אני לא יודע איפה לשים את זה
אם יש צדק שיזרקו את החלאה לכלא ולהרבה זמן
חתיכת חרא
אני לא יודע איפה לשים את זה
אם יש צדק שיזרקו את החלאה לכלא ולהרבה זמן
חתיכת חרא
אני רוצה לתת זווית קצת אחרת לעניין עם ויניסיוס, בכוונה שם כאן.
היתה גזענות או לא היתה גזענות, זה דבר אחד ואותו אני שם בצד כרגע.
האם ויניסיוס באמת נעלב מזה, ברמת התגובות האמוציונליות, או שככה הכדורגל מתנהל כיום, יש צוות יחסי ציבור שמנחה את הכדורגלנים הגדולים ביותר איך לפעול? הרי לא מזמן צילמו אותו לסרט בנטפליקס על הגזענות, במסטאייה שנה אחרי המקרה הוא חגג עם היד מונפת כאילו צילמו אותו לעטיפת הסרט.
היום הווק והפרוגרס כמובן שולט בשיח, וברור לכולם שזו התנועה שהביאה את המודעות לגזענות, והיום העניין כבר לא סביב גזענות מוסדית אלא בין אדם לחברו. וגזענות בין אדם לחברו זה בטאבו.
אז אני אשאל שוב, האם ויניסיוס באמת נפגע מזה או שהוא יודע שהוא צריך הלגיב בצורה מסוימת כחלק מההוראות של מי שמנהל את המותג שלו?
כתבתי את זה לפני כמה זמן על כריסטיאנו רונאלדו. לשחקנים האלה ברמות האלה, שהמותג שלהם שווה המון כסף, יש מי שמנהל אותם לא רק ברמה הכלכלית (סוכן), אלא ממש ברמת התדמית שלהם. זה שאנחנו לא יודעים שזה קיים סימן שהם הצליחו.
עולה לי בראש גריזמן בתקופת המעבר לברצלונה, כל הסרטים שהוא עשה, התספורות המגוחכות, ההצהרות שיש לו מקום בשולחן וכל זה. היום הוא צנוע, שקט וחמוד בספסל של אתלטיקו. ברור לי שהיה כח שניסה להפוך אותו למותג על ששווה מלא כסף. זה נכשל.
לפני שאני אומר מה אני חושב, אני לא פסיכולוג - רחוק מכך, כך שאני לא באמת יכול לענות על זה ודעתי שווה לקליפת השום.
אני חושב שאנחנו לא יכולים לשקול זה בצורה רציונאלית, מכיוון שויניסיוס הוכיח לא פעם ולא פעמיים שהוא מהנעלבים וצריך הרבה צומי כדי להישאר מאוזן. קל מאוד להיכנס לו לראש ולהוציא אותו מאיזון, והוא המחיש לי בצורה הטובה ביותר את משמעות המילה אינפנטיל. לכן, מאוד סביר להניח שהוא נפגע מזה. דבר נוסף, אנחנו לא היינו במקומו, לנו לא שרקו מאוד אלפי הנשים בוז וקראו לנו קופים, כשהנושא הזה רגיש אצלו (כמו אצל עוד הרבה שחורים אחרים), כמו שראינו לפני כשנתיים בארה”ב.
כמו כן אני חושב שויניסיוס יכול להיעלב מכל דבר, הוא נעלב מזה שהוא הפסיד את כדור הזהב, הוא נעלב מזה שרודריגו שיחק כמה דקות פה ושם במקומו, הוא נעלב מזה שבנזמה אמר שהוא עושה מה שבא לו ולא למסור לו, ויניסיוס נעלב - זה מה שהוא עושה. הדרמות האלו לא מטיבות איתו בשום דרך ורק פוגעות בו ולכן אני לא חושב שמישהו הורה לו לעשות את זה.
אם פלסטליני קרא לו קוף או לא מבחינתי זה פחות רלוונטי. אני פחות רגיש לנושאים האלה מהמערבי הממוצע ולא חושב שצריך לקנסל בנאדם אם הוא אמר מילה “פוגענית”. גברים בני גילו פה אוכלים חול בעזה ונהרגים, הוא מרוויח מיליונים ונמצא על גג העולם. שיתקדם.
