אין לי מושג אם זה נכון, אבל נשמע כמו התפתחות לא בלתי סבירה וגם די מדאיגה. רוסיה חייבת לאיראן על מה שקורה באוקראינה וסין תשמח לעשות ניסוי כלים עם הנשק שלה. בנוסף, ארה"ב השחוקה מתלבטת אם להיכנס למלחמה מיותרת מבחינתה כי היא צריכה את כל הקשב על סין. יש מצב שכניסה כזו קצת מדגדגת לסין.
טוויטר וזה. מלבד זאת קשה לי להאמין שבתוך יומיים כבר מטוסים עם ציוד מתקדם ינחתו באיראן. הטילים שהיו לאיראן היו מתוצרת עצמית, ואפילו אם הסינים ייצרו מבעוד מועד (…) טילים שמתאימים למשגרים האיראנים, לעבור מיצרן ליצרן אף פעם לא עובר חלק ותמיד יש קשיי אינטגרציה.
כאיש הנדסה בתעשייה הביטחונית אני כמעט בטוח שזה לא כל כך פשוט. על כל שורת קוד שמשנים, קבל שמחליפים או קפיץ קטן שרוצים לשנות יש לך פינגפונג שנמשך הרבה יותר ממה שחושבים.
בעניין אחר, כמה מחשבות.
בעקבות מכוניות התופת וכו, האם יש אפשרות כזאת שהמוסד ייצור מהומות שיוצגו כאילו קמות מהומות פנימיות של מתנגדי המשטר וכך להדליק את החברה האירנית? הרי אנחנו כבר בתוך טהראן, וכמו שאנחנו רואים האזרחים האירנים קשובים לנו והמסרים שלנו עוברים אליהם.
אני לא יודע כמה העולם יסבול את התמונות שמגיעות מטהראן. כמו בעזה, אם ימשיכו להאסף תמונות של נהרות ברחובות, אנחנו נאבד מהר מאוד מהקרדיט שלנו. יש לנו שליטה צבאית אבל יצאנו לכולם מכל החורים, ובנוסף ללחץ שמופעל עלינו בגלל הפעילות בעזה, וההתעקשות האריקאית לסיים את המלחמה, אני חושש שנשלם מחיר קשה.
במידה ומקפלים את איראן, אפשר יהיה לומר שהרגנו את ראש הנחש באמת ואנחנו הולכים לעתיד טוב יותר שבו אנחנו נלחמים בחמולות פיראטיות? הרי גם חמאס ואפילו חיזבאללה, לא שווים הרבה בלי איראן עד כמה שהבנתי.
ועוד משהו קטן, אין לנו תקשורת פה בארץ. אני שם ערוץ 12 וכל מה שהם מדברים עליו זה רק לא ביבי, עברתי ל14 והם מתעסקים בכמה ביבי הוא למעשה המשיח, עברתי ל13 ושמה גם מדברים על רק לא ביבי. שישרפו כולם.
סתם המלצה קטנה רועי קייס מכאן , כתב לעניני ערבים, אני הכי הרבה נהנה לעקוב אחריו. שום אגנדה . מאוד אמין, מקצועי ויש לו מקורות בעולם הערבי. אולי הכתב הישראלי שדיבר ראשון על ההפיכה נגד אסד בסוריה השנה.
כאמור אין לי שום מושג על אמיתות הדיווח, אבל אני מציין זאת כהתפתחות לא בלתי סבירה
ואם עד עכשיו חלק מהציוד שלהם כבר היה רוסי? ואם הייתה תוכנית כזו הרבה קודם? שלא לדבר על זה כשאתה נואש אין זמן לפינג פונג ואתה לוקח מה שיש
בטוח שאנחנו התכוננו, אבל גם המחשבה שאנחנו צופים באיזשהו פרוגרס בר שעמד על 2000 ועכשיו הוא על 1700 ועוד מעט נגמר… לא יודע. בדיוק כמו שאף אחד כאן לא ידע לקחת כחלק מהשיקולים שתהיה מתקפת ביפרים או שהמוסד יקים בסיס כטב"מים על אדמת איראן. מאותה סיבה, אגב, אני לא שולל שיש לנו דרך לפגוע בקור ההוא שאני לא זוכר את שמו ונמצא הרבה מתחת לאדמה.
