לאמין ימאל: לראות ולא לאמין

אבל זה לא סותר את מה שאמרתי, הוא השחקן הכי חשוב והוא גם מושתן, הוא מושתן בהתחכמויות שלו במגרש, ביחס שלו מול המאמן כאילו הוא דיווה כשהוא מוחלף, בחגיגות שלו כשהוא כובש שערים, שמע, אין לו כבוד לכשרון שהוא קיבל, במקום להצטנע הוא משוויץ בזה. לא המתכון להתקדם לכיוון אוויר הפסגות של מסי.

רוב השחקנים הם יותר מה שתיארת מאשר מסי.
כולל כמה שהתקרבו מאוד למסי.

טענת שהוא צריך להרוויח, אני טוען שהוא כבר עשה את זה.
על כל השאר אפשר לדון ולקוות שזה ישתפר עם הזמן.
שחקן שעושה כל-כך הרבה בגיל 18 אי אפשר להגיד שהוא מושתן ביחס למתנה שהוא קיבל. בודדים עשו מה שהוא עשה בגילו. בודדים(אם בכלל).

אז אני ממש חולק! מה שהוא עשה זה בזכות הכשרון שלו ופחות בזכות העבודה הקשה. כרגע אין לו אפילו זמן מספיק כדי ללמוד ולשפר דברים אלא יותר להתנסות עם הכשרון. אתה לא ‘בשל’ בגיל 18, הגובה האדיר שהגיע אליו זה הכשרון הטהור. אם הוא מוריד את האף ואחרי כל משחק אומר איך אני משתפר, איך אני נהיה מסי, איך אני מוחק את ההישגים של מסי, ככה הוא יעוף ברמה מטורפת. מסי הגיע לאיפה שהגיע עם עבודה קשה ועם צניעות, הכשרון היה השלב הראשון והמתנה שהוא קיבל, כל השאר זה האופי המדהים שלו. כשרון לבד לא יעזור עם לאמין, ראיתי מספיק כשרונות ברזילאים המלהטטים, זה לא מספיק כדי להבטיח את ההמשכיות ואת העתיד, שלו ושל בארסה.

הבעיה עם הדיונים האלה זה כשמצפים מימאל לסטנדרטים קיצוניים.
אם הוא יהיה קרוב למסי בסטנדרטים זה יהיה דבר מדהים, אבל רוב הסיכויים שהוא ורוב השחקנים הטובים לא יתקרבו לשם אפילו. הסטנדרטים שמציבים סביבו צריכים להיות קצת יותר ‘‘אנושיים’’.

וצריך לזכור שני דברים:

1. כישרון יש להרבה שחקנים, אבל להביא אותו לידי ביטוי ברמה המנטליות והטקטית כמו ימאל זה ממש לא עניין של מה בכך. הוא מנצל את הכישרון בפועל.
    זה לא בא סתם ככה, אחרת היינו רואים הרבה שחקנים כאלה(ד’‘ש מקווארסמה, ואסקז וכו’).
  2. גם מסי היה רחוק מלהיות ‘‘מקצוען’’ שמשתפר כל הזמן בתחילת הקריירה, ולא עשה את זה(או לא נדרש לכך) עד שפפ תפס פיקוד. ימאל, כתוצאה מאופי שונה ומנסיבות מועדון שונות, נמצא בשלב יותר מתקדם ממה שהיה לאו באותו טווח גיל.

אני רוצה לגעת פה בנקודה כלשהי - יש 3 הגדרות גילים/ותק/וואטאבר שצריך להתייחס אליהם בהקשר ללאמין (ובעצם לכל שחקן אחר):

1. תאריך לידה - הוא רק בן 18.
  2. גיל מנטלי - נושא שנבחן כל יום.
  3. ותק וניסיון בקבוצה הראשונה - פה לאמין כבר לא ממש ילד, אלא כבר עם ותק של 3 ומשהו שנים של שחקן הרכב בדרג הבאנקר ומעלה.

זהו, תמשיכו :slight_smile:

אני חושב שזו נקודה חשובה, ומזל שלאמין התבסס בהרכב בעידן פליק ולא תחת מאמן אחר. גם אני התעצבנתי מהסרטון ולכן גם העלתי אותו לכאן, אבל במחשבה נוספת - לא קראתי אי פעם על איחור של לאמין, על חגיגות או יציאות באמצע שבוע בין ימי אימונים, על בעיות כשירות או מוטיבציה ולא על עצלנות באימונים או במשחקים.

לכן נראה לי שגם בנקודה הזו אנחנו צריכים לסמוך על פליק, ולתחושתי הוא מקבל את זה שלאמין עוד ילד ומאפשר לו לעשות פרצופים, לחגוג איך שבא לו ולהשתעשע כשמותר כל עוד המשמעת שלו באימונים ובמשחקים נותרת זהה, כולל כושר המשחק והדרישות הטקטיות של פליק. במיוחד שכבר ראינו שפליק יודע להעמיד במקום את מי שקצת פחות ממושמע.

