על דת, אידיאולוגיה, גזענות ומה שביניהם ::

אני מבין שאתה לא קראת את מה שהוא רשם על הכדורים נכון?

אתה יודע אפשר להיות שמאל WOKE גם אם אתה לבן ובן להורים נוצרים…

אני יחפש את הציוצים אבל כבר תפסו אותו בקבוצות דיסקורד של אנטיפה ודברים כאלו…

בטח שקראתי…

Hey fascist! Catch! ↑ → ↓↓↓

notices, bulges, OWO, what’s this

Bella ciao

את השני אני לא מבין בכלל. כולם זה רפרנס למשחקי מחשב או משהו בסגנון אם הבנתי נכון.

ברור שזה רצח פוליטי וברור שהרוצח רצח את צ’רלי קירק בגלל דיעותיו הפוליטיות. לא טוען אחרת. רק אומר שלא מדובר באיזה פעיל פנאט פוליטי אלא סתם במתבודד עם רובה.

זה שההורים שלו נוצרים ואבא אפילו רק רפובקלאני והוא רצח אותו ממניעים פוליטים מראה לך שעשו לך רדילקציה מאוד חזקה לשמאל.

Bella ciao

זה במקור שיר של הפרטיזנים באיטליה במלחמת העולם השניה נגד הנאצים שאחרי זה אומץ ע"י מפלגות השמאל נגד הפשיזם.

אנטיפה של היום “אימצה” את השיר הזה.

אנטיפה.

רובה ציד יש לכל אחד. גם בישראל יש להמון המון אנשים.

ואתה יודע, רוב האנשים שאני מכיר, משני צדי המפה הפוליטית, יש להם הורים עם דעות פוליטיות מנוגדות לחלוטין.

שאלה, עבור כל מי שטוען שהאירוע הזה מוכיח משהו על השמאל האמריקאי - רצח רבין הוכיח לכם משהו על הימין הישראלי?

אחרי רצח רבין היתה דה לגיטימציה לכל מי שהיה ימני, דתי, שהיה אשם באופן גורף. וזה בלי להתייחס האם הרוצח הגיע ביוזמתו האישית או לא.

בינתיים אני קורא דברים הפוכים, יותר מדי אנשים שבמקרה הטוב מאשימים את הנרצח ובמקרה הרע שמחים במותו.

חגיגות השמאלנים בעולם מחליאות אותי. ובפרלמנט האירובאי לא הסכימו לעמוד דקת דומייה לזכרו אבל כן עמדו לזכר הפושע פלויד.
ומה שמחליא אותי יותר זה שהשמאל והמוסלימים חוגגים את זה ביחד.

זה כל מה שצריך לדעת עליהם.

הוכחה על השמאל או הימין כ-כלל לא, אבל סממן של אידיאולוגיות קיצוניות ורצחניות בהחלט כן, בשני המקרים.

אני לא אשכח שהמחנכת שלנו אמרה לאחד התלמידים בכיתה שההורים שלו גם אשמים ברצח כי הם ימנים.

אני מאתגר אותך למצוא מישהו מהמינסטרים הימני באותה תקופה או עכשיו ש"חגג" את רצח רבין, לעומת זאת מאוד יהיה לי קל למצוא עכשיו קובעי דעת קהל מהשמאל האמירקאי ש"חגגו" או הגיבו בסלחנות על ההתנקשות בו.

(כנס לחשבון ליבס אוף טיקטוק…)

גם מאוד ברור מהסיקור התקשורתי והבאתי למעלה דוגמה איך מנסים להפוך אותו לאשם ברצח שלו.

לא יעזור ואטיבזים . יש היום חלקים בשמאל שלגמרי נהיו רקובים… זה לא כל השמאל ובטח לא הרוב. אבל יש לו קיצון מאוד אלים.

אני גם לא מכחיש שלימין יש בעיות וקיצונים משלו, ההבדל הוא שהם בקיצון ולרוב עושים רק “רעש”.

גם בוא לא נשכח, שלושה ניסיונות התנקשות בטראמפ, חיסול של מנהל בכיר בחברת ביטוח אמירקאית ע"י פעיל אנטיפה. רצח של ילדים נוצרים ע"י פעיל LGBTQ קיצוני בעל דעות שמאל קיצוניות ועכשיו זה והכל בטווח של שנה.

