעם ה56788765577 אני אבקש הסבר כיצד זה כן עוזר לישראל, למומ או לחטופים. ואגב, שוב פעם סיסמה ריקה מתוכן. אתה שם לב לפטרן כאן?
והדוגמה היא כמובן מופשטת, אבל זה אותו תהליך רק מורכב יותר. ההפגנות האלו יוצרות מתחים פנימיים בתוך ישראל שעושות לחמאס את העבודה. הפשטנות מגיעה ממקום של לשים לכם מראה מול הפרצוף.

אני מתחיל לאבד סבלנות ושם לב שאני קצת יותר קצר, אז אשמח שתענה ואם אני אמצא משהו לחדש אני אגיב, אבל אחרת נראלי שהבהרתי את עצמי.

אני לא מבין מדוע אתה כותב דבר כזה…
עניתי לטיעון שלך על הנזק הבינלאומי בכך שהסברתי שההתבטאויות והמעשים מימין עובדים נגד הדיפלומטיה הישראלית. הוספתי את העובדה שמוסד שמחובק על ידי השמאל, כביכול, כמו בית המשפט מספק הגנה מוסרית לישראל. כנ״ל לגבי תהליכי השלום בעבר.

את מה שכתבתי כאן על כך שהימין הוא, כביכול, אם כל האיומים כתבתי כדי להראות שישנם גם טיעונים ל׳נזק למדינה׳ שהם מהצד השני פשוט כי… הצד השני חושב שונה. הסברתי ששני הצדדים הם מראה אחד של השני (ואף אחד לא רואה את הדבשת של עצמו, כמובן), לא באתי לטעון ׳נגד הימין׳. כשאתה מכנה את פעולות השמאל ׳נזק מכוון׳, מראה הדבר שאתה חוטא במה שאתה יוצא נגדו ולא באמת מכבד את זכאותם לדעתם.

הסברתי לך שאלו דיונים שניהלנו כאן. בגדול, היום שאחרי בעזה הוא לא רגע בזמן אלא נקודה בתהליך יותר ארוך אותו ישראל תצטרך לנהל במסגרת מלחמתה באידאולוגיה ששוללת את קיומה. רבים וטובים ממני אמרו שאין הסבר מדוע היום שאחרי בעזה לא יכול להיות כמו היום שאחרי בלבנון. גם שם יש הסכם בערבות אמריקאית וגם שם אנחנו ממשיכים לעשות מה שצריך. צרף לכך, למשל:

• הממשלה איננה שקופה לגבי תוכניתה וכוונותיה. מי אמר שלהמשיך עוד בוקטור הזה יביא את החטופים אחרי ניצחון ולא יגרום ללחץ בינלאומי שיכתיב הפסקת מלחמה בתנאים יותר גרועים?
  • יש כאלה שלא תומכים בהמשך המלחמה ללא קשר לחטופים
  • לא מעט דיווחים על כך שישראל לא חתכה כשהיא יכלה. למשל עכשיו יוצאים דיווחים שטראמפ היה מתוסכל מעיתוי הפעולה בקטאר כיוון שהיו מגעים. אני לא יודע מה נכון ומה לא
  • ועוד

למה אתה משווה אנשים הגורמים לנזק כי הם טיפשים לאנשים הגורמים נזק בכוונת מתכוון מרוע ומאטימות לשמוע צד שני?

כשישראל כץ (הבובה, יותר בובה מדביל לדעתי) מציין ציוץ לוחמני או שבן גביר צורח ‘משילות! לזיין ת’ערבים’ אז בהחלט זה מזיק לנו (למרות שלא תמיד, כי תמיד יש חדשות שידחקו את זה) אבל נובע בעיקר מטיפשות ומחוסר הבנת השפה בה העולם הצבוע מדבר, אבל כשלשעברים אומרים שאנחנו מבצעים רצח עם, ראשית הם לא יודעים באמת מה קורה בעזה, שנית, הם מזיקים ישירות ובמתכוון. וכשזה במתכוון זה גרוע שבעתיים מטיפשות והנסיון להשוות ביניהם - לא לעניין.

תוכל להגיד שהם באמת מתכוונים לזה שאנחנו מרעיבים ושיש באמת רצח עם, אבל לזה צריך נתונים ומידע מאוד ספציפי שלא מאמין שלמישהו יש במדויק. אבו עלי מעלה סרטונים של כמויות אוכל, השאלה אם הם המראה האמיתית או לא - אין לדעת וכנראה גם לשעברון צמא יחס בחו"ל לא יודע. וכשמכבסים כביסה בחוץ לאוזניים שרק מחכות לשמוע כמה אנחנו רעים, וכמה קל להכפיש אותנו כי בסוף אנחנו הענק והחזק שאמנם ספג לאטמה אבל מחזיר שבעתיים - האחריות היא עצומה.

פשוט אין סימטריה. הלשעברים שטנפו על המדינה, הדלפת הסרטון של ההתעללות בנוחבה, כל אלו מקומם בכלא כדין מרגלים בשעת מלחמה.

עוד כמה שנים וליאור שלנו ייחשב ימין קיצוני אצלם :heart:

U are always welcomed to the right side of history.

קורא קצת על החשוד ברצח צ’רלי קירק. שום סימני אזהרה, שום קשר לארגונים פוליטיים או אקטיביסטיים. משחק המון במחשב. גדל במשפחה נוצרית שהולכת קצת לכנסיה ואפילו תמכה בטראמפ ב2020. מוזר… זה כאילו בארה"ב במקום להתאבד אנשים רוצחים.

העניין הזה של לקנות רובה בסופר, בלי שום מבחן כשירות, בלי צורך ברישיון, זה פשוט הזוי.

בדיון בו הוא נרצח רגע לפני הירייה שאל אותו מישהו מהקהל:

Do you know how many transgender Americans have been mass shooters over the last 10 years

וקירק ענה

Too many

ההוא מהקהל המשיך

Five. Do you know how many mass shooters there have been in America over the last 10 years

קירק ענה

Counting or not counting gang violence

ואז נרצח

היו פה המון האשמות כלפי הwoke והטירוף השמאלני אבל העובדה שלחשוד ברצח יש רובה היא כל כולה בגלל הטירוף של הימין בארה"ב.