הדיון של אלונסו: עוזב "בהסכמה הדדית" אחרי ההפסד בסופרקופה לברצלונה

במידה וטרנט כשיר הוא אדיר בתפקיד הזה וזה מוכח.
לגבי ג׳וד ופז, בלברקוזן הוא עבד עם שני עשיריות מאחורי החלוץ, מאמין שגם פה זה יעבוד עם משמעת טקטית .

לא הבנתי את הזלזול בו בקיץ.
הוא עושה יופי של עונה בארסנל. טיפה חלש פיזית אבל זה מתבטא יותר בגלל הבדלי הליגות, ובכל מקרה הם מחפים על זה עם פיזיות מסביבו(יש בול שחקנים כאלה אצלכם).

כמה מחשבות שעלו לי בראש.

חסר לקבוצה הזאת מנהיג על המגרש. אין לנו קפטן אמיתי, אחד שדוחף את השחקנים, אחד שקובע טון, שיודע לתת בראש לשחקנים ובו זמנית לשדר קור רוח ולהוביל אותם.

מעבר להחלפה הברורה של אנצלוטי באלונסו, את ריאל עזבו לאורך השנים כמה קפטנים שהיו מאוד מהותיים והנוכחות שלהם הייתה עצומה.

אחרי שמודריץ עזב, קרבאחל הוא האחרון שנשאר מאותה קבוצה אגדית, הותיק האחרון, ואין אף אחד שמצליח להיכנס לפוקוס של הקבוצה, שהשחקנים יסתכלו עליו שהמצב קשה. פדה ממש לא נכנס לנעליים האלה בצורה טובה, ויניסיוס מצליח אבל הוא לא אחראי מספיק מנטלית ושם את טובת הקבוצה לפניו, קורטואה לדעתי לא יכול להשפיע מספיק ממקומו בשער.. אמבפה לא משדר סמכות והנהגה ברמת הרוח של השחקנים, אלא בעיקר עם היכולת שלו.

מאז 2021 עזבו את ריאל 5 קפטנים, ונוצר וואקום שאף שחקן לא נכנס אליו. שחקן שיהיה מצפן מנטלי של הקבוצה. שיחשוב על טובת הקבוצה כקבוצה תמיד, ויידע לגבש את אסופת השחקנים לגוש אחד.

אני חושב שיותר מהכל, יותר מטקטיקה, זה הדבר שהכי חסר לאלונסו. אני מרשה לעצמי להניח שאם מודריץ היה נשאר גם העונה, גם אם רק כדמות על הספסל וכמנטור באימונים, המצב של הקבוצה היה נראה אחרת לגמרי.

מדברים על זה אין תחליף לקרוס, ומדברים על כמה אלונסו לא מצליח להביא משהו חדש ומיוחד, אבל כמעט ולא מדברים על האובדן של מודריץ בתור קפטן כלכך משמעותי לקבוצה, ועוד יותר על האובדן הכפול של מאמן ותיק ואהוב לצד קפטן באותו קיץ. הקבוצה מזכירה לי חבורת ילדים ש”איבדו” את ההורים שלהם.

אני מאמין שמאוד קשה להגיע כמאמן חדש לחבורה מגובשת (ועם מורשת מאוד יפה של תארים) שבדיוק איבדה גם את המאמן שלהם וגם את הקפטן שלהם באותו קיץ. אין פלא שיש קצר בתקשורת בינו לבין חלק מחדר הלבשה, זה טבעי.. לדעתי הוא יכול לצלוח את המשבר הזה ולאחד את הקבוצה מחדש, אבל זה ידרוש זמן, וממש ביסוס מערכת יחסים בריאה עם השחקנים.

אלונסו חייב לקבל זמן. אסור לפטר אותו העונה, לא משנה מה קורה.

אין מה לעשות, בשביל להיבנות מחדש צריך קצת להתפרק, צריך משברים, רק ככה מטפחים זהות מחדש.

מסכים מאוד, השאלה היא האם יש דרך לייצר מנהיג כזה?

אני בטוח שכשקרוס/מודריץ’/קרבחאל/ראמוס הגיעו, אפ אחד לא ציפה או ייעד אותם להיות מנהיגים כל כך דומיננטיים.

האם יש שחקן בשוק שאפשר להגיד עליו שהוא גם מספיק טוב לריאל וגם רואים אותו הופך למנהיג בסדר גודל הזה?

ההשפעה של דני קארבחל על המגרש ובחדר ההלבשה היא עצומה בקבוצה. ולפני הפציעה הארורה ההיא הוא היה שחקן מפתח בעונת הדבל לפני שנתיים. שחקן איכותי, לוחם, ומנהיג עם ערך מוסף אדיר (גם בנבחרת אגב), לקבוצה שכמו שציינו כאן, נגמרו המנהיגים. פדה עד כה לא מספק את הסחורה בפאן הזה. שחקן שלדעתי יש לו את זה ,אבל העונה עד כה, הוא לא לוקח את התפקיד הזה באמת וניראה מאוד לא יציב מבחינה מנטאלית בזמן המשחקים ולפעמים אפילו חסר חשק.

