לדעתי חלק לא קטן מזה קשור לעובדה שברצלונה הייתה נראית גמורה לגמרי, אבל עדיין מצליחה ספורטיבית. ההנהלה לא מסוגלת לספר לעצמה סיפור אחר מלבד "זה בגלל השופטים”, זה גרם להם לאמץ את המחשבה של הכל נגדנו. ועל זה אפשר להוסיף את ויניסיוס וכדור הזהב, התזונאית שפוטרה כי “אנחנו יודעים יותר טוב וזכינו בליגת האלופות” ולא צריך רכש כי יש לנו כישרון.
סנטיאגו סולארי קיבל רביעייה מאייאקס בסנטיאגו ברנבאו ולמרות שהם היו קבוצה נהדרת זה לא מתכתב עם “תוצאות בסדר”. הפסדת 0:3 בסנטיאגו ברנבאו לברצלונה בגומלין חצי גמר הגביע, תראה כמה הפסדי בית היו לו. הוא הביא מומנטום ובפברואר האמנו שיהיה בסדר אחרי הניצחון בדרבי אבל הוא היה דיקטטור רע. הפך את מרסלו לאיזה שמן ועצלן ולא אכפתי - והוא לא כזה.
זו אותה הנהלה שתחתיה חווינו את השנים הכי מפוארות בכדורגל העולמי. אתם יכולים להמשיך לטעון, להגיד ולספר מה שאתם רוצים אבל בסופו של דבר בתכלס אלונסו לא התאים להיות מאמן של ריאל מדריד. מכל מיני סיבות
רק לפני כמה שנים פרז היה הגאון שצריך להרצות עליו הרצאות באוניברסיטאות
נעשו טעויות כמו בכל תחום ובכל מקצוע אבל לבטח שלא תחשבו (שלא נחשוב) שאנחנו מבינים/אוהדים את ריאל יותר מפרז.
הלאה. מקווה שנתחיל לראות קצת כדורגל אטרקטיבי ושמח
ארבלואה מאמן זמני או קבוע ? כי אני חייב לדעת אם להמשיך לפנטז על זידאן או לא.
הגיוני לי…
מתחיל מויניסיוס וגם בלינגהאם הקדוש שלכם לא תמים (ההורים שלו מתערבים המון) פדה שלא היה מרוצה מהתפקוד כמגן.
פשוט להתחיל לנקות את כל הרעל
תרצה או לא, בסוף זידאן התפטר פעמיים בגלל אי תמיכה.
הסופרליג התרסק, והיריבה עדיפה מקצועית למרות שאין לה יכולת כלכלית להתחרות.
אין ספק שההנהלה עושה עבודה מטורפת בכל הקשור לפן הפיננסי ושיווקי. אבל בשורה התחתונה יש כשל ניהולי חמור באופן ההתנהלות של המועדון. שינוי דיסקט מ”אנחנו ריאל מדריד, אנחנו הכי טובים יודעים את זה” לפלסטיניזציה מוחלטת של אכלו לי שתו לי.
מחכה לראות את ליברפול של אלונסו שוטפת את המגרש, ולדמיין איך זה ייראה כשהוא יאמן את ריאל. עכשיו לפחות אני יודע להסביר לעצמי מה גרם לאנצלוטי לשרוד בתפקיד כל כך הרבה. זה כל כך הגיוני שהשחקנים לא יסכימו לשחק בצורה הזו, ועדיין זה תרחיש שלא העלתי בדעתי.
סגור בנבחרת צרפת.
אין שום סיבה לפנטז עליו - לא רואה אותו מאמן אחרת מנבחרת צרפת אחרי המונדיאל הקרוב
מסקנה שלי מהאירועים האלה
ויניסיוס ג׳וד ופדה מנהלים את המועדון.
החשודים המיידים
לא מופרך שויני לא מחדש חוזה בתנאי שאלונסו ממשיך
וההורים של גוד כל יום במשרדים יושבים להנהלה על הראש
אני באמת אוהב את פדה, וג׳וד גם. אבל זה דוחה אותי
בטוח שאתה אוהב את ג’וד? כי מההודעות שלך נשמע שאתה מנסה להוביל פרופגנדה לא מוצלחת כל כך נגדו.
