אשמח שתשיג נתונים רשמיים על החברה הערבית בארץ, לעומת החברה האמריקאית. בעיניי זה יותר עניין של תרבות, ולא של חוקיות הנשק.
בדיעבד לא, אבל אני ממש זוכר איך התייחסו לישיבות מאז, ללא תלות מאיזה סוג. הרגיש שכל שבוע בחדשות מצאו רב אחר מישיבה אחרת עם מסרים אנטי ציוניים.
השאלה המתבקשת היא, איך רצח רבין היה מתקבל בישראל של היום. לא יודע אם זה עיניין של צדדים במפה כמו שזה יכול להיות עיניין סביב תקופה ואקלים פוליטי חברתי.
שוב, אני לא מייחס את זה לאיזו אצילות יוצאת דופן של הקיצונים מימין, אני מייחס את זה בעיקר לרוח התקופה. אני אומנם יותר מחובר בדעותיי לימין בדברים משמעותיים (כלכלה, והשאלה הרטורית בעיני אם יש או אין פרטנר), אבל אני חושב שכרגע שני הצדדים משחקים RAISE כמו בפוקר. גם לגבי עיניין של הימין עוד לא רצח:
דיי עבר לידינו לא?
חייתי ועבדתי בארה"ב בטקסס למשך 7 חודשים. כן יש שם נשק מוצג לראווה בוולמארט. לי אישית זה כן חרה, אבל מה שצריך לעשות כדי להוכיח את הטענה זה לראות כמה כל זה קורה במדינות בהן הנשק כן זמין כמו בטקסס, ואם לא, האם הנשק הגיע במקור מרכישה אקראית כזאת. אם אכן זה המצב, אפשר לדבר לא מעט בזכות ארה"ב, בטח לעומת החברה הערבית, אבל זה לא אומר שלא צריך לנהל GUN CONTROL בצורה טובה יותר.
יצא לי קצת יותר להיכנס לטענות סביב מה קרה ברצח רבין, והאשמה הכי משמעותית שאני יכול לשים על השב"כ זה חוסר ערנות על גבול הרשלנות. אני לא חושב שהם היו במקום בו הם רוצים להביא לרצח רבין, אבל אני בכנות חושב שכל התגובה השלומיאלית שלהם למעשה היא כי הם יצאו מפגרים, וכל האירוע הפך לסדק עצום סביב התפיסה לגבי השב"כ. אוכל גם לציין שלפי כל מה שאנחנו רואים בינתיים הם לא בדיוק השתפרו מאז כאירגון, בניגוד למוסד.
ככלל, אני לאט לאט מתחיל לצאת מהגישה הפוליטית בפרט, ואני משתדל לראות את הדברים יותר פרסונלית. הכרתי בחיי המון אנשים שפשוט גדלו עם השנים להיות קיצונים לכל כיוון. קיצוניות זה אופי של אדם או של קבוצת אנשים, לא בהכרח אופי של חברה פוליטית. זה לא מוריד מהרצח הנוראי של קירק, אבל מעבר לדאגה לגבי מה הקיצוניות שמאלנית יכולה לעשות, זה בעיקר גורם לדאוג מהחברה בה אנחנו חיים.
אני לא חושב שיש מישהו רציני שטוען שהימין אין לו גם גיבנת רעה בדברים האלו נדב. אבל תסתכל, אפילו בדוגמה שאתה מביא, אני חושב וכמעט בטוח שתפסו את הרוצח של הצמד מחוקקים הדמוקרטי הזה, ובסופו של דבר הסתבר שהמניע לרצח שלהם הוא לא הוא אידואלוגי מצד ימין (אני כמעט בטוח בזה אם מישהו יכול לתקן אותי)
שוב הרשת מלאה במובילי דעה של השמאל שאו שמחים או מנסים לגמד או להאשים את קירק ברצח שלו. אתה לא באמת תמצא כזה בצד ימין (אני מדבר על המינסטרים כמובן)
תמיד רציתי להבין מה בסיס הטענות בעצם במה שמכונה קונספירציה על רצח רבין. למי שיש כח להקשיב ל-3 וחצי שעות (צפיתי בהכל, אבל בחלקים ובמהירות X2.5), זה סרטון מעניין. הצלחתי לצפות בהכל, מצד אחד בעניין רב ומצד שני בחשדנות. יש הרבה טיעונים שנראים מאוד אמינים, כמו האזכורים של מה דליה רבין יודעת למשל.
המרואין הוא פיזיקאי, שחקר גם את פרשת מוחמד א-דורה.
בחברה הערבית יש המון כלי נשק. זו בעיה מאוד גדולה. אמנם הם לא קונים את הנשק בסופר אבל הוא נגיש מידיי. אחת הטענות כלפי המשטרה שהיא לא מספיק אוכפת את החוק במגזר.
