זה התחיל לדעתי עם המקרה שזוג גאה ניסה לכפות על בעל מאפיה נוצרי לכפות לו עוגה ולשים על זה בובות של שתי גברים (הוא הסכים לאפות להם את העוגה בלי הבובות) ושהוא לא הסכים הם עתרו על זה לבית משפט ואירגנו הפגנות ליד המאפייה בשביל “לחסל” לו את הקרירה.
זה מה שקורה שמרגישים שיכורים מכח ומנסים “לאנוס” את המערכת המשפטית לטובתך . הם היו יכולים להשתמש בכח של השוק החופשי ובעזרתו להעניש את בעל העסק הסרבן ולא היינו מגיעים למצב הזה היום.
יחד עם זאת אני לא מאה אחוז תומך בזה. אני מקוה שלא “ישתמשו” בזה לרעה וזה יחריף.
אני לא הייתי קונה מעסק שמפלה לרעה הומאים ולסביות במתכון. יחד עם זאת גם לא הייתי קונה מבעל עסק שחושב שהתפקיד שלו זה לשטוף את המח של הילדים עם תעמולה גאה. אז זה מתאזן
מסכים עם החלק הראשון של המשפט. החלק השני זו דמגוגיה בשנקל.
הם לא מסרבים לשרת הומואים כי הם הומואים, כי אני בטוח שהם נתנו אינסוף פעמים שירותים לכולם, הם פשוט מסרבים לייצר משהו מנוגד לאמונה ולערכים שלהם כמו הגיבור ההוא שיסרב לאפות עוגה עם זוג גברים עליה.
קהילת הABS חזקה אבל לא באמת כל כך חזקה. היא חזקה רק במערב המתפורר וכי המשטר משתמש בה. בעולם אין לה שום כוח ובמערב זה לא יחזיק עם התרבות ה’מהגרים’.
ואם הם ישימו שלט כזה הם ‘יפסידו’ כמה לקוחות ABS ויפי נפש אבל ירוויחו המון המון אחרים כי לאנשים נמאס.
אכן ממש ביג דיל. לשפה יש חשיבות קריטית ושפה מייצרת REALITY. למה אתה חושב שיש מלחמה כזו גדולה על השפה?
ושוב, אתה לא יכול להבטיח לי שהעבודה שלי כרופא לא תיפגע אם אני אסרב לשתף פעולה עם הטרלול.
לשתף פעולה עם מה?
אתה תתבקש לקרוא לבנאדם הפוך מהמין הביולוגי שלו רק כי הוא רוצה, לא תתבקש לנתח אישה כאילו המין הביולוגי שלה הוא גבר. איפה פה הבעיה הרפואית?
יש חשיבות לתיאור האדם במיוחד במצבי חירום. ברופאה אין מקום למשחקי ווק. ככשולחים לי פציינט חייבים לכתוב לי אם זה זכר או נקבה, כל מילה אחרת זה בזבוז זמן ואנרגיה ואין מקום לזה.
כשאני מטפל במשיהו לא אכפת לי איך הוא מזדהה נקודה. אכפת לי אם זה זכר או נקבה.
אלא אם זה טראנס עם בעיות קשורות לניתוח שעבר אבל אז זו בעיה מיוחדת שמטופלת בהתאם.
ובקשר לזה שטיפול בפציינט מצריך רגישות וזה עוזר לו אם אני פונה לו בדרך שהוא מבקש אז זה תלוי. עדיין לא נתקלתי בטרנס במיוחד לא בטיפול אז סביר להניח שאני אפנה לבן אדם בצורה שהוא מבקש כי מה שאני רוצה זה לעשות את העבודה הכי טוב שאפשר.
אבל שוב, זו חייבת להיות בחירה שלי ואם מנסים להכריח אותי אני לא הולך לקבל את זה.
כנראה שאני לא מבין למה זה כל כך מפריע לך. הרי אם יצטרכו אז ימצאו דרך לציין את המין הביולוגי.
