האמת שלא הייתי שותף (ועדיין לא ממש) לכל ההפחדות של חלק מהחבר’ה פה, על איך הממשלות בכל העולם משתמשות בקורונה כדי להשתלט לנו על כל החיים. לדעתי מקרה קלאסי של ‘לא צריך לייחס לרשעות ולזדון, מה שאפשר לייחס בפשטות לטיפשות’. מבחינתי, כמעט כל הממשלות נקטו בגדול את אותה סדרת צעדים פחות או יותר, צעדים חכמים יותר או פחות, וגם רובן העלימו בהדרגה את הצעדים פחות או יותר, עם ‘היעלמות’ המחלה.
אבל,
יותר ויותר אמירות כמו זאת שהביא מוש, ומנהיגים ברחבי העולם שמרגישים בנוח להגיד בקול רם משפטים מפורשים נגד חירות הפרט ונגד הדמוקרטיה - כולל המפכ"ל פה אצלנו שמעז להגיד שבאירוע הבטחוני הבא הוא רוצה ‘לכבות’ את הרשתות החברתיות - שמצטרפות לסוג של ‘משטרת מחשבות’ שגם ככה מתרחשת כבר כמה שנים ברשתות החברתיות למה מותר ומה אסור להגיד, בעידודו ובניצוחו של הקונגרס האמריקאי כמובן - גורמות לי לראות פה תחילה אולי של תהליך פוטנציאלי מסוכן.
עושה רושם שהעולם המערבי המדושן מתחיל קצת לשבוע מכל הקטע הזה של דמוקרטיה, ואחרי קרוב ל-100 השנים הכי שקטות ושלוות בהיסטוריה האנושית, מתחילים לנפח כמה קשיים יחסיים מעבר לפרופורציות האמיתיות שלהן, ויחד עם חוסר יציבות משילותית במספר לא מבוטל של מדינות - כל אלו מובילים ומפתים מנהיגים ברחבי העולם בחזרה לנטייה האנושית הטבעית לטוטאליטאריות ול’לא בא לי להתחשב בדעות של אחרים בהחלטות שלי’.
מקווה מאוד שהתהליך המסתמן ייקטע באיבו.