אחת הסיבות לאיך שנראנו בעונה שעברה מעבר לעזיבה של קרוס היא דני קארבחל שקרע את הרצועות.

וגם העונה, התחילה הקריסה? אחרי הקלאסיקו. מי נפצע אחרי הקלאסיקו ומאז לא חזר? הקפטן שלנו דני קארבחל.

בוודאי שהעדרותו לבד לא גרמה לירידה הזאת ברמת הקבוצה. אבל לדעתי בהחלט אחת מהנקודות הקריטיות.

צ’אבי אלונסו היה מת שיהיה לו מנהיג חזק, שהיה חלק מהקבוצה האגדית האחרונה. שעבר וזכה בהכל בקריירה.

געגועים דני. לוקח אותו ב60 אחוז יכולת על פני טרנט בעמדת המגן.

מסכים לחלוטין, שים לב כמה פוסטים למעלה דיברתי על זה גם אחרי המשחק מול סיטי.

אני חושב שיש במודל של הקבוצה כמה דברים שמביאים אותנו לנקודה בה הקבוצה נמצאת
גם אין מנהיגות, אין רעב ואין נסיון בלהכשל ולקום. הסגל הזה ידע בעיקר הצלחות והוא חסר אופי לחלוטין

אני רק מזכיר שעם כל המנהיגים הדגולים שהוזכרו פה באותה הקבוצה(קרבחאל, קרוס ומודריץ’), כשבנוסף בסגל עוד מנהיגים גדולים אחרים כמו ראמוס, פפה, רונאלדו וקסיאס, שעברנו תקופות יותר גרועות ועונות מסריחות.

‘‘חסר מנהיג’’ זה אחד הקלישאות הכי שחוקות כשכלום לא הולך, כאילו קרבחאל המנהיג הדגול היה יכול להוציא אותנו מהמצב הזה.

זה דיון מעניין ואולי ‘אחר’ מי באמת מנהיג בסגל הזה ומי לא. ג’וד בלינגהאם מנהיג? קיליאן אמבפה מנהיג? מקבל את מה שאמרת. אני כן חושב אבל שבכל פעם שאנחנו סופגים השנה יש פאניקה ושחקנים לא מאמינים שאפשר להפוך עד הסוף ולנצח בעוד ברצלונה בכל משחק שני עושה מהפך. שחקנים שיש להם ‘חספוס’. שלא מוותרים עד לרגע האחרון.

גם חוסלו דיבר על זה בריאיון שלו ל-AS. דני קרבחאל עם הארכת החוזה שלו בזמנו עד 2025 אמר אז משפט יפה שזה הזמן שלו לקחת צעד קדימה - סרחיו ראמוס כבר לא היה לדוגמא. אני חושב שבמועדון, משער לפחות, קיימת סוג של אכזבה מפדה ואלוורדה, הכל ביחד - מנהיגותית ומקצועית, כשאין לו היום את הוותיקים כמו לוקה מודריץ’ ואפילו לוקאס ואסקס וכמובן טוני קרוס שלא כאן מ-2024 - “להסתתר” מאחוריהם.

אגב זה דיון אחר אבל בכל אחת מהעונות של כריסטיאנו רונאלדו - לא רק בזכותו כמובן - כבשנו שערים בקלות. קח את עונתו האחרונה של ז’וזה מוריניו לדוגמא - בשלב הזה הפער מברצלונה היה כבר דו-ספרתי ולגבי יתר המפעלים הייתה לי יותר אמונה בקבוצה ההיא מאשר ריאל הנוכחית. גם היינו מבקיעים שלישיות וחמישיות בקלילות גם אם זה לא הביא לכלום. רוצה לומר - הצפייה לא הייתה סבל כזה גדול כמו בימים אלה. זו נראית עונת ליגה של 75 שערים בערך.

לא חושב שזה על הקפטן להוציא מהמצב, אבל להתכחש להשפעה של דמות דומיננטית על המגרש זה לדעתי לטמון את הראש בחול.

בכל קבוצה, בין אם בתחום הספורט ובין אם סתם קבוצת חברים או קבוצה בעבודה, יש את המנהיג. זה איזשהו תפקיד שמישהו מוצא את עצמו בו.

בריאל כרגע אין כזה, ואני מאמין שזה מקשה על התפקוד של אלונסו מול הקבוצה בפן האישי והחברתי, בטח ובטח כמאמן חדש מהניילון.

מה גם שפסיכולוגית אני מאמין שהפרידות ממודריץ וקרלו היה פרידות שקצת טלטלו את השחקנים, כי כאלה הן פרידות מדמויות משמעותיות.

לדעתי לג׳וד יש את הפוטנציאל להיות אחלה קפטן אבל משהו בו קצת נעלם ולא מספיק נוכח.

הייתי בטוח שולוורדה יהיה קפטן מעולה, אבל אני לא רואה בו את האופי להנהיג ולתת בראש לשאר השחקנים כשהם לא בפוקוס, מהצד השני גם לא להרגיע שהמצב כאוטי.

