על דת, אידיאולוגיה, גזענות ומה שביניהם ::

מה? :exploding_head:
אני צריך להרגיש רע (/תל אביבי) שאני לא מכיר אפילו בנאדם אחד עם רובה ציד?

זה באמת מעניין :joy: לכל בן אדם שהכרתי בסביבה שלי היה רובה ציד אחד לפחות. אבל אולי רק אצל הערבים. לא זוכר צייד יהודי אחד.

ציד הוא די לא חוקי בישראל והציד שכן חוקי יש עליו מלא מגבלות. זה לגמרי רק אצל הערבים. מעולם לא פגשתי יהודי שיש לו רובה ציד. זה לגמרי לא דבר נפוץ בישראל וכמעט תמיד זה גם לא חוקי.

אכן יש המון המון רגולציה, במיוחד בשנים האחרונות כי כבר אין חיות לצוד, חוץ מיונים וחזירי בר, שהם סופר משעממים לציד.
רוב החיות מוגנות ויש תקופות מסוימות שיש לצוד בהן.
זה לא משנה את העובדה שיש המון המון אנשים עם רובי ציד חוקיים.

אבל זה לא העניין, באמריקה אפשר לצוד כמעט כל השנה, חיות ענקיות, וזה לגיטימי לחלוטין שיש לך רובה ציד רציניים שמה.

אז הרצח המתעוב של קירק היה יכול לקרות תאורטית גם בישראל ולא קשור בשיט לקניית רובים בסופר.

אני בכלל לא עושה הבחנה בין רובה ציד לרובה לא ציד. בישראל צריך רישיון ואישורים וזה מאוד לא נפוץ. בארה"ב במגינות רבות אין כמעט מגבלות ונשק (לציד ולא לציד) נמכר חופשי. בגלל זה בין היתר בארה"ב יש תופעות ירי המונים, רוצחים סדרתיים ועוד.

אחד הפוסטים אוחד לנושא קיים: הומור שחור - כניסה על אחריותכם בלבד :no_one_under_eighteen:

זה לא מדהים/מעניין/אירוני שמוסלימים ושמאלנים הם באותו הצד? : )

אני זוכר כשהייתי ממש קטן ואבא לקח אותי למפגשי העבודה ושמה נתקלתי בהמון שמאלנים, ופשוט זיהיתי את הפאטרן. מאז הם רק התדרדרו.

הוא / היא /הם / הן ממש צודק / צודקת /צודקים /צודקות.

אחרי זה כשאני אומר שמנסים למכור לנו שליברליזם זה איזשהו ערך של השמאל אומרים לי שאני מדמיין.

טרי טרי מהיום.

אתמול יצא שעלה השם של שרית חדד עלה בעבודה, קצת לפני שיצאתי הביתה. לא זוכר איך התחילה השיחה ואיך היא התגלגלה לשם, אבל באיזשהו שלב עלה שהיא התגרשה ושיש לה ילד משותף מעוד מישהי.
אז שאלתי “רגע מי האמא האמיתית של הילד הזה?” ואז שתיים מהעבודה אמרו לי ששתיהן האמהות שלו. שאלתי אותן מה משמעות המילה אמא אבל הן ברחו מליידי ונמנעו משיחה.
הבוקר יצא שהן ישבו ביחד כשהדעתי לעבודה. אמרתי להן בוקר טוב כרגיל - אבל הן פשוט החליטו להתעלם. את אחת מהן אגב אני הכנסתי ממש לאחרונה לעבודה לאחר שהכרתי בלימודים. אני רק חושב איך הן היו מגיבות אם הן היו שומעות את כל מה שיש לי להגיד על השטויות שהן מאמינות בהן.

אבל גועל נפש. So much ליברליזם, שמישהו שואל אותך שאלה פשוטה והתגובה שלך זה להתעלם ממנו.

אגב לא ייחסתי לזה כל כך חשיבות והתעלמתי מהן בחזרה. שתיהן ראו שלקחתי את זה ברצינות אז ניסו לדבר איתי בהמשך היום, אבל אני יודע שאצלן הכל אינטרסים אז מבחינתי הן סומנו ושיחפשו עכשיו…

ממשלת ישראל מצנזרת את יוטיוב:

למי שממש רוצה, זמין בטוויטר

כמו בסין, כמו ברוסיה…

אכן התנהגות מגעילה מצידן.