אי אפשר להשוות.

דרך אגב אני מקווה שאני טועה, אבל יהיה פעולת תגמול של קיצונים בימין. לדעתי זה רק עניין של זמן והזדמנות.

זה לצערי ידרדר עוד יותר.

נכון, רק בוא ונדמין, כלי תקשורת ימני, אחרי רצח רבין שהיה טוען שיגאל עמיר רצח את רבין בגלל האמירות של על מתנחלים וההפרה שלו לגבי ההבטחה לרמת הגולן, אני אפילו לא מגיע לאוסלו ולפיצוצי אוטבוס…

זה מה שהתקשורת פה ובארה"ב (מינסטרים ) עושים לקירק.

בואו רק נהיה הוגנים, כן שומעים מספיק ביקורת על רבין עד היום על הסכמי אוסלו. אבל תקנו אותי אם אני טועה, לא חוגגים את המוות שלו כי הוא הביא את זה על עצמו. היה הרבה חשבון נפש בקרב ימנים אחרי הרצח.

הבעיה היא שהיום כלי התקשורת השולטים בשיח כבר חשבו על שיח ומה להגיד כדי להתנער מאחריות. אוריאל דסקל, אורי משגב, אני קראתי מה הם כתבו בימים האחרונים. מנסים להתנער, אבל רק מביאים יותר כעס כלפיהם.

אם נעזוב לשנייה את פוליטיקת הזהויות - אתם לא רואים בעובדה שכל אחד יכול לקנות רובה בסופר בעיה?

מפגע בודד לא בהכרח מוכיח משהו, האווירה המקבלת כן וזה נכון לגבי האווירה באיזורים הכהניסטים טרום רצח רבין.

עם זאת חשוב להכיר שהשב"כ הישראלי חדר לחברה האזרחית על מנת לעודד אווירה אלימה, גם אם זו לא השפיעה ישירות על יגאל עמיר. בלי קשר לדעה כזו או אחרת, ממליץ לקרוא על ריקי אייל ועל אבישי רביב.

מה, למה שהשב"כ ירצה לעודד אווירה אלימה?

לא יודע אם זה באמת כך, לא למדתי את הנושא לעומק, אבל אם זו לא הגזמה פראית אז אני באופן אישי חושב שזה כן בעייתי מאוד.

אבל בכל העולם יש נשק ורק באמריקה אנחנו שומעים על ירי המוני. משהו אצלם לא בסדר.

ליאור לצורך העניין נגיד, היה לא חוקי להחזיק נשק. אתה חושב שמתנקש שרוצה לרצוח אישיות פוליטית היה מתקשה באמת להשיג נשק?

איכשהוא זה תמיד מתגלגל לאשמה על הצד הנפגע.

לא רצחו את קירק בגלל העמדות שלו על נשק, ולדעתי אנחנו עוד רחוקים מלדעת את כל הסיפור בנוגע לבחור שרצח אותו.

יש הרגשה השמאל האמריקאי הולך כל כך שמאלה(בדיוק כמו באיור למעלה) שהגישה כלפי הימין היא של התנשאות(וזלזול) מוחלטת.
אסור לתת מקום לשום דבר שיש לו, ולאנשים דומים, לומר. הדעות שלו כל-כך פסולות שאין מקום לדון עליהם.
ומעבר לכך, הם כל-כך פסולות שהמוות שלו מועיל לעולם. הקיום שלו מדכא ולכן הדם שלו מותר, כי למדוכאים מותר ‘‘להתקומם’’.

אינתיפאדה גלובאלית.

כשאתה מנסה להפליל פושע אתה עלול לשדל אותו לכדי מעשה.

מספיק לקרוא ולו קצת על פועלו של אבישי רביב.

ברור שהיה מתקשה. זה לא מונע לחלוטין כמובן אבל יש השפעה לנגישות לנשק על אחוזי ירי בארה"ב. אתה חושב שאין השפעה?

הספיק לי לקרוא ברשתות החברתיות שכל מי שחושב בדעה המנוגדת הוא “מקריא דף מסרים של מכונת הרעל”, על מנת לייצר תחושה כאילו לא מדובר באנשים חכמים אלא תוכים. כאילו שזה לא נכון גם לצד השני שאומר אותם דברים כמו תוכי.