לאמין ימאל: לא רע הילד הזה

אני ראיתי את שניהם ולדעתי ניימאר יותר טוב.

מבחינת כישרון אין מה להשוות, ניימאר היה יותר גדול.
מבחינת קריירה בסופו של דבר סאלח מיצה את שלו הרבה יותר.

אני חושב שסלאח פשוט היה יותר יציב לאורך זמן וגם נשאר במקום שמושלם עבורו כמי ליברפול. אין לדעת מה היה קורה אם היה עובר מועדון לאתגר חדש. אולי הקריירה שלו הייתה מקבלת תפנית כמו הקריירה של ניימאר.

אני חושב שניימאר בגדול הוא אנדרייטד של המשחק, אבל כשחקן, אני חושב שהוא יותר טוב מסלאח. חבל שהוא לא עבר לליגה האנגלית אחרי פריז אחרי 3-4 שנים. בתקופה שלו בברצלונה הוא היה קראק.

הוא לא אנדרייטד, אם כבר אוברייטד, הוא אנדר-אצ’יבר ואין לו חוץ מעצמו את מי להאשים, כישרון שלא נופל מאף אחד ששיחק את המשחק אבל זה לא מספיק.
אם ההשוואה היא מה עשו בפועל ואיך שיחקו בפועל ולא כמה כישרון היה להם אז סלאח לפחות רמה מעליו.

תלוי איך אתה מסתכל על זה.

ניימאר קפץ מסנטוס ישר לברצלונה. לקבוצה מהטופ 3 בעולם באותו זמן. הוא ב4 שנים לקח איתה הכל, והיה חלק משמעותי בקבוצה.

חוץ מזה, להגיע לפריז בשביל להניף איתה גביע אירופה ולקחת את כדור הזהב זה בהחלט להיות הישגי. הוא ניסה את זה באמת 3 עונות, היה מעולה בהן מבחינה אישית, והוא גם הגיע לגמר בעונה השלישית. ניצחון אחד והנרטיב שונה לגמריי.

מה זה אומר מה עשו בפועל? ניימאר לא כבש פחות ממנו בכל הקריירה, ומבחינת תארים יש לו יותר. והם גם לא רק במקום אחד.

היה שחקן ההתקפה השלישי הכי טוב של אותה קבוצה, אותה קבוצה הייתה זוכה באותם התארים גם בלעדיו, אם היה נשאר ובונה שושלת משל עצמו ולוקח את השרביט ממסי אז היה משתדרג מאוד היסטורית.

המעבר לפסז’ אתה מציג כאילו מעבר לחפש הישגיות, אבל זה לא, לפחות לא נתפס ככה אצל רוב אוהדי המשחק, היה חייב לבחור אחרת אם רצה הישגיות כפי שאתה אומר.

סלאח הגיע לקבוצה שלא לקחה אליפות 30 שנה, לקח 2 אליפויות וצ’מפיוס כשהוא השחקן המרכזי הכי חשוב, כל עונה שלו בליברפול הוא הפציץ מספרים.
זה כמו ששחקן יגיע לסביליה ויוביל אותה לאליפויות, פחות או יותר.

הייתי אומר שטיטי מגזים כהרגלו, אבל למען ההגינות זה תחביב של אוהדי ליברפול רבים - לספר מעשיות איך הקבוצה שלהם היא הכי ענייה ביקום. פעם זה משמש כדי לספר שקלופ הכי גדול בהיסטוריה למרות שלקח רק אליפות אחת, פעם זה כדי לספר שסלאח הביא אליפויות לסביליה, לא פחות.

הוא קיצוני, אי אפשר להשוות את התרומה שלו מבחינת מספרים לסוארז. עצם זה שכקיצוני ניימאר היה מלך השערים בליגת האלופות ביחד עם מסי בעונת הזכייה בטריפלטה, אומר הרבה. כשמסי היה פצוע, ניימאר היה השחקן המוביל בהתקפה ולא סוארז.

זה ניחוש לא מושכל. כמו שריאל תיקח אליפות עד מחזור 32. אנחנו מתעסקים בטענות מבוססות לא בסבתא על גלגלים.

בעיניך. אבל אם ככה אתה בעצם אומר שכל שחקן שמגיע לפריז הוא לא הישגי-גם אם לקח איתם גביע אירופה. זה מה שניימאר ניסה לעשות.

סלאח שחקן מטורף, מדהים והיסטורי, ועם זאת, לא צריך להציג אותו כמרדונה שהגיע לנאפולי. יש לו קבוצה טובה שלקחה איתו תארים, הוא לא עשה כלום לבד. שילך לפריז ויקח איתם גביע אירופאי.

אני מסכים עם רוב מה שטיטי כתב, אם סביליה הוא כרגיל הגזים וגם על מה שניימאר עשה בברצלונה

אבל שבוע הבא דמבלה כנראה יזכה בצמפיונס בפאריז והוא כנראה יקח איתה גם את הטראבל. רק בשביל להכנס לפורפרציות

סאלח כמו שטיטי כתב, הגיע לקבוצה שלפניו 30 שנה לא לקחה אליפות זכה ב2 אליפויות וזכה איתה גם באלופות. שבכל העונות סאלח היה שחקן מרכזי שם ולא פחות חשוב תוך שליברפול נאבקת בקבוצה הכי טובה בעולם ובמאמן הכי טוב בעולם (יחד עם קלופ).