מה יהיה עם לאמין אחרי שפליק יעזוב? זו כבר שאלה מעניינת.

לא מסכים שוב.

לאמין הציב רף אדיר בגין מאוד צעיר ולכן אשווה אותו למסי, 99% שהוא לא יהיה מסי או קרוב, אבל כרגע, בנקודץ הזמן הזו (גיל+הרכב מגיל 16) זה לגמרי העץ להשוואה.

מהבחינה האחרת וזה אוף דה רקורד, מסי מנטלית היה במקום הנכון מ day one. פפ לא הפך אותו לשחקן שהוא זו המצאה. למסי יש מטריאל של שחקני קצה היסטורים, שזה חולה נפש. אחד שבוכה בהוא מפסיד משחק זניח, אחד שהמתאמן מאה פעמים וגם אם נכשל הוא ממשיך, אנשים לא אפויים שלא מתייאשים אף פעם, מסי, טום בריידי, רונאלדו, לברון, אם לאמין לא יהיה דפוק בראש הוא לא ישבור תקרות רק בגלל כשרון נטו. רונאלדיניו הגדול היה פי אלף כשרוני מלאמין, גם ניימאר.

אוקיי, אבל זה עליך, לא עליו.
הוא לא צריך להיות מסי. הלוואי והוא יהיה.

מנטלית? אולי. אבל אתה מתעלם פה מסיטואציות שבהן גם מסי הפגין ‘‘חוסר מקצועיות’’ כמו זו של ימאל בתגובה לחילוף.

מקצועית? זה ידוע שמסי לא באמת חי אורח חיים של מקצוען על חלל כמו שאתה מתאר עד שפפ הגיע. כבר חפרו מספיק על עניין הקולה והממתקים. והפחד מההשפעה של רונאלדיניו ודקו.
כבר שכחת שהתחילו לדאוג אם תהיה לו קריירה בכלל בגלל הפציעות.

אתה עושה רומנטיזציה לסיפור של מסי, ושוכח שגם הוא עבר תלאות בדרך. אף אחד לא נולד מושלם.

אני עד היום חושב שאם לרונלאדיניו לא היה את מה שאני קורא לו “המחלה הברזילאית”, הוא היה ה-GOAT, ויותר טוב ממסי. בשיאו (הקצר)- לא היה כדבר הזה.

לגבי לאמין- גם אם הוא מחויב באימונים, ההתבכיינות הבלתי פוסקת לשופט, המסיבות הראוותניות, התגובה אחרי חילופים- הוא עדיין ילד ושחקן צעיר בתקופה שאפשר לעצב אותו.

אם זה לא ייעצר עכשיו ויטופל ביד קשה, הוא יסיים כמו וויניסיוס, ובגילאים מאוחרים יותר יהיה הרבה יותר קשה לחנך אותו.

יש עכשיו, לדעתי, חלון הזדמנות מוזהב שחייבים לנצל. אבא שלו הוא ערס אהבל בן 30 שהולך מכות עם כל מיני אנשים בשכונה בזמנו הפנוי. הוא בא מבית בעייתי. אין לו דמות מרסנת בחיים, וזה יכול להיגמר רע.

בשביל מה יש לנו מאמן גרמני? צריך לפעול מהר ובנחישות כל עוד זה אפשרי.

אריאל, מה ש @RDT אמר.

למה מסיבות ברבים? מאז סערת מסיבת הגמדים (שגם בה הכל היה בסדר סך הכל) אני לא זוכר אפילו חצי אזכור למסיבה של לאמין. נוצר לו איכשהו שם של מתהולל כשהוא בכלל לא מתקרב לזה.

יש לך דוגמאות? אני לא שמתי לב לדברים חריגים אצלו בקטע של השיפוט.

שויני עשה מה שלאמין עשה , אמרתי שאלונסו היה צריך לזרוק אותו ליציע להרגע לכמה משחקים , הוא לא עשה את זה וכולנו ראינו איך זה נגמר.

אם פליק ימשיך להראות לו את הלחי השניה זה יחזור לנשוך את הגרמני ואותנו בתחת. אולי לא השנה אז שנה הבאה.

לטובת המועדון ואתה יודע מה אריאל, זה גם לטובת לאמין. הגיע הזמן “סידרת חינוך”

גם שמסי עשה “פוזות” לואלורדה או אנריקה זה לא היה בסדר, אבל זה מסי אז המועדון היה חייב לנשוך שפתיים.

מסי יש רק אחד. לא מעניין אותי מה מסי עשה.

לפליק ולמעדון אסור לעבור על זה לסדר היום וגם אנחנו בתור אוהדים אסור לעבור על זה בשתיקה, במיוחד שזה לא רק התבכיניות, אלא התבכינות שיקרית לחלוטין. לאמין הוא האחרון שצריך להתלונן שמחליפים אותו. זה לא שפליק באמת נטפל עליו.