אני מסכים איתך על הרבה דברים מהותיים כגון המסקנה שתרבות המערב נמצאת תחת איום מסויים (לא ברור לי מה גודלו, לפעמים נדמה שממשי ולפעמים שלא) וצריכה להגן על עצמה יותר. אבל זה? לא יודע. אני הייתי מסכים לפנות לבנאדם כמו שהוא רוצה.
לדעתי אין לזה תשובה קלה. מצד אחד זכותו, וזכותו של טבעוני לא להכין עוגת יומולדת בצורת שחיטה של פרות. מצד שני, מה עם בעל מכבסה שלא מוכן לשרת חיילי צה’'ל (כמובן יטען שזה לא כי הם חיילים אלא כי הוא לא מכבס מדים)? טכנאי מחשבים שלא עובד עם ערבים (לא כי הם ערבים, אני לא עובד עם מחשבים בשפה הערבית)? ועוד שלל דוגמאות בסגנון
ככל שיש לכידות הבעיות האלה לא קיימות. חבל שצריך לעסוק בזה…
כתבתי שזה לא שחור ולבן . אבל המשפט הזה חשוב, אולי זה קורה דווקא בגלל שאנשים מריגשים שדוחפים להם כל הזמן דברים בכח ובצורה ממש מוגזמת יש בקלאש נגדי.
כמו שכתבתי אם לא היו מתחילים לערב את המשפט בזה בהתחלה ולא כופים על בעל המאפייה בזמנו אולי זה לא היה מגיע לבית משפט עליון בארהב ודברים כאלו היו נגמרים יותר בשקט.
מפריע לי בעיקר אם יכריחו, שוב יכריחו, רופאים להתייחס לפציינטים לפי המגדר שהם בוחרים.
אורי, תחילה אנחנו צריכים להחליט מה זה טראנס. האם טראנס זה מישהו שאומר שהוא אישה בפנים אבל עדיין לא הסיר שום דבר ולא מתלבש כאישה? האם טראנס זה מישהו שמתלבש כמו אישה ועם זקן? האם זה מישהו שעשה את הניתוח ומתאמץ להיראות כמו אישה?
ולכל אלה אני אמור להתייחס כאל אידה ביולוגית למרות שהם ממש שונים?
כי אגיד לך משהו, אם יבוא מישהו גבוה ממני ובבירור גבר שדורש ממני להתייחס אליו כאל אישה, זה לא הולך לקרות. בדיוק כפי שאני לא אסכים להתייחס למישהו שהוא לא מסי כמסי. זה ירגיש מה זה מטופש והזוי.
להיות מהמין השני זה לא רק להתלבש כמו המין השני או להתנהג כמוהם, זה סטייט אוף מיינד גם.
ב"התייחסות לאישה" מבחינתי זה לא סתם להשתמש בפרונאנוס, זה הכל: היחס, טון הדיבור, דרך הפנייה, התגובות שלי להתנהגות שלה ועוד ועוד. זה לא סתם להתייחס לה עם את/היא.
אז איך אני אמור להתנהג עם גבר שהוא טוען שהוא אישה? רק הפנייה תהיה נשית והשאר כגבר? או איך? זה כל כך מבלבל.
ואיך אני אמור להתנהג עם אבינארי? לפנו אליו ברבים? איך זה עובד?
ואם יש מולי מישהו שהוא ג’נדר פלויד? אז כל פעם אני אמור לשאול אותו אם הוא היא או הוא?
אם מתחילים עם זה, אנחנו לא נראה את הסוף של הדברים האלה, ונהיה חייבים לזרום עם כל ג’נדר שימציאו לנו האנשים האלה.
אתה מבין שזה נשמע כמו נרקסיזם מעייף? אנשים רוצים להרגיש חשובים ולהיות במרכז צומת הלב.
היה לנו משימה השנה באחת ההשתלמויות, וההנחיות הגיעו ככה.
כשהמנחה שאל אותי למה אני לא עושה כלום, אמרתי לו שאני מחרים את המטלה שלו ולא מוכן לעשות אותה אלא אם כן היא תהיה כתובה בעברית.