אני לא רוצה להתבטא בצורה כזאת החלטית כי אני באמת לא יודע, אבל אני מדבר מהניסיון הקטן שלי. לפעמים גם כשעוברים מיצרן ליצרן שמייצר את החלק הכי בסיסי יש בעיות. אני אתן לך אפילו שמות של חברות שהייתה לי (יותר נכון במערכת שאני הייתי חלק ממנה) בעיה איתן בנושא הזה. לאחת קוראים כרמור ולשניה שיבובים. החברות האלה מייצרות רכיבים ממתכת בעיבוד שבבי. חלק מכני, הכי בסיסי שיכול להיות במערכת. המערכת עבדה יפה עם רכיבים שיוצרו על ידי חברה אחת ולא עבדה טוב עם רכיבים שיוצרו על ידי החברה האחרת. שתי החברות עמדו בטולרנסים והכל.
כשמייצרים מוצרים כאלה עדינים, אינטגרציה לוקחת הרבה זמן, ותמיד יש בעיות תאימות כאלה או אחרות.
מעבר לזה, לא כאיש מקצוע אלא היגיון פשוט, תוך 48 שעות שתתקבל החלטה לחמש את איראן, לארוז את המוצרים להעלות אותם למטוסים ולהנחית כבר באיראן, זה פשוט לא נשמע לי אמין.
עם זאת אני כן חושש, בדיוק כמוך, שהעסק יתפתח מעבר למצב הקיים וחושש מהתערבות סינית. מהרוסים אני לא חושש, יש להם את הבעיות שלהם והם גם ככה מותשים.
לא מתווכח על זה, ציינתי את זה יותר כהתפתחות אפשרית. הגיוני שהם דאגו לגב ממעצמה גדולה יותר כמו שאנחנו דאגנו. הגיוני שרוסיה חייבת להם משהו. הגיוני שהסינים לא נשמות טובות.
יש לישראל בעיה עם לסיים מלחמות. הם או מחזיקים את המלחמה על אש קטנה לנצח (67, לבנון, עזה עכשיו) או יוצאים למבצעים קצרי טווח וממהרים להסתפק בהסכמים או בהישגים מיידיים.
נתנו מכה רצינית לאיראן. ועכשיו מה? מלחמה נצחית? פרישה בשיא? ישראל כל הזמן חסרה תכנית לטווח הרחוק.
המצב באיראן מתחיל להזכיר את המצב של חיזבאללה אחרי המכה. כמו שבלבנון אמרתי שיש למתונים שם הזדמנות חד פעמית להיפטר מחיזבאללה (באופן חלקי הרוב המתון בלבנון אכן קם נגד חיזבאללה) עכשיו תור המתונים באירן לקחת את ההזדמנות שלהם.
לא חושב שיש פה הקבלה לחמאס שבו יש ארגון טרור שעל הזין שלו האוכלוסיה. יש בזה גם מן המלחמות של ‘פעם’ - הכרעה היא כשברור מי ניצח ואין צורך להמשיך כי אז יווצר יותר נזק.
לא יודע בדיוק איפה זה נופל, אבל לא הייתי מקביל מדינה של 80 מיליון עם היסטוריה לארגון טרור. לשום כיוון.
אני לא כאן כדי להגיד נכון או לא נכון. ואני מבין את האיום האדיר מצד איראן (גאה בצבא על מה שהוא עושה), פשוט חורה לי שנושא החטופים שוב זז הצידה. קמתי בבאסה גדולה הבוקר עוד עם המטען הזה של ההרוגים - הזוי כמה בתים במדינה לא ממוגנים היטב. הבחור ההוא שדיבר על בנותיו ואשתו שנרצחו מהפגיעה - רציתי לחבק אותו. אני מתכתב פה ושם עם הורים מהכיתה - הם נאלצו לאלתר וזה היה ממש עצוב. יצא לי לחשוב כמה דברים עברנו מאז 2020 בערך.
מאוד מקווה שמתי שזה יגמר אזכיר לעצמי את התקופה הזו עם מילה אחת “פרופורציות”. לגבי כל דבר בחיים, לפעמים אני שוכח.
אגב, כאחד שעובד עם ילדים וכנראה שבסיום השנה גם אעזוב את “הענף” - המצב די משבש את הפרידה מהם אחרי שנתיים.
דבר אחרון: אם יש מישהו שיודע איך אני יכול לתרום, כסף או אפילו צעצועים (אני לא יכול לוגיסטית להסיע את זה אבל כן אם מישהו יכול לקחת את הציוד ממני) לאותן משפחות שפינו - אשמח שיכתוב לי בפרטי. שמרו על עצמכם