לאמין ימאל: לא רע הילד הזה

אף אחד לא אמר שזה מקרה צדקה.

פשוט צריך להבדיל בין מה שהוא עשה אחרי שהוא קיבל את ההזדמנות (והוא עשה המון), או הסיבות שבגינן הוא נעץ את עצמו להרכב וביסס את מעמדו בכדורגל העולמי once הוא כבר קיבל הזדמנות, לבין הסיבות שבגינן הוא קיבל את ההזדמנות מלכתחילה. בטח בגיל 15.

יש פה מישהו שטוען שהסיבה שהוא תקע יתד בהרכב זה בגלל המצב הכלכלי.

לי זה נשמע כמו מישהו שחושב שזה מקרה צדקה.

זו כמו שתיאגו לא קיבל הזדמנות בקישור שמורכב מצ’אבי-אינייסטה-בוסקטס-ססק, אבל אם היה מגיע כמה שנים אחרי כנראה שהמצב היה אחר. או כמו שפדרי היה מקבל את אותו טיפול אם היה מגיע באותו זמן, אבל בקישור מפורר/מחורר/נטול קשרי על הוא נזרק למים והוכיח את עצמו.

לאמין קיבל הזדמנות, והזדמנות גדולה מאוד, להיות מול אור הזרקורים בגיל כל כך מוקדם בגלל הרבה דברים. הכישרון שלו זה אחד מהם, אין ספק, אבל גם המצב בסגל והסטטוס הכלכלי נמצאים שם למעלה.

מה היה קורה אם מסי היה אצלנו לפני שנה-שנה וחצי, או אם היה שחקן על אחד בכנף ימין שתופס לילד את המקום? מהמר שהמצב היה משתנה, אבל אין לי באמת מושג.

ולמה אנחנו מדברים על זה?

מאותה סיבה שאנחנו מדברים על דברים אחרים.

אהי לא מבין את פשר הדיון הזה. הייתי מבין אותו אם לא היינו רואים אותו כבר עשרות משחקים והיה צורך באיזושהי הערכה פריורית כדי להניח כמה טוב הוא. מאחר וכבר ראינו אותו ואנחנו יודעים בדיוק למה הוא (כרגע לפחות) מסוגל, מה זה משנה מאיזו סיבה הוא תקע את היתד בהרכב?

הקונטקסט הוא, אם אני מבין נכון, שהמספרים (ועובדות אחרות) ביחס לגילו הם מטורפים ללא ספק, אבל אם נניח מסי היה מקבל הזדמנות דומה בגיל צעיר יותר - לא בטוח בכלל שהיה מרשים פחות. מסי היה צריך להרוויח מקום בהרכב בקבוצה שכללה את דיניו, ז׳ולי (שחקן מוביל בפיינליסטית צ׳מפיונס שהבקיע גול בחצי הגמר ב-2006 גם אם לא היה שחקן על), אטו, הנרי… היה עומק משמעותי בהרבה אז גם אם חלק מהשחקנים היו מעבר לשיא, כי מעמד משמעותי עדיין היה לכולם לפני שפפ הגיע.

זה היפותטי ומחסיר הרבה משתנים (לאמין גדל בתקופה שבה תשומת הלב לתזונה, כושר וכו׳ בגילאי נוער היא בסדרי גודל ממה שהיה למסי), אבל בגדול אני מסכים.

זה היפותטי מאד, אבל מבין את הסנטימנט.

כל דיון של “מה אם?” הוא דיון היפותטי. גם “מה אם השופט היה שורק פה?”, או “מה היה קורה אם ראפיניה לא היה פותח שם?”. לא רק בהקשר של לאמין.

הילד הוכיח מעל ומעבר שהוא במקום הנכון מבחינת המעמד, בקבוצה ובנבחרת. הסיבות ללמה הוא שם מלכתחילה, לפני שנה ומשהו, לא ממש חשובות לשום דבר מעבר לדיונים בין אוהדים. אבל אם פוסלים דיונים היפותטיים, על מה יישאר לדבר?

גם על דברים אחרים אתה מדבר כי אוהדי ריאל מנסים להסביר לך כמה המציאות שונה ממה שנראה לך?

כל כמה חודשים הדבר הזה חוזר על עצמו.

אני בוחר את המלחמות שלי לפי קריטריונים משתנים. למשל - כמה משעמם לי באותו בוקר.

רק חסר למשל אם הייתי מוסיף ושואל אם לאמין שווה 200 מיליון אירו…

רק לא זה!!