אין לי מושג איך אתה משרבב את שמו של ג’וד לכל הסיפור הזה. גם כשלא הולך לו והוא לא מבריק הוא נותן 100 אחוז בכל רגע על המגרש.
אין לי מה להשיג בהובלת פרופגנדה… זה הרי לא ישנה דבר.
מביא לשולחן מה שאני קראתי במקורות שונות.
אתה רק מוכיח שג׳וד קדוש, אני אומר לא קדוש ולא תמים.
אתה רואה שחקן שנותן 100 אחוז אני רואה שחקן שהוא 20 אחוז מהשחקן של עונת הבכורה.
חלש ברמות בתקופה האחרונה.
וזה בלי קשר להורים שלו שמעורבים יתר על המידה במשרדי המועדון
לפי המארקה יש סיפור אחר:
“עזיבתו של צ’אבי אלונסו מספסל ריאל מדריד הגיעה לאחר החלטה שיזם המועדון עצמו. למרות שההודעה הרשמית שפורסמה במדריד המתייחסת להסכם הדדי, המציאות היא שהצעד הראשון נעשה על ידי המועדון היום אחר הצהריים. לצ’אבי לא הייתה שום כוונה להתפטר או לעזוב את תפקידו, אך המועדון הוא זה שיצר קשר עם המאמן והציג את עזיבתו כאפשרות ריאלית. הפגישה כיסתה את כל הנושאים: ניתוח העונה, מצב הקבוצה הנוכחי והעתיד המיידי של הפרויקט בסנטיאגו ברנבאו.
ריאל מדריד הרגישה צורך לשנות כיוון לאחר עונה לא עקבית, שהתאפיינה בחוסר עקביות ומגמה שלילית. צ’אבי אלונסו פתח את העונה באנרגיה רבה, מנסה ליישם את רעיונותיו הכדורגלניים ושיטת משחק חדשה, תוך בחירה בהרגלים חדשים. עם זאת, חדר ההלבשה לא הקל עליו בשום שלב. חוסר ההרמוניה הפנימית אילץ את המאמן לוותר בהדרגה על קרקע במהלך החודשים, תוך שהוא מתרחק בהדרגה מגישתו הראשונית.
היכולת החלשה וגם התוצאות הלא טובות, על אף ההתייצבות לאחרונה, הקשר זה הוביל את ריאל מדריד להציע למאמן שעדיף לשני הצדדים להיפרד. צ’אבי אלונסו, למרות שמעולם לא יזם את הפגישה וגם לא התכוון לעזוב, הבין את המצב. הרעש שנוצר בשבועות האחרונים בנוגע לעתידו והתחושה שהפרויקט מילא את שלו הכבידו מאוד על החלטתו הסופית. לפיכך, הוא קיבל את הצעת המועדון והסכים לעזיבתו, ובכך סיים פרק שהחל בהתלהבות אך הסתיים בקשיים פנימיים וחוסר תוצאות.
צ’אבי אלונסו הוא לא עוד בניטז או לופטגי שבה והלך.
זה שחקן מוערך מאוד ברמה עולמית ומאמן צעיר ועולה.
יכול להיות שזה היה מוקדם מדי מבחינתו לקבל מועדון כזה על כל המשמעויות והלחצים שבו.
זה לא מוריד מהעובדה שזה כתם על המועדון שלא מצליח לעשות את ההתאמות לכדורגל מודרני עם רעיונות מודרניים ושיטות מודרניות.
כואב לי מאוד על אלונסו. זה לא מגיע לו ואני מקווה מאוד שהוא ימצא את עצמו במועדון בריא יותר ויצליח ברמות הגבוהות, גם על הראש של ריאל. הלוואי ויעשה קדנציה מוצלחת בליברפול, אני לחלוטין אהפוך לאוהד שלהם.
כל היום שופרות המועדון דיווחו שהוא יישאר.
פורסם שהוא התפטר בתמימות דעים, ופתאום יש שינוי דיסקט.
המועדון רוצה להתגייר כמי שידו על העליונה.
אוקיי אנחנו לא מכירים מספיק. מתחביביי זה לשחוט פרות קדושות. אין אצלי כאלה.
80 אחוז מההדעות שלך הן רק כמה שג’וד לא טוב, למרות שהוא כמעט ואף פעם לא קרוב להיות הבעיה.