אני חושב שזו השאלה החשובה, וצריכה לקום קול אמיתי שבא ואומר - אין פה שום רצף. אין דבר כזה קווירים. אין דבר כזה אנשי-כלב. ואין דבר כזה אנשים שהם חצי חצי. יש גברים, יש נשים ואם למישהו ממש מפריע המין שהוא נולד בו והוא רוצה להחליף? שיעשה את זה, אבל שילך all the way.
אין לי בעיה שיהיה אנשים שבתז שלהם רשום nb-men או nb-woman (כלומר non birth), ושכדי לקבל את המעמד הזה בתז הם יצטרכו באמת לעבור תהליך של שינוי מין. אני באמת לא שופט אותם, כי אני רק מנסה לחשוב על סיטואציה שבה הייתי נולד בגוף אחר, וזה נראה לי כל כך הזוי. האם הייתי בוחר להיות סתם לסבית, או שהיה מפריע לי ציצים? כאילו, למי יפריעו ציצים? ועדיין…
מה שכן מפריע לי, זה שעם כמה שאני באמת בעד שכל אחד יעשה מה שבזין שלו, שלא יבלבל לי את המוח ויגיד שהוא אישה אם יש לו אחד כזה.
לדעתי יש דבר כזה רצף כי אנשים נמצאים עליו. לפני שלושים שנה גם היו שאמרו שאין דבר כזה הומואים וכל אחד אפשר לתקן
תכירו בזה שאתם outdated וכבר לא בגיל תיכון. הדור היום שונה. מי שצריך את ההגדרות הברורות האלה הם אתם, לא הם. אתם נשמעים כמו סבאלה שמזדעזע שהיום הכל תרבות אינסטנט וכולם בטלפון
לא מפריע לי לכבד בקשה של בנאדם לקרוא לו איך שבא לו
מהצד השני - התרבות שכל טעות גומרת קריירה לבנאדם היא הזויה ואין לה מקום. זה צריך להיעשות בקצב שהולם את העובדה ששינויים כאלה לא נעשים מהיום למחר
כן, הרבה מהקהילה זו אוכלוסיה שסבלה הרבה בחיים שלה. אז יש איזה כמה פריבילגים שנהנים להתעצבן ולסתום פיות. מה שיש יותר זה אנשים שלא יכולים לחיות כמו שהם באמת רוצים או גרוע מכך סופגים התעללות. כאמור, פרופורציות
עם כל הכבוד לאותם פריבילגים מקליפורניה, הם רחוקים מלהיות האיום האמיתי על תרבות המערב. מספיק להסתכל על מה שמשתולל בצרפת. שוב, פרופורציות
רגע רגע רגע תן לי להבין אנחנו אלו שבמשך שנים הזהרנו מזה. מה שקורה בצרפת זה התוצאה של מי שצעק :
“diversty is our strergth” all refuges are welocme
בקיצור ההחתלה של זה opan borders והסוף או האמצע כי לא הגענו באמת לסוף זה מה שקורה בצרפת. בקרוב זה גם יקרה אצלי בבית בפתח תקווה ובמיוחד בדרום ת"א ותודה לשופטי בג"ץ…
בקיצור אורי לא אותנו (אני ורביע ) אתה צריך להכניס לפורפורציה. לטעמי הכל זה חלק קטן מתמונה יותר גדולה וזה כיבוש והריסה של המערב והתרבות היהודית נוצרית.
מה שאירוני שאתמול בוטל במארסיי מצעד הגאווה בגלל הפרעות, אותם אלו שצעקו להכניס את המסתננים יסבלו ראשונים מידם.
דוגלאס מרי כתב על זה בספר המאוד מומלץ שלו ה"סיפור המוזר של ההתאבדות של אירופה ומשבר הפליטים". ניסה להזהיר את האירופאים בזמנו. לעגו לו. עוד “ימני” שצדק.
תרבות הפי סי המוגזמת וכו’ - לא רואה קשר להרס תרבות המערב. אני יכול באותה מידה לטעון שזה ביטוי לחופש ואינדיבידואליזם שהם אבני הבניין של תרבות המערב. העובדה שאותם טראנסים הם בסבירות גבוהה שמאלנים שמטיפים לאינטגרציה של מהגרים וזה במידה מסויימת מתהפך עליהם - לא קשורה. בנושא זה, אגב, הימין נוטה לפופוליזם. אין פתרון קל. בסוף אירופה תעמוד על שלה, לדעתי עשוי להישפך הרבה דם בדרך.
