וואו עצוב. אוהב את אלונסו למרות שגם לו יש אשמה בקרייסס. אישיות ומוח כדורגל מבריק. הוא עוד יצליח ואנחנו נבכה לדעתי. מי שמחרבן פה הכל זה פרז. בניית הסגל הקיים, היא שלו ורק שלו, לדעתי. מקצועית ”כדורגלנית” הוא איבד את זה. וזאת הנקודה הקריטית פה. חד וחלק פלורנטינו הוא האגדה, אבל צריך לדעת מתי אתה כבר לא מתאים, ואני משוכנע שהמועדון חייב לשנות ניהול/גישה/אסטרטגיה או איך שלא נקרא לזה.
אני אלך אחורה בזמן. פרז נכשל כשויתר על מקאללה ופתח את פרוייקט “הגלקטיקוס 1”, שהיה מלא בתותחים ובחוסר איזון מטורף.הפרוייקט התחיל טוב ולבסוף נחל כישלון ענק. אני זוכר חוליות קישור כמו גוטי, בקהאם, זידאן ופיגו זה היה הזיה. בזמנו כל פלסטר של הבאנו לא עזר, כמו גראבסן והפודל פאולו גארסיה. פרז התפטר אחרי שנים רעות, שיצרו כדור שלג בריאל מדריד. לאחר שפרז חזר, הוא בנה את “הגלקטיקוס 2” ,עם חברינו צ’אבי אלונסו, קארים, כריסטיאנו, וקאקא ( אחח איזה קיץ זה היה) והחל לבנות קבוצה מאוזנת שרק התקדמה עם השנים, הביא מוריניו כמאמן, את אוזיל ודי מאריה וגם סמי חדירה, הוסיף איזון, ובהמשך גם את מודריץ וכו’.
בזמנו, אני בתור אוהד אמרתי לעצמי שפרז ישתנה, הוא הבין את הטעויות מהקדנציה הראשונה והוכיח את זה בשניה. הוא הבין שקבוצה חייבת איזון לצד איכות. קבוצה לא מאוזנת לא שווה כלום. והוא יצר דרך.
הקבוצה הגדולה האחרונה שזכתה בכל הצ’מפינוס עם זידאן המשיכה באותה דרך, והיא גלגול של הקבוצה של מוריניו. זאת הייתה קבוצה של שחקנים שכל אחד נתן את הגוון שלנו וביחד יצרו תלכיד היסטורי.
במהלך השנים האחרונות אני רואה שהדרך הזאת לאט לאט הולכת לאיבוד, וגם בעונת הדאבל האחרונה (שעם כל הכבוד לנו ויש כבוד), נהנו מברצלונה מפורקת במשבר כלכלי, ואת הצמפיונס לקחנו כאנדרדוג שהיריבה עדיפה עלינו בכל שלבי הנוקאאוט. זאת לא ריאל מדריד . כך גם היה קודם לכן בעונת כדור הזהב של בנזמה, שסיפקה לנו רגעים בלתי נשכחים. אמרתי טוב, זה שנת קורונה, משפצים איצדיון וכו’. אבל לא , המשכנו לסחוט את הלימון וגם את הקליפה שלו וגם את הגעינים עוד. והזקנים המשיכו לסחוב, גם אם היו רצים פחות וזריזים פחות. הכתובת הייתה על הקיר והסגל התדרדר, וכך עברה עוד עונה ועוד עונה והלכו להם לאט לאט כל האגדות שסחבו את העגלה עד הרגע האחרון קאסמירו ,ראמוס, קארים, קרוס ומודריץ הלכו ועם מי נשארנו? אוסף של צעירים מוכשרים שמכרו לנו שהם היורשים, וסגל חד גוני ולא מאוזן בשיט שיש לו בעיית אגו קשה, עם קישור שלא מסוגל לשלוט נגד פאקינג מאיורקה. צמד המשחקים האלה בסופרקופה היו השפלה לקשרים שלנו. קבוצה שויניסיוס הוא אחד מהמנהיגים שלה , לא תגיע לכלום, ואני לא מתרגש מהגול שלו אתמול. הוא היה סופר אגואיסט כלפי קאררס רודריגו וגונזאלו. אני רואה בזה פגיע עצומה בחברים שלו, ובתלכיד. ויני צריך את קארים שייתן לו 2 סטירות ויגיד לאחרים לא למסור לו ואת קרוס שינהל אותו כדי להיות יעיל באמת, ולדפוק חשבון לחברים לקבוצה. ומה פרז ואנצלוטי עשו כל הזמן? רק ליטפו אותו. הוא מתנהל בצורה ביזיונית, ובעיניי הוא קובר אותנו.
אלונסו ניסה להילחם בזה, וראינו התחלה של שינוי. אבל ויניסיוס גובה ע”י פדה ועוד כמה חברים (ואולי גם ההנהלה לכו תדעו). ואלונסו הלך אחורה במקום ללכת עד הסוף. זאת הייתה נקודת המפנה, ושם התחילה הקריסה שלנו.
נקודה נוספת, אני לא יכול לסבול את האסטרטגיה ההזויה הזאת של לא לקנות בכסף שחקנים באמצע הקריירה. זה כזה טימטום. היינו זקוקים לזובימנדי שהיה על המדף. אלונסו ידע וביקש, כי הוא זיהה את הבעיה בקישור. למה אפשר לקנות הימור כמו האוסן ב60 מיליון, אבל לא את זובימנדי ב60 מיליון, כשחקן מוכח בליגה ובנבחרת בגיל 26 ?! הרי לוקה מודריץ הגיע ב35 מיליון (סכום לא קטן יחסית לאז), והפך לקשר הגדול בתולדות המועדון. אני לא מצליח להבין איך פרז זנח את כל מה שלמד בדרך הקשה במהלך 25 שנה.
אסיים בזה לפני שנה . חבר אמר לי באמצע העונה שריאל צריכה את מוריניו לפחות לחצי עונה, וצחקתי לו בפרצוף. אמר לי שצריך מאמן שיבוא ויערוף ראשים כדי להתחיל דרך חדשה אחרי הקבוצה הגדולה שהייתה וצריך מישהו חזק שלא סופר אף אחד כדי לעשות את זה. היום אני חושב שזה נכון. ריאל צריכה ריסטרט וחבל שאלונסו לא הגיע אחרי זה ,כי אז אולי באמת היה לו סיכוי לעשות פה דברים יפים.