ישפיע מאיזו בחינה?
יכול קצת לפרט מה בושה וחרפה בעינך?
ישפיע מאיזו בחינה?
יכול קצת לפרט מה בושה וחרפה בעינך?
הסלמה מהצד הישראלי. אני מניח שאם יהיו פה אירועי הרג המוני, המלחמה תיכנס לשלב חדש.
בכל אופן, בינתיים נראה שזה אירוע פחות דרמטי ממה שהיה נראה בהתחלה, מדובר בסה"כ על כעשרה הרוגים. נורא, אבל בהתחלה דיברו על עשרות נעדרים מתחת להריסות.
יש רק הסבר אפשרי אחד למה האירוע בטמרה לא הוזכר. אני לגמרי מרגיש בושה.
שהוא היה במטח מוקדם בכמה שעות שכבר היה בטיפול?
לגבי טמרה, מבין מה שאתה אומר. לא קראתי נכון את ההודעה המקורית שלך.
לגבי הסלמה מצד ישראל, לא נראה לי שמישהו חשב שמהלך מול איראן יהיה דומה או קרוב למה שראינו עד עכשיו.
12 פרסמו אתמול שהקבינט אישר סנריו שצפה בין 800-4,000(!) הרוגים בעורף. {כל כל טיפשי בעיני שמפרסמים דבר כזה אבל אין לי ציפיות}.
סה״כ אנחנו ב׳קצב טוב׳ עד עכשיו ולא נראה לי שזה ישנה תוכניות. היה די ברור שבניגוד לישראל, איראן תתקוף ישירות אזרחים והכינו תוכנית מה תוקפים להם אם יתקפו אזרחים.
חיפשתי ולא ראיתי הצהרה של דובר צה״ל אחרי האירוע שם.
אני עוד מחכה לראות תגובה ממתנגדי המשטר, זה חייב לקרות. אם מתנגדי המשטר לא יעזרו פה ולא תהיה סכנה ממשית לשלטון עצמו יהיה לי קשה לדמיין את ישראל ממשיכה בהחלפת המהלומות הללו. מקווה שביניהם הקרובים המקומיים יתעוררו.
הבנתי מכל מני פרשנים שהסבירות לכך מאוד נמוכה. מתנגדי המשטר ניסו להפיל את השלטון מספר פעמים ולא היו קרובים להצלחה - כך שהמוטיבציה נמוכה, וכן המשטר יודע להתמודד עם התקוממויות שכאלה. מדובר במיליוני אנשים שעובדים עבור המשטר הזה, אנשים חמושים שמקבלים שכר לא פרופורציונלי ויש להם אינטרס שהמשטר ימשיך.
כרגע זה כמובן התסריט האידיאלי שסבירותו נמוכה, אבל מצד שני בשנתיים האחרונות אנחנו ראינו כמה פעמים שהתסריט האידיאלי עבד לנו. נקווה.
בהמשך לזה שוב,
בדקות האחרונות מיכאל שמש פרסם את הדבר הבא:
צה״ל: ״למרות התוצאות הקשות זה מתחת לתרחיש הייחוס שהתכוננו אליו.
הלילה היו 3 מטחים מאיראן (ולא שניים)- בשעה 23:00, 02:00 ו 02:55 עם כ- 75 טילים לצד עוד עשרות כטב"מים.״
לא נראה לי שמישהו בצמרת חשב שיראה טוב יותר ולכן לא נראה לי שיכנסו לשלב חדש הסלמתי יותר.
בסוף המלחמה היא לא מול העם האיראני.
ההסלמה האמיתית היא לפגוע להם עמוקות בסיפור של הנפט. עד עכשיו זה היה סמלי. השאלה אם יעשו דבר כזה בלי שזה חלק ממהלך מתואם: צבאית עם האמריקאים (סגירת מיצרי אורמוז עשויה להיות התגובה), מטריה סעודית של הגנה על מחירי הנפט וכו’
אני בעד שהמחיר ינסוק, הסעודים לא ירצו שאיראן תחזור כי הם יתעשרו על חשבונה. זה יהיה נהדר
הנפט של איראן נקנה כרגע רק ע"י סין ורוסיה (כלי עולמי חזק) ולא ע"י המערב מאז הסנקציות.
הסעודים ישמחו על המהלך
גם חשבתי כך בהתחלה, הסעודים משום מה כל הזמן תומכים בהם.
כפוי טובה, בזמנו אחרי שהבוס שלהם שלח רוצחים לרצוח את העיתונאי ההוא בטורקיה לפי התקשורת בארהב ביבי דיבר עם טראמפ להציל לו את התחת בשביל שארהב לא תטיל עליו עיצומים.
חחח
אני רק חושש שהאופוריה ממכת הפתיחה תעלה למקבלי ההחלטות לראש.
אני חושב שכל נושא שינוי המשטר הוא יומרני ובלתי מעשי בעליל וזו הרפתקה שצריך להימנע ממנה.
יחד עם זאת, אסור לעצור לא משנה מה עד שלא מנטרלים את כל האיום שם.
מקטעי הוידאו שביבי הוציא (ועדיין מוציא) נראה שממש לא עלה לו לראש.
ביום שישי בצהריים, הרבה לפני התגובה האיראנית הראשונה שכולם עוד היו באופוריה, הוא הוציא יותר מסרטון אחד שמבקש להרגיע את האופוריה ולהבין שתהיה תגובת נגד וייתכן מאוד שעם תוצאות קשות.
הסיפור פה זה מרחבים מוגנים.
בבנין בבת ים אפילו מי שהיה בחדר המדרגות (שלא לדבר על המקלט), לא נפגע.
אנשים לא קולטים וממשיכים לעמוד בחלונות/מרפסות ולצלם.
חשבתי שאחרי הפגיעות בר״ג וראשלצ אנשים יפנימו אבל כנראה שלא כולם עמדו בתור של חלוקת השכל.
נראה אם אחרי טמרה, רחובות ובת ים התופעה תקטן או שנמשיך להיות עצובים בגלל חוכמולוגים.
אני חושב שבישובים לא יהודים יש בתים ישנים בלי ממדים
זה שערוריה שהמדינה כל כך הרבה זמן לא מטפלת בזה
ובכל הישובים היהודים כל הבתים הישנים הם עם ממ"דים? לא נראה לי, ע"ע בית הורי ברחובות.
חייב להסכים שזה סוג של שערוריה, לבנינים בהם המקלט הקרוב אינו קרוב מספיק.
אם לא השתמע מדברי, זה לא משנה לי דת גזע ומין, 2025 עכשיו ידעו הרבה זמן . הפקרה מוחלטת.
ומה נדרש לעשות כדי לשנות את זה? יש המון הגיון בפרויקטים של פינוי בינוי, במקומות כאלה, אולי גם תמ"א למספריו (שכנראה פחות כלכליים כי כבר לא רואים הרבה כאלה). אבל זה לוקח הרבה זמן בכל מקרה.
הבעיה בעיני זה המקלטים שחסרים, וגם היכן שיש, ובמיוחד בבנינים ישנים- לא תחזקו אותם והפכו למחסן, ופתאום אין חשמל פה, יש ביוב שעלה על גדותיו שם. תרבות ישראלית ממוצעת לצערנו.
זה לא שערורייה ולא בטיח. ניהול סיכונים. אי אפשר למגן את עצמינו לדעת ודרישה להוסיף מיגון ל-100% מהבניינים הישנים (עלות גבוהה בהרבה מאשר הוספת מיגון כחלק מבניית הבניין מלכתחילה) זו דרישה די מופרכת.
לא חושב שזה לכל הישנים, כי בחלקם לפחות יש סוג של מקלט מקורי
שכחת לציין שעד היום אנחנו משלמים על הניצחון הזה…