הוא דרום אמריקאי. הם לא נעלבים מזה. ראו על הפרצוף שלו שלא נעלב. פשוט למד איך המערב עובד ומה נכון או לא נכון לעשות ומה לנצל.
והתגובה של הצפרדע אמבפה וכדורגלני העבר שמתייחסים לזה כאילו מינימום מדובר בחבר של אפשטיין, אומר הכל.
רביע זה בשבילך
הרג אותי
זה מוכיח בדיוק את הנקודה שלי: בדרום אמריקה יש המון בעיות אבל הם עדיין גברים נורמליים ולא כמו המערבי הממוצע שיש לו רק מחצית מכמות הטסטוסטרון הנורמלית (בעיה רצינית במקום בו כולם עוברים סירוס מנטלי).
שוב, ויניסיוס לטעמי אפילו לא נעלב, הוא פשוט יודע לשחק את המשחק. אם היה נעלב כך ממילה “גזענית” בברזיל, הוא רק היה נותן תחמושת לשחקני היריב.
מי שיצא יותר אפס זה הצפרדע שעכשיו דורש שיפגעו לו בקריירה ומשחק אותה מתחסד מערבי. שילך לקטאר ויסתום. הוא עדיין בוכה על הגמר ההוא.
חיחי, נראה שאפילו “גזענות” לא הייתה שמה:
יש פה עוד עניין תרבותי שאנשים לא מבינים, שדיברתי עליו גם במקרה סוארז-אברה.
בדרום אמריקה הם לא מסתכלים על זה בצורה כזאת קיצונית. כשטיילתי עם ארגנטינאים חצי מהזמן קראו אחד לשני ״מונו״ והם משתמשים במילה ״נגריטו״ אפילו כחיבה. זה מאוד תלוי. ולדעתי זה מה שעצבן את סוארז עם אברה-אברה קצת כמו ויניסיוס, מנצל את התרבות האירופאית בשביל ״להשחיר״ מישהו אחר ולהציג אותו כגזען.
חוץ מזה שאני באמת לא מאמין לויני. לדעתי הוא שקרן שרצה לעשות סצנה כמו תמיד ולהצטייר כקורבן, או שהוא פשוט לא שמע נכון. אמבפה בכלל שקרן פר אקסלנס. אעלק הוא שמע 5 פעמים…בסדר.
מזכיר את המקרה הזה שמלמד לא מעט
אני אוהב כשהם אומרים את האמת:
לא בהכרח מסכים עם כל הפרטים והדוגמאות שהוא מביא בפוסט, אבל בהחלט מסכים עם המסר הכולל שלו, שגם נוגע בכמה וכמה נושאים שכבר דנו עליהם כאן בעבר.
בקצרה: תעמולת הנגד של המשטר האיראני כנגד ארה”ב, בדומה לתעמולות של משטרים אנטי מערביים אחרים לאורך השנים - בוחר קו קל (ושקרי) של התקרבנות ע”מ להסביר את הפערים העצומים בינו לבין יריביו - קו מפתה עבור נתיניו ותומכיו, שדורש מהם הרבה פחות מאשר ‘האמת המרה’ של אחריות אישית וזניחת ערכים ותרבות מקולקלים.
טוב, זה פשוט ענק.
@Aragones היקר כותב כבר שנים על ה’clown world’ של הווק המערבי, אבל אני לא חושב שראיתי עד עכשיו דוגמה טובה כ"כ לרמות האבסורד שהתנועה הזאת הגיעה אליה - בטח במסגרת ממוסדת ו’רצינית’ כמו מפלגה רלוונטית במדינה מערבית מתקדמת:
אמלק: המפלגה הדמוקרטית של קנדה קיימה כינוס של המתפקדים שלה, ע"מ לבחור מנהיג חדש למפלגה. הדרך שבה בחרו לקיים את הכינוס - כל המשתתפים קוטלגו לפי צבעים, בהתאם ל”רמת המסכנות” שלהם (תרגום חופשי שלי) - בני מיעוטים, להטבים, נשים, נכים וכו’ (בונוס אם יש לך קומבו) - ועלו לבמה לדבר לפי אותו סדר של קטגוריות. כן, בדיוק כמו שזה נשמע לכם.
