מעניין אותי איזו סיבה מוצדקת יכולה להיות לבגידה. באמת. יכולות להיות אלף ואחת סיבות, אבל אני לא מצליח לחשוב על סיבה אחת מוצדקת לזה שבן-אדם ילך מאחורי הגב של הבת-זוג שלו, במקום לפנות אליה ישירות ולגמור את זה כמו בן-אדם (או שיעשה את זה בהסכמתה לפחות, למרות המחאות של רביע).
בנוסף, לא ברור לי איך אנשים יכולים לעשות הפרדה בין ההתנהגות של אדם בביתו הפרטי, להתנהגות שלו במישור הציבורי. מעבר לעניין של הציפיה (של חלקנו לפחות) לדוגמה אישית, מוסריות וכו’ שיש מאנשי ציבור, בפרט הבכירים שביותר בהם - אם אדם מסוגל לשקר באופן יומיומי, לאדם שאמור להיות הקרוב ביותר אליו, שהוא בחר לחיות איתו - אני לא רואה שום סיבה שהוא ידפוק חשבון לי, הבוחר שלו (או שלא). אני חושב שיש קשר אישיותי ישיר בין זה שביבי בגד באשתו הראשונה, לזה שהוא משקר ומשתין בקשת על הבוחרים (ועל הציבור כולו) במשך עשורים.
כל הנ"ל מנוסח בלשון זכר, אבל נוגע לשני המינים כמובן. וכל זה כמובן גם בלי קשר למקרה המדובר עם הפוליטיקאית הפינית, שעל-פניו לא עשתה שום דבר מהאמור.
ואם בכל זאת נתייחס אליה - ייתכן בהחלט שחלק מהביקורת שהופנתה כלפיה נגועה בשמרנות יתר ואולי אפילו במיזוגניה, אבל זה לא אומר שאין גם ביקורת עניינית כלפיה. בסופו של דבר, מדובר בראש של מדינה - שעל-אף הזלזול בה (בפינלנד) פה בפורום, ואולי גם הזלזול העצמי שלה (“אף-פעם לא קראו לארמון באמצע הלילה”), כן מתעסקת גם בדברים לא מבוטלים בכלל. לצורך העניין, הם בדיוק פתחו חזית מול רוסיה לאחרונה. לבלות בצורה כזאת, עם אלכוהול, סמים קשים ככל הנראה, והרבה אנשים - זה לא אחראי בעיניי עבור ראש מדינה. Hell, אני לא חושב שההורים שלי היו שמחים לראות אותי חוגג ככה - ואני לא בן 12 מצד אחד, וגם לא ראש מדינה מצד שני. היא מתעסקת בסודות מדינה, מקבלת החלטות שנוגעות למיליוני בני אדם על בסיס יומיומי, ולבלות בצורה כזאת הופך אותה לפגיעה במיוחד.
אף-אחד לא הכריח אותה להפוך לאשת ציבור, ואם היא החליטה לקחת את זה על עצמה - לא יקרה שום דבר אם במשך פרק הזמן שהיא מנהלת את המדינה (הרי בכל מקרה צריך להגביל כהונה של ראש ממשלה, לא?), היא לא תחגוג ככה. וכן, הייתי אומר את אותו דבר גם אם זה היה סרטון של ביבי או בנט שמענטזים על איזו בחורה, כשברקע מישהו צועק “תעביר את הקוקאין!”
ואל דאגה - כיף איתי במסיבות (שלא כוללות ראשי ממשלה).