מה היה אחד האקטים הראשונים של מוריניו כמאמן? קראבליו. לאלונסו חסר שחקן של מאמן שיראה נוכחות בחדר ההלבשה בשבילו. אלונסו כרגע נופל על הדברים ה”קטנים” בניהול חדר הלבשה כזה.

טוב, אז יש עכשיו פגרה של שבועיים, בלי משחקי נבחרות. האם צ’אבי יכול לעשות מזה “מיני קדם עונה” ולשנות משהו לדעתכם?

אם אחרי הפגרה הכדורגל ימשיך להראות ככה - אז לדעתי שום שינוי כבר לא יקרה.

התשובה היא לא. כשנכנסנו למשבר, נניח התיקו 0:0 עם ראיו וייקאנו - הנחתי שהוא לא יימשך כל כך הרבה זמן ושהתוצאות יהיו יותר טובות. יש פגרה של שבועיים אבל השחקנים כבר טסים כל אחד למקום הנופש שלו. אני מניח שעד ינואר לא יתחדשו האימונים וזה ארבעה ימי עבודה - עם שחקנים שלא רוצים לעבוד כן?.

יהיה משחק קשה מאוד נגד בטיס ואז הסופרקופה שיחרוץ גורלות. לא הרבה מאמנים פוטרו אחרי הסופרקופה מכל הצדדים - רק ארנסטו ואלוורדה, אבל זה מצטבר. אני לא רואה אותנו מסוגלים לעמוד מול אתלטיקו מדריד ובטח מול ברצלונה ולקבל מהן בוקס בבטן זה יותר כואב וסמלי מאשר להפסיד למנצ’סטר סיטי ואפילו להסריח את הדשא במשחק בית (שלא מרגיש כמו בית) נגד סלטה ויגו.

לא, ויש לכך 2 סיבות.

הראשונה, אני לא חושב שלצ’אבי יש את הכלים לשנות את המצב. הרבה שחקנים פצועים, מה שלדבריו מכריח אותו להעמיס על שחקנים אחרים ולקחת איתם סיכונים שחושפים אותם לפציעות, וכך נכנסנו ללופ אינסופי. כשהוא אמר את זה אתמול זה היה נשמע כמו תירוץ, אבל האמת שיש הרבה בכך. בנוסף לזה יש את הבעיות שכולנו מכירים.

מלבד זה, אני לא מאמין באלונסו יותר. אחרי כל משחק הוא אומר שהם הולכים לנתח וללמוד ולהשתפר אבל זה פשוט לא קורה והוא אף פעם לא נגע בבעיות האמיתיות של הקבוצה. שום ניסיון לפתרון מחוץ לקופסה. הוא מאוהב בלנסות כל מיני מערכים מגניבים שאף אחד מהם לא בא לפתור את הבעיות שיש לקבוצה.

אני אמרתי פה לא אחת לפני שאלונסו מונה שהוא לא הולך ללקק פה דבש ויש לו אתגרים עצומים, אבל ציפיתי ממנו להרבה יותר. האכזבה שלי ממנו היא עצומה. גם בפן של ניהול הסגל, גם בפן של הכדורגל, הוא פשוט נכשל בהכל.

אז הוא כבר לא הצ’אבי הנכון?

מה אתה רוצה?

להטריל על ההטרלה.

אז כנראה שאלונסו באמת קיבל שיחה אחרי הקלאסיקו…

עצוב מאוד

גם לי יש את אותה שאלה..אולי אפילו בכל חילוף שאלונסו מבצע

אלונסו מפתיע אותי כל פעם מחדש ולא במובן החיובי

האמת, קשה מאוד להאשים את אלונסו בסיטואציה הזו. אולי יש לדרוש ממנו קצת יותר ביצים - אבל הוא פשוט נמצא במלכוד.

מצד אחד רוצה להנחיל שיטת משחק ולטפל בטרללת שבחדר ההלבשה בשנתיים האחרונות. אולם מצד שני אותו נשיא שמינה אותו בדיוק לשם כך מקצץ לו את הכנפיים.

יוצא שהוא צריך ללכת בין הטיפות, לוותר על הרבה משיטת האימון שלו כדי לשמור על התפקיד, לטפל באגו של כל השחקנים וללטף הרבה (תודה באמת קרלו ופלורנטינו), להתמודד עם סירוב של המועדון להביא לו שחקנים בפרופיל שהוא חושב שהם נחוצים, להתמודד עם מכת פציעות לא נורמלית בהגנה ועם כל זה, עדיין להביא תוצאות.

להאשים אותו? מאוד קשה לי. אני מטיל את האחריות יותר על פלורנטינו מאשר על אלונסו. קשה מאוד למאמנים שלא מתאימים את עצמם לגחמות של פלורנטינו להצליח כאן - מה שאומר שאנחנו נסבול מכדורגל משמים ומויניסיוס הטמבל עוד שנים. כיף גדול.