על דת, אידיאולוגיה, גזענות ומה שביניהם ::

פשוט תדייק לא שלפתי את שמו

זה ידוע שהיום נוצרים ויהודים עושים את זה כל יום, כל היום ליאור.

החיים שלי כנוצרי בישראל הם בדיוק כמו חיי הנוצרים במצריים, עיראק, סוריה ולבנון :slight_smile:

אתה פשוט לא מבין את ההבדל בין מהגר יהודי ששלחו אותו למחנות ריכוז והשמדה רק כי הוא יהודי, לעומת מהגרים מוסלמים שבאיזורים שלהם יש עליה בפשיעה. אתה חושב שאותו נשיא התבטא באופן זה קרא להשמדה של מוסלמים? מחנות ריכוז? או שהוא פשוט ציין עובדה שהיא שבטוח במדינה שלו בגלל שהם מנעו כניסת מהגרים בלתי חוקית?

היהודים ניסו לדחוף את החוקים שלהם כלפי היתר באירופה? אתה באמת חושב שההגירה המוסלמית היא שוות ערך בערכיה ,בנסיבות החיים שלה כמו גם ההסטוריה והתרבות שלה?

העולם הזה

לימין קורה אותו דבר, אגב. זה העידן המקוטב שבו אנחנו חיים. אתה יכול לראות את זה לפי מי שהיה נחשב קיצוני פעם לעומת היום: בנט, אלקין, סער לעומת שר הבט״פ של היום.

הבעיה האמיתית היא שיש מעט מאד אנשים שמסוגלים לדון בכל מקרה לגופו. גם בסביבתי הקרובה זה ככה, שהיא יותר שמאלנית, וגם בקרב ימנים.

אני לא מסכים עם הרבה דברים שהימין עושה ומציע, אבל אני מבין את ההיגיון שלהם גם אם הוא לא לטעמי. לעומת זאת השמאל הקצין כל כך שחלק מהעמדות שאותן הוא נוקט הן חסרות היגיון בסיסי והן מגיעות מאידיאולוגיה תוך כדי התעלמות מוחלטת מהמציאות. כשמעמידים שמאלני מצוי מול המציאות, הוא מתחיל לזרוק מילים חסרות תוכן לאוויר בדיוק כמו שליאור עושה כאן.

מה ההגדרה שלך לאיש ימין ואיש שמאל?

בארץ יש בכלל ימין או שמאל?

חחח בדיוק
שמה, שהימין מטיף למדיניות ימין (כלכלית למשל) אבל מצדיק מדיניות שמאל מוחלטת? שהוא מבקש ועדת חקירה בגלל אסון המרון אבל טוען שלא יכולה להיות אחת כזו בהתייחס לשביעי לאוקטובר? שהוא בפועל נכשל בניהול המדינה והמלחמה עם הבטחות שהם מראה של הפופוליזם משמאל?

כלל אצבע: אם אתה חושב שהצד שלך לא מצוי עמוק מאד בשיח פוזיציה - אתה כנראה חלק ממנו

אתה מתכון ועדת חקירה לרוגלה של המשטרה… ועדת חקירה לאסון מירון זה ועדת חקירה שממשלת בנט לפיד עשו בשביל לדפוק את ביבי…

אבל בגדול מסכים

בריג’יט גבריאל, נוצרייה לבנונית לשעבר, יש מצב שאתם מכירים. בסרטון הזה היא מגדירה זאת היטב:

תחליף באתמול. לא כזה מזמן.

אתה מדבר על הבדלים במושא הגזענות. לדעתך הגזענות שלך מוצדקת. גם הנאצים חשבו ככה.

מוסלמים רצחו יותר מ-6 מיליון יהודים?

יש בעיה עם הגירה. הסיבה היא לא תרבותית או גנטית. הסיבה היא חוסר התערות. עבורך זה הסבר קיצוני והטענה שלך שמוסלמים הם אנסים ורוצחים היא טענה לגיטימית. יש גמל ויש לו ואחד דבשת והוא פשוט לא רואה אותה.

הטענה שמוסלמים הם לא אנסים נשמעת הזויה וקיצונית בטוטאל פוטבול.

ג׳אסט טו סט דה רקורד סטרייט - מוסלמים הם לא אנסים

עלה כאן סרטון לא מזמן ובו נהג מונית באחת ממדינות אירופה, מסביר לנוסעת איך הוא היה אונס אותה אם היא הייתה נוסעת איתו במדינתו, תוך כדי שהוא מבהיר לה ששם זה מקובל.

