אתה לא עקבי. אם מה שהאישה מוכרת זה את הילד, אז מה שהזונה מוכרת זה את עצמה. בעיני (וזו תפיסה ליברלית/ליברטריאנית די נפוצה), בשני המקרים האישה מוכרת שירות. הילד אפילו לא שלה גנטית בחלק מהמקרים.
לכל ילד יש הורים ביולוגיים. אכניס לפה בחזרה את העמדה שלך על הפלות: נניח ונערה בת 15 נכנסת להיריון. היא לא יכולה להפיל, כי זה רצח, אבל היא לא יכולה למסור את התינוק לאימוץ (אם אתה עקבי לפחות. אם למכור אסור אז לתת בחינם בטח שאסור, לא?). מתוך דאגה לילד, אתה עלול ליצור לו את החיים הרעים ביותר האפשריים לו.
כש׳ירדתי לסוף דעתו׳ של רביע בנושא, בסוף הבנתי שאצלו עובר בן שבוע זה רצח. הוא טוען, במידת מה של צדק, שאצל כולם זו סקאלה מסויימת. הרי כמעט כל ׳פרו הפלות׳ יסכים שיום לפני הלידה זו לא בדיוק הפלה רצויה. מבחינתו הוא פשוט בקצה הסקאלה.
אני מודה שאין דרך להתמודד עם זה. נראה לי מוזר מאד שצביר תאים מקבל יחס של תינוק, אבל זכותו.
משהו כללי לגבי פמיניזם:
התוצאה הסופית של כל האירוע הזה היא חברה שמי שמפסיד מהרבה תופעות שלה הוא… הילד עצמו. הנשים רוצות קריירה כמו של הגברים, אבל הילד לבד בבית עד הערב המאוחר. ישנן כל מיני טענות שאני מודה שהן הגיוניות למרות שכביכול מצופה ממני להתנגיד אליהן אינסטינקטיבית. למשל (נושא נפיץ) - מדוע אנחנו כחברה מנרמלים תחליפי הנקה. הרי מוכח מעבר לכל ספק שחלב אם הוא הטוב ביותר (בקיצון ישנן ממש טענות כמו מניעת מחלות ובעיות קשות, אך אינני יודע באיזו מידה זה מגובה) - אז למה זה מותר אבל להאכיל את הילד רק בחטיפים נחשב גרוע? או, להבדיל, הפרשה של החלפת התינוק בבית החולים. שני הזוגות טוענים להורות. טובת הילד היא שזה יוכרע כמה שיותר מהר - כמובן שזה נגרר. משנגרר, ההחלטה איננה נופלת למי מהי טובתו.
ישראל היא אקספשן, אבל באירופה יש בעיית ילודה קשה. אפילו בסקנדינביה, שמעניקה תמריצים נדיבים מאד, הבעיה רחוקה מפיתרון. אם הבעיה היא לא כסף - היא כנראה ערכים.
השוואה ישירה של ילודה בקרב משפחות “לבנות” בלבד לעומת כלל האוכלוסייה בכל מדינה (chatgpt)
תקציר
בגרמניה, ילידות גרמניה ≈ 1.3 ילדים לאישה, לעומת מהגרות מטורקיה או מהמזרח התיכון ≈ 2.0–2.5.
בבריטניה, ילודה בקרב “White British” ≈ 1.55, לעומת פקיסטניות ובנגלדשיות ≈ 2.5–3.0.
בסקנדינביה (שוודיה, נורווגיה, דנמרק), ילידות מקומיות ≈ 1.5, לעומת נשים ממדינות מוסלמיות ≈ 2.2–3.0.
באיטליה וספרד, ילידות מקומיות ≈ 1.1–1.2, לעומת מהגרות מצפון אפריקה ≈ 2.5–3.0.
בצרפת, נשים ילידות צרפת ≈ 1.6, לעומת ילידות צפון־אפריקה ≈ 2.7.
אבל אורי, גם אני ואתה זה רק תאים.
ולראות תינוק מומת בצורה הזו נותן טראומה לכל החיים.
ואני עדיין לא מבין מה ההבדל בין עובר בן יום לעובר בן חודש לבין חודשיים או 8.
לכל סטייג’ יש המצב המיוחד שלו ואיפה שנחליט לשים את הקו הזה, לא יהיה לנו שום הסבר לוגי למה דווקא פה זה בסדר ולא במקום אחר.