זה בעיני הישג הרבה יותר גדול.

זה גם הישג הרבה יותר גדול מלקחת עם פאריז צמיפיונס ובמקרה של נימאר להגיע לגמר עלוב אחד.

בכל מקרה בעיני סוארז יותר טוב משתיהם. הדיון החל מזה.

אתה יודע, יש הרבה מה להגיד על הדברים שכתבת על ניימאר. חלקם יותר נכונים, חלקם פחות. חלקם עניין של טעם (אישי), חלקם עניין של פרשנות. יש דברים שאנשים שונים יראו אחרת…

להגיד שאותה ברצלונה מינוס ניימאר הייתה זוכה באותו טרבל?.. זה משהו שיכול להגיד רק מישהו שלא ראה את אותה עונה. או לחלופין, מישהו שמדבר ממשאלת לב של מה שהיה רוצה שיהיה, גם אם בפועל קרה אחרת.

נטו כישרון ניימאר לא רואה את סלאח, לא רק זה, כשהוא שיחק כדורגל בבארסה ובתחילת הקריירה בפריז הוא היה שחקן על ולפרקים הטוב בעולם וזה כשהיה את רונאלדו ומסי בסביבה.

אבל כמו ברזילאי טוב, הפציעות והמיצוי הקלאסי הברזליאי גרמו לו לגמור זריז יחסית.

מבחנת עמידות ורצינות סלאח מקצוען פי מאה.

אתה רואה טיטי, אתה משמיע טעונים נכונים וצודקים, למה צריך ללכת להגזמה, ליברפול זה לא סביליה.

לא יודע מה היה קורה בלי ניימאר גם לא רוצה לדעת , הוא היה מעולה שהוא היה אצלנו.

בעולם צודק ובלי PR סוארז היה מקבל את המקום השלישי אחרי מסי ורונאלדו.

ניימאר אף פעם לא היה השחקן הכי טוב בעולם גם שהוא היה בברצלונה בשיאו ובטח שבטח לא היה ששיחק בפסז.

יש ויכוח אם הוא היה מקום שלישי בשיאו, אני חושב שסוארז היה.

כמה אתה נותן לרגש להשפיע עליך?

זה לא רגש; מסי רונאלדו ראשונים ואחריהם אפשר להתווכח על סוארז או ניימאר, אני חושב שסוארז היה יותר טוב בתקופה שלהם ביחד בברצלונה.

בסיכום של כל הקרירה של שתיהם , סוארז רמה אחת מעל ניימאר.

אם אתה מדבר על השפעה של רגש אני חושב אתה טיפה חוטא בזה. אתה מצייר את ניימאר בצורה ורודה הרבה יותר ממה שמגיע לו.

דמבלה עומד או יכול (תלוי בגמר) בשנתיים לבד לעקוף את כל מה שניימאר השיג בכל הקדנציה שלו בפסז . וזה בלי מסי או אמבפה (שנה שניה)

@mos56
ניימאר לפרקים ובטח כשמסי נפצע היה חצי שנה השחקן הטוב בעולם. זה כלל את רונאלדו, את סוארז ואותי.

ניימאר בטח לפני המעבר שלו לפסז היה השחקן היחיד במשך כל העונות של מסי vs רונאלדו שפלירטט איתם. זה עצום, זה לא בר השוואה לכלום. זה כמו שנמזער את הקריירה של רונאלדיניו בגלל שהיא הייתה ברזילאית aka קצרה. ניימאר היה בגג העולם, פשוט נגמר לו הבטריה מוקדם…

אני חושב שאתם טיפה משקרים לעצמכם.

תחזרו לאליפות השניה של לוצו, אחרי המכה שקיבלנו באלופות, נכנסנו למשבר וסוארז סחב אותנו.

קרירה של שחקן לא נמדדת בשנה או שנתיים נטו, אני מוכן לקבל שאתם חושבים שניימאר היה יותר טוב מסוארז בכמה שנים שלו בברצלונה. אם מסתכלים על הקרירה כולה, לא

מה זה אומר? קברחאצליה יכול לעקוף בחצי עונה את כל מה שזלטאן, קבאני, מסי, אמבפה וניימאר עשו בפריז.

זה טיעון כמו הטיעון שללאמין ימאל יש אותם מספר אליפויות כמו לרונאלדו. זה לא אומר כלום. כדורגל זה משחק קבוצתי, זה שדמבלה נתן עונה אחת טובה לא אומר שכל הקדנציה שלו בפריז יותר טובה משל ניימאר.

הפיק של סוארז בליברפול עולה על הפיק של ניימאר. בליברפול הוא היה שחקן פסיכי, עושה הכל, מאוד קרוב לרונאלדו ומסי.

קצת קשה להשוות בין חלוץ לקיצוני. זה לא הוגן. אני לא חושב שזוארז יכול לייצר כמו ניימאר, הוא לא מגוון כמו ניימאר וכשמסי לא היה אני זוכר בדיוק מי הנהיג את הקבוצה ולמי הכדורים הלכו, והם לא הלכו לסוארז.