זה המחיר של לכתוב הודעות בשעת לילה מאוחרת. אין לי מושג למה זה מודגש.
אף אחד לא טוען שהעזרה צריכה להיות צבאית או גלויה. יש דרכים שקטות יותר.
ב2009 אובמה ניסה את הדרך שלך והפקיר את המפגינים האמיצים לידי השלטון,. השלטון דיכא אותם. ואובמה הוסיף חת על פשע, שאחרי שהם דיכו את ההפגנות, הוא שיחד אותם בהסכם הכניעה שלו מול איראן
הבעיה הגדולה של המפגינים זה שבניגוד למצרים למשל, הצבא הוא לא הקלף יחיד. בד"כ כדי להפיל שלטון בדיקטטורה אתה צריך לשכנע את הצבא לעבור לצד שלך ואז אתה מנצח, באירן יש את משמרות המהפכה שהם מילציה רצחנית לכל דבר. גם עם הצבא יחליף צד, המפגינים יצטרכו להתמודד עם המשמרות וחיזבאללה (ופוטין שעומד וצופה מהצד)
אין תסריט שהם יכולים לעשות את זה לבד. זו הסיבה שהאיטווללות שרדו את 2009.
ודרך אגב, המערב ישראל וארה"ב בכל מקרה יואשמו בהתערבות, גם אם טראמפ יכלא את עצמו במרתף ולא יצייץ במאה שנה הקרובה… הם עדיין יאשימו אותנו.
לא זה לא התלבטויות קשה. המפגינים מיצגים את החלק המתון של אירן (אירן מדינה לא ערבית שלפני המהפכה היתה חילונית לגמרי) אתמול ראיתי את אלון בן דוד מדבר על אירן והדור הצעיר שם עם כל המגבלות של המשטר נחשב מאוד חכם ומאוד מערבי. ברגע שהקיצונים יעלמו אירן תהפך למדינה טובה יותר. זה הערכה מאוד חזקה.
האמת הדעה שלך לא כל כך ברורה. אבל אתה שוכח למה הבאתי אותה כדוגמה. אתה טענת שאני מכליל וקיצוני בדעות שלי על השמאל. ואני הדגמתי לך למה אני חושב שהשמאל הקיצוני “נכשל” בלהגן על ערכים ליברלים במזרח התיכון.
אני יתן לך עוד דוגמה שדי עיצבה את השקפתי הפוליטית, שהיתי צעיר, ביקרתי את דודי שגר בקיבוץ גבעת עוז , אותו דוד שבעל דעות מרכז של המפה הפוליטית (כל חייו מצביע למפלגת העבודה) באחד מהשבתות הוא עבר לדירה אחרת בקיבוץ, אותה דירה שהוא עבר לה היה שייך לזוג זקנים שהיה בין הראשונים שהקימו את הקיבוץ , על דלת המטבח היה פוסטר של תמיכה בסטלין (ברוסית כמובן) ואז ששאלתי את דודי למה אותם אנשי שמאל תומכים ברוצח המונים כמו סטלין, דוד שלי השיב לי משפט שאני לא ישכח בחיים “כי השמאל לא יפספס הזדמנות לתמוך ברוצח המונים כל עוד הוא מתנגד למערב” .
אני יכול לתת לך אינספור דוגמאות לאינספור רוצחים המונים שהשמאל הקיצוני תמיד עמד ותמך בהם. אבל בן שפירו יודע להסביר את זה יותר טוב ממני:
דרך אגב, למרות שלכאורה אני נשמע כמו אחד שמחזיק בדעות ימניות, אני לא. אני שונא את ביבי (בחרתי בו לקדנציה הראשונה ומאז הבנתי שהוא אסון) ובתנאים מסוימים, אני בעד מדינה פלסטינית (לא בגלל שאני אוהב אותם, אלא בגלל שנמאס לי מהם). אני חילוני ואתאיסט מושלם.