מה שקשה לי להבין ברמות האלה, זה שאלונסו חוזר על ידנו הרבה זמן, היה סגור דה פקטו שנה וחצי לפני שבא, לא היה איזה תיאום ציפיות מינימלי?
וגם הוא לא איזה מאמן ״מהרחוב״ הוא אגדת ריאל מדריד, המון דיבורים שלא הצליח לשלוט בחדר ההלבשה וכו. וואלה רבאק בנאדם היית בעצמך שחקן בחדר הלבשה הזה, אתה מכיר את המערכת הכי מבפנים שיש, מכיר את האופי של פלורנטינו, למה אתה נראה כזה שוקיסט מכל המצב. וואחד קיצוץ כנפיים עשו לו נכון, אבל גם הוא נראה שבא בגישה קצת מוזרה לתוך האירוע.
אותו דבר היה עם קטש במכבי. שחקן מכובד ונערץ במועדון אחרי עונה מוצלחת בקבוצה קטנה יותר מגיע לאחת הקבוצות הטובות ולחוצות באירופה הוא בתור שחקן עבר שידע בדיוק מי זה שמעון מזרחי ומה שהוא עושה למאמנים שלא מצליחים ישר. ידע הכל ועדיין חתם ובסוף פוטר באמצע עונה בצורה משפילה.
במה בדיוק הוא שוקיסט? שציפה ששחקנים בריאל מדריד יהיו מקצוענים וממושמעים? שציפה שהשחקנים יישמעו להנחיות הטקטיות שלו? שציפה לקבל גיבוי מההנהלה להתנהלות מחפירה של השחקנים, בטח ובטח כל עוד הוא מספק את התוצאות?
מה גם שאלונסו בתקופה שלו אצלנו שיחק בעיקר תחת מוריניו, ולצד מקצוען על כמו כריסטיאנו. הוא היה אמור לנחש שמועדון העל שבו הוא שיחק כמה שנים טובות, הפך מהר כ” כ לבית בושת ברזילאי ע”ש ויניסיוס ופרז?
להיפך. העובדה שחוזר על-ידינו הרבה זמן, היה סגור אצלנו שנה וחצי לפני המעבר, אגדת מועדון - כל אלה הם נתונים שהיו אמורים לגרום למועדון להתייחס לאלונסו הרבה הרבה יותר ברצינות. לא לאלונסו למחוק את עצמו.
לדעתי כל ההתמודדות שלו אחרי הקלאסיקו עם מקרה ויני הייתה לא מתאימה. כאילו התנהג במן “תמימות” שהוא לא שם לב מה קורה לו מתחת לאף. הוא היה חייב לספסל אותו לכמה משחקים אחרי המקרה הזה. גם המקרה עכשיו עם אמבפה בסוף המשחק - נראה שבאמת אין לו שום שליטה על חדר ההלבשה.
הפרימדונות וחדר ההלבשה מפוצץ האגו זה לא חדש בריאל, גם בייל דיבר על זה, דבר ראשון למאמן זה לדעת לנהל את האגו, גם בימי אלונסו כשחקן זה היה אותו דבר.
כן כתבתי שעשו לו וואחד קיצוץ כנפיים, כן אני מסכים איתך שהתרבות הזאת מראש לקויה, אבל הוא היה אמור לדעת לאן הוא נכנס, והוא לא התנהל כאחד שחי ונשם את המועדון הזה הרבה שנים. ״ציפה״ לקבל סמכות וגיבוי שתכלס אף מאמן לא קיבל פה מעולם.
אני אגב מראש חשבתי שעצם הבחירה בו מראה על שינוי כיוון והבנה שהבית זונות לא יכול להימשך, זה בבירור לא היה המקרה לצערנו. כן רוב האשמה על ריאל, אבל ריאל היא ריאל ותישאר ריאל כנראה, הוא זה שבא לפה בציפייה שיהיה משהו שמעולם לא היה פה. עצם זה שהוא בחוץ אחרי שבעה חודשים אומר שמראש לא היה לו שום גיבוי אמיתי להנחיל את הדרך שלו כאן והוא עדיין בחר לבוא וקיווה ש״יהיה בסדר״.
מעניין מה היו התגובות (פה ובכלל ברשתות) אם וויני היה עושה את מה שקיליאן עשה
הטעות הכי משמעותית בשנים האחרונות של פרז זה החתמתו של אדון קיליאן; במיוחד אחרי כל הסאגה שהייתה לאורך השנים. אמבפה זה חתיכת רעל בחדר ההלבשה. תראו את פריז בלעדיו ותראו את ריאל איתו.
זה ישמע כ-דל״פ אבל תסלחו לי (זה דיון שיפתח בעתיד, מבטיח ) לא רק שמקצועית נטו לא היה לנו צורך בקיליאן; אני טוען ואומר שקיליאן לא מסוג השחקנים שקודם רוכשים ואז דואגים למקום בהרכב. ממש לא
אחת הטענות שאני הכי שונא. פריז הביאו בעונה שעברה את פאצ׳ו, קברחצליה, ג׳ואו נבש ודואה. בנוסף, שלושה כשרונות על- נונו מנדש, דונארומה וויטיניה הגיעו לפיק שלהם, ודמבלה מצא את עצמו אחרי קריירה שלמה של כלום. הם נפטרו מבלופים כמו קולו מואני, אוגרטה, סימונס ואקיטיקה וניקו שחקנים גמורים כמו רנאטו סאנצ׳ז ונאבאס, ולואיס אנריקה התחיל את העונה השנייה שלו בסה״כ.