הומור חברים. קחו הכל בקלות. יצאתי סופית מהסכנה של הניתוח בגב היום אז המצב שלי טוב!!!

אם כבר כולם פה, אפשר בכלל לקחת את זה לדיון יותר מעניין שהוא: איך אתם רואים את הילד מתפתח?

מהרגע שהוא עלה לבוגרים אני קורא הרבה פעמים ‘‘9 מזויף’’, אבל לא כל קיצוני ימני עם רגל שמאל צריך לעבור לתפקיד הזה כי זה מזכיר את העבר.

צריך לזכור שאחת הסיבות העיקריות למעבר של מסי לשפיץ היא - האגו של מסי ולא באמת איזה רעיון מתוחכם לבנות שיטה מצליחה. מסי דרש מפפ לעבור לתפקיד במרכז ולעשות פחות עבודה הגנתית.
פפ ניסה בהתחלה להציב אותו לצד החלוץ המרכזי בזמנו(זלאטן/בויאן) אבל כנראה לא אהב את המערך הלא מאוזן שנוצר כתוצאה מכך. אחר-כך הגיעה השיטה המדהימה ההיא.
בשלב מסוים גם העניין הזה מיצה את עצמו ומסי השתנה בתור שחקן.

לגבי ימאל, הוא כרגע משתולל לחלוטין באגף. בעידן שכל המאמנים המובילים רק מדברים על השחקנים מהסוג הזה שיכולים לתקוף בדריבל דרך האגף.
יש לו גם את האיכויות הפיזיות(נקודה שונה בינו למסי) והרצון לרדוף אחרי שחקנים ולהשתתף בהגנה.

אם היה רוצה להיכנס לאמצע באופן סופי(והיה מפתח את התנועה והסיומת לשם כך), ויהיה לו מאמן מספיק נועז בשביל לנסות משהו דומה, אז אולי נראה מעבר דומה בעתיד. זו גם בטח אופציה שתצוץ פתאום למשחקים ספציפיים.

בכל אופן, חזון למועד וכו’.

מסכים שכרגע, במיוחד בהנתן פדרי, התפקוד שלו באגף ימין הוא הרבה יותר קריטי וחשוב לנו. יכולת הכדרור והמסירה שלו באגף לגמרי פותחים את המשחק שלנו נותנים לנו אופציות טובות.

לדעתי עם זאת, פליק עוד לא עושה בזה שימוש מיטבי.
כשימאל לוקח שני מגינים באגף ולפעמים גם יותר, זה צריך ליצור חוסר איזון בהגנה של היריבות ואנחנו צריכים לדעת לנצל את זה טוב יותר ע״י מעבר מהיר לצד השני וניצול הייתרון המספרי. זה לא דבר קל לעשות כי אנחנו בד״כ מול הגנות מצופפות.

על כל פנים, יאמל כבר ממש שם בלמשוך תשומת לב עודפת ממאמנים שבאים לשחק מולנו וכבר מתחילים לתכנן את ההגנה שלהם בשימת לב קודם כל לשאלה איך לסגור אותו. זה לא דבר שהיה לנו מתחילת העונה, אלא זה משהו שהתפתח בחודש חודשיים האחרונים. פליק חייב ללמד את הקבוצה להשתמש בנשק הזה ולנצל את הייתרון היחסי שמתחיל להווצר לנו כשהקראק הזה על המגרש.

אגב, בארסה מניה העלו סרטון של לאמין מאחד המשחקים עם עריכה לתמונת ראי. מה שיוצא זה ימאל מלהטט במה שנראה כמו אגף שמאל עם הבלונד שלו, והלב מחסיר פעימה. זה נראה כמו ניימאר בגדולתו…

אין לי בעיה שיישאר באגף הילד לשנים הקרובות. גם משם הוא יוכל לעשות קריירה עצומה לפני שיצטרך לעשות שינוי תפקוד שמגיע עם הגיל ועם זה שעולם הכדורגל למד אותך מלפני ולפנים…

אחת מהתנאים לשינוי התפקוד של לאמין מקיצוני ימני לחלוץ מדומה/שחקן התקפה ימני ששובר הרבה פנימה - מעבר לזהות המאמן, השיטה שהוא משחק בה, והיכולות של לאמין עצמו - הוא מגן ימני התקפי שיודע למלא את הבור ברגעים בהם לאמין נעלם מהצד הזה, במיוחד בצד ההתקפי. ואז אולי גם איזשהו קשר שיכסה על העליות של אותו מגן.