איך זה נגמר בפועל, אתם שואלים?
אגב, לפני שמישהו ינסה להקטין את זה - הלכתי לבדוק ולוודא שלא מדובר באיזו מפלגה קיקיונית, סטייל הפיראטים אצלנו. אז מסתבר שלא. אמנם בבחירות האחרונות הם קיבלו רק 6% מכלל הקולות, ו-7 מתוך 303 הכיסאות בפרלמנט הקנדי - אבל זו בעצם נפילה חזקה מהבחירות שלפני כן, אז זכו ב-17% מהקולות (המפלגה הרביעית בגודלה), ולמעשה מדובר במפלגה ותיקה ורצינית בפוליטיקה הקנדית, מזה כ-65 שנה כבר.
אה, ועוד דובדבן קטן, ככה לסיום - מי שנבחר בסופו של דבר לראשות המפלגה, ובפער עצום יש לומר - הוא גבר, סטרייט, ולבן (ויהודי, איך לא).
למרות מה שמספרים לנו, ילד צריך אמא.
על מה צוחק האפס הזה לא הבנתי. מסכן התינוק, לו כנראה אין זכות לאמא.
אחד הסרטונים הכי נוראיים שראיתי בחיים שלי.
בונוס:
וויקיסטים מזועזעים אם זה נעשה לכלבים אבל לא לבני אדם:
אני כל כך שונא את הטיימליין הזה.
לא ידעתי כל כך איפה לכתוב את זה - אבל רציתי להעלות תהייה שעלתה לי בתקופה האחרונה. כל חיי גדלתי על האתוס של העם היהודי כעם נרדף, כזה שבכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו. תמיד לימדו אותי שהכל קרה בגלל שאנחנו יהודים, כי רוצים להשמיד את הדת שלנו.
בחודשים האחרונים, כשאני שומע את הרטוריקה מצד הציבור החרדי שמשתמש בדיוק באותם מונחים: רדיפת יהודים, אנטישמיות, גזירות שמד, השמדת של עולם התורה, וכל זה כי מנסים להפוך אותם לאזרחים ששווים רק קצת יותר מכל השאר.
אני לא יכול שלא לתהות: מי מגזים ומשקר פה? האם אלו החרדים של היום, או שאולי מדובר בפרקטיקה היסטורית עתיקה של צעקות געוואלד שקריות? האם אנטיוכוס באמת ניסה להשמיד את היהדות, או שגדלתי על שקר? הרי הן השואה והן גל האנטישמיות העולמי שאנחנו חווים בשנים האחרונות לא קרו ממניעים דתיים בכלל.
אני מאוד רוצה לחשוב שהחרדים הנוכחיים הם הבעיה, ושהשימוש הציני שלהם בהיסטוריה של העם היהודי היא נטו לצורכי פרופוגנדה, אבל אני לא יכול שלא לתהות…
ארורים תהיו החרדים שגרמו לי לתהות על דבר כזה.
סיטואציה שונה מאוד. היו יהודים משכילים שניסו להשתלב ולקחת חלק בחברה ולחן את אשליית ההטמעה בחברה המקומית. משהו בסגנון של “אם אשחק לפי הכללים יהיה בסדר”.
דרייפוס, הפסנתרן ועוד הרבה תיאורי מקרה ועדויות. על כך שזה מעולם לא היה עיניין של “גורמים לי לעשות משהו אז אתקומם” כמו שקורה אצל החרדים. יהודי מערב אירופה מעולם לא עשו בעיות, הם היו תמימים “כצאן לטבח “ כאמור.
הפרופגנדה של אותו פלח קיצוני היא צבועה. שלא לדבר על העובדה שהציפייה מהם יכולה להתחיל מהתקווה שיריו חלק יותר אינטגרלי בשוק העבודה. או אם תרצה: דין חרדי בברוקלין הוא דין חרדי בבני ברק.
שאלה יפה. בתור התחלה חשוב לציין שהחרדיות היא תופעה מודרנית לגמרי, בערך בת זמנה של הציונות. לא יודע כמה זה משפיע על התשובה, אבל כקונטקסט.
