מקבל את זה שפרס לא גיבה. אבל זה חלק מהאתגרים שמאמן בריאל צריך להתמודד איתם.
אני לא באמת יודע מה בדיוק קרה מאחורי הקלעים, אבל גם אם ויניסיוס הפך לאיזושהי בעיה, לא נראה לי שהיא הסיבה לחוסר ההצלחה של הקבוצה, ולא הגיוני שבלתי אפשרי לפתור אותה מבלי לוותר על השחקן. ראינו בשנים האחרונות שעם ויניסיוס אפשר להצליח. גם פלורנטינו ראה. הסגל הזה, כולל וניסיוס, מינוס אמבפה, ופלוס קרוס-מודריץ׳ זכה רק לפני שנה וחצי באליפות ובצ׳מפיונס, אז הציפיות שיצליח לא מופרכות, אם כי אכן מה שבאמת חסר זה בעל בית במרכז המגרש, וזה לא על אלונסו.
אתה אולי זוכר כמה ביקורת הייתה לי על פלורנטינו לאורך השנים, משלל סיבות. אבל פה אני מאמין שהוא ראה שאלונסו פשוט לא בשל כדי לנהל את ״חדר ההלבשה״ של ריאל מדריד (משימה קשה גם למנוסים ממנו).
אם כבר הביקורת שלי על פלורנטינו היא על עצם ההחתמה של אלונסו. אמנם ממבט ראשון זה נראה כמו פוטנציאל לזידאן 2.0 , שחקן עבר מכובד עם ידע וחידושים ומוטיבציה וכ״ו…. אבל האמת שאני הייתי סקפטי מהרגע הראשון, כי בניגוד לזידאן שעשה ״סטאז׳ ״ במועדון תחת אנצ׳לוטי, אלונסו הגיע מבחוץ כשהוא בבירור לא מוכן למעמד, עם כל הכבוד ללברקוזן.
לגבי איך שהקבוצה נראתה, מההתרשמות היה שינוי זניח. ההגנה קצת התייצבה, לדעתי בעיקר בגלל שברוב המשחקים פשוט שיחקו מגינים נורמליים (כזכור בשנה שעברה לא באמת היו לא מגן ימני ולא שמאלי).
מבחינת שיטת משחק לא זיהיתי משהו. לא השתפרה החזקת הכדור. משחק לחץ יעיל היה סה״כ לדקות מוגבלות בכל העונה עד כה. ההתקפה התבססה כמעט לחלוטין על יכולתו האישית של אמבפה. לא היה איזה סגנון ייחודי או יוצא דופן, נניח.. כמו למשל קבוצת ה״קאונטר פאנץ׳ של מוריניו 2012, או כמו ה״אילתור״ של אנצ׳לוטי עם בלינגהאם שלמעשה הייתה הברקה שהפתיעה כמעט את כל היריבות. הכל היה שבלוני וצפוי.
לא זכור לי שאלונסו התעלה על מאמן אחר שעמד מולו. דווקא זכור לי ההפך, למשל את מאמן סלטה ויגו עושה לו בית ספר, את סימאונה נותן לו נוק-אווט בדרבי. הוא ניסה לקדם ואף להתבסס על ארדה גולר הבינוני (אולי מחוסר ברירה, אז פה אולי יש נסיבות מקלות). וכאמור חוץ מניצחון ביתי לא מרשים על ברצלונה פצועה, הוא נכשל בכל משחק מפתח, מול כל קבוצה ״גדולה״. בנובמבר כל זה נחשף גם מול ה״קטנות״ .
הפיטורים היו צפויים מאד כי רוב הסיכויים שהעונה נגמרה, ואם היא ככה נגמרת אז ברור שאלונסו לא ממשיך לשנה הבאה. ואם הוא לא ממשיך אז אין היגיון סתם למשוך את זה.