אבל תראה מה פוליטיקת הזהויות עושה - אני מדבר על חוקי הנשק המקילים מידיי בארה"ב ואתה מיד זורק לי, שמאלני שכמוני פיתוי לויכוח - ערביי ישראל. מה הפואנטה?
ליאור אני הרבה פחות מבין בתרבות הנשק בארה"ב, וגם לי נראה שזה מוגזם טיפה, אבל אני ינסה להיות ה"סניגור של השטן" , הימין בארהב פוחד שהמימסד ינסה לקום יום אחד ולהפיל את הזכויות שלו ולהקים שלטון דיקטטורי ולכן הוא מאמין שלאזרחים במדינה יש חובה מהתיקון בחוקה וגם זכות להחזיק נשק על מנת לאפשר לו הגנה עצמית מפני שלטון עריץ.
לאור מה שקרה עכשיו וגם בקורונה, אפשר להאשים אותו?
אני לא בטוח שהפחד הוא מפני שלטון דיקטטורי אבל גם אם כן - האם מדינה שאחראית על בטחונם של אזרחיה אמורה גם לאפשר להם להחזיק נשק כנגדה?
כן.
מטורלל לחלוטין בעיני..
אני לא מבין כל כך בחוקי נשק בארהב, אבל הרצח של קירק לא קרה בגלל זה.
פוקס עכשיו מתוך מקור בחקירה אומר שהשותף לדירה של אותו רוצח, רובינסון, הוא בתהלכי שינוי מגדר… והוא משתף פעולה בחקירה .
כל אחד והפיד שלו… אני הרגע ראיתי 3 סרטונים של ליברלים מזועזעים
לרגע לא טענתי שכולם ככה, ובכל זאת, זו תופעה רחבה שקיימת, מי יותר (“יורק על הקבר שלו”) ומי פחות (“הוא הביא את זה על עצמו”).
שוב, לא בר השוואה בכלל לגינויים/סלידה מקיר לקיר בימין אחרי רבין.
נה. כמות החגיגות של שמאלנים וWoke מעוררת בחילה. לא רק ברמת וורודי השיער, מחוררי האוזניים וחסרי הטסטוסטרון, אלא אנשי תקשורת, פרופסורים ואינפחראעליהם.
זבלים מTMZ
אני לא מבין מה הקטע של זונות מערביות באמת. מה הן יודעות בכלל? מה שמצחיק זה שאונסים אותן בבית שלהם, אבל הבעיה היא קירק, שהתקשרת אומרת להם שהוא רע
כמובן לראות עכשיו זבל סמולני מביע זעזוע זה מצחיק אחרי שהם רק דיברו כך שנים:
מה שאני אוהב אצל הסמול זה שהם טוענים שהם נגד שינאה אבל בחיים לא נתקלתי בשינאה ורוע כמו אצלם. אם כבר לשנוא אז הנה:
אה, והסרטון שמסכם את מצב המערב היום:
אנשים חוגגים את ההוצאה להורג של אבא לילדים קטנים. זה המצב שלנו היום. והם עוד חושבים שהם הטובים.
פשוט מאוד, הדבר הראשון שעלה לי זה שבארץ אי אפשר לקנות נשק בקלות, ועדיין יש מיליון רציחות במגזר הערבי. בשנות ה-20 היה איסור על אלכוהול בארה"ב ואנשים עדיין השיגו אלכוהול, נכון? אז פה בארץ אסור להחזיק נשק ללא אישור, ועדיין מי שרוצה משיג. בזמן שבחברה היהודית אתה לא שומע על אדם נורמלי שיורה באדם אחר, במגזר הערבי כל שני וחמישי מישהו מקבל כדור בראש.
אני דווקא חושב שצריך להיות מאוד מאוד תמים כדי לחשוב שלקלות שבה ניתן להשיג נשק אין השפעה על כמות הרצח בחברה. מי שטוען כך הוא בעיניי או מאוד תמים או סביר יותר מכך, לא כנה. ואת זה אני אומר כאחד שתופס את עצמו ליברל אמיתי.
זה ש"מי שמאוד רוצה" יכול להשיג נשק לא אומר שמי שבקטנה רוצה יכולה להשיג נשק. אז כן, ההשפעה של זה על ארגוני פשע כנראה מינורית, אבל דווקא על רוב האוכלוסייה הנורמלית ההשפעה יחסית עצומה. בהשאלה, זה בדיוק כמו לטעון שלחוקים שאוסרים על שימוש בסמים אין השפעה על ירידה בצריכת סמים. ברור שזו שטות מוחלטת.