כשנוצר המוח? הלב? כשהילד מתחיל לחלום? להגיב לאמא?
משהו מעניין: רוב הקולגות שלי רופאות ממש ממש טובות כי רובן למדו יותר טוב וממש רצו את הקריירה הזו.
שתיים מהן הפכו לאמהות, ואני רואה כמה הן אומללות בעבודה.
הן נשים חכמות וחריפות ומה לא, אבל ברגע שבא הילד, הקריירה שלהן הלכה לשבת בספסל.
הן לא יכולות לוותר עליה, אבל כל היום הן “בוכות” בגלל הגעגועים לילדים שלהן.
השוני היה קיצוני. מעניין מה קורה עם הנשים באופן כללי.
נורא. אין שום דבר כמו חלב אם. וכן, יש שמה נוגדנים שמגנים על התינוק שעדיין אין לו מערכת אימונית.
לכן כתבתי: ׳הוא טוען, במידת מה של צדק, שאצל כולם זו סקאלה מסויימת. הרי כמעט כל ׳פרו הפלות׳ יסכים שיום לפני הלידה זו לא בדיוק הפלה רצויה. מבחינתו הוא פשוט בקצה הסקאלה. אני מודה שאין דרך להתמודד עם זה.׳
אני יודע שמבחינתי צביר תאים בן שבוע זה לא בעיה, תינוק יום לפני הלידה - צריך סיבה טובה מאד. זה לא אומר כלום לגבי מה אני חושב שצריך להיות החוק, אלא רק עמדתי האישית.
לא הבנתי את הכוונה, תסביר…
איך החברה הייתה מגיבה אם הן היו מוותרות על הקריירה, או למשל עושות הפסקה של עשור. זו השאלה
ברור שזה יותר תינוק מאשר עובר בן שבוע ופחות מאשר תינוק בן תשעה חודשים. אנחנו מסכימים שזו סקאלה, אבל אני לא משתכנע למה אני צריך להיות בקצה שלה.
בנוסף יש את הדיון של האם להפיל קשור לנסיבות, למשל מחלה גנטית קשה שתגזור סבל וחיים אנושיים חלקיים מאד מצדיקה הפלה בשלב מאוחר. לכך מצטרף הדיון של מי ההחלטה - האשה או המדינה. אתה כנראה מנחש את הדעות שלי.
זה באמת מוזר. בשבילי אין הבדל בין עובר בין שבוע, ל5 חודשים לתשעה חודשים בהיריון או ליום אחרי הלידה.
בדיוק כפי שאין הבדל עם בן אדם בתרדמת.
זו לא סקאלה. אז אין שום קצה פה.
פשוט כנראה מרגישים פחות רע עם זה שהתינוק המומת הוא רק בן שבוע ואין לו עדיין מערכת עצבים.
זה דיון מאוד מאוד קשה. אני מסכים עם זה.
זה גוף האישה, אבל גוף הילד לא שלה.
אפשר בקלות לטעון על תינוק בן שעתיים: “משהו קרה לתינוק בלידה, והוא יהיה משותק כל החיים, אז חייבים לתת לאמא להחליט אם לתת לו לחיות או לא”
זה באמת קשה אבל בוא נודה באמת, הרוב המוחלט של ה"הפלות" זה כאמצעי מניעה.
אם ההפלות היו רק בגלל מחלות גנטיות או אונס כמעט ולא היו הפלות בעולם.
פשוט האנושות החליטה שלהקריב עוברים זה בסדר.
במנותק מכל הדיון שלכם שאין לי משהו לא קלישאתי להוסיף עליו:
נשמע כמו selection bias קלאסי
כדי שגייז יהיו הורים הם צריכים להיות עשירים מספיק לכל הפרוצדורה
לכן ילד ממוצע של גייז יהיה ילד להורים עשירים יותר מאשר ילד ממוצע של סטרייטים
והעושר מאפשר אושר
בטוח במיליון אחוז. עכשיו צריך למנוע מזוגות הטרו להוליד ילדים אומללים ולהשתמש ברחם נשים כאינקובטור לייצר ילדים להומואים.
לא רק זה, הרי אני בטוח שהתקשורת תספר לנו על זוגות הומואים שמתעללים מינית בילדים, נכון?
אני בטוח שאם יעשו מחקר והתוצאות לא יהיו בהתאם לאג’נדה זה יפורסם וידוסקס, נכון?