מה שפורסם זה ככל הנראה נרטיב שהמועדון שיחרר לתקשורת בתיאום עם אלונסו, לשני הצדדים אין אינטרס לגרום לאחד מהם להיראות רע, גם ככה שניהם לא יוצאים הכי חיובי מהסיטואציה מבחינת נראות לציבור. זה עדיין כשלון של שני הצדדים.
מעבר לזה כנראה שהאמת איפשהו באמצע, מאמין לדיווחים שאלונסו היה מותש, ראו את זה עליו במשחקים. הוא בא מדור של שחקנים שהיו (או לפחות נתנו את ההרגשה של) הרבה יותר מקצוענים ורציניים, והוא קיבל חבורת ילדי טיקטוק עם הרבה כשרון אבל עם רצינות והתנהגות של קייטנת כדורגל. מספיק רק ויניסיוס בשביל להתיש כל מאמן.
מרגיש רע עם עם זה באופן אישי כי אני האמנתי שהמועדון באמת מתכוון לשנות גישה ולהביא מישהו שיהיה העוגן שיסדר לסגל שלנו את הראש, ושיחתוך את מי שצריך עד שתיבנה פה קבוצה רצינית. מסתבר שהמועדון (פלורנטינו וחבריו בהנהלה) החליט שעדיף לו להיות עסק מוצלח מאשר מועדון כדורגל מוצלח.
באסה, מה אני אגיד מעבר.
שיהיה לארבלואה בהצלחה, לא מאמין שנעשה משהו מהעונה הזאת כבר, וממש ירד לי החשק לראות את המשחק הבא.
אני לא יודע מה האמת וייתכן שלעולם לא נדע, אבל הסיפור של אלונסו התפטר נשמע הרבה יותר הגיוני לי כרגע מאשר שהמועדון פיטר אותו דווקא אחרי תקופה יחסית של יותר יציבות, רק בשביל למנות את ארבלואה.
מקום שני בפער סביר. ניצחון בקלאסיקו בליגה. בעמדה טובה לסיים בין 8 הראשונות בצ’מפיונס. מאז ההפסד לסיטי, ניצחנו את כל המשחקים עד ההפסד הצמוד אמש.
חיפשו אותו בנרות. כל משחק ההנהלה קיוותה שיפסיד כדי שיהיה תירוץ לפטר אותו. פתאום הסופרקופה זה תנאי למשהו. כל המינוי הזה היה חצי כח, כדי לצאת ידי חובה ולהתכנס חזרה למוד אנצ’לוטי.
היאוש והמיאוס מהקבוצה גדול. לנצח נהיה קבוצה של פרימדונות שנותנים ספרינט פעמיים בעונה ומקפיצים את הקהל בפתטיות.
איזה מועדון אנחנו אוהדים בחיי… מותג לטוב ולרע.
הקטע הוא שאלונסו הוא שחקן על היסטורי, שכתב פרק מפואר בריאל מדריד ולא כזה מזמן… ואם אחד כזה נאכל בלי מלח על ידי ריקוד המכונה שנקרא טרללת ריאל למי באמת יש סיכוי?
זה או שאתה סבא חביב סטייל קרלו ומצליח איכשהו, או שאתה ליטרלי זינדין זידאן, לכל השאר אין מה לחפש פה וכל הצלחה שלנו תחת מאמן אחר הייתה קצרת מועד ונבעה מאיכות הסגל בלבד.
אם היינו צריכים לדמיין את מאמן החלומות, הוא נראה כמו אלונסו,
כדורגלן עילית היסטורי
שחקן עבר בריאל
מאמן מודרני עם תזה ברורה
הצלחה מסחררת במועדון דרג ביניים
התגלמות המדריסמו ![]()
ואם כל זה פאקינג נכשל ונראה כמו קרקס, יתכבד דון פרז להרים טלפון לזיזו וקרלו ולהציע להם חוזה לכל החיים, עם שכר כמו שויני החי בסרט מבקש, שיבואו להיות co coach.
כעת הכתבים האמינים מדווחים שהוא פוטר.
השחקנים ידעו על כך רק בהודעה הרשמית שיצאה מהמועדון.
מדווחים ששחקנים מסוימים מרחו את הזמן באימונים ובקושי התאמנו.
זה לא מועדון כדורגל, זה בית זונות.
שביט קרא לנו חטאפה עם כסף, פתאום זה מרגיש לי כמו מחמאה.