יש סיבה טובה מאוד לכך שבארה"ב יש את כל מקרי הרצח המוזרים האלו, ששומעים עליהם הרבה הרבה הרבה פחות בכל מדינה מערבית אחרת (גם אם אקח אפילו את כל אירופה לצורך נירמול גודל אוכלוסייה). הזמינות של הנשק מאפשרת לאנשים עד לא מכבר נורמטיביים להשתעשע עם הרעיון בראש עד כדי מימוש, בצורה שבה אילו היו צריכים לצאת מגדרם כדי להשיג נשק בכלל לא היו חושבים על הרעיון מלכתחילה. וזה עוד לפני שמדברים על כך שסביר מאוד להניח שלתפוצה רחבה וחופשית של נשק יש השפעה על התרבות, ונירמול הנשק מלכתחילה.
קושמרו בנאום שלו: “בן גביר, שהגיב לרצח של איזה פעיל ימין אמריקאי שרובנו לא שמענו עליו בשם צ’רלי קירק…”
הם איבדו את זה לגמרי. הכל בשם המטרה.
כמעט לכל בן אדם בגלובוס יש גישה למכונית. אפשר לבצע פיגועים המוניים הרבה יותר גדולים מאשר עם רובה.
רק לפני כמה ימים הבחור שבתמונה, קרלוס דג’ואן בראון, רצח את אירנה זרוטסקה, פליטה אוקראינית. לא אקדח ולא כלום - רק תרבות מפגרת.
התפתחות מעניינת. יותר מדי אנשים מה"קהילה" כתבו ב9.9 שמשהו גדול עומד לקרות. הרוצח המתעוב כנראה סיפר לבן זוג שלו שסיפר לאחרים. או שהם תכננו את זה ביחד עם חברי “קהילה”.
לא סתם השמאלנים מנסים בכל הכוח לגזלייטט את כל העולם שהזבל המתועב היה ימני קיצוני. הפניקה שלהם מובנת. הם לא ציפו שגם הנורמיז יצאו עליהם.
יותר מדי זמן נתנו לגברים להיכנס לשירותי הבנות. יותר מדי גברים נכנסו למקלחות הבנות. יותר מדי אנשים הפסידו את הקריירה שלהם כי לא זכרו את הפרונאונס המעודכנים של המטורללים. תן לחולים האלה אצבע והם ידרשו את הראש. הם התרגלו שהם untouchable. היה קשה להם להתמודד עם מישהו שלא כורע ברך בפניהם.
אגב, אתמול בסופר נתקלתי בטרנס. גבר מחופש לאישה, אבל לפחות הוא ניסה כי יש לו סיליקון והכל. אבל הקול ומבנה הגוף היו גבריים לחלוטין והפרצוף מנותח. זה היה מראה הזוי והמוח שלי נתן לי איתות שמשהו פה לא נורמלי. המצחיק הוא, שהגבר הזה לא התנהג כאשה והסתכל עליי בהתרסה, כאילו מנסה להגיד לי i dare U say something.
זה מצחיק כי אני יודע כמה הם יכולים להיות דרמות קווין ופשוט התעלמתי ממנו.
הקטוע הוא שהרוב המוחלט של גברי העולם לא היו מעיזים להתנהג כך. לא איתי ולא עם גברים אחרים, כי הם יודעים שנגיב. אבל הטרנסים מיוחדים. הם נעלים. הם מוגנים. הם יכולים לעשות מה שבא להם, איך שבא להם, מתי שבא להם. וכנראה היה קשה להם מדי עם צ’ארלי היקר.
נתנו להם יותר מדי כוח כמו ילדים שאף פעם לא שמעו “לא!!”. זה חייב להשתנות.
העיקר הם צועקים פריי פליסטיין:
לפחות הם לא משקרים.
צריך להביא בחשבון שאולי חלקם פשוט חושב שונה ממך… גם אני לא חושב שכל מה שאנחנו עושים בעזה הוא בסדר. ההתעסקות בהרעבה ורצח עם במובן הטכני של המילה זה דיון אקדמי. בפועל כולם מבינים שהתוכנית היא לסלק את הזיתים, גם פה כתבו את זה. יש לנו נטייה לחשוב שרק אצל הערבים שמים לב לדיבור בקול שונה בבית והחוצה.
אז… הגבתי לפוסט תמים שמדבר על השיר “כמו גברים” מתוך הסרט מולאן. ואני מוצא את עצמי מתחיל לכתוב, וכותב, וכותב וכותב וכשכבר באתי להגיב - גיליתי שיש הגבלה של עד 8,000 תווים לתגובות בפייסבוק, והכמות שלי כמעט כפולה. מפה לשם חשבתי עד כמה זה כיף שבפורום אין הגבלת תווים, ואז קלטתי גם עד כמה זה מתאים לת’רד הזה. אז מפרסם גם פה את התגובה שלי:
זה השיר המדובר, למי שלא מכיר: