לאמין ימאל: לראות ולא לאמין

סשה זה כל משחק. דוגמאות? תמצא משחק בו הוא לא מתבכיין. הרבה פעמים הוא גם לא רץ לעשות הגנה ומסכן אותנו כי הוא עסוק בלהתבכיין לשופט. הוא עושה פרצופים ומרים ידיים בהפגנתיות (במקום לשחק) כשלא מוסרים לו הרבה פעמים.

לא יודע מה אתם מדברים…. לחגוג עם כתר על הראש זו הזייה, כן, עם כל הכבוד מי אתה בכלל? מסי הוריד חולצה בגול בדקה ה 90 בברנבאו באיזה גיל? (אחרי כמה פעמים בהם הוא תסכל את הלבנים) הילד הזה יוכל לרוץ לכיוון של מסי או של איזה ברזילאי בליין, מקווה שנקבל את הדגם הראשון.

יש רק 2 דגמים? זהו?

יש מצב שפליק אשכרה גם מעודד את זה בקטע של מוטיבציה ורעב לשחקנים.

שהוא רוצה לראות אותם כועסים בחילופים כי הוא רוצה לראות אותם נותנים את כל מה שיש להם.

יש רק 2 כיוונים, טוב או רע. לאיזה כיוון הוא יפנה וכמה הוא יתמיד בכל כיוון זה הוא יחליט.

snap out of it…

החיים זה לא שחור ולבן. פציעות למשל יכולות לזעזע קריירה של שחקן - זה לא כי הוא הלך לכיוון טוב או רע, ויש כל כך הרבה משתנים בחיים שלנו שצריך לקחת בחשבון… במיוחד כשמדברים על התפתחות של ילד בן 18.

בת׳רד מקביל שואלים (פחחחח) אם ניימאר היה גדול מרונאלדיניו. ואז, כרגיל זורקים למשוואה סטטיסטיקות יבשות. מה הקשר? צריך לראות את התמונה כולה, לא רק להסתכל על סטטיסטיקות.

בוסי… כולנו עוד זוכרים אותו מציץ מבין כפות הידיים לראות מה עשה השופט אחרי אותה צלילה מגוכחת שלו. איזה שם יצא לו אז? של מתחזה, לא? והיום מה? מלך הקשרים האחוריים שזכה להכרה בין-לאומית על יכולותיו. אחד שהיה יכול לזכות בכדור הזהב אם לא היה מופיע בדור של כמה וכמה גדולים ביחד איתו ובראשם מסי.

אתם הולכים רחוק מדי. החיים עוד יהפכו את לאמין כמו סטייק פעם אחר פעם. פרצופים בירידה לספסל זה כסף קטן לעומת מה שעוד נקבל. סתם נניח שהוא מניף את הגביע עם האוזניים הגדולות בעוד שנתיים. מה זה יעשה לקריירה שלו? לרעב? לרצון לטרוף את המגרש משחק אחרי משחק.

מה זה עשה לקריירות של ״ילדים טובים״ לפניו?

אם זה רק שני כיוונים, מסי או ניימאר, אז לאמין הרבה יותר קרוב למסי.
אחרי שנתיים בטופ העולמי, הכוכב הגדול של מועדון ענק, של הנבחרת, עם מיליוני עוקבים ברשתות וצבא של פפראצי מתחת לבית, כל מה שהוא עשה זה פרצופים על הספסל ופרידה מחברה?
זה הרבה יותר קרוב למסי מאשר לניימאר או רונאלדיניו.

תוסיפו עוד דבר אחד לשני הודעות האחרונות שאני מסכים איתם מאוד: גם אם לאמין יהפוך למסי, זה לא יראה ככה בהתחלה. יהיו תקלות בדרך. חייב להיות.
בוא ננשום ונראה לאן זה מתפתח. זה לא בידיים שלנו.

אני חושב שמה שלאמין ימאל עובר זה טבעי. בסופו של דבר, מסי הוא מאוד חריג בנוף. עם זאת, זה מצב עדין שהמועדון ופליק צריכים לגדוע מההתחלה אחרת זה יכול להיות בור ללא תחתית ולהרוס לילד ולנו הרבה בהמשך.

אני חושב שאחת הבעיה זה היעדר דמויות שמעליו בחדר הלבשה. אני אסביר.

כשניימאר, האליל שלו, היה צעיר בסנטוס, הוא עשה לא מעט בלגאן בסנטוס וסירב לקבל שם מרות מצד המאמן. אני זוכר סצנה אחת גדולה שהייתה לו שם שלא נתנו לו לבעוט פנדל והוא השתגע, ואז גם החליפו אותו ובכלל הוא יצא מהכלים. השחקן היחיד בסנטוס שהצליח להרגיע אותו באותה זמן היה אלאנו.