עזוב רגע פליטים. גרמניה, למשל, שגם שם זה ‘מתהפך עליהם’ - הביאה ידיים עובדות מרצונה. אממה - הבאת עובד וקיבלת בנאדם. כל מי שמבטיח פה איזה פתרון קל הוא פופוליסט. קח למשל תנאים סוציאלים. על פניו התחושה שאנחנו נותנים להם הטבות והם מחזירים לנו באלימות יש בה מן האמת. אבל הצד האלים הוא תמיד אחוז קטן. אז מה הפתרון? להפסיק עם תנאים סוציאלים? עם לימודים מסובסדים? ואז מה - תיהיה פחות אלימות? לא פשוט בכלל
אני באמת ממליץ לך לקרוא את הספר של דגלאס מארי מסביר פי מאה יותר טוב ממני.
אי אפשר לערבב בין אוכלסיה מערבית לבין אוכלסיה שבאה ממקום שבז לה ולשלב את זה עם הפופליזים של “כל הפליטים ברוכים הבאים” זה מהתחלה היה מקור לאסון. הימין הזהיר מפני זה התריע והשמאל בז לו וקרא לו “גזען” ופופליסט. ו
התוצאה היא מה שקורה היום בצרפת (ושם זה מתפוצץ בצורה קיצונית זה קיים כבר בשבדיה גרמניה והולנד ובריטניה)
אירופה תעמוד על שלה? לא יודע כבר מה אפשר לעשות. הסרטן כבר בפנים. זה כמו לנסות להחזיר את הסוסים שהסוסים כבר ברחו והאורוה עולה באש.
האקמול לסרטן זה הפסקה מידית של ההגירה לאירופה יד קשה של בתי משפט ומשטרה . לא יודע אם זה כבר יעזור או אפשרי. לצערי זה באמת יגמר בדם. רק מקווה שהיהודים לא ישלמו על זה ראשונים.
אתה צודק, ולכן האליטה “בגדה” באזרחים שלה שמכרה את האינטרסים שלהם למען כסף זול. לאליטה הזו חברו בתי משפט פולטיקאים ועיתונאים ואנשי ציבור בוגדים כולם עזרו לה בזה.
גורג סורוס למשל צריך להיות מהראשון שעומד לדין על מה שקורה באירופה. הוא היד שמנענעת את העריסה.
ובארץ זה כבר קורה בדרום ת"א וחמש דקות מהבית שלי והבית של אימא שלי בפתח תקווה. וכרגיל הכל קורה פה גם בגלל אליטה שבוגדת בעם שלה בסיוע של אותם גורמים שעשו את זה לאירופה. זה מדהים גלובלזציה מושלמת.
ברור, על זה גם הקלאש הפנימי בארץ (בעוצמות אחרות, כמובן).
כמו שאני מכיר את אירופה, זו יבשת שברגע שהיא תתהפך - היא לא תסתכל אחורה ויהיו לה מעט מאד ספקות. האירופאים יכולים להיות אכזריים מאד.
זה יותר מורכב מזה. נחמד שבא לנו בקושי ילד אחד וכלב ולעבוד בעבודה שאנחנו מגשימים את עצמנו שלושה ימים בשבוע - אבל צריך מי שיעבוד. תראה מה קורה עם הפנסיות, זה לא סוסטיינבילי.
@Aimarito
שוב, מורכב. למשל הגטאות בצרפת. מצד אחד הצרפתים לא רוצים אותם לידם, מצד שני זה מנציח פשע ועוני. כנראה שאין פה פתרון קל ובטח לא אחד כזה שיקח מעט זמן ליישם. כלומר, אני לא טוען שמה שאתה כותב לא הגיוני או נכון אלא שבדומה למה שקורה באיזור אחר שאנחנו מכירים - הדברים כנראה מורכבים יותר ממה שהם נראים. לדוגמה: חיג’אב ודומיו. באמת שאני לא יודע אם צריך לאפשר דבר כזה במדינה ליברלית.
