מונדיאל 2026 :: מתקרבים להכרעה בשלב הבתים!

אני נגעלתי מהסרטון העלק מרגש של ניימאר שאומרים שהוא זומן. כולם ידעו שהוא זומן, וגם הוא ידע לפני. כל ההתרגשות כביכול זה סתם show. יש לו 0 אותנטיות.

אז ניימאר נפצע שוב
הפעם ל-10 ימים

מי ראה את זה קורה..הגוף שלו שבור

הוא בדר’'כ משחק עם 2 מה-5 ו-4 מתוך ה-9.

הסגל של אנגליה למונדיאל (26 שחקנים)

Goalkeepers: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), James Trafford (Manchester City)

Defenders: Dan Burn (Newcastle United), Marc Guehi (Manchester City), Reece James (Chelsea), Ezri Konsa (Aston Villa), Tino Livramento (Newcastle), Nico O’Reilly (Manchester City), Jarell Quansah (Bayer Leverkusen), Djed Spence (Tottenham), John Stones (Manchester City)

Midfielders: Elliot Anderson (Nottingham Forest), Jude Bellingham (Real Madrid), Eberechi Eze (Arsenal), Jordan Henderson (Brentford), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Morgan Rogers (Aston Villa)

Forwards: Anthony Gordon (Newcastle United), Harry Kane (Bayern Munich), Noni Madueke (Arsenal), Marcus Rashford (Barcelona on loan from Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Al-Ahli), Ollie Watkins (Aston Villa)

אז מבין השמות הגדולים, טוכל משאיר בבית את מגוויר, טרנט, פודן ופאלמר. מה דעתכם?

טוכל משחק באש. אם לא יהיה מונדיאל מדהים, ידברו על מי שנשאר בחוץ ויאשימו אותו בפרוטקציות וקומבינות.
לא שאכפת לי מגורל נבחרת אנגליה או גורלו של טוכל.

מי שרוצה לעקוב אחרי כל הסגלים של כל הנבחרות

בערך הזה מופיעים כל הסגלים שפורסמו, מהסופיים עד המלאים ומעל כל נבחרת רשום באיזה תאריך הכריזו או יכריזו על הסגל הסופי.

מוזמנים לעקוב

לא כל-כך הבנתי את הדרמה סביב הסגל.
פודן, פאלמר וטרנט נלחמים כשנתיים עם פציעות וחוסר יציבות דרסטית בכושר משחק.
זה לא שהסגל זקוק להם בצורה יוצאת דופן.

חברים פתחתי קבוצת הימןרים באפליקציה של play365
זה ממש מגניב וחינמי

מצטרפים לקישור, זאת קבוצה רק של הפורום

https://short.365scores.com/QcQnFc

בעשרת הימים האחרונים הפודיום החלו עם יוזמה יפה של דירוג 55 השחקנים לקראת המונדיאל - לפי הכושר העכשווי וגם ההיסטוריה במונדיאל, היו כמה וכמה מדרגים. בכל יום הם חושפים עוד שמות.
שלושת הראשונים עדיין לא פורסמו אבל לא מסובך לנחש שאלה לאמין ימאל (להערכתי ידורג ראשון), הארי קיין (לדעתי ידורג שני) וקיליאן אמבפה (לדעתי ידורג שלישי). כריסטיאנו רונאלדו מדורג במקום ה-32, ליאו מסי במקום ה-11. השוער שמדורג הכי גבוה הוא טיבו קורטואה שבמקום ה-15. ויניסיוס ג’וניור מקום 12, פדה ואלוורדה מקום 13, חוליאן אלבארס מקום 14.

העשירייה - מה שפורסם:
10-ראפינייה
9-ויטיניה
8-פדרי
7-ברונו פרננדש
6-עוסמאן דמבלה
5-ארלינג הולאנד
4-מיקל אוליסה

עוד דירוג נחמד אגב לחובבי הז’אנר זה דירוג מאה השערים הגדולים בתולדות המונדיאלים, המקום הכי גבוה שפורסם הוא המקום ה-20 - אנדרס אינייסטה גורם לאוהדי ספרד לדמעות של אושר עם השער שלו בהארכה נגד הולנד בגמר 2010 ממש לפני שמגיעים לפנדלים. ומקדיש את השער לדניאל חארקה ז"ל.

