לאמין ימאל: לא רע הילד הזה

חחח שזה נוח לך שביט אתה אומר ניימאר השיג גמר עם פסז שזה לא נוח פתאום “כדורגל זה משחק קבוצתי”

אני נותן לך את דמבלה, שתאמין לי שאני לא סובל אותו, בתור קונטרה לזה שאתה טוען שהקדנציה של ניימאר בפסז היה מוצלחת באופן אישי או משהו יוצא דופן בה.

אני לא הייתי טוען שהוא לקח אותם לבד לשם, אבל זה ההישג שהוא רצה להשיג ובאותו קמפיין הוא היה השחקן מספר 1 שלהם. אתה צריך לשפוט את דמבלה כמה עונות. מה הוא עשה עונה שעברה שם?

אני לא טוען שהקדנציה של ניימאר הייתה יוצא דופן אגב, הוא נתן שם 3-4 עונות טובות, כשבשיא הוא הוביל אותם לגמר ולדעתי אם היה מנצח הוא היה מקבל כדור זהב עם ההופעות שלו בליגת האלופות. אבל היא לא הייתה יוצאת דופן, הוא לא התברג כשחקן הטוב בעולם.

אתה לא תמצא אותי מדבר באופן חיובי על דמבלה. תאמין לי שיכאב לי באופן אישי אם הוא יקח.

אבל את ניימאר לא הביאו לפסז בשביל לזכות בליגה הצרפתית או בגלל הדריבלים שלו. הביאו אותו לפסז אך ורק לזכות בגביע עם האוזנים הגדולות. את הליגה הצרפתית פסז לקחה לפני שהוא הגיע וגם אחרי שהוא עזב.

ניימאר בברצלונה נתן עונות אדירות. לא כתבתי ולא אמרתי משהו שיסתור את זה, אם הוא היה מחכה הוא היה מחליף את מסי בברצלונה. במקום זה מסיבות שאפשר ללמוד בבתי הספר איך לא לנהל קרירה, הוא ביצע חריקרי שלם שעזב לפסז.

לא יודע אם זה בגלל אבא שלו או בגללו. אבל הוא הרס לעצמו את הקרירה.

רצה אתגר? למה לא עזב לקבוצה אנגלית כמו ליברפול או קבוצה כמוה סחב אותה לתהילה? בחיאת שביט אני ואתה יודעים טוב מאוד למה הוא עזב לפסז.

אני חושב שהוא עזב לשם בגלל כמה סיבות שכבר אמרתי אותן 100 פעם.

פחות לחץ.
יותר כסף
אתגר להיות הראשון שלוקח איתם גביע אירופה והוא האמין שזה יביא לו מעמד וכדור זהב

אני לא מסכים, אבל נותן פתח לסנטימנט.

ניימאר בעונה השנייה שלו כשמסי נפצע לקח את בארסה על הגב שלו והציג רמת כדורגל מטורללת לחלוטין. הפיק שלו שווה מקום גבוה מאוד בהיסטוריה.

מצד שני, מה שסוארז עשה בליברפול בשיאו היה לא רחוק מכך בעצמו. ועוד בליברפול.
לדעתי הוא טעה כשהלך לבארסה כי התפקיד שלו הוגבל להיות חלוץ ‘9’ כשהוא היה שחקן שלם בעצמו שיכל להסתובב על כל המגרש כמו מסי.
אני יודע שהשילוב שלהם הפך למיתי בגלל היכולת שלהם לשתף פעולה, אבל אחרי הטרבל ברמה הטקטית זה היה די רע. במיוחד בשנים של ואלוורדה.

בהמשך לדיון על ניימאר, אנקדוטה שלא מוכיחה כלום:

לכאורה אין פה הרבה, אבל למעשה יש פה המון.
בסוף, מי שיודע לשפוט הכי טוב שחקנים, הם שחקנים אחרים, ועדיף - כאלה שמתאמנים איתם.
לא עשיתי מחקר מקיף, אבל בתחושה שלי מקריאה רציפה של הדברים האלה - הצורה שחברי קבוצה של ניימאר מדברים עליו, ובפרט על היכולת הטכנית שלו - שנייה רק לזו שהם מדברים על מסי. לא סוארז, לא סלאח, לא אמבפה, אולי כריסטיאנו.
זה לא מקרי. וכששואלים למה ניימאר נחשב יותר גדול משחקנים שעשו קריירה יותר גדולה ממנו, זה חלק גדול מהתשובה.
תזכורת נוספת, מתחילת העונה בפריז רגע לפני המונדיאל, כשמסי וניימאר חיממו מנועים:

בסדר אמרתי רוב לא אמרתי כל. סתם כדי לשים את הדברים בפרופרציות כי בתחילת הדיון מישהו התייחס ל"סלאח יותר טוב מניימאר" כדעה של מישהו שהגיע מהירח וזה ממש לא המצב. דיון לגיטימי שכנראה אפילו הדעה הרווחת היא סלאח.

200w (2)

רמת אמינות:

לא אוהב בד"כ את ההייפ והאוננות של התקשורת, אבל נתון קטן שנותן פרספקטיבה נוספת לגבי התופעה הזאת שנקראת ימין ימאל -

כידוע, ימאל בדיוק חתם על חוזה חדש וארוך טווח במיוחד, למשך 6 שנים, עד 2031. אחרי תחילת העשור הבא.
ימאל יהיה אז בסה"כ בן 23.
זהו זה.

איסקו התראיין אחרי שזומן מחדש לנבחרת.
הוא אמר שהילדים שלו יותר מתלהבים מזה שהוא ישחק עם לאמין ימאל, מאשר מעצם החזרה של אבא לנבחרת.

כולנו ראינו את הסרטונים האלה של דיניו ופנטזנו לעשות את זה במשחק אמיתי. יש מי שעשה את זה מול בני 9 ויש מי שעושה את זה באלופות, ביורו ובקרוב במונדיאל.

תמיד שאני מסתכל על רונאלדיניו אני מתמלא, יש משהו באיש הזה מעבר לזה שהוא היה כישרון על וקבע רף חדש לקסם שלטעמי לא נשבר מאז, הוא לקח בפרופורציות את היותו שחקן כדורגל, הוא לא רב עם היריבים שלו (יחסית, כן?!) הוא נהנה על המגרש ומחוצה לו, הוא נהנה עם אוהדים ולא היה סנוב אליהם, ומתישהו שנמאס לו הוא עזב, עזב את הדרייב להמשיך ולשחק תחרותי. יש בו משהו בריא מאוד ואם יש שחקנים שאני חולם לעשות איתם שיחה בבית קפה, אצל רונאלדיניו אני רק רוצה להיות חבר שלו.

חוץ מזה שקפה זה פחות הסגנון שלו…הוא רק הולך לישון בשעות האלה…