לא חושב שהוא תמיד ככה. הוא היה אחלה בעונת הדאבל הראשונה אבל זה היה ‘בתולי’, פחות הציקו לו, הוא היה קצת יותר רעב ותמים יותר ואני מתגעגע לוויניסיוס הזה שאוהב כדורגל ובלי החרא. בעונה לאחר מכן קארים נעדר ללא מעט זמן, ויניסיוס החזיר אותנו לחיים באנפילד עם הצמד, גולאסו נגד מנצ’סטר סיטי בחצי הגמר ועוד, אבל החלה הבעיה במשחקי החוץ בליגה. גם בעונה שעברה הוא היה אדיר. השנה? הסטטיסטיקה שלו טובה עדיין אבל קשה לי להגיד שהוא מצטיין או שאני סומך עליו והוא מוציא לי הרבה אוויר ובעיקר לקבוצה.
מצטער לא קונה את זה שקמאבינגה תמיד חסר מזל ומסכן והשופטים הם חרא. דני קרבחאל תמיד היה קופץ להרמה כשהידיים כמו על החזה, ונזהר. למה פדה ואלוורדה לא עושה פנדלים מטופשים וגם ראול אסנסיו לא ממש?
ויני מאז כל דיבורי סעודיה - לא אותו ויני… זה מאוד ניכר ויחסית לבן 23, השתן עלה לו לראש מהר מדי.
כריס הגיע הנה בגיל 24 אחרי כדור זהב ודאבל, והיה פי 2000 רעב ממנו
לא חושב שזה העיקר…בסך הכל הוא השיג אצלנו הכל + התסכול על כדור הזהב. זה הגורם למה שקורה השנה. פשוט אין לו כח לכל האוססונות האלה. לא חושב שיש ספק שבלעדיו הקבוצה נראית יותר טוב. למרות זאת, למשחקים גדולים הוא יגיע לדעתי אבל ימים יגידו.
לא יודע על מה אתם מדברים, אני לא מרגיש שובע אצל ויניסיוס. ההחמצות האלה זה מסוג הדברים שעשה גם כשהיה בכושר של חייו, זה השחקן.
אם כבר הוא לקח על עצמו המון במחצית השנייה.
@SantiagoBernabeu ברוך שובך,אם אתה רוצה להנות מהפורום אל תתקרב לדיון השיפוט,הטרוליזם שם חוגג.
בקשר למשחק-הרכב טוב של אנצ׳לוטי,פתחנו מצוין והגענו למצבים,ויניסיוס היה חייב להכריע את המשחק הזה מוקדם יותר עם שתי החמצות נוראיות.
מאז השופט פשוט השתלט על המשחק ואין מה להגיב עליו מאז,שתי פנדלים ברורים על ויניסיוס ולפחות אדום אחד שהגיע לאוסאסונה,בסוף אנחנו יוצאים עם אדום בגלל שהשופטים בספרד הם אפסים עם אגו בשמיים ובנוסף גם לא יודעים מילה פשוטה באנגלית.
אחרי כל זה עדיין אני מצפה מהשחקנים להתרכז יותר בכדורגל ולדעת לנצח גם משחקים כאלה,אנצלוטי התחיל גם לאבד את זה לאחרונה,חסר קלאס.
לא רציתי להגיב מהבטן אתמול, אני אוהד ריאל מדריד הרבה שנים ויש לי פרספקטיבה רחבה יחסית, מעולם לא חשבתי שיש קונספירציה נגד ריאל או משהו כזה, התלוננתי על השיפוט בספרד בוודאי כי הוא הכי גרוע באירופה, אבל הוא גרוע לכולם.
אבל מה שקורה העונה… מתחיל להרגיש כמו התנקשות בריאל, רצון להשמיד את המועדון הזה ולהשפיל אותו ״להיות כמו כולם״. אנחנו לא כמו כולם , אנחנו פאקינג ריאל מדריד ואנחנו בסטנדרט אחר לגמרי מהליגה הדלוחה הזאת ויש לנו זכות מלאה לדרוש שתשתפר בכל האספקטים, כולל השיפוט המזעזע.
