על דת, אידיאולוגיה, גזענות ומה שביניהם ::

אתה באמת חושב שאני בא לכאן לריב? להיפך, האמת שחשבתי שלהודעה הראשונה שלי תהיה אולי תגובה מרביע שתמיד שמח לקפוץ על העגלות האלה, אבל היא תזכה כמו 95 אחוז מההודעות להתעלמות ותשכח מהר מאוד. סתם שיתפתי כאן אנקדוטה קטנה בעקבות דיון שהיה לנו כאן ובו נאמר שתרבות הקנסלינג לא יורדת לפסים אישיים ואנשי הנאורות מכבדים את כולם. מפתיע מאוד שאתה חושב שבאתי לכאן להתריס או לריב, כמעט כמו שהפתיע אותי שאשכרה התפתח כאן דיון בעקבות המקרה הדיי מטומטם וזניח הזה.

אני לא מבין מה אתה רוצה עם הרגישות. להרגשה הסובייקטיבית שלנו יש 0 השפעה על המציאות האובייקטיבית. אתם החלטתם שמי שלא מיישר קו עם עם ההרגשה הסובייקטיבית של כל אינדיווידואל ומתייחס אליה כאל אמת אבסולוטית הוא זין חסר רגישות, אז אתם החלטתם. לא ממש מעניין אותי מזה. אני לא מיישר קו עם אמות המידה החדשות והמוזרות שקבעתם.

מלבד זאת, אני לא מבין איך ההודעות החוזרות והנשנות שלך לגבי ה"אין לו טאקט" תורמות לדיון או מקדמות אותו. פוליטיקלי קורקט אף פעם לא היה חלק מתרבות הדיון של הפורום.

כוס(יות) כן, אבל זין לא.

אז בעצם.. אמא ואמא?

ליצירת המופת הגדולה של האבולוציה, האישה המערבית, לא מתאים מישהו שמדבר כמו חנן, אבללללל הן יגנו בחירוף נפש על זבלים כאלה:

עם נשים מערביות, מניסיון, צריך להיות ישר, “חסר טאקט” ולהגיד מה שבראש שלך. דווקא כך הן נדבקות לתחת ולא עוזבות, כי כמה שזה נשמע קלישאתי, הן אוהבות את זה :grin:

ריגשת :face_holding_back_tears:

בוקר טוב אדון גוטה

חחח אורי.שיחה ממוצעת שלי, כשאני במוד הנכון, עם הנשים פה:

או

ומה אגיד לך, הן לא מסכימות עם שום דבר שאני אומר. אבל אני מבהיר להן שפשוט לא אכפת לי. וזה כנראה מרגש אותן.

יצורים מוזרים, לפחות הן יפות.

בינתיים, מזכיר המלחמה פיט הגסת’ בכינוס לגנרלים של צבא ארה"ב: “הממשל הזה עשה הרבה מהיום הראשון כדי להסיר את הפוליטקלי קורקט והזבל האידיאולוגי הרעיל שדבק במשרד, לא עוד גברים בשמלות, לא עוד סגידה לשינויי אקלים, לא עוד הסחות דעת ואשליות מגדר”

“גמרנו עם החרא הזה”

(יש גם וידאו אבל יש לי אותו כקובץ ולא בקישור)

אתה מודע לזה שיש אמהות בעולם שמתעללות, מרעיבות ורוצחות את הילדים שלהם? האם הן לא אמהות לפי ההגדרה שלך?

מסכים שזה דיון סמנטי מטופש. הגדרות זה דבר שימושי רק כל עוד הוא שימושי, ובדיון שמתנהל כאן הוא ממש לא שימושי. ״אמא״ מתאר דברים שונים בהקשרים שונים, לפעמים יותר קרוב לביולוגי, לפעמים יותר קרוב לתפקיד בתא המשפחתי (דמות אם).

בגדול נשמע לי שאתה פשוט קצת שוביניסט ו/או הומופוב ונעלבת שחברות שלך לא מבסוטיות מזה. היתר סתם ניסיון למעטפת אינטלקטואלית.

אני מגדיר את האמא כאמא הביולוגית. מי שלא האמא הביולוגית היא אולי אמא מאמצת, אמא מחליפה, מטפלת, אבל לא אמא במלוא מובן המילה. לכן, יכולה להיות אך ורק אמא אחת. בנוסף אני משער שאצלי לא נתפס ריבוי אמהות עקב החוויה האישית שלי עם אמא שלי.

זה שיש אמהות מרעיבות ורוצחות מדובר במקרים חריגים. יש עוד יותר אנשים שמתאבדים, גם אלה מקרים חריגים.