בשביל זה היה צריך לנהל מדיניות הגירה חכמה לא מדיניות תאבדת שמבאה מתוך רגש ואמוציות. לא לסגור לחלוטין את הברז. נגיד מדינה מסוימת, אתה בוחר את מי שיהגר ממנה. אתה קובע לו שהוא בא רק לעבודה להרויח כסף ובסוף תקופה לחזור הבייתה. בלי משפחה ובלי אפשרות לעשות ילדים במדינה הזרה. הוא מרויח מזה פרנסה לו ולמשפחה שלו והמדינה מרויחה כוח עבודה זול.
זה היה צריך להיות בהתחלה עכשיו מאוחר מידי. הסוף קרוב.
דרך אגב אתה חי בספרד. גם בספרד הבנתי כבר לא גן עדן. והבנתי גם שמדריד זורקת על קטלוניה את המסתננים שמגיעים לספרד . עוד סיבה היות בעד הקטלונים
ויסקה קטלוניה
אבל זה כרגע לא רלבנטי. אירופה בחרה להתאבד אני לצערי מצפה לדם. הרבה דם.
גטאות זו דוגמא לאיך מנסים לעשות אסימילציה בלי אסימילציה. לא מעוניינים להתעסק בחינוך, אז הפרדה פיזית זה פתרון קל. עקרונית, זה אמור להיות פיתרון ראשוני סביר לכל הפחות, אבל הבעיה היא ש"שוכחים אותם שם" ולעד מנציחים את היותם זרים. ההבדל בין גל הגירה חיוני לכל הגירה פושע זו היכולת להתמודד איתם בכל אחד מהאספקטים הללו. להשאיר אותם בגטו ולתת להם לפשוע ופשוט לזרום עם כל החרא הזה זו סתם התארגנות רעה שהופכת את הפי סי לתירוץ זול של אי התמודדות.
ושחקני כדורגל מנותקים הם סממן מייצג למשהו חוץ מאג’נדה של יחסי ציבור של שחקן או מועדון? עוד תכף תגיד שלה ליגה או ספרד כמדינה אכפת מהמלחמה באוקראינה כי יש דגל אוקראיני בפינה של המסך.
Fyi, הספרדים או הקטאלנים הם אנשים נטולי pc על גבול הגזענים. לפחות האנשים שהכרתי בברצלונה. כל אחד מזדהה אחרת או גם וגם אז קשה לי לייחס להם לאום פרטני.
לא נדב. סתם ניצלתי את זה כדי לרדת על ברסה. אסור להחמיץ הזדמנות זהב כזאת אף פעם.
וברצינות, השחקנים האלה פשוט מייצגים את הלך הרוח ואת ההרגשה שהם מקבלים מהתקשורת ומהממסד. אם רוצים לדעת את הלך הרוח, פשוט יש להסתכל על חסרי המוח האלה ולראות מה הם דוחפים. לרוב הם יבחרו בsafe easy choice.
הייתי ממש מת שיתנו לאנשים האלה את מה שהם רוצים אבל בבית שלהם. זה היה פותר את כל הבעיות לכולם.
וכן כן, אני מכיר מםב ספרדים מספיק כדי לדעת את זה. כיף איתם.
שמתי את זה למעלה ואז הסבירו לי שזה קורה רק באשמת אנשים כמוני ושאין מה לדאוג ושזה סתם שלב בחיים שלהם ואולי יזרקו אנשים כמוני לכלא אבל שוב אין מה לדאוג והם מסכנים וקורבנות אתה מבין לאן זה זה הולך נכון?
תיקנתי לך טעות.
נדב לא תשרוד את רביע אם תיקח אותו כל הזמן ברצינות. אוהד אתלטי אתה חייב להתיחס אליו בהבנה וסלחנות.
מקיסימום תעשה לו טריגר ותדרוש ממנו שיתיחס אליך בתור “ארגנטיני” כי אתה דורש שיקראו לך כך מהיום.