זה עבד יופי עם דני אלבס בזמנו (גם בתקופת לוצ’ו, בה ראקיטיץ’ כיסה את העליות של הברזילאי), אבל זה היה דני אלבס וזה היה מסי. זה דורש לא מעט שינויים מעבר לעמדה של לאמין עצמו, ולא כאלו שאנחנו יכולים לעשות כרגע במצב הקיים.

מסי לא דרש מפפ כלום. פפ שם אותו באמצע כהפתעה כחלוץ מדומה 9 נעלם ווטאבר נגד יונייטד, מסי אהב את זה, פפ התאהב ברעיון שמסי יגע כמה שיותר בכדור וככה זה נמשך. זה התחרבן לגמריי בעונה שמסי שיחק רק שם ורק עם לואיס אנריקה הוא התחיל לחזור קצת יותר לאגף.

לגבי לאמין ימאל-אני מסכים לגמריי עם דויד, לאמין ימאל באמת חלק מהסיבות שעלה כזה מהר זה בגלל המצב הכלכלי שלנו. זה בסדר גמור וזה מעולה כי זה נתן לנו את הפלא הזה כבר בגיל 17. מסי היה לא פחות מרשים ממנו שהיה צעיר והוא לא קיבל הזדמנות ככה מהר-היה גם שחקן מנוסה וקראק כמו ג׳ולי על התפקיד שלו, וגם קבוצה שתפקדה. בנוסף, מסי בתחילת דרכו נפצע הרבה פציעות שריר שנגרמו משינוי קצב חד-וזה למה פפ הוריד ממנו הרבה ממשחק הלחץ.

אני לא יודע לאן הוא יכול להתפתח, הוא עוד בן 17. אני בספק אם יש לו את התכונות להיכנס לאמצע כמו מסי שממש הפך לעושה משחק מטורף, ולדעתי הוא גם לא מספיק עם סיומת בשביל להיות חלוץ. הוא פשוט יהיה קיצוני מטורף. האליל שלו זה ניימאר, אז שיקסים על המגרש ויספק גם מספרים כמו ניימאר בברצלונה רק למשך עשור.

ואל תשכחו-הוא עוד ילד. תרגעו עם התקוות.

יש קבוצות שמבזבזות כל כך הרבה כסף על פלופים, שילדים צעירים מקבלים הזדמנויות והופכים לכוכבים, או לכל הפחות, שחקני הרכב משמעותיים.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל גרנאצ’ו, מאיינו, סאקה, זאיר-אמרי למשל.

לגבי תיאגו, עובדתית הוא קיבל הזדמנויות, ועובדתית המאמן שלו העלה בחצי גמר ליגת האלופות באותה שנה ילדים כמו טייו וקואנקה. אז אין לדעת איך דברים היו נראים אם פשוט ההנהלה החדשה של בארסה באותם ימים לא היתה מחרבת את המועדון, פפ היה נשאר ותיאגו לא היה נמכר בנזיד עדשים לבאיירן מינכן.

גם במקרים של פריס, יונייטד וארסנל, השחקנים האלה פשוט חסכו הוצאה מיותרת של עשרות מיליונים.

ממליץ גם לריאל מדריד לנסות את זה מדי פעם, אבל אין להם שם מערך לשילוב שחקני בית בגלל כמה וכמה סיבות שאם תרצו בהזדמנות אני אפרט אצלם או בספרדי.

לא יודע לקבוע מי הביצה ומי התרנגולת כאן בסיפור, וזה גם לא כ"כ משנה לענייננו.
מה שכן משנה, זה שישנם שחקנים, מעטים אמנם, שלטובת הקבוצה כולה (ולא רק לטובתם האישית) עדיף שיעשו פחות הגנה, וישמרו את האנרגיות, הרגליים ובעיקר את החמצן במוח, לטובת החלק ההתקפי וקבלת החלטות נכונה יותר בחלק הזה של המגרש.
מסי ללא צל של ספק עונה על ההגדרה הזאת.
ימאל, ככל הנראה, גם כן עונה על ההגדרה, או לכל הפחות יענה עליה מהר מאוד.

מה שכן - אפשר ואף חשוב לדון על האם נכון וכדאי ששחקן צעיר כ"כ יקבל פטור ממשימות הגנתיות בשלב מוקדם כ"כ של הקריירה שלו - מבחינת עיצוב עמוד השדרה והאישיות של השחקן (ולא מהבחינה המקצועית), שהשתן לא יעלה לו יותר מידיי לראש ושלא יהפוך לפרימדונה. כמו שגם טייסים ולוחמי סיירת מטכ"ל עושים בטירונות עבודות רס"ר כמו אחרון החיילים, למרות שברור שזה בזבוז של הכישורים ושל הפוטנציאל שלהם.