אין לי בהכרח משהו נגד הומואים ולסביות כאנשים, שיעשו מה שהם רוצים. יש לי בעיה שדוחפים מיניות לילדים מגיל צעיר מאוד כדי לעקם את האינסטינקטים הטבעיים שלהם. אם אתה רוצה לקרוא לזה הומופוב - בשמחה. לשוביניזם בכל מקרה אין קשר כי הדיון תקף בדיוק גם לזוג “אבות”, הזרע יכול במקרה הטוב להגיע רק מאחד מהם והשני לא האבא. אולי נוכח בחיי הילד ומתייחס אליו כשלו, אבל הוא לא מזרעו ולכן גם לא בנו. יכולים להיות הרבה אנשים שמשקיעים בילד, לא כולם ההורים שלו. אין קשר לכך שמדובר בשתי נשים.

שמע, זה שאתה יומרני זה לא חדש. אתה רוצה לתת את הפרשנות שלך שאני שוביניסט או הומופוב - זה שלך. אבל להחליט שאני נעלבתי זה פשוט לא נכון, אלא אם אתה מתיימר לחשוב שאתה יודע יותר טוב ממני מה אני מרגיש. להחליט שכל הדיון כאן הוא ניסיון למעטפת אינטלקטואלית, לאחר דיון דיי ארוך שבו פירטתי למה אני חושב את מה שאני חושב, זה מגוחך כמו התגובה שלהן, לא פחות.

שוביניזם נוטף מההודעות שלך על נשים מההודעות כאן למעלה, ואני רחוק מאד מפמיניסט במובן המקובל. אמת הפשוטה היא שאתה מציג פה דעות די חשוכות ומאד מאד בייסיק ושטחיות. אתה מנסה לעטוף את זה באג׳נדה ולטעון שכל מי שלא חולק איתך את השקפת העולם הזו הוא מטומטם ו/או פרוגרסיבי מטורלל. לקינוח אתה מסיק מכל אלה שאני יומרני. מה אני אגיד חנן, רמה גבוהה.

אתה פשוט בבועה ולכן לא ממש רואה את עצמך במראה. ע״ע מקדונלד׳ס וכו. לא יזיק קצת מודעות עצמית.

אתה מתנהל כקריקטורה של חרדי שמנסה בכל הכוח למקסם עליונות מוסרית מחד והתקרבנות מאידך. תבחר אחד אם אתה רוצה שמישהו יקח אותך ברצינות.

אילו מהתכונות שאתה מייחס לאמא לא קיימות אצל אמא מאמצת? ואם כולן קיימות (בתיאוריה כמובן) מה עושה אותה שונה מאמא ביולוגית? הרי אתה לא מצפה מהילד לקרוא לה האמא המאמצת כל פעם שהוא צריך משהו.. אז מה ההבדל?

האמת שהתחלתי לכתוב הודעה אבל אני אוותר מכיוון שהדיון ירד לפסים אישיים ואיבד את הרמה.
אם יש לך או למישהו אחר טענות רלוונטיות בנוגע לדיון עצמו - אשמח להמשיך אותו. אין לי טעם תהכנס למלחמת “אתה שוביניסט” אתה יומרני" אתה הומופוב" “אתה בייסיק” לא אתה לא אתה. תחשוב מה שאתה רוצה, אם יש לך תשובה עניינית לטענה - אשמח להתייחס גם לזה.

שהאמא האמיתית הביאה אותו לעולם, והאמא המאמצת לא.

נתתי אותה וזה החלק היחיד של ההודעה המקורית שלי שבחרת לא להתייחס אליו - מדובר בדיון סמנטי מטופש. לא אישי כלפיך, זה נכון לרוב הדיונים על הגדרות. אתה מנסה לטעון שהמילה ״אמא״ היא אך ורק ״אמא ביולוגית״ או ״אמא מסורתית״. הטיעון הזה בצורותיו השונות מכיל גרעין של אמת - זו כמובן המשמעות המקורית. אבל שפה היא לא שיעור בלוגיקה וגם לא מילון. מילים הן כלי שמשתמשים בו לצרכים שונים, ואין למילה שום הגדרה זולת הדברים שהיא משמשת להן בפועל. המילה ״אמא״ משמשת גם לתאר אמהות ביולוגית, גם לתאר תפקיד משפחתי, וגם שילובים שונים ומשונים של המשמעויות הללו. יש אמא אוהבת ויש אמא מתעללת, יש אמא מאמצת ואמא פונדקאית ואמא ביולוגית ואמא רוחנית. אין שום ״אמא״ מוחלט שצד מסוים שאתה לא אוהב פוליטית מנסה לעוות.

