צ’אבי אלונסו התפטר-פוטר| התפטר או פוטר? זה באמת משנה? נניח לא רצה להישאר כי הרגיש שהוא בובה על חוט… חשבתי שההפסד שלנו אתמול יתיש אותי, האין-כדורגל, מה שקרה אחר כך, ואז זה הגיע, בוקס. במועדון הזה אין רגע דל יא אלוהים אני לא ממש אופתע אם זו לא באמת החלטה הדדית. אני שמח שזה אלבארו ארבלואה המחליף ולא סנטיאגו סולארי, אבל אם לא ספרו את צ’אבי אלונסו שממש חבל לי עליו - אז מי זה עבורם מאמן קסטיליה גם הוא נחשב לדיקטטור עאלק. זה שזה עבד עם זינדין זידאן כשהיה לנו סגל של ווינרים וזיזו אחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה - זה לא אומר כלום.
התחושה ממש-ממש-ממש רעה, השחקנים הגיבורים בחדר ההלבשה ‘ניצחו’ את המאמן הרשע שבסה"כ רצה לעשות דברים אחרת אחרי השנה שעברה הכושלת, להפוך אותנו לקבוצה מודרנית, קודם כל לקבוצה, לשלב משחק הגנה, שלא הכל יהיה רנדומלי ותלוי כישרון. למרות הגולאסו המדהים שלו נגד ברצלונה אמש - ויניסיוס פתח תיבת פנדורה עם אלונסו בקלאסיקו הראשון ואתמול המעגל נסגר, מעניין איך הוא מרגיש. מי האמין שכך יהיה כשחגגנו את המינוי בינואר.
כמובן שהתאכזבתי ממנו אבל טביעת האצבע הורגשה די מיד, וחבל, גביע העולם למועדונים היה די חיובי, הקבוצה הייתה טובה עד נובמבר וחשבנו אחרי הקלאסיקו שהטוב עוד לפנינו, שההתקפה תוריד חלודה למעט קיליאן אמבפה שתמיד הבקיע. אבל… ידיו היו כבולות. טעם ממש חרא להמשך העונה הזו אוף.
חשבתי שכבוד הנשיא השתנה בשנים האחרונות אבל זה רק למראית עין. כי הוא לא פיטר את קרלו אנצ’לוטי למשל בינואר בשנה שעברה, מ-2009 הוא התחיל לרכוש שחקני הגנה, הגיעו מאמנים עם רזומה. אבל פלורנטינו פרס בעצמו אמר בגלאקטיקוס1 - “פינקתי את השחקנים האלה יותר מדי”. והיום אין כאן רונאלדו-פנומנו ודיוויד בקהאם אלא בסה”כ ויניסיוס ג’וניור. יותר מדי נוח לשחקנים כאן החרא לא דבק בהם.
בחוג כדורגל אני כל הזמן צוחק עם הילדים הקטנים, קורא להם בשמות, “ליצנים”. ריאל מדריד היא קרקס כמעט כמו מנצ’סטר יונייטד וצ’לסי.
ואחרי הזכייה בתואר אתמול לאוהדי ברצלונה יש דאבל. הם קיבלו את הבשורה הטובה ביותר. נמשיך להיות קבוצה שנשענת על מצב הרוח של הכוכבים הצבועים והחלשים שלה.
אני אזכור את אלונסו לעד כזה שרץ כמו מטורף בדסימה עם החליפה וחגג את השערים של סרחיו ראמוס וגארת’ בייל ולפניכן כמעט תלש לעצמו שיערות. המנהיג שהיה חסר לנו, המסירות האלגנטיות. אם לאלונסו המאמן היה אלונסו השחקן…
מילה אחרונה ואני לא מאמין שאני אומר את זה - כנראה הייתי עיוור - אני חושב שפלורנטינו פרס כמנהל המקצועי האמיתי של הקבוצה הזו הרבה זמן - עשה הרבה טעויות, אגו, שמרנות, אולי נקמנות, עקשנות. אפשר היה להחליק. כאן זה כבר אומר דרשני. אנחנו נישאר הקבוצה הגדולה בהיסטוריה אבל מפגרת לעומת האחרות בהתנהלות של הכדורגל ולא נגיע להישגים. הוא צריך ללכת.