את הדודות של אבא שלי חטפו בהיותן ילדות והכריחו אותן להינשא לנערים מוסלמים. לאחר מכן הקשר עמן נותק והמשפחה עלתה לארץ בלעדיהן. נישואין בכפייה זה דבר מקובל ביותר אצל המוסלמים, וזו רק צורה אחת של אונס שמקובלת שם.

אתה פשוט מתכחש לכך שהדברים האלו קיימים בשם האידיאולוגיה שלך.

האסלאם, החל מדרגת אדיקות מסויימת, מייצר אחוז יותר גדול של תפוחים רקובים. האחוז הזה מספיק כדי להיות באופן מובהק השפעה שלילית על דברים כמו פשע, אונס ועוד. הדבר מתבטא באופן חד משמעי במספרים.

מה שלפעמים מתפספס, גם עם מוסלמים, הוא שהרוב ממש סבבה. קמים בבוקר, הולכים לעבודה. יש חברויות, יש זוגות, נישואין ומשפחות. אנשים עובדים ביחד.

מצד אחד ישנה סכנה שאם לא נקרא לילד בשמו אז נרגיש טוב עם עצמנו, אבל נסכן את עתיד החברה המערבית. מצד שני צריך להיזהר עם ההכללות, האנושות למדה בדרך הקשה שזה מסוכן. גם על יהודים אפשר להגיד דברים שהם נכונים סטטיסטית.

אוי אוי, בואו נמצא זמן בהיסטוריה כשכל/רוב העולם היה ברברי ונשתמש בזה כתירוץ כדי להגן על הברברים של היום.

אגב, מה אני חושב כשליאור יוצא על טראמפ: זה בסדר כשהמוסלימים עושים את זה.

אני לא חולק על זה, אבל האסלאם מייצר באופן קבוע גם אחוז מסוים (ולא זניח) של טרור מבלי לפספס. הטרור קיים בכל המקומות בהם האסלאם נפוץ, מדאעש בעירק ועד אזורים נידחים באפריקה, כולל מקומות מערביים אליהם הגיעו מהגרים.

נכון, הרוב רוצים להתקדם, להצליח ולחיות חיים שקטים ושלווים, אבל אתה מקבל אותם בעסקת חבילה ביחד עם הטרוריסטים.

צודק… הנאצים בכלל לא היו מיוחדים. כולם היו ברברים לא רק הם. טיעון מוזר

מקבל, מסייג את זה ל 50 שנה אחרונות לפחות?

אם כבר העיניין הזה סביב השואה אל מול המהגרים של ימינו:

מעניין אם גם למהגרים אכפת מהשואה וההסטוריה כפי שאכפת לך. יום אחד אתה תבין שאתה לא חולק את אותם ערכים איתם, עד אז תהנה מההגנה שאתה מקבל מצבא הכיבוש, כפי שההונגרים נהנים מההגנה ממהגרים בלתי חוקיים. מוזמן גם להמשיך להנות מחופש הביטוי שלך ולייצר השוואות חסרות שחר לתקופת השואה כי פשוט מותר לך לדבר בשלטון דמוקרטי.

רוצה ללמד אותם את הדרך שלך לסובלנות וכבוד לנשים אנשים שלא חולקים את אותה אמונה כמוך? זאת התנהגות דיי קולוניליסטית

אני לא חולק את אותם ערכים גם עם רוב מי שכותב כאן אתה יודע…

אני אעשה לך קצת סדר:

1. אני בעד שמדינות חזקות יקלטו מהגרים מאיזורי מלחמה או מאיזורי עוני ורעב ככל שיש ביכולתן.
  2. אני בעד שכשהם נקלטים הם “יפוזרו” באופן שווה על מנת לאפשר להם להתערות בחברה המקומית ולמנוע מצב של חברות שסגורות בתוך עצמן, עניות ונחשלות.
  3. זה בדיוק ההיפך מקולוניאליזם.

לא. אתה פשוט בעד קולוניאליזם איסלאמי.

לא מבין, אתה מנסה לטעון שהנאצים היו נוצרים?

Nazi ideology was fundamentally opposed to traditional Christianity and aimed to subordinate or replace it with a “positive Christianity” or “Gottgläubigkeit” (believing in God) that supported Nazi principles

זה כמו לטעון שהקומוניסטים היו נוצרים.

אתה מתעלם מהאידיולגיה שלהם. בגלל זה אין שום אפשרות לשלום איתם. אף פעם.