דווקא כן מהבחינה המקצועית, לעומת זאת - אני לא בטוח שנכון שימאל יעבור מוקדם כל-כך לאמצע / לעמדת הפאלסו. אני חושב שעדיף עבורו לבלות עוד קצת זמן באגף, לשפר וללטש עוד את היכולות הטבעיות שלו, וללמוד ולרכוש בהדרגה יכולות וכישורים חדשים - מסירות, קבלת החלטות, ראיית משחק, ועוד. זה התהליך הרגיל וה"טבעי" יחסית של שחקנים מסוגו, ויש לכך סיבות טובות. להעביר אותו לאמצע מוקדם מידיי עלול להיגמר במצב של יוצא קירח מכאן ומכאן - גם יאבד אחיזה ביכולות הטבעיות שלו, וגם יאבד ביטחון בגלל צורך מוקדם מידיי בשימוש ביכולות שעוד לא ממש רכש.

נחמד להציג אותי האיש הרע :slight_smile: אני מחבב את לאמין ימאל מאוד אפילו ויודע שבעוד כמה שעות אני אתבאס בגללו. מה שניסיתי להגיד זה שתמיד צריך שהנסיבות יסתדרו לפחות המטר הראשון - לטובתך. אבל אם לא היה בו משהו מיוחד הוא כמובן לא היה משחק כמו שהוא משחק בעונה ראשונה כשחקן הרכב בבוגרים, ומעבר לכך היו מעדיפים להביא עוד שחקן מנוסה יותר גם אם בינוני מאוד כמו ז’ואאו פליקס. מבחינתי התקרה שלו היא..אלוהים ישמור.
רוצה לומר: הייתי מהראשונים להתלהב, נקרא לזה ככה “מהאוהדים הנייטראלים” ואולי אפילו גם בהשוואה לאוהדי ברצלונה, חלק אולי פחדו מנאחס או התאכזבו בעבר עם אנסו פאטי (ההבדלים בכישרון של שניהם זה עולם אחר לדעתי).

“השיפור” שאני רואה חשוב כרגע זה יותר תנועה אולי מאחורי קו ההגנה כי לאמין מדהים עם הכדור ברגל, ופדרי למשל מוסר נהדר גם כן, וגם, לא שהוא מחפש להשתעשע - אבל כן גם גול מכוער מול שער ריק או סתם פס לפינה באחד על אחד זה שווה שער. אבל שוב, הכל יקרה, זכיתם.

מה שכן הצגתי לדוד שליאו מסי היה שחקן הרכב פחות או יותר מהרגע בו הגוף שלו הצליח לעמוד בעומס של כמה משחקים תוך כמה ימים, בכל מרווח אפשרי מהפציעות.

אגב נתקלתי בזה עכשיו, נחמד:

אני מסכים איתך, אבל זה לא קשור לסיפור, ובכל מקרה אני לא בא להוציא פה מישהו לא בסדר.

גם ימאל וראפיניה קיבלו לפרקים העונה הוראה לא לחזור להגנה כדי היות פנויים למתפרצות כשיבואו.
צריך להבדיל בין שחרור של שחקן ממשימות הגנתיות בגלל עניינים טקטיים, פיזיים או מנטליים.

זוכר את הספר הזה שאמרת שאין טעם לקנות כי מה כבר יש ללמוד על מסי? ממליץ לך לקנות אותו.

אגב, למען הדיוק, פפ העביר את מסי לשם בקלאסיקו, ונגד יונייטד עשה את השינוי אחרי שהקבוצה פתחה רע.
הוא כל כך אהב את הרעיון שמייד לאחר מכן הנחית חלוץ מרכזי ‘כבד’ בסכום אסטרונומי.

אף כותב ספר לא היה בשיחות הפרטיות בין מסי לפפ ומסי לא מהסוג שדורש ובטח לא באותם שנים עם פפ. פפ היה האלפא בחדר הלבשה, עם מנהיגים כמו פויול וצ׳אבי. מסי עוד לא היה כזה דומיננטי ויכל לדרוש דברים. אפילו נגד לואיס אנריקה הוא נאלץ להתקפל.

יכול להיות שמסי העדיף, היה לו נוח וזה הסתדר עם פפ. לדרוש הוא לא דרש כלום. הבנאדם סרב לנהל את הנבחרת במקום סמפאולי, הוא אוכל חרא ממסצ׳רנו וסבל מהמון מאמנים בינוניים. הוא לא שובר את הכלים ודורש דברים מבחינה מקצועית.