הדיון של אלונסו: עוזב "בהסכמה הדדית" אחרי ההפסד בסופרקופה לברצלונה

צ’אבי אלונסו התפטר-פוטר| התפטר או פוטר? זה באמת משנה? נניח לא רצה להישאר כי הרגיש שהוא בובה על חוט… חשבתי שההפסד שלנו אתמול יתיש אותי, האין-כדורגל, מה שקרה אחר כך, ואז זה הגיע, בוקס. במועדון הזה אין רגע דל יא אלוהים אני לא ממש אופתע אם זו לא באמת החלטה הדדית. אני שמח שזה אלבארו ארבלואה המחליף ולא סנטיאגו סולארי, אבל אם לא ספרו את צ’אבי אלונסו שממש חבל לי עליו - אז מי זה עבורם מאמן קסטיליה גם הוא נחשב לדיקטטור עאלק. זה שזה עבד עם זינדין זידאן כשהיה לנו סגל של ווינרים וזיזו אחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה - זה לא אומר כלום.

התחושה ממש-ממש-ממש רעה, השחקנים הגיבורים בחדר ההלבשה ‘ניצחו’ את המאמן הרשע שבסה"כ רצה לעשות דברים אחרת אחרי השנה שעברה הכושלת, להפוך אותנו לקבוצה מודרנית, קודם כל לקבוצה, לשלב משחק הגנה, שלא הכל יהיה רנדומלי ותלוי כישרון. למרות הגולאסו המדהים שלו נגד ברצלונה אמש - ויניסיוס פתח תיבת פנדורה עם אלונסו בקלאסיקו הראשון ואתמול המעגל נסגר, מעניין איך הוא מרגיש. מי האמין שכך יהיה כשחגגנו את המינוי בינואר.

כמובן שהתאכזבתי ממנו אבל טביעת האצבע הורגשה די מיד, וחבל, גביע העולם למועדונים היה די חיובי, הקבוצה הייתה טובה עד נובמבר וחשבנו אחרי הקלאסיקו שהטוב עוד לפנינו, שההתקפה תוריד חלודה למעט קיליאן אמבפה שתמיד הבקיע. אבל… ידיו היו כבולות. טעם ממש חרא להמשך העונה הזו אוף.

חשבתי שכבוד הנשיא השתנה בשנים האחרונות אבל זה רק למראית עין. כי הוא לא פיטר את קרלו אנצ’לוטי למשל בינואר בשנה שעברה, מ-2009 הוא התחיל לרכוש שחקני הגנה, הגיעו מאמנים עם רזומה. אבל פלורנטינו פרס בעצמו אמר בגלאקטיקוס1 - “פינקתי את השחקנים האלה יותר מדי”. והיום אין כאן רונאלדו-פנומנו ודיוויד בקהאם אלא בסה”כ ויניסיוס ג’וניור. יותר מדי נוח לשחקנים כאן החרא לא דבק בהם.

בחוג כדורגל אני כל הזמן צוחק עם הילדים הקטנים, קורא להם בשמות, “ליצנים”. ריאל מדריד היא קרקס כמעט כמו מנצ’סטר יונייטד וצ’לסי.

ואחרי הזכייה בתואר אתמול לאוהדי ברצלונה יש דאבל. הם קיבלו את הבשורה הטובה ביותר. נמשיך להיות קבוצה שנשענת על מצב הרוח של הכוכבים הצבועים והחלשים שלה.

אני אזכור את אלונסו לעד כזה שרץ כמו מטורף בדסימה עם החליפה וחגג את השערים של סרחיו ראמוס וגארת’ בייל ולפניכן כמעט תלש לעצמו שיערות. המנהיג שהיה חסר לנו, המסירות האלגנטיות. אם לאלונסו המאמן היה אלונסו השחקן…

מילה אחרונה ואני לא מאמין שאני אומר את זה - כנראה הייתי עיוור - אני חושב שפלורנטינו פרס כמנהל המקצועי האמיתי של הקבוצה הזו הרבה זמן - עשה הרבה טעויות, אגו, שמרנות, אולי נקמנות, עקשנות. אפשר היה להחליק. כאן זה כבר אומר דרשני. אנחנו נישאר הקבוצה הגדולה בהיסטוריה אבל מפגרת לעומת האחרות בהתנהלות של הכדורגל ולא נגיע להישגים. הוא צריך ללכת.

לפי הדיווחים החלטה משותפת,ארבלואה יחליף אותו.

נשמע הגיוני שהוא החליט לעזוב כשהבין היום סופית שאין חיזוק והוא פה בתור בובה על חוט,עוזב לפני שיידבק אליו כישלון,שיהיה בהצלחה.

בקיצור, פרז ממשיך להרוס.

בדיוק,אלונסו לא מוכן להיות בובה על חוט,מעריך אותו מאוד על ההחלטה הזו.

מקווה רק שארבלואה זמני ושזידאן חוזר :heart_eyes:

אלונסו וריאל מפרידים כוחות.
ציפיתי שישאר לפחות עד סוף העונה מתוך כבוד ואמונה שאפשר לבנות משהו בצלמו לעונה הבאה. אבל יכול להבין את ההחלטה - הקבוצה היתה לא טובה בכל פרמטר ונמצאת איפה שהיא נמצאת בזכות טיבו ואמבפה בעיקר.
מובן לחלוטין מבחינתי

כל עוד ההחלטות באות מהשחקנים וההנהלה תומכת בזה לא נגיע לשום מקום, אני מכבד את ההחלטה של אלונסו, כל הכבוד לו באמת.