אני עדיין בטוח שאין שום התארגנות צללים מכוונת לדבר הזה, אלא פשוט סוג של הסכמה שבשתיקה, סלידה כל כך גדולה אלינו ולמה שאנחנו מייצגים שפשוט שורפת אותם.
כשאתה שופט משחק ואתה בבירור מתעב קבוצה אחת , אין סיכוי שזה לא ישפיע על ההחלטות שלך.
זה בהכול לא רק בהחלטות הגדולות, זה בבושידו שמשחקים מולנו בחופשיות, בתפיסות בחולצה ומשיכות שלא נשרקות, יש לשחקנים היתר מוחלט להיות אגרסיביים מולנו, רק פאול שזועק לשמיים נשרק.
אני כבר שנים סובל לראות משחקים בליגה הספרדית, והשנה זה הגיע לרמות קיצון אחרות, הליגה הזאת הורסת כל חלקה טובה שיש בה, ריאל מדריד על כוכביה וההתנהלות המקצועית/כלכלית המופתית שלה, היא הדבר היחידי שמחזיק את הליגה הזאת בחיים.
משחק אגרסיבי זה בסדר, זה לא בניגוד לחוק, אני אפילו דורש שאנחנו נהיה אגרסיבים.
מה שאנחנו רואים זה משחק אלים ולא חוקי, להחזיק שחקנים בידיים, להיכנס בהם לגוף בכוונה, לחנוק אותם, לדחוף אותם לגדר זאת התנהגות אלימה.
מה שמשגע זה שכל המשחק תופסים, חונקים, נכנסים לגוף ומפילים את אמבפה חופשי כי לא יכולים לעצור אותו ואז כשהוא קצת דוחף בחזרה רק כדי להשתחרר מהחיבוק האלים של היריב מיד שורקים נגדו עבירה, ואם מתלוננים ? אז אתה מקבל אדום ישיר.
שקבוצות ישחקו בונקר, שישחקו אגרסיבי וחזק, זה בסדר, זה כדורגל, אבל מה שאנחנו רואים זה אנטי כדורגל.
ומה שהכי מעצבן זה שנותנים לקבוצות האלה להרביץ חופשי וכמעט ולא שורקים נגדן עבירות, אבל כל מגע קטן מהצד שלנו הם נופלים כאילו ירו בהם והשופט מיד שורק, גם אם בכלל לא הייתה עבירה, כמו המקרה של ג’וד אתמול שלקח נקי את הכדור.
לא ראיתי את המשחק בלייב, ככה שיכולתי לראות אותו בעיניים קצת יותר “מפוכחות”, ובפרפסקטיבה קצת יותר רגועה:
כפי שכתבתי בת’רד המקביל - השיפוט בספרד אכן מחורבן, והמשחק אתמול היה משחק דגל למי שמחפש דוגמן מוצלח לעניין הזה. על החרבון הרגיל, התווסף ברקע ככל הנראה גם צילו של המכתב המיותר של פלורנטינו.
אמבפה אכן מחמיצן, ותמיד היה כזה (לכן בין היתר לא נכון להשתמש בו כחלוץ 9, שהתכונה הכי חשובה עבורו היא קליניות מול השער). מצד אחד, מדובר לא פעם במקרה קלאסי של “מחמיץ מצבים שאחרים לא היו מגיעים אליהם”. מצד שני, הוא חייב to step up מהבחינה הזאת, אם הוא רוצה להוביל את ריאל להישגים. פה זאת לא הליגה הצרפתית, שאם החמצת הזדמנות יבואו עוד 5 אחרות במקומה.
בהמשך ישיר לזה - משחק שלישי או רביעי ברצף, שאנחנו כובשים הרבה פחות מאשר ה-xG שאנחנו מייצרים (לפחות שער אחד פחות, אם לא יותר מזה). וכמובן שנתון ה-xG, על כל מגבלותיו, מחביא גם לא מעט הזדמנויות שלא תורגמו לבעיטות לשער, ובוזבזו ברשלנות. עוד לפני השיפוט, זה הגורם מספר אחד לאיבודי הנקודות המרגיזים שלנו לאחרונה.