“התאחדות הכדורגל הברזילאית מדווחת כי הכדורגלן ניימאר ג’וניור לא השתתף באימון נבחרת ברזיל שנערך אחר הצהריים ביום רביעי בטרסופוליס. השחקן נלקח למרפאה בעיר לבדיקות נוספות. לא יימסר מידע נוסף עד שהצוות הרפואי של נבחרת ברזיל יסיים את הערכותיו”. לנבחרת מצפים שני משחקי ידידות אחרונים בהחלט בשבוע הבא לפני המונדיאל - נגד פנמה ב-01/06 ונגד מצרים כעבור שישה ימים.

יש עוד הרבה זמן עד שהטורניר מתחיל אבל מה נגיד דווקא משום שמדובר בניימאר זה לא מריח טוב.

עריכה: שלושה שבועות בחוץ בגלל פציעה - יחמיץ את המשחק הראשון.

-בנושא אחר: הסגל של נבחרת הולנד פורסם, לדעתי כבר שנים שהסגל מאוד משעמם בלי שחקנים גדולים בחלק הקדמי. חבל שלנבחרת של אריאן רובן ורובין ואן-פרסי ו-ווסלי סניידר לא הייתה הגנה כמו של הנבחרת ההולנדית הזו.

בעייתי… זה יכריח שופטים לשלוף כרטיס כדי להצדיק אי ענישת שחקן פצוע. שחקן יכול להיפצע באמת בעימות חוקי על הכדור ואז להעניש אותו בדקה בחוץ\לשלוף לשני כרטיס צהוב.

יאללה חבר’ה זה לא תוכן ממומן - עוד שישה ימים המונדיאל. מישהו מתלהב? כמובן שזו אחלה דרך להעביר את הזמן, אבל הפורמט ששונה - הגדלה חסרת פרופורציות ונבחרות פח, השעות הלא-הגיוניות ועוד כל מיני דברים - גרמו לי להתלהב הרבה פחות, אולי זה גם הגיל ובכלל צלקות מהכדורגל בשנתיים האחרונות.

אז עשיתי מה שאני אוהב והתחדשתי בחולצה של כריסטיאנו רונאלדו בנבחרת פורטוגל - המונדיאל האחרון שלו. בדקתי קצת בארון, שלחתי את התמונה המהממת הזו שצולמה אתמול - לכמה חברים מהכדורגל וביקשתי מהם “תדרגו”. החולצה של רונאלדו ממונדיאל 2002 היא כל-כך אייקונית [כאוהד הפועל אני נגד צהוב בגדול]. יש לי האמת גם מזוייפת של מייקל אואן בנבחרת אנגליה ואחת של לוקה טוני בנבחרת איטליה [ביקשתי מאמא לקנות לי אז בטורקיה לפני 20 שנה כשהיא טסה לטיול - ‘תחפשי פרנצ’סקו טוטי’ והיא התבלבלה.

זוכרים את שיר מונדיאל 2006 לפני 20 שנה? רציתי לצלם סרטון שלי שר יחד עם הזמר ברקע, אני זוכר את כל השמות כאילו זה היה אתמול, זה קטע. רונאלדו-אדריאנו-זה רוברטו-רונאלדיניו-קאפו-קאקה-רוברטו קרלוס-אמרסון-רוביניו… וזה גרם לי להתגעגע לשחקנים של פעם. בכל מונדיאל היו הרבה הפתעות ונבחרות גדולות שאיכזבו, ב-2002 גם צרפת אלופת העולם, גם ארגנטינה מהפייבוריטיות וגם פורטוגל שהגיעה לחצי גמר היורו - טסו מוקדם, איטליה וספרד בזו אחר זו הודחו מול דרום קוריאה במונדיאל המכור, ועדיין. השחקנים של פעם היו קצת יותר מרגשים למעט שחקנים באמת היסטוריים ואגדיים כמו כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי ולוקה מודריץ’.

מסתכל בראייה נניח של החולצות שהראיתי לכם. תשאלו אותי אם אני רוצה חולצה של שחקן מוביל בצרפת - אני מעדי, את זו האייקונית של זידאן מיורו 2000 או אם הייתה לי כזו של הנרי. על ברזיל דיברנו. גרמניה? הרבה שמות, אבל מיכאל באלאק 2002 יותר מרגשת, או של אוליבר קאן. אנגליה? עדיין דיוויד בקהאם מנצח עם הנבחרת שלא הגיעה לכלום. ארגנטינה - מסי זה שובר שיוויון, אבל אחרים? גבריאל בטיסטוטה יותר מרגש מחוליאן אלבארס. איטליה בכלל לא כאן וגם על הולנד אין מה לדבר..