אתה מוזמן לדמיין איך זה היה נראה עם אמבפה בשמאל במקום קברחצליה (אחד השחקנים הכי אוברייטד בכדור הארץ) או להשוות את ההרכב שלהם מ23-24 לעונה שעברה, מדובר בהבדל של שמיים וארץ.
ברור שכן. אלונסו היה מפוטר בנובמבר בלעדיו, אין בסגל הזה שחקן אחד שיודע לסיים.
מצד אחד אתה טוען שהביאו את קברצחליה ומשפט אחרי אתה מתאר אותו כהכי אוברייטד. אבל בסדר זה לא הנושא
אני לא אומר שפריז לא עשתה התאמות והשלימה את החסר אך עם אמבפה שחקנים לא היו עושים את קפיצת המדרגה הזו. הם היו עושים את הכל בשביל שחקן אחד היום שחקנים שם עושים את הכל כקבוצה ולא למען שחקן יחיד אחד
שחקנים כמו וויני וג׳וד + בתוספת חלוץ רחבה (אוסימן/ולחוביץ׳/ אפילו הזדמנות לאנדריק או כל חלוץ בינוני פלוס) והיינו במצב הרבה יותר טוב כקבוצה
המארקה חושף שכבר בנובמבר היה פיצוץ גדול בין המאמן לשחקנים והוא היה יכול לעזוב. היום שבו צ’אבי אלונסו התפוצץ והכל התפוצץ: “לא ידעתי שאני בא לאמן בגן ילדים!” - המאמן התפרץ על שחקניו באימון זמן קצר לאחר הקלאסיקו… והכל התפרק.
“זו לא הייתה אזהרה אופיינית כדי למשוך את תשומת ליבם של השחקנים, וגם לא סתם התפרצות חד פעמית בעבודה; זו הייתה צעקה של ייאוש, של עייפות, וכמעט של שעמום. צ’אבי היה מוטרד מזה זמן מה משום ששחקניו לא עמדו בדרישות שהוא רצה להציב בכל אימון ואימון, במיוחד הטקטיים. פרצופים זועפים, חוסר מאמץ, לחישות… עד שלא יכול היה לסבול את זה יותר ופלט משפט שסימן את תחילת הסוף. הוא סיפר להם את מה שחשב במשך זמן מה, ופתח פצע בתוך הקבוצה שלעולם לא יגליד”.
נכתב כי השחקנים לא קיבלו את האימונים הטקטיים והשתעממו מיותר מדי מידע. המאמן הרגיש שהכל מתפרק בקרוב. השחקנים התחילו להגיד את שמו של אלבארו ארבלואה בשיחות סגורות בין אם כי שמו לב אליו ובין אם בגלל הרחש-בחש במועדון ומעבר לכך הוא היה נוכח וצופה קבוע באימוני הקבוצה הבוגרת.
שחקן יכול להיות טוב ואוברייטד במקביל, תשאל את ויניסיוס.
בולשיט. אני לא יודע מה היה המצב בחדר ההלבשה של פריז כמו שאתה לא יודע. גם אם נצא מנק׳ הנחה ששחקן מוביל עם אגו = רעל בחדר ההלבשה, ריאל הסתדרה טוב מאוד עם כריסטיאנו ואפילו הגרסה הכי מצליחה של פריז עצמה, מלבד עונת הטרבל, הייתה עם זלאטן בחוד ככוכב הבלתי מעורער שהזיזו את קבאני לקו עבורו.
בולשיט #2, הקבוצה זכתה בתארים בשיניים מול לא יריבה ועם הרבה מזל. בעונת הבכורה של ג׳וד היה חרא כדורגל גם כשניצחנו בזכותו והדיבור בפורום היה שזה עניין של זמן עד שהוא יירד מכושר אלוהי לכושר רגיל והסטט׳ תתאזן, מה שאכן קרה.
ואז אתה מציע את מי, ולאחוביץ׳, שחקן שהגיע על תקן מעמד אמבפה-י ביובה והוא כ״כ גרוע שהוא הולך לעזוב בהעברה חופשית כשהביאו 3 חלוצים על הראש שלו? אוסימן שעשה מרד בנאפולי ועבר לשחק בטורקיה? טוב שלא הצעת את חוסלו כפיתרון ארוך טווח.
היכולת לבדות סיפורים ועלילות ולהאשים את היחידים שמתפקדים מדהימה. ממה שאנחנו רואים ויודעים, ויניסיוס הרבה יותר רעיל מאמבפה וזה היה נכון לפני שקיליאן הצטרף וגם אחרי השטות שעשה בסופרקופה.