לא מבין את המחמאות לאלונסו, כאילו שהיה לו say בעניין הזה של הפיטורים.

האמת שאני מופתע. למרות כל השמועות שדיברו על הסופר קאפ כאילו זה איזה תואר הכי חשוב ביקום, עדיין האמנתי שיתנו לו לסיים את העונה.

כל כך רציתי מאמן מודרני כמוהו עם רזומה כאחד השחקנים החכמים שלבשו לבן.

מבאס מאוד. עונה לפח כנראה.

רק זידאן יכול עכשיו להציל את העונה.

חבל על אלונסו, מאמן מצויין שכבר הוכיח את עצמו, מאשימים את ויני אבל פרז הוא הילד קקה בסיפור הזה.

פרז בטח אמר לו:

״תחליט אתה אם לעזוב, כן כן, כן כן״

(לחובבי הבורר)

דבר ראשון, אלונסו התפטר ולא פוטר. מבחינת ההנהלה אין מקום לפטר בובה אחת ולשלם כסף לבובה נוספת.

עכשיו, עם כל הטענות שיש לאלונסו, ובצדק, צריך לעשות חושבים טוב טוב ולשאול איך הגענו למצב הזה, כי אחרי שפטרו את אנצ’לוטי ואמרו שעם אלונסו יהיה טוב יותר והנה זו הסיטואציה. לטעמי - אלונסו עשה טעויות קריטיות אבל הוא לא הבעיה העיקרית בדיוק כמו שאנצ’לוטי לא היה הבעיה בעונה הקודמת.

תנחומיי לארבלואה, מחזיק לו אצבעות. תמיד הוא היה נראה לי בחור פיקח יחסית. מקווה שלא להתאכזב ממנו גם אם כי הציפיות ממנו לא גבוהות.

בושה.

זה אשכרה לבחור בהתנהלות הבזיונית של ויניסיוס והחברים על פני לתת אמון למאמן שאולי לא הראה עד עכשיו מה הוא יודע אבל בא עם דרך ושיטה.

זו קריאת השכמה לכל החולמים על קלופ, אין שום סיכוי שמאמן רציני יבחר לבוא לריאל מדריד אלא אם כן הקריירה שלו ממש בהתחלה או לקראת הסוף.

שימשיכו לא ללחוץ, לא לקבל הוראות מהמאמן ולהתנהג כמו אשפת gen z. ניסים כמו 2022 לא ימשיכו לקרות ואז נראה לאיפה הולכת הקריירה של החארות האלו.

אבדה הדרך.

בין אם זה מדיניות הרכש הביזיונית ש״מנהיג״ המועדון בשנים האחרונות, בין אם זה הגיבוי ההזוי שניתן לשחקנים שמרגישים שהם קילומטרים מעל הקבוצה ובין אם זה צוות רפואי כושל לחלוטין שלא מסוגל להתנהל כראוי.

אכזבה ענקית. אבל אני בוחר להמעיט במילים. הותשתי

אתם תראו שזה רגע המפנה בעונה שלכם. ארבלואה הולך לשבור ראשים ואתם רק יכולים להרוויח-דווקא מלמטה קבוצות מפתיעות. מתי שלא מצפים.

אני כאוהד בארסה גיחכתי שראיתי את אמבפה אשכרה קובע לשחקנים בהמון חוסר קלאס מה לעשות, אבל במצב כזה אלונסו כבר הבין שאין לו כוח במועדון. השחקנים פשוט לא סופרים אותו.

התפטר ולא פוטר.

כל היום היו הדלפות שהוא ימשיך מטעם המועדון.

זה רק מראה מה יחסי הכוחות מאחורי הקלעים.

צריך להוסיף לקונטקסט הזה את הסרטונים על השופטים, התזונאית שהתפוטרה, סיפורי ויניסיוס, ושינוי הסגנון הפתאומי שראינו העונה.

יש בית זונות גדול והוא מתחיל למעלה.

לדעתי אחרי אתמול הוא בא בדרישות לפרז שהבהיר לו שאין דבר כזה רכש בינואר,הוא חיבר את זה לחוסר הגיבוי מול ויניסיוס והבין שאין לו סיכוי להצליח.

זה בדיוק העניין!!

המועדון רקוב מלמעלה, עם אנשים משוכרי ניצחון וכוח, וכל עוד זה לא ישתנה אנחנו נמשיך להיות ארגון רקוב שבו כל החוליות מכסתחות את עצמן.

אנחנו במצב די דומה ל2019. סולארי בזמנו זיהה את הגופות וזרק אותם לסגל וליציע, הוא אפילו נתן קרדיט להרבה צעירים שהיו לא רעים ובתמורה הוא קיבל הדלפות, שחקנים עצלנים ופיטורים מהירים כשהתוצאות היו בסדר.

רוצה לומר- גם אם ארבלואה גאון כדורגל זה ברור שלא יתנו לו לעבוד בשקט.

עם זאת, יש מעט אופטימות כי היכולת האישית של השחקנים בשפל המוחלט. הסגל מורכב והמצב בעייתי ועדיין אלונסו עלה אתמול בהרכב ביזיוני, ביצע חילופים ביזיוניים וניצל בזכות יכולת אישית של שחקן שלא הסתדר איתו.

מאמין לזה ב 100%