אלאנו היה אגדה בסנטוס, שיחק בנבחרת וכבש פעמיים במונדיאל 2010, וגם היה בשחטאר ובסיטי לפני שחזר לסנטוס לניימאר. כלומר, הוא היה מישהו שאף ילד לא יכל לתפוס עליו תחת. גם ניימאר. וזה בהחלט היה נראה שהוא היחיד שמצליח לאפס את הילד החוצפן.

כשניימאר הגיע לבארסה, הוא היה ילד טוב ירושלים וסתם את הפה. הסיבה לכך לדעתי מאוד ברורה-הוא ראה את השחקנים שיש מולו והבין שכולם פה סוג של אלאנו. הוא לא יכול לדרוש כלום, הוא לא יכול לתפוס על אף אחד תחת. הוא רק יכול להוריד את הראש ולתת כבוד לשחקנים שהשיגו הכל לפניו ובלעדיו. וזה למה ניימאר בברצלונה לא דרש לבעוט פנדלים, לא הסתכסך עם אף שחקן ולא היו לו בעיות אגו, בטח לא בעונה הראשונה.

אצל לאמין ימאל אין את זה. הקבוצה הזאת לא זכתה בכלום גדול, והןא הכוכב הכי גדול שלה. הוא מרגיש שהוא שם אותה על המפה, וזה למה הוא מרשה לעצמו. מי יחנך אותו? במה פדרי זכה? הוא ילד בעצמו. אין לנו אף שחקן גדול אחר במעמדים האלה, רק לבה-והוא לבד לא יכול באמת.

זה החשש האמיתי שלו. וכאן פליק צריך לעשות את העבודה ולהבין איך הוא מרסן את הילד, כי מבחינה פסיכולוגית אין אף שחקן אחר בקבוצה שיכול להסתכל לו בעיניים ולהרגיע אותו. הוא מבחינתו מעליהם. וזה גם מאוד מצחבר לחגיגות שלו ולחוסר הצניעות שלו. אין שום סיכוי בעולם שניימאר היה שם על עצמו כתר ליד פויול או צ׳אבי. הוא היה מקבל סטירה.

זה לגמרי אוף טופיק אבל אני חושב שההבדל הכי גדול בין מסי לרונאלדיניו זה שמסי הרבה יותר מוכשר מרונאלדיניו.

בנוגע ללאמין, מסכים עם הניתוח של שביט. הצמיחה שלו לכוכב הקבוצה לא הייתה מספיק הדרגתית. בכלל, האופי של רונאלדיניו בעיניי היה שונה לגמרי מניימאר או לאמין. רונאלדיניו לא היה שחצן אלא בליין.

תמונה נדירה של לאמין במדי נבחרת ארה״ב הצעירה

(סתם, זה ריקי דה אלמיידה, שחקן נבחרת הנוער של ארה״ב)

מה פשר העצבים הפעם? או שאולי אנחנו מייחסים חשיבות רבה מידי לסרטונים כאלו?

האנזי פליק: “לאמין ימאל היה מעט עצבני כי הוא ניסה הכל ולא הבקיע. זה משחק אמוציונלי, זה נורמלי. עכשיו הוא חזר לחדר ההלבשה והוא בסדר.”

רק אני ראיתי את לאמין פורח במשחק עומד אתמול?

אמנם השער המכריע הגיע מהצד השני לאחר שגאבי כמדומני דרש את הכדור, אבל יאמל פשוט נהנה מכל רגע כשהוא מושך איתו לפחות שלושה שחקנים.

כמו שרשמתי בתרד של המשחק בסיכום.
לדעתי המשחק הכי טוב של לאמין העונה.

אןלי לא בגולים ובבישולים אבל בנוכחות, במהלכים, בראש.
קרקס כל מי שהיה מולו והיה קרוב מאוד לחגוג גם שער

זה… חדש?

היה מולו שחקן שהוא אפילו לא מגן מחליף. אפילו לא מגן. שיחק עם צהוב עד שהורחק.
במשחק הבא לאמין ישחק מול מגן אמיתי, אני מקווה שיקרקס גם אותו. נראה ברביעי.

יחד עם זאת, נהניתי מלאמין מאוד.

לכמה מהצהובים הוא עצמו אחראי?

מהצהובים של ניקו? אפס. הוא אחראי לאדום שלו, אבל לא לצהוב הראשון.