כאוהד גדול של כריסטיאנו רונאלדו ורגע לפני המונדיאל האחרון שלו - מודה שאני חש פספוס גדול לגבי היכולת שלו במונדיאלים. לא היה לו אף טורניר גדול באמת במונדיאל. אני חושב למשל שביורו 2012 למרות שכבש רק שלושה שערים הוא שיחק אחלה, וגם ביורו 2020. כלומר אני לא מודד אך ורק במספרים. במונדיאלים? רע. השאלה שלי היא למה לדעתכם?

הסטטיסטיקה של כריסטיאנו: 22 משחקים במונדיאלים - שמונה שערים ושני בישולים ב-1,764 דקות.
-שער במונדיאל 2006
-שער במונדיאל 2010
-שער במונדיאל 2014
-ארבעה שערים במונדיאל 2018
-שער במונדיאל 2022

למעשה הכי רחוק הנבחרת הגיעה בתקופה שלו - במונדיאל הראשון ב-2006 כשזו עדיין הייתה הנבחרת גם של לואיס פיגו, ומאניש, ושמות נוספים כמו דקו. הייתה גם הדחה מזעזעת בשלב הבתים ב-2014.

בטורניר (המונדיאל) הראשון הוא עדיין היה חסר את התאכלס, נפצע באחד המשחקים, גם היה נוהג לזרוק את עצמו. ב-2010 הנבחרת הודחה נגד ספרד, נניח לגיטימי. ב-2014 הדחה בשלב הבתים כמו שאמרתי, פספוס גדול כשהוא יחסית בשיא הקריירה. ב-2018 בפועל פורטוגל הודחה נגד אורוגוואי שהייתה נבחרת חזקה אבל זה משחק שוויוני ולכן זה פספוס, למעט השלושער הגדול נגד ספרד בעיקר בכדור החופשי הוא כבש רק במשחק אחד נוסף.

אפשר לומר שהנבחרת הייתה די חלשה נניח ב-2010 ואפילו ב-2016 כשהיא הצליחה לזכות בטורניר מזעזע, אבל הצוות המסייע הולך ומשתפר, יש כוכבי-על כמעט בכל עמדה. ב-2022 הוא היה נראה גמור והייתי עצוב עבורו.
אני לא מחפש להשוות למסי וכדומה אבל שחקן שיש קונצנזוס עליו נניח כמספר 2 בדור הזה - ההופעות במונדיאל היו מאכזבות. אפשר להשוות בעדינות נניח לקיליאן אמבפה כמובן, לתומאס מולר, לדויד ויאה, לדייגו פורלאן. ומהעבר הרחוק יותר - כריסטיאן ויירי עם חמישה שערים ב-1998 או גבריאל באטיסטוטה

תמונה רשמית של נבחרת נורווגיה למונדיאל.

כילד גדלתי על מוספי הספורט לקראת הטורנירים הגדולים, פעם הרי העיתונים היו רחבים ומדור הספורט לבדו עם 12 דפים ביום טוב ואף מעבר לזה. לא מזמן הצלחית לשים את ידי על המוספים של מונדיאל 2002 ולקנות מחבר מהאינטרנט.

בקיצור, בעיתון “ישראל היום” כן הוציאו מוסף והמשיכו את המסורת. פחות סקירה על כל בית כמו שהיה קורה בעבר אלא דברים אחרים. על הריקוד האחרון של כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי למשל, ריאיון עם בלם העבר יאפ סתאם, השירים הגדולים של המונדיאלים, הקשר לדונאלד טראמפ, חידון, “המדריך לטרמפיסט” וגם עמיר פלג עם הפינה הקבועה של ‘עשה ואל תעשה’ עבור השדרים והפרשנים.

וואו הפתעת אותי שהם הוציאו את המוסף כבר בשבוע שעבר. אני רגיל לעקוב אחרי זה בימי רביעי-חמישי של השבוע שבו המונדיאל מתחיל, איזו באסה. מעניין אם לידיעות אחרונות יהיה איזה מוספון בהמשך השבוע שאוכל לשים עליו את היד.

יש לי את כל המוספים של המונדיאל והיורו מ-2010, חבל לשבור מסורת :sweat_smile:

יש לך גם את הזמן והרצון לקרוא הכול?

בגדול הייתי מרפרף אבל אני מחשיב אותם לגמרי בתור פריטי אספנות ופחות לחובת קריאה.

גם בידיעות אחרונות! בעיתון של היום כתבו שיוציאו מחר את המוסף: