תרשה לי לתקן אותך,
אראוחו מסר ללאמין כדור מעל ניקו שראה שהוא לא מצליח להגיע בגובה ולכן תפס ביד.
נראה לי שזה לכל הפחות מעורבות גם אם לא אחריות ישירה.
א. הוא שאל לכמה מהצהובים לאמין אחראי. עם כל הכבוד, לזה הוא לא אחראי. לא צריך להמציא לו סתם מעורבות בדברים כאילו אנחנו עיתונים ישראלים בשנות ה-90 שטוענים ששחקן ישראלי היה מעורב בשער.
ב. לפי הלוגיקה שלך - אראוחו אחראי (ישיר) יותר על הצהוב של ניקו.
ג. האחראי היחיד לצהוב הראשון של ניקו אתמול הוא ניקו.
לא ראיתי מהלך כזה מאז שלומי ארבייטמן, 2004.
לפני 3 שנים -
יאמר לזכות אראוחו שהכדור היה בדרך החוצה והוא כביכול ׳חסך׳ עבודה למביא הכדורים וזמן לעומת ניקו אתמול שעצר התקפה מסוכנת.
בשני המקרים ניקו מאבד את לאמין שעושה תנועה לעומק ואז נאלץ לעשות את העברה כשהוא כבר לא יכול לתפוס אותו.
נראה שלאמין לגמרי נכנס לעיניינים באיחור של חצי שנה אבל נכנס.
אז ברשת כבר יש דיונים אם בגלל הגיל עדיף ללאמין לפספס את המונדיאל כדי להחלים לחלוטין ולא להתעקש על לשחק ולפגוע פוטנציאלית בהמשך הקריירה (מקרה אומטיטי עולה בשיח).
מנגד יש מי שטוענים שלאמין והסביבה שלו, לרבות מנדש וברצלונה, יודעים יותר טוב מכולם מה כולל תהליך ההחלמה וספק גדול אם מי מהצדדים יסכן את הקריירה של השחקן בשביל להשתתף במונדיאל מה גם שאין קשר בין הפציעה של אומטיטי ולאמין.
אני כמובן לא יודע כלום על הפציעה ועל תהליך ההחלמה ומבין שקשה מאוד לוותר על מונדיאל אבל אם כן מכניסים היגיון לשיקולים, במונדיאל הבא הוא יהיה בן 22.
רוב הסגל של הנבחרת יהיה סביב 25 ואין איזה שחקן מבוגר/כוכב שפורש וצריך לנצל את הזמן.
אני הייתי מוותר על המונדיאל אם לא היתה כשירות של 100%.
זה כמובן הדבר ההגיוני לעשות. האופי של לאמין שמתעקש לשחק כמה שיותר ולתרום לקבוצה לא יאפשר לו לוותר על המעמד הגדול בעולם. אל תשכחו שהוא ילד, ובמיוחד ילד בדור הנוכחי של ה’כאן ועכשיו’. קשה לי להאמין שהוא יעשה החלטה בוגרת וידחה את המונדיאל הראשון שלו לעוד 4 שנים, מבחינתו זה יהיה לחכות נצח.
בקיצור אם המצב יהיה 50-50, אני שם את הכסף שלי על כך שהוא יהיה במונדיאל, ולנו יישאר רק להתפלל שהעונה הבאה בבארסה לא תידפק בגלל זה.
הוא ספורטאי לפני המעמד הגדול ביותר. מוזמנים להגיד לאצן או ג’ודוקא במצב כזה שהוא מחמיץ אולימפיאדה. לא יודע באיזו פורמה יגיע, אבל לאמין לא יחמיץ את המונדיאל, אלא אם הוא לא יכול אפילו לרוץ ריצה קלה.
לאמין ימאל כותב לאוהדים בפוסט לאינסטגרם לאחר הפציעה המצערת: כמעט שלושה מיליון ליקיים, ותגובות של חבריו לברצלונה וגם החשבון של לה-ליגה:
“הפציעה הזו השביתה אותי בדיוק ברגע שהכי רציתי להיות שם, וזה כואב יותר ממה שמילים יכולות לתאר. זה כואב לי לא להילחם לצד חבריי לקבוצה, לא לעזור כשהקבוצה צריכה אותי. אבל אני מאמין בהם ואני יודע שהם יתנו את הכל בכל משחק. אהיה שם, גם אם זה מהצד, אתמוך, אעודד ואדחוף אותם קדימה כמו כל שחקן אחר. זה לא הסוף, זו רק הפסקה. אחזור חזק יותר, להוט יותר מתמיד, והעונה הבאה תהיה אפילו טובה יותר. תודה על ההודעות ועל ויסקה בארסה”.
לאמין בשלוש העונות בברצלונה - ב-2022/23 ערך את הבכורה אבל זה היה מינורי -
עונת 2023/24: 50 משחקים: 7 שערים ו-9בישולים ב-2,957 דקות
עונת 2024/25: 55 משחקים: 18 שערים ו-25 בישולים ב-4,553 דקות
עונת 2025/26: 45 משחקים: 24 שערים -18 בישולים ב-3,702 דקות
אגב, כמה גולים כבש קרבחאל לאחרונה?
אותה כמות שלאמין יכבוש כשהוא פצוע.