למה התכוונת? מי הייתה בהריון? של מי הביצית? הרי מן הסתם במשפחה של 2 אמהות 2 האמהות הן אמא של הילד לא? יש לי 2 משפחות חברות שיש להן ילדים ומעולם לא העליתי על דעתי שאחת מהאמהות היא לא אמא…

כן. לא כזה מסובך.

לא

בשבילי אמא שלי זו מי שילדה אותי. יכול להיות שמי שהייתה בזוגיות עם האמא גם תהיה מאוד נוכחת בחיים של הילד, אבל היא לא אמא. גם אמא מאמצת, היא אמא מאמצת ולא אמא. מה לעשות - כך זה עובד.

זה כי נולדת למשפחה שבה יש אמא ואבא.

אם אתה היית אחת משתי האמהות היית רוצה שישאלו אותך מי האמא האמיתית?
ברור שלא ניסית לפגוע וברור שהשאלה שלך הגיונית, רק שלפעמים צריך לשים לב לדקויות. לא הייתי שם אז אני לא שופט

מסובך כי הרבה פעמים אחת נותנת את הביצית ואחת את הרחם… בגלל זה שאלתי

מה הכוונה? חברה טובה שלי עשתה ילד עם לימים גרושתה. הילד החמוד והמתוק שלה הוא לא שלה? או שהיא לא אמא שלו? מה היא? אבא שלו? אתה באמת לא מבין כמה זה מוזר מה שאתה טוען?

קרובת משפחה שלי נולדה בפונדקאות. האמא שלה היא הפונדקאית? באמת?

בקיצור התגובה שלהן מטופשת אבל יש מצב שגם אתה לא מקבל 10/10 על טאקט…

יש לציין שהוא שאל על שרית חדד, לא על אחת משתיהן

לא הכרתי. מרגיש לי שמי שהביצית שלה היא האמא ומי שהזרע שלו הוא האבא, שהרי אלה המצרכים הבסיסיים להיווצרות ילוד. מי שנושאת את ההיריון כמובן שעשתה את מרבית העסודה הקשה, אבל מה נגיד כאשר יצליחו לבצע הפריה חוץ גופית מלאה? האמא של האדם הזה תהיה מכונה? חייב להיות שתורמת הביצית היא האמא, ותורם הזרע הוא האבא.

אבל לא חשבתי על הפתרון הזה לסבוך העניינים. בצורה הטבעית כמובן שה"פתרון" הזה לא קיים.

מוזר זה שלוקחים ביצית מאישה אחת וזרע מגבר, ואז מעלימים את תורם הזרע ואין לילד אבא, אבל כן יש לו שתי אמהות שהשנייה היא בעצם מישהי שהכניסו בה בה את הביצית והזרע של שני האנשים האלה והופ יש פה שתי אמהות. אנשים עושים דברים מוזרים ואז אני הוא שטוען דברים מוזרים?

אחזור ואדגיש - לא חשבתי בכיוון ואמרתי מה שאני חושב אבל אני מוכן לסייג את דבריי וללמוד את הנושא (במידה וזה היה מספיק מעניין אותי - וזה לא).

לא רלוונטי מה הייתי רוצה או מרגיש. או מה כל אחד מרגיש. אכפת לי מה קורה בפועל.

למה? לשאול מה זה אמא זה עלול לפגוע ברגשותיהן העדינות? באמת ממתי החברה הפכה לכזאת כוסית? וסליחה על הביטוי חסר הטאקט.

בסדר אז אם לא אכפת לך מה אנשים מרגישים אל תתפלא שהם אחכ מתבאסים עליך… אני מסכים שהתגובה שלהן מוגזמת אבל תנסה להבין את נקודת המבט שלהן (למשל כמו שליאור מתאר)

דבר ראשון - שיתבאסו, בעיה שלהן. אם הן לא מסוגלות לקבל שאלה כה פשוטה אז אני מרחם עליהן, וקצת מוטרד שהגענו לשפל שכזה.

דבר שני,
ליאור הגיב בצורה מעולה, הסביר לי איפה כן יכולות להיווצר קומפליקציות ולמה כן שייך להתייחס לשתי הנשים כאמהות, ואפילו קיבלתי את הדברים שלו באופן חלקי.

להגיב בצורה כזאת כי מישהו לא חושב כמוך - אני מצטער אבל זה טמטום ברמה קיצונית. עד כדי כך שבירים האנשים האלה שהם לא מסוגלים להסביר את עמדתם?

ואגב אתה צריך לזכור שמדובר בסופו של דבר בחברים. שתי הנשים הללו אינן זרות לי ואנחנו מדברים המון.