בצד החיובי - זה לא דומה בכלל לאיבודי הנקודות בתחילת השנה, כשלא היינו מייצרים כלום. אנחנו משחקים טוב בסה"כ (גם אם רחוק ממושלם, בעיקר הגנתית), והסטטיסטיקה תתיישר בסוף, כמו שהיא תמיד מתיישרת. בצד השלילי - את הטבלה זה לא מעניין, ואנחנו סתם מאבדים נקודות יקרות שלא נוכל להחזיר.
עם כל העצבים על השיפוט השחצני - טוב מאוד שג’וד קיבל אדום. אפשר להתווכח עד מחר על מה העונש הראוי על קללה לעבר שופט, והיחס בינו לבין העונשים על עבירות גסות, אבל בסופו של יום, אנשים מגיבים לתמריצים. ומה שאנצ’לוטי לא עושה, שלא מאפס את השחקנים שלו להתרכז אך ורק בכדורגל - הרחקה אחת (ייתכן ממושכת יחסית) - תוכל בהחלט לעשות. כשג’וד יחזור, אני מאמין ומקווה שיחזור מפוקס יותר, ויידע לא לקחת סיכונים מיותרים עם השופטים.
אחי תסתכל בעיניים אובייקטיביות, מבחינה ניהולית/כלכלית/מקצועית ריאל מדריד בסטנדרטים אחרים לגמרי משאר הליגה.
אני לא מאלה שיש בהם שנאה בלב בגלל שמישהו אוהד ברסה, גם מודה בשמחה שמסי הוא גדול הכדורגלנים בכל הזמנים ושהפפ טים היא הקבוצה הכי טובה בכל הזמנים.
לא צריך לחפש לריב ולהתנגח.
כן חד משמעית ריאל מחזיקה את הליגה הזאת על הגב, כן חד משמעית ריאל היא מופת לניהול מועדון כדורגל, וכן הליגה הספרדית היא מוצר נוראי ולחלק הכי טוב שנותר במוצר הזה מותר ורצוי לדרוש שינוי והתייעלות.
״והגישה״ הזאת היא בדיוק הסיבה שריאל היא המועדון המעוטר והמפואר בכל הזמנים, בדיוק הסיבה שאנחנו בפסגת הכדורגל כבר 100 שנים.
הנרי מספר כאן על טכניקת הבעיטה המשונה של אמבאפה, ועל הדרך מספר על טכניקת הבעיטה המושלמת שלו: אמבאפה שם את הגוף לפני הכדור בצורה שמטעה מאוד את השוער כי בגדול הוא פשוט בועט מאוד מוזר, הנרי מסובב באופן מושלם.
בכל אופן, כמו צרפתים טיפוסיים שניהם מעדיפים את המוזר/יפה על היעיל וזה חלק ממה שהופך אותם לשחקנים מרהיבים.
תיאוריה נוספת - לאמבאפה יש את תסמונת השחקן המהיר שלא היה צריך מעולם ללמוד לבעוט כמו שצריך. אפשר לדבר על דוגמאות קיצוניות וקלאסיות כמו דמבלה, אבל גם למסי עצמו לא היתה בעיטה מדהימה בתחילת הקריירה מכיוון שהפיתרון שלו לכל סיטואציה עד גיל 17 היה דריבל.
המרגיז הוא שאמבאפה ממזמן לא בן 17 ושחקן עם נתונים כמו שלו אמור לשבור את עולם הכדורגל. הוא לא מעריץ של רונאלדו? אז למה אין לו פרומיל מהנחישות שלו?
אף אוהד ברסה לא דרש פה פנדל כי יש חוקה ולא כל יד זאת עבירה. השחקן כזה גליץ׳ ולא ניסה לחסום את הכדור עם היד, הכדור לא הלך לשער והשחקן לא יכל גם להשתלט על התנועה של היד. כמו שבמקרה שלנו הכדור קפץ מהריצפה ליד של שחקן את׳.