אתוס לאומי הוא תמיד איזשהו ערבוב של אמת עם כמות נכבדת של מיתוס. כדי שהמיתוס יהיה אמין, הוא בדרך כלל צריך כמות נכבדת של אמת. במקרה היהודי, אין ספק היסטורי לגבי רדיפות ומעשי אלימות רבים, אבל גם הגזמות לא קטנות ומעשיות. למשל - לא מעט פוגרומים מיתולוגיים ובעלי שם הם בעלי מניין נפגעים בנפש של ״סתם״ פיגוע בן ימינו. גלות רומי כפי שהיא בנרטיב היהודי שונה מאד מהמציאות ההיסטורית המחקרית (הגירה מסיבות כלכליות ברובה, שזה אולי האתוס המכונן האמיתי של העם היהודי).
בכל זה אין להוריד מהציניות המזעזעת וכמות האשליה העצמית של מובילי הציבור החרדי והזומבים שלהם. אני עומד על זה, ויסלחו לי חלק מחברי הפורום פה, שמדובר באחת מתתי האוכלוסיות הפחות מוסריות שאי פעם היו חלק ממדינה מפותחת.
אני תמיד חושב על זה, האם תמיד זה היה ככה? האם זה מאז עליית הפרוגרס וההשפעה שלו על הפוליטיקה הישראלית וההתרחקות מהיהדות? הרי גם ההתנחלויות, שהוקמו ע"י מפא"י להזכירכם, התחילו להיות “אויבי” העם רק משנות ה-90.
הכל מרגיש לי מהונדס מדי ופוליטי מדי. הרי ברור שאם המנדטים החרדיים יעזרו להדיח את נתניהו, הם יצטרפו לדמוקרטים, בנטו ואייזנקוט ויקבלו אפילו יותר ממה שנתניהו נתן להם.
אולי דלפ, אבל אני רואה את הדעה הזו אצל הרבה תומכי הקואליציה הנוכחית בטוויטר, ולדעתי הם פשוט משקרים לעצמם, כדי להצדיק את הברית הלא מוסרית שלהם עם המפלגות החרדיות. ולא, ציטוט אקראי חסר הקשר של גנץ, “אני מביא לכם דף ריק עם חתימה שלי למטה, תכתבו מה שאתם רוצים”, הוא לא הוכחה.
אם ראיתי את הכותרת הזאת ומיד הבנתי באיזה מגזר זה קרה אני נחשב לגזען?
לגבי החרדים - עוד כתלמיד ישיבה הבנתי שיש מעט מאוד ביניהם ובין היהדות. אני גם מתחבר, גם אם חלקית, למה שנכתב כאן. אני דווקא כן מבין את הבעייתיות בגיוס מנקודת מבטם ולא רואה פתרון באופק. כשהם צועקים נמות ולא נתגייס הם מתכוונים לזה.
לכן צריך לנתק להם את האחיזה שלהם במדינה. לעצור כל תקציבים אזרחים סוג ב וכו כולל איסור להשתתף בבחירות
מבטיח לך שבצורה טיבעית אחוז הצועקים “נמות ולא נתגייס” יפחת בצורה משמעותית.
ואם לא, אז זה גם בסדר. כמו שאין לי באמת טענות לפלג הקיצוני של נתורי קרתא בירושלים שלא מתגיסים ולא משלמים מיסים. הם גם לא חיים על חשבון המדינה.
אני בעד שיתנו לראשי המגזר החרדי לבחור כמות מוסכמת מראש של ”עילוי בתורה” שלא יעלה על 1000 שגם הם יצטרכו להוכיח שהם באמת לומדי תורה. מי שמחוץ לזה, שרות צבאי או שרות לאומי משמעותי.
ראוי להוסיף שאני מתנגד בצורה מוחלטת לגיוס בכפיה או ענישה.
זה תקף גם לציבור הערבי
הרצון להיות לא ציוני אבל מצד שני לינוק את הכסף מהמדינה הציונית זה טפילות לשמה. אין לזה שום נסיבות מקילות או תירוצים
אני מבין @Shusaku לחלוטין גם אני חושב שהוא טיפה הגזים עם השואה וכו.