יחד עם זאת, אני לא מאמין שיעשו לפרימדונה משהו כי המועדון מגן עליו.

בבארסה מאניה הביאו תרגום לתגובת פליק לנושא:

:studio_microphone: אמרת מראש ללאמין שאתה הולך להחליף אותו, האם זה מפתיע אותך שהוא ירד מהמגרש מתוסכל למרות זאת?

:speaking_head: פליק: “אתם אוהבים להתמקד בכל דבר שלאמין עושה. אבל בסופו של דבר, זה נורמלי. גם שהחליפו אותי כשחקן, אני לא הייתי מרוצה, זה פשוט ככה. אין לי בעיה עם זה, זה דבר טבעי. עבורי, זה לא קשור לשחקן אחד אלא לקבוצה כולה; יש גם שחקנים אחרים שראויים לשחק ואנחנו חייבים לבצע שינויים. שום דבר מעבר לזה, ושום דבר פחות.”

אין פה משהו שמחדש. עניתי על הכל לדעתי.

מי שמצפה מבן 18, לא להיות בן 18, או שטוען שמסי בגיל הזה לא התנהג בהתאם לגיל שלו, לדעתי זוכר לא נכון ומגזים.

כבר הייתה פעם אחת לפחות שלאמין ירד עצבני מהמגרש ועשה פרצופים. גם פרמין עשה את זה.
פליק נשאל אז, ואמר שזה נורמלי לגמרי ואין לו שום בעיה עם זה. לא הייתה המשכיות אז, ואני לא מצפה שתהיה המשכיות עכשיו.
סתם מחפשים אותו כי הוא כוכב ומושך קליקים. זה רחוק מאוד מויניסיוס וניימאר בינתיים. לא רוצה שום סדרת חינוך קשוחה, שיסבירו לו שזה לטובתו וזהו.

וגם ראפיניה ורבים אחרים.

מחפשים אותו כי הוא כוכב ומושך קליקים, אבל זה בא עם זה שהוא…כוכב ומושך קליקים. אתה כזה טוב וגם מוחצן? זה בא עם יותר תשומת לב וביקורת על כל דבר שתעשה. זו עסקת חבילה, ולאמין הוא לא הראשון ולא האחרון שהמשוואה הזו נכונה לגביו.

הוא לא יכול לקבל הנחות, בגלל היכולת והפוטנציאל שלו, בלי לקבל גם יותר אש בתגובה.

אז לא יודע לגביי סדרת חינוך נוקשה, אבל הוא צריך השגחה, מסגרת ודמויות בתוך ומחוץ למועדון שידעו להכווין אותו לכיוונים המתאימים. וכן, גם לכפכף אותו כשצריך, בעוצמת כיפכוף מתאימה לסיטואציה.

הוא לא ברמת ויניסיוס וניימאר (בינתיים?), מסכים. אני פשוט גם לא רוצה שהוא יתקרב לאיזורים האלו בעתיד.

אני חושב שאלו דברים שהם המובן מאליו. כל שחקן צעיר צריך הכוונה מסוימת.
השאלה היא אם ימאל מפגין בנושא הזה משהו יוצא דופן שלא רואים אצל שחקנים צעירים אחרים.

אני חושב שהוא בסדר גמור בינתיים. הפרצופים שהוא עושה מרוב עצבים על הספסל לא מטרידים אותי, כל עוד יעלה ברצינות למשחק הבא.
יותר מטריד אותי שהוא התחיל לצלול, אבל לא מקבל את אותו היחס מהשופטים שויניסיוס מקבל. שיפסיק עם זה קודם כל.

כל שחקן צריך הכוונה, במיוחד הצעירים.

אבל מי שבמיוחד צריכים הכוונה הם אלו עם יותר מעמסה, מנטלית/רגשית/סטטיסטית/כישורית/כשרונית, על הכתפיים. ועוד יותר במיוחד - אלו שהם לא פדרי-ים חנונים כאלו, ואלו שהסביבה הביתית בה הם גדלו וחיים היא לא הכי מקצועית ומקצוענית, ושיכולה לדרדר אותם למטה.
לאמין מסמן ווי בכל הקריטריונים האלו.

אולי הדבר הכי גרוע שנזכה לראות אותו עושה בקריירה זה להתעצבן פעם פעמיים בעונה על חילוף, הלוואי. באמת. אבל לדעתי הוא בסיכון גבוה יותר מאחרים (מסיבות שלא בהכרח תלויות בו או באשמתו) ליפול בשטויות יותר רציניות.

החנונים סובלים מהבעיה ההפוכה שצריך להוציא מהם יותר ממה שהם נותנים. לדעתי זה גם נכון לפדרי במידה קטנה, אבל למשל אצל פרנקי במידה גדולה.
כל אחד עם האישיו’ז שלו.

אולי ימאל באמת בסיכון גבוה יותר, לא יודע איך בוחנים את זה האמת…

לגבי פרצופים, שוב, מסי היה עושה כאלה בשיא שלו, אז…