בקצר יותר, הגיוני מאד לקרוא לשתי נשים שמגדלות ילד יחד כזוג ״אמא ואמא״. אני לא רואה שום חלופה הגיונית יותר, או צורך לחפש אחת. האם במידה ואחת נושאת את הביצית של השניה שתיהן אמהות ביולוגיות או רק אחת? שאלה פילוסופית בלתי מעניינת. על העובדות בכל מקרה אין מחלוקת.

באופן כללי אני חושב שהניסיון למתוח קו בין זה לבין סוגיית נשים / טראנסים הוא מאולץ. כנ״ל שלל הטיעונים על דרך הטבע וכו - יש גייז בכל חברה אנושית כמעט כבר עשרות אלפי שנים בצורות שונות ומשונות, כולל כאלה שבהן הורגים כאלו. גם בקרב כמעט כל היונקים.

אני רק מנסה לראות אם אני מבין נכון פה
מה שמייחד את האמא זה תהליך ההריון או הלידה?
אז כפועל יוצא אתה מאמין שאמא מאמצת לא יכולה לאהוב ילד מאומץ כמו מי שילדה אותו?
או בנוסף אם הלחדה לשכעצה היא הקטע איך זה מתכתב עם פונדקאות למשל? או עם מה שליואר אמר שאחת מספקת ביצית ואחת רחם, האם האם שתרמה דנא לילד היא לא אמא “אמיתית”

אגב אני הבנתי כבר שאתה מייחס אץ הביטוי אמא אמיתית לאמא הביולוגית, השאלה שלי הייתה מה ההבדל בינה לבין אמא לא אמיתית מבחינת התנהלות עם הילד או תכונות שזה משליך עליה..

רק הערה קטנה: בטבע הם לא יכולים להביא ילדים ולתת להם חיים בלי, אובכן, אמא.
אין בעיה עם גייז. יש בעיה עם גייז שקונים ילדים ומונעים מהם לחוות מה זה אמא.
ולא, זהו לא הומופובי. אין לי פחד לא רציונלי מהומואים.

מה ההבדל בין פונדקאות לזנות? האם צריך לאסור את שניהם?

מה דעתך לגבי גייז שמאמצים?

אגב בטבע פשוט אין מונוגמיה יותר מדי… היסטורית היו המון גברים שגם העמידו צאצאים וגם זיינו גברים אחרים.

אוי אחי, אתה מדבר עם הבן אדם הכי שמרן בעולם:

• אני נגד פונדקאות לכולם.
  • אני נגד הפלות. כל שנה מבתרים 73 מיליון תינוקות והעולם מקבל את זה בשתיקה.
  • אני לא נגד זונות. כי זה הגוף של האישה/גבר בלי ילד חסר ישע באמצע הכל.
    וממילא רובן היום זונות אונליפאנס בשביל 100 יורו בחודש או בירה אחת.

לא למדתי את הנושא, אז אני לא יכול לדבר על זה.
אני יכול להעיד שאני מכיר פה אנשים שאימצו ילדים, והתעללו בהם. זוגות הטרו וזה. סקנדל ענק. אנשים זבל.
אז בשליפה ובלי לחשוב על זה יותר מדי, כל עוד אלה אנשים טובים שיתנו לילד חיים טובים יותר מאשר איפה שהוא היה, זה אולי בסדר.
אבל אני באמת לא יודע איך זה לגדול עם שני אבות או שתי אמהות. לטעמי משהו יחסר ולא יהיה שלם.
אבל זה נושא מאוד מורכב שלא חשבתי עליו בכלל.

השתכנעתי.

לא ראיתי את זה כך. אבל בהינתן הסיטואציה בה כבר שתי נשים שמגדלות ביחד ילד, הכי פשוט לקרוא להן אמא ואמא.

איפה ההבדל בין אישה שמחליטה להציע שירות עם הגוף שלה בשביל סקס לבין בחורה שמסכימה להשכיר את הרחם שלה בשביל עובר? לצורך העניין עבור זוג הטרו שפשוט לא יכול להיכנס להיריון. בכוונה שאלתי על שני אלה ביחד ולא על הפלות.

הטיעון על הילד לא טופס, כי אז אתה צריך לאסור גם על סקס לא מוגן / סקס מחוץ לנישואין וכו׳.

אין הבדל בין הנשים. הנושא הוא לא האישה. אלא הילד.
זונה לא מייצרת ילד למכירה.

הטיעון כן תופס כי לילד הזה יש הורים.